61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • immovable
    Ok. Innentől ignorállak. Ha személyeskedés nélkül nem megy, még ha burkolt is, akkor nem muszáj diskurálnunk.
  • Danny1987
    Ez esetben az agymosásos dologban igazad volt.

De nem azt írtam hogy kiknek kéne lenniük hanem hogy ennek eszköze a nacionalizmus.

Azt pedig elítéled.

Szóval ez olyan olyan hogy akarsz enni steaket de nem hagyod hogy szarvasmarhát öljenek le.
  • Danny1987
    Az aranyipart is államosítja Venezuela
  • immovable
    Nemzeti érdekeket néző? S kik lennének azok? Ilyet én nem látok a porondon.
  • Danny1987

Izrael az ötödik tengervíz sótalanítót állítja üzembe. 2013-ra a vizfogyasztás 75%-át ilyen üzemek adják

• immovable
    Szerintem ha szart választasz a fejed fölé az még rosszabb. Így ugyan úgy az ő malmukra hajtod a vizet. Szerintem nincs kire ikszelni, mert mind hazug, álszent disznó, aki a választás idején kinyalja a segged, majd mikor számon kérnéd, hogy na mi van, akkor annyi a válaszuk, hogy kuss a neved. Ezt én kajolom meg.

Válasszak meg valakit magam fölé, aki majd a fejemre szarhat, ráadásul törvényesen, hisz én teszem oda?. "Adjak" hazug és tolvaj embereknek mentelmi jogot, és több százezres fizetést, akik törvénybe iktatják, hogy ők adót csalhatnak (költségtérítés)? Ültessek kényelmes audikba, bőrfotelekbe, klimatizált irodákba fél-idiótákat, hogy hatalmas vagyonra tegyenek szert a tőlem ellopott pénzekből, míg a valós problémákra tesznek?

Nem kell csodálkozni, ha egyre többen vannak rosszul a politikától és tesznek az egészre nagy ívből. Aki el is megy annak is nagyobb hányada valaki ellen megy szavazni, de ezzel lényegében csak váltogatja az elnyomóit.
  • Danny1987
    Ahhoz nemzeti érdekeket néző politikusok kellettek volna.

De tudtommal te magad elítéled a nacionalizmust.
    Szóval akkor hogy akarod hogy egy országnak jobb legyen ha az eszközt elveted?
  • ManoNegra
    Oké. De gondolj bele, ha én nem vagyok megelégedve egyik párttal sem, mit tegyek? Mondjuk nem megyek el választani. Mit érek el ezzel? Semmit. És ha azt nézzük, a legutóbbi választáson a választásra jogosultak több mint fele nem ment el, amelyik fele elment, az is megoszlik legalább hat felé. Ha szigorúan nézzük, a választás nem is legitim, mert a kissebség akarata érvényesül.
    Tudom, szeretik elbagatelizálni ezt a dolgot, hogy apolitikusak az emberek, meg nem érdekli őket, de ez nagyon nagy részben nekik köszönhető... Elegük van az embereknek belőlük.
  • immovable
    Tök jó az egyik komment. :)

Közgazdaságtan egy kicsit másképpen:

Franciaországi, kis hegyvidéki szállodába érkezik egy orosz turista, és megkérdezi van-e üres szoba kiadó, és letesz egy 100 euróst a pultra.
    A szálloda tulajdonosa megörült, mert mostanában igen pangott az üzlet, és a legjobb szoba kulcsát adta a vendégnek, aki el is indult fölfele a lépcsőn, hogy elfoglalja a szobáját.
    A tulaj fogta a 100 euróst, átrohant a henteshez, kifizetni az előző heti adósságát, és visszament a szállodába.
    A hentes fogta a 100 eurót, és elrohant a gazdához, hogy kifizesse a hitelbe kért disznót, és visszament a boltjába.
    A gazda rohant Mimihez, a helyi örömlányhoz, hogy kifizesse annak szolgálatait, és ment vissza a farmjára.
    Mimi rohant a szállodába, hogy kifizesse a múlt héten kivett szobák árait, és letette a 100 euróst a pultra.

Ebben a pillanatban jön le a lépcsőn, és megy a pulthoz az orosz turista, és közli, hogy a szoba nem felel meg és kéri vissza a 100 euróst, és ezzel elment.

Tulajdonképpen senki nem csinált semmit, és mégis mindenki kifizette az adósságát.
  • immovable
    Akkor nekünk is oda kellett volna helyezkednünk.
  • immovable
    Nem kötelező őket megválasztani.
  • polluxware
    ez is egy tipp (rögtön az elején)
  • polluxware
    ez is egy vélemény
  • Hegi90
    nem vagyok nagy közgazdász, de szerintem abban igaza van szíjjártónak, hogy fölösleges az első negyedévben elemezgetni egy olyan törvénymódosítás hatásait, aminek igazán a hosszútávú hatásai lennének érdekesek, és a teljes csomagot még át se vitték az országgyűlésen.

