Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Igen, Te is.
Forza.
és minimum háromféle halálfejes zsákból tolják bele a sok adalékanyagot... 😞 szánalom, hogy anno tévének egy éppen becsõdölõ pék mondta, hogy a kovászos, egészségesebb kenyér olcsóbb lenne, mert ezek a mérgek ... izé, adalékok drágák 😞(( viszont az nem olyan szép, naaagy, felfújt - ezért eladhatatlan.
Forza.
Forza.
tehát erõszakosabbak is - a te logikád szerint 😊))
több sorozatgyilkos = erõszakosabb "rassz" 😊)
Forza.
Egyértelmûn azért jár oda mindenki, mert egy helyen van minden, és mert egy kicsit minden olcsóbb... viszont az olcsóságnak ára van... méghozzá elég kemény.
Az életben az a szép, hogy minden rajtunk múlik... nem szabad elhinni, hogy nem! 😊
www.smart-bus.hu
Arról nem is beszélve, hogy mivel a szupermarketek nagy tételben rendelnek mindent, ezért sokszor kedvezményt kapnak, vagy nem kapnak de valamiért mégis olcsóbb ott sok minden.
De igaz, támogassuk a magyar gyümölcsöket, barack, szõlõ, alma, dinnye, kukorica. Na ezeket tényleg lenne értelme.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Itt is, mint minden más esetben az arany középút a lényeg. Nyilván orbitális baromság lenne citrus félékkel próbálkozni és abba ölni milliárdokat, de legalább ekkora butaság barackfákat, almafákat, szõlõket kivágatni azért, mert az eu egyszer támogatja...
Tudjuk mik az értékeink, azokat kéne felkarolni. És itt elsõsorban magunkra gondolok... értem ezalatt, hogy tudatosan keressük a jó magyar termékeket, és amibõl tudjuk, hogy van jó minõségû hazai, abból nem veszünk külföldit.
Ha oda eljutnánk, hogy az emberek jelentõs többsége multihoz nem alapvetõ élelmiszerért és gyümölcsért járna, már hatalmasat lehetne elõrelépni...
Természetesen a piacon is lehet szart venni, de, ha az ember rendszeresen jár oda, akkor már apró jelekbõl is olvashat... például, ha valahol nagy a sor, a mellette lévõ pultnál meg senki nincs, annak oka van! 😊
Nekem szerencsém volt, mert gyermekkoromban Zalában megkaptam az "útravalómat", így emlékszem az igazi ízekre, tudom, hogy mit keressek. Aki városban nõt fel vidéki rokonok nélkül, annak nem könnyû a helyzete ilyen téren...
www.smart-bus.hu
Live for nothing or die for something.
De pl. a jordán paradicsom, paprika nekem abszolút ízlett, ugyanolyan volt mint a magyar.
"ki tudja hogyan növesztenek"
Sajnos erre itthon is akad példa, pl. az emlékezetes õrölt paprika botrány, de rengeteg savanyúság készítõ üzemet számoltak fel az elmúlt években amik nem legálisan mûködtek és tényleg undorító körülmények között készítették nagyüzemben a savanyúságot, sõt vágóhidakat is.... :S
Persze támogatni kell a hazait, nem is akarok minden áron ellene beszélni, csak arra hívnám fel a tisztelt publikum figyelmét, hogy nem minden fekete-fehér/hazai-külföldi/jó-rossz. Kicsit árnyaltabb ennél a helyzet. :-)
ugyanez igaz a többi kajára is, mindenbõl jól lehet lakni, csak nem mindegy a szervezetnek sem, hogy mit kap.
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
de nem is ez a lényeg, minden egyes településre szükség van, falura, városra egyaránt. csak meg lehet nézni nálunk egy falut, meg külföldön. kivételek mindig vannak, én most általánosságban beszélek. tönkretették a vidéket 😞
más:
Kriminalizálnák a hajléktalanságot
és egy kis bulvár
VV Jerzy és VV Gigi már nem is beszél egymással
"A Red Bull a technikai munkacsoport e heti ülésén fogja firtatni, hogy milyen alapon tiltják be két verseny múlva a diffúzorba vezetett kipufogókat. A Ferrari szerint "második világbajnokság" kezdõdik."
hehe
45658-al teljesen egyetértek. Az egész országot újjá kellene építeni és ennek egyik legerõsebb alapja lehetne a vidék. Én is szívesen kiköltöznék egy szép tájon lévõ kis faluba, ha lenne perspektíva, nem kellene félnem attól, hogy éjjel betörnek, a termést ellopják, v. hogy bezárják az iskolát, stb. Rendet kéne csak rakni, de rendesen és fennt is tartani, nem is kerülne sokba, csak könnyeb a szõnyeg alá söpörni a trutyit.
