Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
Átadták a világ leghosszabb tengeri hídját
"A 36,48 kilométer hosszú és mintegy 35 méter széles hídon nyolc sávban haladhat a forgalom.
Úgy tervezték, hogy ellenálljon a tájfunoknak, 8-as erõsségû földrengésnek, vagy akár egy 300 000 tonnás hajóval való ütközésnek."
DDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Nem is kell dûlõre jutnunk. A lényeg, hogy elmondjuk melyikünk, hogy látja, oszt hátha tanulunk egymástól...

Egyébként megint elbeszélünk egymás mellett, mert én nem ilyen sg szintre gondoltam, hanem vezetõ hírportálok, újságok kommentjeire.

www.smart-bus.hu

TheLostOne
De egyébként itt a megoldás, meg kell nekik mutatni Mike blogját, egy ideig biztos leköti majd õket, meg azok után egy akármilyen comment a szemükben már nagyon kis hal lesz <#taps>

Kiváló példa voltál, köszönöm. ( légy szíves értelmezd amiket írtam, ha nem megy, akkor kérdezz )

www.smart-bus.hu

Narxis
Mert ezekkel vissza is lehet élni, de most szimplán mondhatnám azt is, hogy mert nem tetszik. Nyilván én tovább tudok görgetni a mocskolódó kommenteken, még akkor is ha engem érint, Téged meg zavar. Mondhatnám akkor azt, hogy amikor regisztrálsz ne fogadd el az általános feltételeket.

Ebben szerintem nem fogunk dûlõre jutni mindegy mennyit vitatkozunk. Bennem ellenérzéseket kelt a fényképes, név szerinti regisztráció attól függetlenül, hogy elõnyökkel is jár. Túlzott beavatkozásnak tartom és feleslegesnek is.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Olvasd elezt. jóember mi a manó az hogy normálisak a szándékai?Te vagy majd a kibaszott szalai anomália mondja meg hogy mit lehet reagálni valamire?Lehetséges hogy eljön az az idõ hogy csak fényképes lakcímes regisztráció után tudsz egy topicban valamit kommentelni és ha mákod van akkor még valami pénzt is kapsz érte.Milyen szép is ez az új világ... de legalább megint eurázsiával vagyunk hadban.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Azért egy chipes azonosításnak viszonylag nehéz lenne divatot teremteni. 😊

Én is megnéztem a facebookot... egy darabig voltam, aztán rájöttem, hogy az égvilágon semmi szükségem nincs rá.

www.smart-bus.hu

Most õszintén, ha valakinek normálisak a szándékai, nincs szégyellni valója, nincs hátsó szándéka, az miért háborodik fel? Aki azon felháborodik, hogy a véleményéhez az arcát kell adnia, ott már valami nem stimmel... ( tisztelet az elenyészõ kivételnek )

Ha nem tetszik a rendszer, nem kommentál, ennyi. Szerintem...

www.smart-bus.hu

Ha az a három millió 3 év múlva is így gondolja, az fájni fog nekik nagyon.

Narxis
De ezt meg úgy se fogja senki meglépni. Egyszerûen megszüntetik a komment lehetõséget, a fórumok pedig remélhetõleg maradnak úgy ahogy eddig voltak.

Amúgy meg a fénykép-név regisztrációval se értek egyet. Továbbra is a moderátorokat tartom a legalkalmasabbnak arra az estre ha eldurvul 1-1 vita.

Volt már hasonló próbálkozás, a népszerû videojáték gyártó(csak a gyengébbek kedvéért 😄 ) Blizzard akarta azt bevezetni a fórumain amit Te írtál. Olyan mértékû felháborodás lett a felhasználók részérõl, hogy be se vezették ezt a módszert.

Lehet udvariasan is megfogalmazni valamit:
"köszönöm szépen hogy elvettétek a befizetett magánnyugdijpénzemet,ezért úgy döntöttem hogy nem szavazok rátok többet"...gondolom ez fájóbb lesz, ha leirja 3 millió ember

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Egyébként nem is olyan nagy túlzás. Nézd a facebookot. Elõször divatot teremtenek majd annak is, aztán ha már kellõ számú birka beültette, onnan majd kötelezõ lesz.

