61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Garfield #49052 Khm, a szabadságharc és a kiegyezés közt azért volt egy Bach-korszak meg passzív ellenállás is...
Egyébként pedig lásd az interjú közepén:
Összefoglalva tehát: a Vajk-István (vérszerződés megszegése, erőszakos krisztianizálás) és a reformáció okozta lelki „gerinctörésünket” valóságossá tette Trianon, jelenleg pedig már szinte csak a romeltakarítást végzik ellenségeink a megtörésünk negyedik fázisában, vagyis napjainkban. Miközben arról feledkezünk meg, ami a nemzet életerejét növelné, az ellenállást erősítené, esetleg újra felvirágzást okozna. És hasznavehetetlen, számunkra feleslegesnek, illetve hamisnak bizonyult ellenérdekű mítoszokat próbálunk nacionalizálni, ellenségeink, ellenérdekű uraink legnagyobb örömére. -
#49051 Arról elmélkedett itt valaki, hogy az a baj, hogy vállalkozások nem juthatnak földhöz.
Nem arról, hogy összefog-e a szomszédos 3-4 termelő. -
Garfield #49050 Bocs, de még mindig nem értem, hogy a piac VS hipermarket vitához hogy jön a növekvő munkanélküliség és mondjuk figyelembevéve az álláspontodat, pl. a az Elcoteq kirúgott dolgozóinak a sorsa miért szól a piac mellett, vagy esetleg a multi ellen(?). De hát te tudod, ha össze akarsz mosni dolgokat, ám csináld. (Mellesleg csak súgok, hogy ha ki akarod lapátolni a multikat, akkor mi lesz az általuk foglalkoztatott emberekkel? Lásd Elcoteq... Ugye mennyire nem fekete-fehér?) -
#49049 Persze hogy nem véletlen hogy szembefordultak,ez volt a nemzeti ébredés kora,a 19.sz eleje.
A nemzetiségek azonkívül hogy öntudtra ébredtek több-kevesebb önállóságot akartak kivívni,nacionalisták lettek.Ugyenezen az eszme ránk magyarokra is hatott ahogy egész Európára.Nem lehet azt mondani hogy ez csak ránk lett volna jellemző vagy hogy mi kezdtük vagy hogy azért fordultak ellenünk a nemzetiségek mert a mi nacionalizmusunk elnyomta őket.Azért fordultak szembe mert ők maguk is nacionalisták lettek,és mert a habsburgok ígértek nekik ezt-azt.Ami az elnyomatást illeti szlovákiában ma a 21.sz-ban nagyobb a nemzetiségi jogtiprás mint nálunk volt a 19.sz-ban.A felvilágosult nyugaton ma is vannak nemzetiségek akik nem alapíthattak önálló államot pedig akarnak baszkok pl.,mégsem mondja senki a spanyolokra hogy megérdemelnék ha területükön létrejönne egy baszk állam mert ők elnyomók lennének.Velünk akarja csak mindenki elhitetni mennyire jogos a volt nemzetiségek siránkozása emiatt,meg mennyire magunknak köszönhetjük trianont. -
ManoNegra #49048 Olvasgatom, valóban árnyalja a képet. De nem volt folyamatos rác, tót verés, és egy országnak elsősorban a többségi társadalmat kell figyelembe vennie - a kissebbségeket lehetőleg nem elnyomva.
Na ez manapság nem így van. -
#49047 Hagy énekeljék,ők ilyenek.Amúgy is szólás szabadság van..Arról meg még nem hallottam,hogy nemzeti körök akarnák feltámasztani az áldozatokat. -
#49046 Míg én tényekre, az általam látott dolgokra alapozom a mondanivalómat, addig itt néhány tukó csak félrebeszél, ennyi a különbség. De #49044. -
ManoNegra #49045 Hát nemtudom. Egy levert szabadságharc utáni kiegyezést én kényszerpályának tartok. :-) Persze abban a helyzetben az volt a legjobb megoldás. Alább idéztem Tisza Istvánt, aki ellenkezett a háború indítása ellen. A merénylet pedig bizonyos érdekek kísérlete volt a császár "meggyőzésére" háború kirobbantására -> kényszerpálya.
És hogy álljon itt egy ellenpélda is arra, hogy igen - néha kimondjuk, hogy mi is elronthatjuk (Ronnynak is):
" Tudod miben hasonlít II. Rákóczi Ferenc mentalitása a mai politikusokhoz? Hogy mindegyikük az idegen pénzre, támogatásra épített. Egyszer Rákóczi idején, a szabadságharcunkkal amúgy rokonszenvező holland követ, mikor már nagyon megunta a fejedelem rendszeres pénzkéregetéseit, végignézett a fejedelem körül lebzselő urakon, majd csak annyit mondott a pénzzel kapcsolatban, hogy mikor ők a spanyolok ellen harcoltak a szabadságukért, akkor levágták arany gombjaikat, és ólomgombra és fegyverre cserélték. Ezt kellene a magyaroknak is tenniük a fejedelemmel az élen. Majd a követ otthagyta őket. A szabadságharc pedig a tehetetlenkedés, az áldozatképtelenség miatt elbukott. Szóval a nyavalygás helyett ismét csak az áldozathozatal szükségleténél tartunk. A példát pedig mindig a vezetőknek kellene mutatniuk. Nálunk meg mindig a kisemberrel kezdik, azt nyomorítják. Mutass tehát nekem egy áldozatkész magyar politikust vagy pártot, és melléjük állok."