Itt van egy szuper adottságú ország és egymást fogjuk szétmarcangolni. Pedig itt vannak a példák melletünk, hogy milyenek lehetnénk mi is: Szlovénia, Ausztria.
Ehhez nem kellene semmi más, csak rend, összefogás és egy kis erõfeszítés, hogy ne a könnyebb (és lefelé vivõ) utat válasszuk.
Én kenyeret csak kis pékségbõl veszek, olyat amirõl tudom, hogy kovásszal készül.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Persze támogatni kell a hazai gazdaságot, de ésszel. Nem egy feneketlen kút kell amire kitûzhetjük a nemzeti lobogót hanem egy olyan mezõgazdaság ami képes idõvel sikeres lenni és minõségi termékeket elõállítani, én nem vagyok szakértõ de biztos van olyan termék amibõl világszínvonalút tudok elõállítani és van olyan is amihez mindegy mennyi támogatást adsz, nem lesz jó minõségû.
Én amúgy azt látom, hogy egyre extrémebb az idõjárás és ez is egy komoly negatív tényezõ ami visszaveti a magyar mezõgazdaságot.
Ha már szóba került a piac...egyszer tudtam felkelni szombaton 7-kor, hogy kimenjek és ott vásároljak. Nem volt finomabb amit ott vettem és azóta se tudtam rávenni magam, hogy hétvégén kimenjek ezért piacra. :p Lusták lettünk na. 😊)
Pár kivételtõl eltekintve a minõséggel is hatalmas gondok vannak. A külföldi gyümölcs sokszor ehetetlen kategória. A vastag héjú szõlõ, az ízetlen alma, stb...
Itt ülünk egy éléskamra tetején, ahol kiváló adottságok vannak ahhoz, hogy kiváló minõségû élelmiszerrel ellásuk magunkat. Ehhez képest még az õrölt pirospaprikát is Kínából hozzák ide... még a legminõségibb paprikákba is belekeverik. Erre a magyarázat az extra profit, semmi más... gusztustalan.
Gyakorlatilag homokot hordunk a tengerpartra, közben nem értjük miért van annyi munkanélküli, miért vannak tele a nagyvárosok vidéki fiatalokkal akik otthon képtelenek megmaradni, mert nem tudnak megélni... szétcseszték a vidéki oktatást, orvosi ellátást, postákat, közlekedést... mi ez, ha nem piac csinálás, miközben minket gyakorlatilag meg rabszolga munka vár?
Én úgy gondolom, jó lenne ezeket végre átlátni, és nekünk cselekedni, mert a politikusainktól ezt hiába várjuk. Ilyen téren kellene az összefogás...
www.smart-bus.hu
Viszont a holland, spanyol paradicsomtól óva intek mindenkit, az nagyon szar.
www.smart-bus.hu
Tejet általában akkor veszek ha felhasználom mondjuk spenóthoz vagy palacsintához. Kakaót (tudom kicsit dedós de szeretem), pudingot vagy joghurtot szinte azonnal elfogyasztom.
Így az, hogy hogyan néznek ki sok nap után, nem érdekel mert nem érint.
Én nem azt mondom, hogy kivétel nélkül minden méreg ott, és semmit nem szabad megvenni, de az alapvetõ dolgok megvásárlása ilyen helyen a véleményem szerint "öngyilkosság"... ártunk vele a saját gazdaságunknak, plusz ártunk vele az egészségünknek, és ezt nem viccbõl mondom...
Vásárolj több féle tejet, majd próbáld ki, hogy megalszanak-e... gyakorlatilag megrohad az összes, míg egy termelõi tejbõl aludt tej lesz...
A verseny meg egy kétélû fegyver. Szeretnek erre hivatkozni, de gyakorlatilag ilyen nálunk nincs. Nem gondolod komolyan, hogy egy kistermelõ árban versenyezni tud egy multival...
A tejre visszatérve, pár éve a csatornába öntözgették, ma méreg drága, a boltok meg tele vannak külföldi tej termékekkel. Számszerûsíteni kéne emiatt hányan kerültek utcára... és akkor ott van még a disznóhús, a gyümölcsök, stb...
