Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TheLostOne
Istenem egyébként, azon aggódni, hogy mibõl lesz nyugdíj, amikor most az se biztos, hogy jövõre ilyenkor lesz mit enni 😄

Narxis
Bevetik a honvédséget.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

kakimakifsz
Nem haljon éhen, hanem aki nem lesz talpraesett az éhen hal.
Szociális otthon<#nevetes1> mibõl (akkor)?

. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .

DDD.Akkor haljon éhen az ember öregkorára? Vagy mindenki megy szociális otthonba?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

kakimakifsz
Neked most esik le?

Neeeeeeem leeeeeeeeesz nyugdííííííííííjad

. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .

Off

Most néztem Erdei legutóbbi meccsét a sport1-en, a közönség Magyar részének másnapra nem volt hangja az hétszentség! <#nevetes1>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

TheLostOne
Komoly...

A CIA azért találhatott volna alkalmasabb embert, hiába az IMF vezére Strauss-Kahn, ha ennyire komprommitálható múlttal rendelkezik.

Mindenesetre az azért megnyugtató, hogy pont az USA az, aki nem fogja szó nélkül hagyni, ha a bankok végrehajtják az országot.

Talán végre a gyökerénél hárítják el a problémát, Wikipedia idézet a jövõbõl:

"Bank
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából (2015)

A bank a pénzügyi közvetítõ rendszer legjellemzõbb eleme volt a régi gazdasági rendszerben. A bank olyan intézmény volt, amely pénzügyi szolgáltatásokat nyújtott, társadalmilag hasznos terméket nem állított elõ. Legfontosabb tevékenysége hitelek nyújtása és betétek gyûjtése volt. Vagyis a gazdaság fölös, jelenleg felhasználatlan pénzmegtakarításainak begyûjtése (passzív bankügylet), és azok kihelyezése, aktiválása a gazdaság pénzszükségben lévõ alanyaihoz (aktív bankügylet). Eképpen a modern tõkés gazdaság egyfajta rossz-hatásfokú motorjai voltak. A bank hagyományosan a pénzügyi szolgáltatások díjából és a hitelekbõl származó - mint késõbb kiderült sokszor törvénytelenül kivetett - kamatokból jutott haszonhoz. 2011-ben a Világgazdasági Válság - Botrány következtében nemzetközi egyezmény született a bankok megszüntetésérõl, tõkéjük bejegyzés helye szerinti államosításáról, a befektetések befektetõknek való azonnali visszafizetésérõl, és a teljes lakossági hitelállományuk, jelzálogjogaik eltörlésérõl. A lépés elengedhetetlen volt a teljes világgazdaság összeomlásának megakadályozásához, és nagyban elõsegítette a közelmúltbeli világgazdasági egyensúly kialakulását, eladósodott országok talpraállását."

KITALÁLT IDÉZET, AKI NEM OLVASTA VOLNA A FÉLKÖVÉR RÉSZEKET, NE VÁDOLJON SENKI RÉMHÍRKELTÉSSEL, VALÓTLANSÁG ÁLLÍTÁSÁVAL!

Tényleg vicces helyzet lesz a holnapi.Vagy inkább siralmas.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Elsõ: sokadik undorító húzás az Együttmûködés Kormányától.

El tudom képzelni a holnapot: tüntetés a rendõrök nyugdíjáért, erre odaküldik a rendõrt, hogy tegyen rendet.
Szerintem kezet fognak, és megbeszélik a hétvégi meccset.

Tényleg, kollektív parancsmegtagadás esetén milyen szankcióra számíthatnak?

TheLostOne
Amerikai segítséggel szûrik a netet a diktatúrák

A lényeg benne: Ebben a helyzetben nyilvánította alapvetõ emberi joggá az ENSZ az internethez való hozzáférést.

Kíváncsi lennék mi történne, ha ezentúl nem fizetném be a net havidíját, a UPC meg kikapcsolná 😊

Alapvetõ emberi jogok korlátozásánál asszem a jogos védelem feltétele is teljesül, magyarul ha az ENSZ ezt ilyen egyszerûen nyilvánította ki hivatalosan is, mindenféle "apróbetûs rész" nélkül, akkor még meg is akadályozhatom a UPC embereit abban, hogy kikapcsolják a hozzáférésem, minden olyan eszközzel, amivel nem követek el súlyosabb bûncselekményt, mint õk a lekapcsolásommal.

Persze csak spekuláció, szerencsére ilyen veszély még nem áll fent azért, havi 4k-ért olcsó a 30 mbit 😄

S...be is rúgnák, ha nem lenne elégedett a Vezére ötletével.

Miniszterelnöki szóvivõ? Ez mi a fene még mindig?

Én is visszaolvastam párszor. Azt hittem rosszul látok.

Nekem is ez b@ssza a csõrömet. Elég elszomorító és idegesítõ. 😞
"A jelentés méltányolja, hogy a kormány a kiadások visszafogására helyezi a hangsúlyt, viszont a különadók, különösen a bankadó kiváltására a közszféra reformjával, így a helyi önkormányzatokban és az állami tulajdonú vállalatokban dolgozók létszámának csökkentésével, valamint a közösségi közlekedés újragondolásával takarítanának meg költségeket."

Atomreaktor
Az IMF szerint...

Valaki magyarázza már el nekem, hogy ha én mondjuk 5 évig fizettem a magánnyugdíjpénztárba és azt most lenyúlták, valamint adósságot csökkentenek belõle, akkor én mibõl fogok nyugdíjat kapni? Oké tudom, hogy elvileg majd az akkori dolgozók, de a magánnyugdíjpénztárnál nyugdíjas koromban én felvehettem volna a befizetett összeget akár egyben is.