. -
#49044 Ugye milyen zavaró tud lenni ? #49030 - 33 etc.
Már csak az a kérdés hogy tudatos (sajnos kibaszták a szomszédot a munkahelyéről, de köszönöm szépen én még tudom fizetni a számlákat), vagy tudatalatti-e mert a homályökör nemlátja, nemérti hogy mi van. Azt jöhetsz nekem itt mentalitással, mikor érveltem amellett hogy szerintem egyrészt miben szorul változásra az ország az volt az ellenérv dehát a tescoban minden olcsó, azért a színvonal megvan. Azt szoktam mondani hogy aki hülye 20-30 évesen, az hülye lesz 40-50 évesen is, sőt élete végéig, átvitt értelemben pedig akinek eddig nem nyílt ki a szeme, annak ezután se fog, majd valami kellemetlen tapasztalatszerzés árán, de akkor már lehet késő lesz. Én magam részéről leszűrtem kikkel állok szemben ebben a vitában, több hszre már nem szeretném elpazarolni az időmet, de felőlem hetek hónapok, akár évek után visszatérhetünk a témára, ha isten is úgy óhajtja. -
#49043 Japán kutatók hatalmas ritkaföldfém készletekre bukkantak az óceán mélyén -
#49042 Miért ne lehetne egy zsidó magyar??
(itt most nem a kozmopolita idiótákra kell gondolni). -
Ronny #49041 Soha, ismétlem nem lehet olvasni, hogy bocs, ezt elb*sztuk. Mindig más a hibás.
-
Garfield #49040 Még szerencse, hogy a bankok nem hárítják át a bankadót az ügyfelekre, mert dicső kormányunk azt mondta. A kérdés már csak az, hogy akkor vajon mit jelent a CIB a szeptember 15-től hatályos új kondíciói kapcsán a Bank működési költségeinek - a Bank érdekkörén kívül álló okból bekövetkező - változása, illetve a hivatkozott üzletszabályzati pontban a olyan jogszabályváltozás, jegybanki vagy egyéb rendelkezés (ideértve, de nem kizárólagosan a nemzetközi kártyatársaságokat is), mely a Bank költségei vagy bevételei mértékének változását vonja maga után.
Sebaj, majd Szíjjártó megmagyarázza. Vagy felállítanak egy díjkommandót, mely a Rogán-féle fizukommandóval párhuzamosan visszanyomja az díjakat. -
Garfield #49039 Látom, rohadtul még csak közelében sem jársz a tescós kérdésnek, biztos megzavartak az ellenérvek... -
Garfield #49038 Az általad annyira vágyott, nemzeti színbe csomagolt együttbólogatás ment a mentalitásos topikban, úgyhogy szerintem ha felpörgeted a beszélgetést ott, vígan lehet tuggyukkikezni, niggerezni meg cigányozni. -
Garfield #49037 Vegyük már tudomásul, hogy vége, és soha nem is lehet visszacsinálni......
Pedig igény volna rá "nemzeti" körökben, ugye? (Legközelebb figyelj oda a belepiszkálásba.)
De most mit csináljanak az emberek, ha a sok köcsög kopasz a focilelátókon újra meg újra előveszi a témát, mint azt éneklik, hogy megy a vonat Auschwitzba? -
Garfield #49036 Hagyjuk már ezt a kényszerpályás dolgot, ez marhaság, de legfőképp mentegetőzés. A kiegyezésben semmilyen kényszerítés nem volt, beolvasztásról szó sem volt: az OMM dualista állam volt, bizonyos közösen gyakorolt jogokkal, de többségében a két ország az ügyeit maga intézte.
Állandóan ez meg a nemzeti oldalon, miszerint minden rossz, ami ért minket:
a) arról más tehet
b) kényszerpályán mozogtunk,
c) idegen hatalmak/érdekkörök/stb. játékszere voltunk.
Soha, ismétlem nem lehet olvasni, hogy bocs, ezt elb*sztuk. Mindig más a hibás. -
Garfield #49035 És az mennyire látszott, hogy az apró parcella tulajdonosa egyedül próbál megélni vagy összefog a többi apró parcella tulajdonosával? -
Garfield #49034 Olvasd mellé a kommenteket, úgy lesz szép kerek... -
#49033 Régen a zsidók, ma a tesco, holnap kik lesznek az ellenségeink? -
#49032 magyar ment. utolsó bejegyzés -> júl 17..
-
#49031 a lényeg ,hogy a magyar focsira nyakló nélkül jut pííz;) -
#49030 ez már magas labda..
