Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"+Most akkor szerinted az emberek a hibásak mindenért?"
<#szomoru1>
Tanárommal vitáztunk ezen múltkor és tényleg nem volt akkor biz. indítvágy 2004-ben.
Most akkor szerinted az emberek a hibásak mindenért? Nem értelek. Máskor meg azért ostorozzátok Zorbánékat, hogy a nép beledöglik abba, amit csinálnak. Ezek szerint megérdemlik? Vagy csak félreértjük egymást?

Mert szerintem itt a fõ felelõsök azok a magyar és külföldi politikusok/multik/stb., akik az elmúlt 20+ évben szabályosan, tervszerûen kilopták az országot. És mivel a legfelsõbb emberek csinálták mindezt, ezért nem volt senki, aki megállítsa õket, így kerültünk oda, ahova. Nem?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hja kérem, nem kellett volna többet költeni, mint amennyit megtermelünk és akkor nem kényszerülünk hitelfelvételre.

"loptak el" <#wilting>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Igen. Attól függetlenül, hogy az országnak most a túlélés szempontjából nagy szüksége van arra a pénzre (amit tõlünk loptak el), a jelenlegi kormány (lehet mivel más lehetõsége nincs is), gyakorlatilag ilyen kis bábkormányocska lesz. Várható volt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A bábkormányról?...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Nem is tudom ki írta nekem azt a marhaságot az elõbb...

A terv talán ilyesmi lett volna, de elõtte lemondott Medgyessy.

meg gyurcsány

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Nem a Gyurcsány "mondott le"? Úgy emlékszem, hogy Medgyesit távolította el puccsal az szdsz.

Látom, megint troll üzemmódba kapcsoltál.

Nem-nem, Medgyessy lemondott, mielõtt benyújtották volna a bizalmatlansági indítványt.

Mit szívsz bazzeg? <#nevetes1>

meg az elsõ Gyurcsány... De én most utána nem nézek hogy megy ez. Azért kösz.

Tákolmány, 21. cikk.

Ha annyit mondok, hogy "Bajnai-kormány", nem ugrik be semmi?

Kik? Az ellenzék? A fideszbõl jelenleg nem nézem ki hogy megbuktatják Orbánt, az ellenzék meg már megtette volna ha tudná. Mi ennek a menete, fogja magát egy képviselõ és benyújtja, vagy egy egyszerû többség kell hozzá?

Gyere, mesélj, miért is tetszene nekem Észak-Korea?

Ha te ennyire betegesen ragaszkodsz a függetlenséghez, hogy bele is döglesztenéd az országot, csak hogy ne kelljen külsõ segítséget igénybe venni (ha már olyan csodálatos a vezetés, hogy maga nem képes, illetve inkább nem hajlandó megoldani), akkor jól fogod magad érezni arrafelé.

Senki sem söpör le semmit, mert a kétharmad a parlamenti képviselõk megválasztására vonatkozik, nem pedig a kormányra. A képviselõk pedig benyújthatnak konstruktív bizalmatlansági indítványt a miniszterelnök ellen, megjelölve abban az utódját.

És ezt pont Te írod nekem? <#taps><#nevetes1>

Mondom, ez csak az én filózásom, ha nem a fõnök posztja billegne, már beadták volna a derekukat, de én sem látok a kulisszák mögé.

Igen, elvileg demokrácia van itten, de állítólag a görögöknél és az olaszoknál is. Az hogy Orbánról mi a véleményem, az egy dolog, de egy kétharmados választási eredményt egy demokráciában lesöpörni...

Elvileg nem Orbánnal van baj, hanem az általa képviselt, koncepció nélküli, politikai-gazdasági rögtönzésekkel. Szerintem ha megjönne az esze és letenne egy értelmes, végiggondolt, tervet, azzal nem lenne gond. Amíg viszont a jelenlegi eszement vaddisznó sítlusban nyomja, addig tényleg a személye lesz az akadály.

Bár a nyögvenyelõsségben szerintem annak is van szerepe, hogy a kormány megpróbálja minél jobban kitolni a megegyezést, mert az értelemszerûen korlátozni fogja a csudálatos népboldogítást: addig még megpróbál mindent, ami csak a keze ügyébe kerül.

Azt nem az EU,meg az IMF mondja meg hogy ki kormányozzon itten,hanem mi.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Én is ezt akartam írni, hogy egyszer már mintha megegyeztek volna. Nekem az a privát véleményem, hogy azért megy ilyen nyögvenyelõsen a "tárgyalás" mert az IMF (mint az köztudott személyi kérdésekben is dönteni akar) nem Orbánnal képzelik el a jövõt.

Ha nem tetszik, akkor el lehet utazni Észak-Koreába élvezni a függetlenséget.

A FIDESZ eddigi tevékenysége után Fellegi bejelentését akkor fogom elhinni, amikor aláírták a megegyezést, addig semmi sem biztos.

Most átváltottak leplezetlen bábkormány-üzemmódba. Úgy mint az elõdeik.

