61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • ManoNegra
    Azt meg tudom érteni, hogy a fidesszel és Orbánnal tele a hócipőd, de a magyarokat miért nem szívleled? Te nem az vagy?

Bár egy birodalmi hátramozdítótol ez pesszimizus a minimum.
  • ManoNegra
    Ha az élelmiszer-feldolgozóipar magyar kézben maradt volna, és nem számolják fel azok a külföldi cégek akik hozzájutotak, akkor egyrészt több munka lenne, nagyobb vásárlóerő, nem kéne rászorulni a rossz tescos kenyérre, és több magyar áru lenne a polcokon.
    Már egyszer írtam, hogy nem a hiperekkel van a probléma, hanem azzal, hogy mindenféle kedvezményeket kapnak amikor anélkül is nehezen tud vele egy magyar tulajdonu kisbolt versenyezni. Pedig ha nem is akkora választékban, de ezekben a boltokban is meg lehet kapni a tartós élelmiszereket, pékárut, stb.
  • Danny1987
    Újra forrong Egyiptom
  • Danny1987
    Ebből még világméretű krach is lehet
  • ManoNegra
    Ne ostorozd magad.
  • Lantee
    Pénzügyi, politikai, társadalmi és történelmi...minimum...sajnos.
  • Danny1987
    Megint csak kókának kell igazat adnom.
    A magyar társadalom 80%-a pénzügyi analfabéta:(
  • Danny1987
    Igaz a hosszabb távon a gazdasági öngyilkosság sokkal de sokkal idő spórolóbb.
  • Vlala #48883
    Magyaaaaaar. Nagyon.
  • Garfield
    Azt pedig már csak halkan merem megkérdezni, hogy egy CBA/Match/Spar árukészletének minősége pontosan miben is különbözik a csúnya hiperétől?
  • Garfield
    Ez így teljesen normális. Csak azt kérdezném, hogy a piacon kapható "zöldség, gyümölcs, hús, pékáru" mekkora része is egy hipermarket árukínálatának? És akkor erre a törpe hányadra hivatkozva zárjuk be a hipereket? Ne vicceljünk már...
  • Garfield
    ???

A devizahitel arról szól, hogy szeretnél felvenni Z forintot, melyet a bank számodra X buznyákként tart számon - valójában X buznyáknak megfelelő forintot kapsz, melyet a bank átvált neked buznyákból forintba. Ennek megfelelően a havi törlesztőd is buznyákban megy, csak neked meg kell venned a megfelelő mennyiségű buznyákot. Azaz buznyákban van nyilvántartva a hiteled és buznyákban is törlesztesz, csak beékelődik egy árfolyam-konverzió, ami mögé az emberek már nem látnak be. Ha a bank vonja tőled a törlesztőt, akkor a számlakivonaton rajta szokott lenni, hogy a forintban történő levonás mennyi buznyákot jelent.

Az előtörlesztés pedig más kérdés, a bankok nem szokták sem szeretni, sem engedni, mivel az árfolyamkülönbözet is bevétel számukra.
  • Lteebee
    Nálunk elég jó piac van.
    Szombatonként egy-másfél órát vásárolunk.
    Az illatszereket, meg tartós szemetet amit használunk, azt meg 2-3 hetente megvesszük valamelyik multinál.
    Nem járunk piacról piacra. Minek mennénk?
    Zöldség, gyümölcs, hús, pékáru, ásványvíz, ezek mind vannak piacon, olcsóbban mint a hiperben és szebbek, tartósabbak is.
  • Garfield
    Lehet fikázni a hipermarketeket, de az árukészletük mekkora hányadát jelentik a példaként felhozott élelmiszerek? Én például leszarom a piacozó Juli néni kukoricán élő gyönyörű bontott csirkéjét, amikor a négynapos túra előtt nekem tartós élelmiszerre van szükségem. Próbáljuk már meg belátni, hogy egy szűk termékkört cibálnak elő újra meg újra a hiperek kapcsán, és totálisan figyelmen kívül hagyják azt az igencsak nagy előnyt, hogy többféle termékcsoporthoz lehet hozzájutni egy helyen. Lehet, hogy valakinek az a hobbija, hogy fél délelőttöt eltöltsön vásárlással, piacról-piacra meg kistermelőhöz járva, de ez hosszabb távon nem mindenkinek járható.
  • Lteebee
    Mi 330-350Ft/kg áron veszünk kenyeret a piacon péktől.
    Szombaton megvesszük és csütörtökön még kellemes, ízletes az állaga(már ha addig marad belőle).
    Nem tudok róla, hogy egérszart talált volna náluk az ÁNTSZ.
  • Totti5
    A zsemlének lényegesen eltérő fajtái vannak. Szinte bármelyik pékségban én is tudok venni olyat venni hogy magában is megeszi az ember olyan finom, de a teszkóban is vannak finom cuccok, ráadásul ott készülnek helyben, az orrod előtt sütik és teszik ki ők is... az meg szinte biztos hogy helyi ABCben vagy kis boltokban nem kapsz olyan frisset mint a csúnya teszkóban, sem jobbat.
  • csige791
    Tornyos pékség

Ha veszel itt egy zsemlét, megeszed, utána tescosra azt fogod mondod, hogy az nem is zsemle, hanem valami szarból készített zsemle alakú tárgy.

Árakban átlagosan azonos. Van ami 1-2 forinttal drágább van ami 1-2 forinttal olcsóbb.