De te kb egy vagy az 1000-bõl. Ha meg nem is szûnne, de a töredékére csökkenne...

www.smart-bus.hu

Én nem zsidózok nem turbómagyarozok, igyekszem mindenkinek megadni a tiszteletet, (jó a politikusokat ekézem néha) mégsem szeretnék arccal névvel fórumozni.
Becsüllek, hogy Te vállalod, de nekem jobb így. Nehogy azt hidd, hogy megszûnne a trollkodás anyázás...

Csirke4
Elbeszélünk egymás mellett. Én nem a jogi felelõsségre vonás miatt mondom csak, hanem azért, mert egy fényképes, eredeti neves regisztráció eleve visszatartó erejû, így el sem fajulna egy-egy vita annyira amennyire szokott!

( csak egy példa, Mike szerintem tuti nem vállalná a blogját fényképpel, névvel )

www.smart-bus.hu

Narxis
Most is fel lehet jelenteni valakit és a rendõrségnek a szolgáltató kiadja a komment írójának IP címét. Itt nem arról megy a vita, hogy valakit felelõsségre lehet-e vonni 1-1 komment miatt hanem, hogy az állam totális kontrollt akar bevezetni. Én ezt meg nem akarom. Nem azért mert én jót trollkodok a nol.hu-n(nem is vagyok regisztrálva, én csak IT oldalakon vagyok regisztrálva) hanem mert ez így egész egyszerûen nem helyes szerintem.

Semmilyen módon nem támogatom és ha ezt tovább erõlteti a Fidesz akkor elõttem végképp leírták magukat.

Pont úgy, ahogy az állandó túrbómagyarozás... mindkét szélsõség visszavenne az arcából. Pont ez lenne a lényeg.

Vélemény szabadság alap dolog, de mindennek van határa.

www.smart-bus.hu

Azért kíváncsi lennék, hogyan is nézne ki egy bõnyálas zsidózás a harcos igazsághívõk részérõl fényképes-neves regisztráció alkalmazásával: vajon akkor is ugyanígy hirdetnék az igét vagy visszavennének az arcból?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ne túlozz. Nem kötelezõ kommentárt fûzni cikkekhez... aki meg akar, az a rend érdekében alkalmazkodjon. Legalább megszûnne az a divat is, hogy újságírók 5-6 álnéven kommentelnek...

www.smart-bus.hu

Aztán már csak egy ugrás mindenki bõre alá az rfid csip...

Csak az is idõ, mire a moderátor reagál... utána meg mehet a vita... én szerintem komolyabb oldalakon a fényképes, névvel ellátott regisztráció lenne a megoldás. Mint a neted fogadásoknál... igazolvány másolat beküld, pofavizit, oszt lehet "garázdálkodni". A személyeskedõ flémek 90%-a megszûnne, plusz az útszéli stílus is... többségében...

www.smart-bus.hu

Vagy röviditéseket,beceneveket használni nem? Akkor nem tudnak perelni

Narxis
Arra jók a moderátorok, erre lehetne kötelezni az oldalakat, vagy pl. hogy csak regisztrálva legyenek láthatóak a kommentek.

Hajrá... 😊

www.smart-bus.hu

SG gumiban nem is, de azért komolyabb oldalakon illene. Arról nem beszélve, hogy ezeknek a névtelen, arctalan gyalázkodásoknak azért határt kéne szabni...

www.smart-bus.hu

Ígz lesz a webkettõbõl újra webegy... 😊
Narxis
Szerintem ez meg már-már venezuelai, észak-koreai, kínai szint.

Eleve nem kellene egy kommentnek ekkora jelentõséget tulajdonítani.

Szerinted Budaházy azért ül mert terrorista? Õ is azt hitte, hogy nincs félnivalója...

TheLostOne
Ha valakinek azért nem népszerû valami, mert ott nem lehet trollkodni... így járt. Tán akkor inkább az asszonyon vezeti le a feles energiát, és akkor ezzel a népszaporulatnak is jót tett! 😄

www.smart-bus.hu

TheLostOne
Lehet.

Azért vannak kivételek.
TheLostOne
Na jó nem vitatkozom, zárjuk ezt le azzal, hogy egy mocskos pénz körül forgó világban élünk, ahol az emberi értékeknél mindig nagyon prioritást élveznek a gazdasági érdekek, és mindig azok vannak ott fent, akik nem elégednek meg azzal, hogy biztos, magas színvonalú megélhetést biztosítottak még a leendõ ükunokáiknak is, hanem csak többet, és mindig többet akarnak, egyre kevésbé érdekli õket ezzel miket taposnak el.

