Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atomreaktor
Azért nem egészen 😊 A 19-20. században már rákapcsoltak, nem véletlenül jutottak idáig.

Forrás 1.
Forrás 2.

Akkoriban a svéd paraszt sem élt jobban.

Nem csoda. Az egyik legnagyob konfliktus velük volt.
De Stumpf is tudott nemmel szavazni. Lehet Balsai gerince is néha egyenesedik majd.
Mazohista vagyok, maradok. <#zavart1>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Az õstermelõket részesülnek akkora támogatásban, hogy akkor sem érezhetné magát "idegenszívûnek", ha egyáltalán nem venne magyar terméket. Nekem személyes preferenciám a magyar élelmiszer, ettõl függetlenül közgazdasági szempontból nehéz lenne megindokolni ennek a racionalitását.

polluxware
nincs több kérdésem...

polluxware
nem látom hogy bárkit is érdekelne... azt csinálnak amit akarnak, hiszen a 2/3nak bármit belehet tolni a szájába a csöpögös és síkos

nemzeti együttmûködés jegyében<#eljen>

szóóval.. ki hova megy innen? <#whatever>

Földbirtokosok voltak, de szerintem ez lényegtelen. Senki nem akarja visszahozni az akkor viszonyokat.

polluxware
éltél már akkor? anyádék napszámosok voltak vagy földbirtokosok?

Danny1987
A blackbarry-t ameriká nyomatják fõleg.
Szóval rossz a példa.
Mellesleg magyarországon csak rabszolgákkal összerakatják.

A te munkahelyed az usa-tól függ.

Live for nothing or die for something.

arty
tehát azokkal szemben se legyen "szolidáris" akik NEM tartják a markukat, hanem véres verejtékkel melóznak? (termelõ magyar)

Forza.

"A Tesco megkapja az adómentességet x évre" vs "befizeti a bért terhelõ "világbajnok" mértékû adókat és járulékokat."

Itt is vagyunk. Ez a lényeg! Köszönjük nagyhatalmú uraink!

[/i]ez a mentalitás visz minket a süllyesztõbe.[/i]

Vegyük úgy, hogy befizeti a bért terhelõ "világbajnok" mértékû adókat és járulékokat. Ezek után mi a f*szomat legyen még szolidáris, amikor szó szerint a fél ország tartja a markát?

Atomreaktor
"Én spórolok magamnak a kis pénzembõl örülök ha megélek belõle és rohadtul nem érdekel hogy x-nek vagy y-nak van e munkája!"

ez a mentalitás visz minket a süllyesztõbe.

Közbe meg még fizetik neki a polcpénzt...

A Tesco megkapja az adómentességet x évre, akkora mennyiségben vásárol (ezért az árat leszorítja, hogy még a termelõnek is épphogy megéri), hogy annál olcsóbban lehetetlen hozzájutni, a szar felfújt kenyerét meg önköltségi ár alatt adja, hogy becsalogassa az egyszeri embert.

Nem egyszerû ezzel versenyezni!

Atomreaktor
egyébként ha tényleg meg lenne az a magatartás, hogy ha meglátjuk a polcon, hogy jordán paradicsom, akkor nem tesszük be a kosarunkba, akkor valószínûleg elõbb-utóbb jóval több magyar termék kerülne a nagy boltokba is. ezt gondolom lehetne rendeletekkel is erõsíteni, bár azoknál mindig megvannak a kiskapuk.

Nekem semmi bajom a Horthy-korszakkal, az akkori viszonyok között annyit lehetett kihozni az országból. Az oktatási rendszer még 30 évig élt az örökségébõl, aztán a szocializmus vége felé ez is törvényszerûen elrohadt.

Kádár rendszere nyugati hitelek nélkül a mai energiaárakkal számolva talán a Rákosi-korszak jólétét tudná biztosítani az állampolgároknak. Ha mindenképpen ezt szeretnétek megvalósítani, akkor legyen így, de biztos vagyok benne, hogy Te lennél az egyik elsõ gólya a traiskircheni táborban.

Normális ember nem a peremfeltételeket akarja folyton megváltoztatni, aki ebben a rendszerben sikertelen az a következõben is az lesz.

arty
nem-diktatúra

A Fidesz tegnap megnevezte, hogy kik a jelöltjei, és mivel a kétharmad megvan, a szavazás csak puszta formalitás: Balsai István, Pokol Béla, Szalay Péter, Szívós Mária és a KDNP-nek leadott helyre Dienes-Oehm Egon.