Szeptemberben megyek haza, akkor be fogok menni, és felmérem az árakat pontosan. (utoljára több mint 1 éve voltam.)
  • Attila8805
    Én nem tudom igenis örülök a 99 ft-os kenyérnek meg az 5 ft-os zsemlének meg a többi olcsó terméknek.
    Attól hogy valamire rá van írva hogy magyar termék szerintem finomabb nem lesz csak drágább.
  • Attila8805
    Olvastam itt pár hete hogy a devizahiteleket a bankok forintban folyósították de mégis devizában fizettetik vissza és hogy lehet hogy lesznek szankciók.
    Azóta lett valami belőle vagy gyorsan el is tusolták a dolgot?
  • Narxis
    Szerintem azzal semmilyen problémánk nem szűnik meg. Szabályozni kell jobban őket ha valamire pl. magyar áruk vagy csak jobb minőségű termékek árusítására akarjuk kényszeríteni őket.
  • arty
    naigen, az élelmiszer hipermarketek tényleg eltűnhetnének - hirtelen nem jut ezsembe semmi, milyen problémával kellene számolnunk nélkülük. talán a 99forintos kenyér van akinek "létszükséglet", de ugyan annyit tönkre is tesz.

nemt'tom.
  • csige791
    Rabosították Szegedi Mártont, mert kimondta, hogy lopnak az MSZP-sek
  • csige791
    szerverek hőjével fűtenék a házakat.
  • csige791
    A facebookon jelentette be a Somogy megyei Versend polgármestere a település csődjét.

...A segélyek kifizetéséhez tavaly év végén hitelt vettek fel...

Orbán:
    "...nincs felesleges élet..."
  • Narxis
    Pontosan.
  • csige791
    Én ezekre egy centet nem költenék. Remélem mihamarabb beledöglenek így növekszik az emberiség átlag iq szintje.

megelőzésre költenék, plusz iskolai oktatás, a terjesztőket nyilvánosan kivégezném, de fogyasztókra egy centet nem, dögöljenek bele. Még ki is röhögöm őket.
  • csige791
    hát pécs konkrétan romokban, és a csőd szélén. Az maszop fellegvár amióta az eszemet tudom. még szerencse, hogy csak három polgmester volt a vörös oldalról.
  • jhetedikj
    Új kábítószer az oroszoktól!
  • Bronx South
    Azt írtam hogy felesleges szemetet. Pl. Tesco, Auchan, és társai. Vagy azt akarod mondani hogy ezek már nélkülözhetetlen részét képezik hazánknak ? Hagyjukmár.
  • polluxware
    nincs alternatíva.. jelen pillanatban úgyfest az egyik oldal a másikat próbálja kiírtani

ha ez végbe ment, akkor majd a romok között kiderül hogy a "túlélők" látva a veszteséget képesek valami építő jellegű jövő felé tekinteni..

ez nem holnap lesz;) de közeleg

az meg hogy itthon vagyok még.....

nem jószántamból:( ugyanakkor vannak dolgok amik idekötnek

• 89
    Kíváncsi vagyok a te megoldási javaslataidra az ország talpra állítása kapcsán, vagy egyáltalán te milyen törekvéseket támogatsz??
    Annyit dumálsz hogy minden szar és hogy el kell hagyni ezt a retkes országot (teszem hozzá, azóta is itt járatod a szád) mert a vérnarancsok mindent tönkretesznek, de kérdem én: mi az alternatíva? mi lenne a harmadik út? (csak hogy MIÉP szlogennel éljek :D )
  • eksy
    Csak "okosak" vannak, becsületes nem lehet, mert az "okos" nem tűri meg maga mellett, a "butát".
  • banok
    Ezt teszi az emberrel a politika és a hatalom. Ilyen az emberi természet.
  • banok
    Kifelé áll a Jobbikból.... :)
  • polluxware
    jaj...

szakértő a színen;)
  • eksy
    Ez mindig ilyen szerencsétlen :)
    Nem is értem, miért van még képernyőn. :)
  • polluxware
    árnyalatnyival

jajaj

és a temérdek adósságot is az a 3 maradt möszöpös pógármester halmozta fel mi?

húúúdmezővel az élen

ezek a fránya párhuzamos dimenziók...
  • ManoNegra
    Visszatérve erre a gyilkosra. Nem gondolod hogy kicsit gyors a tempó? Mit tudnak-tudhatnak a dolog hátteréről? Amit beadnak nekünk és ami valóban mögötte van az valószínűleg fényév távolságra van egymástól. Arra jó, hogy beprogramozzanak, hogy mit gondolj...
  • ManoNegra
    Ezek ugyan olyan manipulatív szenny média mint a többi. Vannak jó műsorok, de egyre ritkábban. Az igazságot itt is csűrik csavarják, szenzációhajhász szemét.
  • Totti5
    Mármint dokumentumfilm... ugye aki nézi ezeket az adókat ( Natgeo, Spektrum pl ) az tudja hogy hasonló eseményekről is készültek és készülnek ÉRDEKES/MEGDÖBBENTŐ dokfilmek... ebben mégis mi a rossz? talán valami okosságot is megtud belőle az ember, hiszen ezeken az adókon nem a való világ és a szemét megy, és azo nézik főleg akik új információkkal szeretnének gazdagodni, "tanulni" új dolgokat, és megtudni egyes történéskről kicsit többet mint amit a szenny média előad.