Narxis
Nem kezdik velük, velük folytatják.

Már rég tanítaniuk kellett volna. Na meg odafönt is példát mutathattak volna.

Ha az a volna nem lett volna..

Atomreaktor
azért ez tényleg elég durva, akármennyire értünk/nem értünk egyet a nyugdíjazásukkal.

OFF
Egy kérdés: Melyik egyetemeken van "fizikatanár" képzés? Csak mert én elgondolkodtam a dolgon. Elnézést az OFF-ért.
Munkanélküli közgazdászból lesz elég a jövõben, szóval akár el is kezdhetjük az okítást. Fizikatárnak már csak 8-an jelentkeztek és a meglévõ állomány egy része már vészesen közel van a nyugdíjazáshoz. Érdekes kényszermegoldások fognak még születni.

😄

Nem lehet igaz, csak Majkát ne...😄

banok
Nem szeretném, hogy igaz legyen. Beleértve, hogy én már minden hírrel kapcsolatban óvatos vagyok.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Mr_no_NaMe
Pár hónapja már volt ilyen, hogy berendelték õket. Vagy csak jóslat volt? Nem emlékszem...ebben az országban mindent meg lehet tenni.
Azért a cikkel kapcsolatban.. Miután elloptuk az állami vagyont, eladtuk a nép jövõjét (államadósság) ideje lenne megtanítanunk ezeket spórolni. Persze szigorúan az után, hogy a pisa felmérése alapján jól lehülyézzük õket.

Irónia off

polluxware
szted igaz?!

ilyet nem találnak ki csak úgy..

köpedék szar horda

és még ezek a "létformák" hazaárulóznak

Danny1987
Nem jól fogalmaztad meg.
Csak hogy belekössek valamibe😊😊

Live for nothing or die for something.

Danny1987
Amit leírsz az is igaz.

Nézd, minden évben 24 peták bevételed van és 31 peták kiadásod. Ebbõl az utóbbi stagnál, míg a kiadások minden évben nõnek. Ezt egy butácska háziasszony is megérti.

Mr_no_NaMe
Biztosan a rendõrökön kell elkezdeni a lopott, és az elbaszott pénzek visszahozását. Te sem gondolod komolyan...
A körbetöltött nyugdíjakra ma is van elég pénz(az átirányított manyup lóvéval 2400 milliárd a járulékbevétel), viszont a nyugdíjrendszerbe az elmúlt 20 évben szavazatvásárlási céllal bekerültek olyan szociális elemek, amik aztán erõsen veszteségessé tették a rendszert.

Érdekességként leírom, hogy a 3 millió nyugdíjas fele még el sem érte a korhatárt. Érdemes átböngészni az ONYF állománystatisztikáját, elsõ alkalomra biztos agyvérzés közeli állapotba kerül a gyanútlan olvasó.

Tudom, hogy én vagyok a hülye de továbbra sem értem. Inkább hagyjuk is.

Ez a népszerû mese a szerzett jogokról, amit persze a jogrendszerûnk ilyen formában nem ismer, de azért nagyon jól hangzik, mint a rendi kiváltságok.

Aki a saját nagyanyja helyett életerõs negyvenes embereket akar segélyezni- 80 milliárd évente -, miközben a rezidensek ezrével hagyják az országot a megalázó bérek miatt(1 negyvenes nyugger rendõr=1,5 rezidens vagy 2 ápoló bére), akkor hajrá, saját zsebbõl tessék nagyvonalúnak lenni.

Jelzem, hogy az erre célre felvett hiteleket - a nyugdíjkassza így is 600 milliárdos hiánnyal küszködik - is tessék a saját gyerekkel/unokákkal megfinanszíroztatni.

Narxis
Az ezzel a baj, hogy így semmit nem tehetne a kormány hiszen akármikor teszi meg, szerzõdést szeg. Ne nyúljunk a rendõrséghez mert szerzõdést szeg.

Sajnos muszáj.

desigo
Ha olvasná akkor ugyan megkérdezném tõle,hogy miért megy a sírás,hogy nincs pénz nyugdíjra amikor átlagban 10 évvel elõbb halnak a magyarok mint a nyugati szomszédaink?
Az évtizedeken át befizetett pénzeket simán lenyúlják a nagy közösbe és mégis megy a sírás folyton.
Majd meséld el mit mondott xD
Danny1987
*elsõ

Danny1987

Danny1987
Vigyázz orbán is olvassa a forumot.

Ne adj ötleteket!

Danny1987
Ez is egy vélemény.

Valahogy úgy akartam kifejezni magam mint Ronny a #45785-ben.
Mr_no_NaMe
Végülis mindent szabad. Minek egyáltalán nyugdíj? Ha már nem munkaerõ, akkor nyugodtan dögöljön éhen mindenki...ne élõsködjenek már az államon.

Nem is értem ezeket a lépcsõket, rögtön ez lenne a legegyszerûbb.
desigo
A bankok is módosítanak nyugodtan utólag egyoldalúan szerzõdést,akkor pont az államnak ne lenne szabad?
Danny1987
CSak az a baj amikor rendõrnek mentek akkor a szerzõdésben benne volt hogy korai nyugdíjaztatás magas nyugdíjjal.
A kormány most szerzõdést szeg.

Te sem örülnél ha 250 bruttoban állapodtok meg a munkáltatóval de csak 110 bruttot fizet ki.

desigo
Nem számít a magánnyugdíjpénztárba befizetett milliárdokból fussa rá...