Balsai István fidesz képviselõ.

Mi a f**z megy itt?

Forza.

arty
"Úgy jön ide hogy õ nem segít nekem nekem miért kötelezõ segíteni neki?"

Õ is segít: az szja-dért nem áll sorba, hogy segélyként felvegye.

Forza.

http://nol.hu/belfold/20110615-_vihar_elotti_csond_van_

"– Ne engem kérdezzen, hanem azt az idiótát, aki erre parancsot adott."

😄D

Ulvar
Más meg mi a faszért segítsen neked amikor szükséged van rá? Ilyen gondolkodással nem sokra mész.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ulvar
Inkább ezt mondom, mert ha azt mondom hogy vissza a 30as éveket egybõl nácizna meg fasiztázna mindenki, ezt érdekes módon még elviselik 😊). És hidd el, nem szeretném, de ami most van sem jobb, vagy igen?

Ez egy kicsit önzõ gondolkodásmód nem?

Attila8805
Úgy jön ide hogy õ nem segít nekem nekem miért kötelezõ segíteni neki?

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Hogy jön össze a kettõ? Te ezt most komolyan gondolod? Mi köze a tejföl vásárlásodnak telefon cégedhez? Ha magyar tejfölt veszel kirúgnak? Mert kb ezt írtad most le...

Azt próbáld meg te is belátni, hogy ez a mentalitás zsákutca. Ha nem vagy tudatos, kizárólag az önérdek vezérel, azzal magad alatt vágod a fát. Nem adakozni kell, hanem tudatosan irányítani az életedet.

www.smart-bus.hu

Minden egyes termékért, körbejárják a világot. Mindenhol megnéznik, letesztelik az adott terméket (haverom esetében a szõlõt), és ha megfelelõ az ár/érték arány, akkor onnan szállítanak.

Ez oké, de átlátod ennek a vonzatait, következményeit is? Az, hogy te pár forinttal olcsóbban veszel meg mondjuk olasz szõlõt, az azt jelenti, hogy a te pénzed kb 80-85%-a kikerül a magyar gazdaságból, ergo magad alatt vágod a fát. Azzal, hogy te olasz szõlõt veszel, az olasz gazdának, az olasz államnak a zsebébe rakod az itthon megkeresett pénzedet. Minél több külföldi szõlõ jelenik meg a hazai piacon, annál több magyar szõlõ termelõ kerül szarba. Ha elvesztik a megélhetésüket, akkor a TE adóforintodból fogják kapni a munkanélkülit, illetve majd elõled, vagy a TE gyermekeid elõl veszik el õk, vagy a fiaik a munkalehetõséget itt a városban. De, ha nem is veszik el, a béreket tuti leverik.

Te pedig eközben elégedetten mész a tescoba, és a pénzedet tömöd a külföldi gazdák zsebébe... EZT tessék végre átgondolni. NEM OLCSÓBB hosszú távon, ha a multinál vásároltok.

Hiába a duma, hogy "támogasd a magyar gazdát", mi sem rajzoljuk a pénzt. Értelemszerûen oda megyek vásárolni, ahol a legjobb az ár/érték arány.

Nem, nem hiába a duma. A magyar gazdákat azért kell támogatni azzal, hogy az õ árujukat veszed, hogy maradjanak a termelésnél, megmaradjon a munkájuk, a nekik fizetett pénzedbõl a MAGYAR államnak adózzanak, a nyereségüket pedig a MAGYAR GAZDASÁGBA forgassák vissza. Így a te pénzed amiért megveszel egy kg szõlõt, 85-90%-ban a MAGYAR GAZDASÁGBAN marad! Ez a TE érdeked, nem ( csak ) a magyar gazdáé. Ne magyarkodásból támogasd, hanem önzõségbõl! A TE érdeked, hogy életben maradjanak.

Nagyon sokan máig képtelenek felfogni, hogy ezt hívják KAPITALIZMUSNAK!

És akkor mi van, ha annak hívják? Azért mert így hívják, az azt jelenti, hogy önként kell vonulni a vágóhídra?

Ha a magyar gazda nem tudja eladni a termékét, akkor valamit rosszul csinál. Ennyi!