Aki külföldi terméket vesz olyan valamibõl, aminek itthon is van minõségi, vagy minõségibb megfelelõje, az a külföldi gazdákat támogatja. Ezzel az a gond, hogy a magyar gazda meg éhen döglik, ami átvitt értelemben nekünk városlakóknak semmilyen körülmények közt nem jó.
Mindig az osztrákokra hivatkozok ilyenkor... el kell gondolkozni azon, hogy az osztrák államnak miért éri meg azért fizetni a parasztokat, hogy a földeknél maradjanak a város helyett. Így kerül osztrák tej termék ( olcsóbban, de ez nem verseny!!! ) a magyar polcokra, holott pár évtizede ez pont ellenkezõleg történt...
www.smart-bus.hu
Én inkább eszek fél kiló házi mangalica húst, mint egy kiló teszkósszart... a másik ilyen alapvetõ példa a kenyér. Vegyél egy vekni kovászolt házi kenyeret 320.- forintért, és vegyél egy kiló puffasztott teszkós szart 145.-ért... Az íz világba nem mennék bele, de az fix, hogy én a paraszt kenyérbõl még egy hét múlva is úgy tudok levágni egy szeletet, hogy az nem morzsálódik... majd egyszer nézd meg, hogy te teszkós kenyeredbõl mi marad egy hét után, aztán gondolkozz el rajta, hogy mivel mérgezed magad.
www.smart-bus.hu
Speciel van amit én sem Tescoban veszek meg - sütnivaló kolbászt csak Auchanban veszek. A Tesco-s nápolyit imádtam - kár, hogy megszünt.
"Azt kell belátni, hogy azzal amit ott te spórolásnak hiszel, magad alatt vágod a fát. Fogalmazhatnék úgy is, hogy legyél annyira önzõ, hogy a parasztokat a földeken tartod... még mindig olcsóbb neked, ha egy picit drágábban vásárolsz tõlük, mintha te fizeted a munkanélküli segélyüket, vagy, ha az õ gyermekeik a te gyermekeid elõl veszik majd el a munkahelyet, vagy éppen verik le a fizetéseket... "
Piaci verseny van. Az marad talpon aki versenyképes.
És igen Vlala fején találta a szöget, számít az is, hogy amit megveszek az mennyibe kerül, nekem is fontos, hogy egy 1 kiló kenyeret 145 forintért veszek vagy 250-ért. Ráadásul a Tescoban/Auchanban helyben sütik,míg a CBA-ba, MATCH-ba viszik.
Azt kell belátni, hogy azzal amit ott te spórolásnak hiszel, magad alatt vágod a fát. Fogalmazhatnék úgy is, hogy legyél annyira önzõ, hogy a parasztokat a földeken tartod... még mindig olcsóbb neked, ha egy picit drágábban vásárolsz tõlük, mintha te fizeted a munkanélküli segélyüket, vagy, ha az õ gyermekeik a te gyermekeid elõl veszik majd el a munkahelyet, vagy éppen verik le a fizetéseket...
És akkor a minõség még szóba sem jött... nyilván a piacon is kapni rossz árút, de általánosságban összehasonlíthatatlan a minõségi különbség. Ezt fõleg azóta látom át igazán, amióta én is magamnak vásárolok...
www.smart-bus.hu
Sajnos igaza volt ebben.
Hazdsz vagy csak tájékozatlan vagy.
Amúgy azért több a fehér közöttük mert a sorozat gyilkosok sajnos intelligensebbek.
Szóval a genetikai maszlag megint bejött.
Az hogy korlátolt butaságokat hirdetsz a kaja miatt hülyék a fekék c. maszlagod még nem lesz hiteles.
ha magyar terméket vásárolsz, magyar munkahelyet tartassz fenn, nem kell segélyt fizetni sõt! õ fizet be a közösbed. ez a mechanizmus hosszabb távon azt jelentené, hogy mindenkinek könnyebb lesz...
sajnos mivel kevesen jutnak el ezekig a "magvas" gondolatokig, csak vergõdünk és vergõdünk és sírunk, hogy deszar az élet, miközben mi magunk semmit nem teszünk érte
(most hagyjuk ki a képletbõl, hogy a plusz adóból 200 milliós ingatlanokat veszünk a földesurainknak, ahelyett, hogy a jobb életünkre költené az állam...)
Forza.