Akkor most mi van? 2 év kormányzásnak annyi? Vagy most 180 fokos fordulat jön?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Beadta a kormány a derekát

"Jó hír, hogy Fellegi Tamás bejelentette, készek készenléti hitelrõl is tárgyalni a Nemzetközi Valutaalappal, másképp az IMF szóba sem állt volna velünk. A hitelcsomagért cserébe azonban jóval szigorúbb feltételeket szabhatnak, mint azt a kormány szerette volna, az EU nem bánik velünk majd kesztyûs kézzel. A jegybanktörvényen és a stabilitási törvényen túl akár az adópolitika jelentõs átírása is terítékre kerülhet."

Bronx South
Thx a minuszt, már én is megadtam a mai napra neked. <#taps>

Bronx South
<#eljen>

set36dyrf
komoly <#idiota> kár hogy a felkiáltójeleid nem tükrözik az inteligenciádat amit elõ próbálsz adni

http://allamadossag.net78.net/

arty
miért állsz meg 2002-nél? elõtte nem volt semmi? 0-ról indultunk? 😉

Forza.

immovable
GregSB
Az összeomlás az a szó, amit most nem mondunk.

Legújabb eredményeinkkel felzárkóztunk Európa csõdközelben tántorgó országaihoz, de Pakisztán szintje sincs már messze. A forint beszakadt, az országkockázatunk elszállt, az állampapír-piaci hozamszint pedig a 2008-as lefagyást idézi. Ha nem lesz IMF-hitel, nem biztos, hogy ki tudjuk fizetni az adósságainkat. A befektetõknek kellene egy egyértelmû jelzés, hogy lesz megállapodás, de a kormány csak homályos és ellentmondó üzeneteket küld.

A magyar országkockázat (CDS) újabb és újabb rekordot dönti, a forint pedig sokadik történelmi mélypontját éri el. A legfrissebb 711,27 bázispontos országkockázati felárunkkal leelõztük már a csõdtõl megmentett Írországot is (az ír CDS 707 bázispont volt szerdán), és a legkockázatosabb tíz ország között vagyunk a Bloomberg 45 országos rangsorában. Az EU-ban a dobogós harmadik helyre kerültünk a nemzetközi mentõcsomaggal életben tartott Portugália (1080 bázispontos CDS), illetve a csõdben lévõ Görögország (9400 bázispontos CDS) mögé.

Már Ukrajna sincs messze (848 bázispontos CDS), és mögöttünk már csak olyan egzotikus országok vannak, mint Argentína (905 bázispontos CDS), Venezuela (910 bázispontos CDS) vagy Pakisztán (980 bázispontos CDS).

Az összeomlás az a szó, amit most nem mondunk – reagált a Concorde vezetõ elemzõje a hvg.hu azon kérdésére, az újabb adatok egy közelgõ vagy már épp zajló magyar összeomlást mutatnak-e. Samu János szerint olyan szinten jár a forint és a magyar CDS, ahol még soha nem volt, ezért kulcskérdés, hány befektetõ kap most a szívéhez és szabadul meg a magyar eszközeitõl bármi áron.

A jelenlegi helyzetben megvan a veszély, hogy ez megtörténik, ami a forint további, gyorsuló romlásával járna – vélekedett az elemzõ, ugyanakkor hangsúlyozta, lehet tenni ez ellen. Például jegybanki kamatemeléssel, a Magyar Nemzeti Bank forintot erõsítõ devizapiaci intervencióval, de leginkább azzal, ha a kormány megállapodik a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval egy új hitelkeretrõl.

jhetedikj
😄

anno 1987

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Danny1987
R. Gusztáv a 7 gyereke életére esküdött

A lókereskedésbõl és családi pótlékból élõ – aminek összegét mintegy 400 ezer forintra becsülte – R. Gusztáv a hét gyermeke életére esküdött, hogy nem fenyegette, nem bántotta A. Istvánt.

Live for nothing or die for something.

Danny1987

Danny1987
<#eljen>

TVelvet
Tök mind1 ki van hatalmon, nincs egy teljesen független erõ, ahogy Cifu is mondta. Az se jó amit az IMF dobol, se amit az Orbán-Gyurcsány-stb.
Orbán az aki jelenleg széllel szembe hugyoz, de sajnos bele a ventilátorba.

Így mi fogjuk visszakapni csúnyán, képtelenek megérteni, hogy nem a külföldi multik fogják fenntartani az országot, hiába adnak nekik akkora baszott nagy kedvezményeket.
Nem a kormány tartja fenn a gazdaságot, hanem a benne élõ emberek. Ha ezt ellehetetlenítik, sosem fogunk kimászni a szarból. Bár már sok remény így sincs.
Szerintem nem maga az összevonás, hanem az ehhez társuló személyi változások, meg alkotmányba betonozások zavarják õket.
Az MNB - PSZÁF összevonást korábban maga az IMF is javasolta már.
egy kérdésem lenne,

az alapján amit sokszor lehetett hallani, hogy más országban is elõfordult már hogy a a pénzügyi felügyelet és a jegybank egy intézményt alkot. Ideológia és politika nélkül kérdem (értem az intézmények függetlenségére vonatkozó elvet), hogy melyek ezek az országok, és ha van köztük EU-s az miért nem szúrja Brüsszel szemét?

Zseniális! <#eljen>

L Viper
L Viper
Agrárforradalom egy debreceni hátsó kertben:

Cikk!

Rengeteg kép!

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

NYUZGA