Mielõtt ilyen kijelentéseket teszel, azért gondolj végig pár dolgot. A magyar gazda mit tehet arról, hogy az osztrák állam ANYAGILAG támogatja a gazdáit, így mesterségesen tartja alacsonyan az árakat csak azért, hogy az õ gazdái a földnél maradjanak? A magyar gazda mit tehet arról, hogy egyes országokban úgy tartják alacsonyan az árakat, hogy gyakorlatilag rabszolga munkával termelnek?

Ki hitette el veled, hogy ez verseny? Ez nem verseny, ez a pofátlanság csúcsa. Adott egy multi, aki adókedvezményt kap minden szarra, szinte korlátlan mennyiségû pénz áll a rendelkezésére, hogy a világ különbözõ pontjairól fillérekért vásároljon olyan helyekrõl, ahol az emberi munka napi pár dollárt sem ér. Mindezek után a hasznát egy az egyben kiviszi az országból. Az egyetlen haszon amit hajt, az pár munkahely, ahol éhbérért dolgoztatnak pár szerencsétlent, akinek már nincs más választása... hát kb ez az ára annak, hogy te azt hihesd, jól jártál amikor ott vásároltál.

Ha én nem tudom eladni a szaktudásom a területemen - a megfelelõ összegért - akkor kénytelen vagyok más állás után nézni. A paraszt sem kivétel, bármennyire is szeretne annak tûnni.

Neked meg kell küzdened államilag támogatott külföldi munkaerõvel?? Mit szólnál hozzá, ha a te munkádra jelentkezne Günter a szomszédból, és közölné, hogy havi 500 euróval olcsóbban elvállalja mint te, mert õ azt 500 eurót megkapja támogatásként az osztrák államtól!? Te ezt neveznéd versenynek?? Ezen gondolkozz el, és ezek után hasonlítsd a te külföldi konkurencia nélküli munkádat olyan emberek munkájához, akik nyakára a fél agyon támogatott világot rázúdították.

Nem vagyok lelketlen szemét, de errõl szól a kapitalizmus. Aki ezt ellenzi, AZT a bizonyos régi rendszert sírja vissza.

Ha a kapitalizmus errõl szól, akkor mi van Ausztriában? Mert, hogy a õ rendszerük és a mi rendszerünk nem egy és ugyanaz, az 1000%. Mellesleg amikor dönthettünk, hogy mit akarunk, akkor szó sem volt errõl, ergo nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy át lettünk vágva a palánkon. Ezt kimondani pedig nem azt jelenti, hogy a cocializmust sírjuk vissza. Logikai bukfenc, ugyanis pont annak köszönhetõen vagyunk olyan helyzetben, hogy a gyeplõ nem a mi kezünkben van. Aki kritikát fogalmaz meg a jelenlegi szabad rablással szemben, az csak azt jelzi, hogy EZ SEM JÓ, és nem azt, hogy kérem a régit vissza.

www.smart-bus.hu

Attila8805
#45667 +#45670 <#eljen>

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Attila8805
Én veszek magyar tejfölt hogy megmaradjon a munkahelye a magyar parasztnak de akkor Te vegyél Blackberryt hogy az a cég ahol én dolgozom ne rúgjon ki!
Ez így helyes?
Én spórolok magamnak a kis pénzembõl örülök ha megélek belõle és rohadtul nem érdekel hogy x-nek vagy y-nak van e munkája!

Mr_no_NaMe
Nem akarok olyan lenni mint Éva, a való ganéban, akinek mindig az volt a válasza hogy õ nem õ nem, meg neki senki ne mondja meg...ott hiányzott a közösségtudat.

Belõlem szerintem nem hiányzik. Szerintem ez az ország egy kalap szar, el van átkozva, és itt az én életemben, de szerintem még a gyerekeim életében sem lesznek annyira rendben az alapdolgok, mint a körülöttünk lévõ országokban. Én nem választhattam, még is ide születtem, anyukámnak és apukámnak pedig köszönöm az életet. Viszont az országért a saját családom, és a családi körben utolsósorban saját magam rovására cselekedni soha nem fogok. Akkor inkább rohadjon meg az ország, pusztuljon le, valahogy elmegyünk. Szegény Kölcsey pedig már úgy is annyira forog a sírjában, hogy csoda hogy még a sírjában van, Széchényirõl, Kossuthról és a többi Nagyról nem is beszélve.