"Olyan emberek véleménye ami ellentmond az ország valós helyzetének"
most akkor az elején vagy a végén van nálad kavarodás? -
#49029 Ne is erőltesd, egy lapon vagy a Garfield haveroddal. Olyan emberek véleménye ami ellentmond az ország valós helyzetének, egy olyan országban ahol munkahelyek szűnnek meg (gondolom téged nem zavar hogy Pécset pl. nemrég basztak ki 7k embert az Elkotechből), egy olyan országban ahol az adóság miatt utcára kerülnek emberek és még sorolhatnám reggelig a problémákat, mit számít olyan emberek véleménye akik vetítik hogy de jó nekünk mert a teszkóban mindenből 100 fajta van és hú de ócsó ?? Mit számít a nagy büdös semmi, üres szavak ?? Ellehet egész nap dumálni arról hogy de olcsó a tescóban minden, mikor az ország a béka segge alatt van, azt jön újra a mellébeszélés de hát nem vagyunk mi ezzel egyedül ??? Mondcsak ti hol éltek, itt Magyarországon vagy hol ?? Nektek mi a fontos ebben az országban hogy de ócsó a tescóban minden ??? Hagyjukmár a kibaszott mellébeszélést, kamudumát! Az utolsó két hszed meg annyit se ér hogy válaszoljak rá, és egy ilyen akarja itt megmondani a tutit ?? -
#49028 öregem.. jobb helyeken ilyeneket vesznek elő példának, ha a gombatermesztésről esik szó
tudod..
etesd szarral, és tartsd setétben -
#49027 fúú öregem.. én már a 2.ik hsz után is láttam ifajta vagy;)
szóval nem eröltetem a választ e témába feléd..
magyar mentalistást ajánlom.. ott nem fogsz csalódni
cigányozás, zsidózás, élettérelmélet, és kékvérű témák oll-nájt-long.. +trianon ájvék -
#49026 1. Nem!
2. De! Ha nem lop, csal, hazudik! Én családomban van cigány, tisztelem őket mert becsületesek!
3-4. Természetesen lehet, de amíg a saját hazájában csinálja és nem másnál addig hol a gond?? Minden népnek megvan a selejtje. -
Lantee #49025 Nem ragadok ki semmit, csak kérdezek:
Aki zsidó, az nem lehet magyar?
Aki cigány, az nem lehet magyar?
Aki magyar, az nem lehet bunkó?
Aki magyar, az nem lehet önző? -
#49024 Ne ragadj ki részleteket, értelmezd hszt. Természetesen a Magyar érdekekről nem fogok eszmecserét folytatni se zsidóval, se cigánnyal, se amerikaival semilyen külföldivel se, de legfőképpen azokkal nem akiket felsoroltam. A Magyar problémákról, érdekekről, Magyar emberekkel fogok eszmecserét folytatni, és vissza is lapozhatsz az előző hszre + a tegnapi vitára, és megkapod a miértet. -
Lantee #49023 "ide is írkálhatnak akár zsidók, akár cigányok, akár kitudja még ki" - És? Ez nem a kuruc, ide az ír, aki akar...amig értelmesen, kultúráltan teszi. Ja, hogy te csak olyannal tudsz eszmecserét folytatni, akinek ugyanaz az értékrendje? Hát, akkor rossz helyen jársz. -
#49022 Mondj már egy 4-5 mondatos véleményt a Holocaustról, kíváncsi vagyok. -
Ronny #49021 Maradjunk annyiban, hogy nem ide illik. Hegit meg seggbe kellene rúgni, mert egyáltalán nem foglalkozik a topikkal. -
#49020 Bennem már az is felmerült, hogy ugye egy szemtől szembe eszmecserénél leszűri az ember fél perc alatt hogy mi van akár arcból akár egy mondatból, de itt azért már nehezebb a dolog, névtelen, arctalan emberek, tehát bennem már felmerült hogy ide is írkálhatnak akár zsidók, akár cigányok, akár kitudja még ki, azt lehet nem is kéne meglepődnöm itt egy két hszen, de legalább azt tudnám előre hogy kivel érdemes egyáltalán eszmecserét folytatni, ne a 20-ik hsznél döbbenjek rá hogy miért, és ki a francnak agyalok én itt most tulajdonképpen ?? -
#49019 ha ezt képes vagy trianonra is kimondani, akkor részemről rendben;) -
#49018 Elhinném én, hogy a kis méretű gazdaság versenyképtelen és a kistelepülések életképtelenek, ha Hegyeshalomtól nyugatra nem azt látnám, hogy virágoznak a kistelepülések és sok helyen egészen apró kis parcellák váltják egymást különböző haszonnövényekkel bevetve. -
#49017 A drog jó. értem. Semmiképpen ne tiltsuk. -
#49016 Minden konteó ami nem az index.hu-n és a heti hetesben van. -
ManoNegra #49015 Amiről a videóban szó van az konteó? -
Ronny #49014 Ez nem a konteo topik. -
ManoNegra #49013 Glenn Beck: Kényelmetlen igazság a pénzügyi rendszerrel kapcsolatban