TheLostOne
Nem vagyok róluk titokban negatív véleménnyel, de sokan vannak, akik mindent magukra vesznek, holott én kivételként tekintek rájuk. Csak ezt nehéz elhitetni velük ezt, hogy õk kivételek, pedig tényleg így gondolom.

Ezért is jobb a békesség. Meg ez csak egy példa volt. Az embernek ellenségei is akadhatnak, ezért jobb ha nem fújja mindenki fejbõl a kinyilatkozásaimat.

Az olvasókat nem érdeklik a kommentek, sem a trollok. Ha meg zavarja õket, nem olvassák a kommenteket.
Az olvasók érdekében tehát biztos nem fognak ilyen költséges döntést hozni. Sokkal elõbb azt, hogy nincs kommentelés. Gondolom a velvet is ezért lépte meg, most rajtuk tesztelik, hogy mi lesz a hatása.
TheLostOne
Hát ja mondjuk vannak a magyar sajtópiacnak korlátai, nem egy világnyelvet beszélünk, szal igen, van ahonnan már nincs feljebb, de szerintem megéri beáldozni egy kis nyereséget az olvasók szimpla megelégedettsége érdekében is.

Persze ezt a lelkiismeretem mondja, szal ha õk nem így gondolják, akkor ott bizony ennek a hiányáról lehet beszélni.

Ez a saját döntésed. Ha neked azok az ismerõseid fontosak, akikrõl titokban negatív véleménnyel vagy, akkor ott gondok vannak 😊
Nem kell mindenkivel jóban lenni. Persze egyszerûbb.
TheLostOne
Nem csak a trollkodás, de nagyon sokan nem mostanában kezdtek internetezni, és az elveik az anonimitást diktálják.

Nagyon kurva világban élünk, mindenki magára vesz mindent, nekem megvan a véleményem, de tudom hogy egyes irl ismerõsök sértésnek vehetnék, ha egyszer rátalálnának a neten. Akkor meg miért ne kerüljem el a konfliktust azzal az egyszerû dologgal, hogy nem a hivatalos nevemet adom meg?

Csak az fél akinek félnivalója van

Ez nem így mûködik. A nagy oldalak, mint az SG is, még nagyobb kiadok tulajdonában vannak. És mint minden cég, ezek is profit alapúak. Ha a fórum olyan szinten vinné el a pénzt, amit te írsz, akkor rövid úton bezárnák. Az index sem a cikkei kommentálásából él, hanem azok olvasottságából, a mellettük lévõ reklámok miatt.
Meg lehet tenni. Elég gyorsan terjed a facebook alapú kommentelés is, valszeg ugyanezért. Az már más kérdés, hogy mi mennyire lesz népszerû, ha nem lehet trollkodni.
Nagyban növeli a látogatottságot egy olyan site, ami engedi a hozzászólásokat. szvsz

TheLostOne
Tudom. De az Index kivételesen megtehetné, ennek ellenére nekik sír a szájuk most a legjobban.

Én sem gondolom, hogy rövid idõn belül alkalmazni tudnék moderátorokat, de ettõl függetlenül szerintem az Index azt a havi nettó 200-as bért meg sem érezné. Enyhén szólva monopolhelyzetben van.

Nem elképzelhetetlen olyan site-oknál ami tele van nyomatva reklámokkal

Szinte sehol sem keresnek pénzt a moderátorok. Egy büdös fillért se. Vagy olyan csinálja, aki pl amúgy is cikkírással keresi a kenyerét az adott oldalon, vagy egyszerûen önkénteseket jelölnek ki erre.
Ha pénzt kéne fizetni nekik, hátmég ennyit, akkor egymás után zárná be minden oldal a fórumát, ami amúgy sem hoz hasznot, csak vinné elfele.
De egy ilyen regisztráció visszatartó erejû... névvel, fényképpel azért kétszer is meggondolja valaki, hogy mit írjon le és milyen stílusban..

www.smart-bus.hu

TheLostOne
Gondolom te is a havi 200-on röhögtél 😊

De akkor olvasd el a #47199-t, nem teljesen úgy értettem.