Gyáva vagyok? Ha szerintetek igen, hát akkor legyek az. Nekem csak annyi elvárásom van, hogy ha dolgozok, akkor legyen meg az alap, és ne azon kelljen görcsölni egész nap, hogy mit fogunk enni majd jövõ hóban.
Látom a szüleimet, becsületes dolgos emberek, a lelküket kidolgozzák, és mit kapnak az államtól? Lószart...mit látok a tévében? Fehérgalléros bûnözésben magasan verünk rengeteg országot. Hát nekem nincs motivációm már arra, hogy tegyek valamit ezért az országért...még a sok finom magyar recept sem tud meghatni, pedig az nagy szó.
daomo
találó

Danny1987
Az átlag fekát 80 iq-val biztos kibasszák a bankból.

A fehér viszont boldogulni fog.

Itt a közeg az anyagi helyzet ugyanaz.

Ha a feketék meg olyan intelligenciával birnának mint a fehérek nem lenne velük semmi gond.

polluxware
rakjuk már ki a fehér taknyot drogot árulni az utcára.. fekát meg bankba

ki hogy fog teljesíteni?

van e jelentõsége a közegnek?

kényszerítve van e az adott közeghez speciális tudásra az életbenmaradáshoz?

hátha sikerül felfogni<#miaz>

Danny1987
"mert azt remélem elfogadod, hogy az átlag fekete amerikában rosszabbul él, mint az átlag fehér"

Igen elfogadom.

Az átlag sárga is rosszabbul él mint a fehér.
Mégis jobbak mint a fehérek.

"te komolyan elvárod, hogy iszonyat lepratelepekrõl tömegesen jussanak be egyetemre a feketék, arányaiban hasonlóan, mint a fehér fiuk?"

Azért eltulzod.
Az usa nem afrika.
Ott olyan jól élnek hogy fuxokra meg pisztolyokra meg kajára is telik.

Csak egyszerûen pozítiv diszk. nélkül nem tudnak versenyezni a fehérekkel sárgákkal zsidókkal.

arty
megnézném én azt az iq-tesztet 😊

Forza.

arty
te komolyan elvárod, hogy iszonyat lepratelepekrõl tömegesen jussanak be egyetemre a feketék, arányaiban hasonlóan, mint a fehér fiuk? (feltételezve, hogy azonos a két rassz aránya)

nem érzed milyen abszurd elvárás is ez?

(mert azt remélem elfogadod, hogy az átlag fekete amerikában rosszabbul él, mint az átlag fehér)

Forza.

Danny1987
"zek szerint amerikai, német és skandináv tudományos mûhelyek kialakítottak egy standardot, mely az angolszász emberek szellemi szintjét tekinti száznak, és ehhez képest pontozták a többi népcsoport intelligenciáját. Azonos körülmények között nevelt és hasonló anyagi hátterû, ám különbözõ etnikumhoz tartozó embereket vizsgáltak a megfigyelések során.

Az afrikai rassz 54 és 87 pont között teljesített, a latin-amerikaiak 87 pontot értek el, az észak-amerikaiak 97-et, az ázsiaiak viszont a brit átlagnál intelligensebbnek bizonyultak. "

Danny1987
nem vagyok árja.
Hitler tévedet.
Az azkenázi zsidók a legintelligensebbek.
Aztán a sárgák.
Ma már talán a hinduk is jobbak mint a fehérek .
Mi a 4ikek lehetünk.

Amúgy érdekes a néger zsidók is iszonyat hülyék a fehér zsidókhoz képest.
Persze hiába az egy kultúrkör.

Mint már mondtam.
Amerikában sokat költenek fekákra.
Mégis lemaradnak olvasásban számtanban.

A kutyádtól sem várod el , hogy kicserélje a légszürõt a kocsidban.
A feketéktõl se várd el hogy olyan szintre jussanak mint most a fehérek.

Danny1987
Na kapsz egy ilyet is<#eljen>

arty
szerinted a fehér intelligenciából gyilkol
a néger agresszióból és mert buta

ha nem látod, mennyire abszurd, mennyire primitív a látádmódod, ami figyelmen hagy mindenféle szociális hátteret (honnan jön a négerek zöme? és honnan a fehérek zöme?), akkor kár is tovább vitáznunk, élj abban a hitben, hogy árja vagy 😊

Forza.

Danny1987
kiálnál bokszolni te egy mike tysonnal vagy egy vlagyimirrel???
Na kb a magyar paraszt meg a multi harca lenne.

A nyugati több támogatást kap ennyi.
Te se tudnál leverni engem ha én kardal csapkodlak.

Errõl szól a kapitalizmus.
Az erõsebb nyer.
Hogy igazságos-e az más kérdés.

Amugy szerintem angliába csak azt visznek be amit ott nem tudnak megtermelni.

arty
"legjobb az ár/érték arány"

utánanézel, hogy mondjuk az adott virágmézet milyen területen gyûjtötték, milyen fajta méhek? bevizsgáltatod, hogy mennyi cukrot tolt bele az olcsójános gyártó?

igazad lenne, ha az élelmiszer egzakt, pontosan feliratozott termék lenne. nem így van: azt se tudod mit zabálsz kétpofára, benyalod az aromát és veregeted a saját vállad, hogy milyen jó ÉRTÉK-û terméket vettél, milyen olcsón.

Forza.

Danny1987
A nato gyakorlatilag amerika.
Nézd meg szerencsétlen európaiakat mire mennek kadhafi ellen az usa nélkül.

Danny1987
rossz a logikad.
A nemi erõszakokat és a gyilkosságokat négerek követik el a legnagyobb számban.
Akár tetszik akár nem akár az usa-t akár nyugat európát akár afrikát nézzük.
Pedig nyugat európában még van bõkezû szoc rendszer pozitív diszkrimináció is mégsem tudnak felmutatni semmi pozitívat.
Sorry a valóságot is nézd ne csak a korlátolt kis világodat amit fõleg a politikai korrektség alkot.

Köszönöm szépen, akkor inkább tényleg a szocializmus.

Elég szomorú hogy az átlag magyar minden felmerülõ problémánál erre a következtetésre jut.

Ulvar
Tehát még egyszer. Vagyok én eladok a felvásárolónak jó minõségû elsõ osztályú magyar gönci barackot Kilója 60Ftért egy Láda 12 kg, tehát 900 Ft, ezt õk elviszik, leadják megveszik tõlük 80-100 Ftér, majd a boltban megveszed 120-140 Ftért. Maradj versenyképes úgy hogy a külföldi termékek még így is olcsóbbak... minden import cucc olcsóbb, mint a hazai, saját országon belül. Köszönöm szépen, akkor inkább tényleg a szocializmus.

w77d
csak hogy más egy Tesco mögötti tõke és mennyiségfelhalmozás és más egy magyar gazda esetében. Bármennyire szeretne versenyképes maradni nem tud, mert akkor a végén már õ fizet azért hogy te zabálj... nem olyan egyszerû ám a helyzet mint ahogy felvázolod..

"Piaci verseny van. Az marad talpon aki versenyképes!"

Ezzel a mondattal - köszönjük banoknak - szerintem le is lehet zárni a kaja csatát.
Szerinted egy Tesco, Auchan, Spar hogyan mûködik? Nekem van egy haverom, aki az angliai Tesco áruházaknak szerzi be a szõlõt, õ mesélgetett dolgokat.
Minden egyes termékért, körbejárják a világot. Mindenhol megnéznik, letesztelik az adott terméket (haverom esetében a szõlõt), és ha megfelelõ az ár/érték arány, akkor onnan szállítanak.

Hiába a duma, hogy "támogasd a magyar gazdát", mi sem rajzoljuk a pénzt. Értelemszerûen oda megyek vásárolni, ahol a legjobb az ár/érték arány. Nagyon sokan máig képtelenek felfogni, hogy ezt hívják KAPITALIZMUSNAK! Ha a magyar gazda nem tudja eladni a termékét, akkor valamit rosszul csinál. Ennyi! Ha én nem tudom eladni a szaktudásom a területemen - a megfelelõ összegért - akkor kénytelen vagyok más állás után nézni. A paraszt sem kivétel, bármennyire is szeretne annak tûnni.

Nem vagyok lelketlen szemét, de errõl szól a kapitalizmus. Aki ezt ellenzi, AZT a bizonyos régi rendszert sírja vissza.