Függetlenül attól, hogy az adott törv. mód. tényleg jó-e.
  • Vlala #50437
    Ki tudja hányás nélkül végigolvasni?
  • Vlala #50436
    Nem kellett a megszorítás, utcára mentek érte.

Nesze nekik.
  • Borg
    Legalább történik ott valami. Ha már gyártani nem nagyon tudnak semmit...
  • polluxware
    hantaboy;)
  • Pares
    Ahogy előttem is írták, őket is kimosták agyilag, lehet még jobban, mert engedték, hogy a bevándorlók brutális mértékben ellepjék az országaikat. Lehet, hogy most még nem látszik, de náluk is nagy faszszopás lesz hamarosan, és annak a dákónak a jó végén nem az őshonos lakosság lesz, meglátod.
  • Ironman2
  • jhetedikj
    véletlen volt
  • Hegi90
    ügyes vagy
  • Danny1987
    Nem akarod, hogy ez a robot fusson utánad
  • Rage47
    remélem suli kezdésre elmúlik
  • Ironman2
    És rohadt büdös az egész
    Asszem bezárom az ablakot.
  • jhetedikj
    így nézett ki az is amikor felgyújtottam nálunk a nádast :D
  • Ironman2
    Hatalmas tüz Veszprém határában
  • ManoNegra
    A jó végén azok állnak, akiknek tartozik a világ
  • Freeda Krueger
    Mintha ennek a f.. nak nem is lenne jó vége
  • ManoNegra
    Még a jó oldalán vannak, de a bevándorlásból adódó gondjaik nem kicsik, és ha azt nézzük, hogy a gazdaságilag haldokló EU-t nekik kellene megmenteni, akkor azt láthatjuk, hogy a f@sz egy óvatlan pillanatban az ő szájukba is beletuszakolódott...
  • Danny1987
    "Az ő agyukat nem mossák ki?"

De az ővéket is mossák.

"Vagy a németek, osztrákok vagy akármelyik nyugati társadalom, ahol - most épp nem, de - működik a fejlődés?"

Nem működik a fejlődés.
    A kapitalizmus úgy működik hogy valakiknek szopniuk kell.
    Ők a fasz jó oldalán vannak. Ennyi.
  • Narxis
    Szégyen!!!

Szerencsére az Országház gyönyörűen fog világítani, majd abból a fényből jut a rendelőbe is.
  • ManoNegra
    Az a baj, hogy mi választottuk igen, de azt hogy kiket lehessen választani, azokat ki válogatja? Ez a nagy kérdés!!
    Akkor azért már elég nagy baj van, ha az ország egyik legjobb politikai elemzője ilyet ír: Dal a bordélyházból

"...Azóta – már csak a munkám természetéből adódóan is - persze sok mindent tapasztaltam, hallottam és olvastam, ezek az ismeretek azonban inkább elbizonytalanítottak, semmint megerősítettek. Egyre több minden utal arra, hogy sajnos nem lehet minden bogarat megfigyelni a réten – és különösen azokat nem, akik pedig a legnagyobb befolyással rendelkeznek az események alakulására. Egyre többször látszik úgy, hogy a nyilvánosság előtt megjelenített és a megfigyelő számára dekódolható politikai érdekek mellett és gyakran felett megjelennek olyan szempontok, amelyeket igazán csak a bennfentesek ismerhetnek, de amelyek sokkal lényegesebbek és fontosabbak, mint azok, amelyekről a pártküzdelmek árulkodnak."

• immovable
    Ez már a jobboldalon is kiveri a biztosítékot.
  • immovable
    Akkor ezek szerint ilyen a magyar. Ennyi elég neki. Akkor ez kinek is a hibája? Az igénytelenség - nemtörődömség, propaganda benyelése csont nélkül, agymosásra való hajlamosság - a mi tulajdonságunk. A skandinávok ennyivel jobbak nálunk? Az ő agyukat nem mossák ki? Vagy a németek, osztrákok vagy akármelyik nyugati társadalom, ahol - most épp nem, de - működik a fejlődés?
    ÉN belátom, ha valamihez hülye vagyok, de úgy tűnik a társadalom erre nem képes, mert mindig másban keresi a hibát s fel sem merül benne, hogy lehet, hogy én kúrom el folyton folyvást.
  • Pares
    Propaganda, agymosás, nemtörődömség.
  • immovable
    De az ország választotta meg őket. Lehet itt másra mutogatni, meg összeesküvéseket szőni. Ők a mi sarunk, a magyaroké, mi választottuk a fejünk fölé ezeket a nímand senkiháziakat, többször is.
  • Pares
    Néhány magyarnak hazudott bábut nem említenék én egy lapon egy egész országgal.
  • Ronny
    A számok nem hazudnak. Amúgy meg nemzetiségtől függetlenül mindenki szeretne pénzt kivenni a vállalkozásából, kamatostól visszakapni a befektetését(legyen az bankbetét, állampapír, részvény, stb).

A saját hibáinkat nem kellene már megint más nyakába varrni. Nem volt kötelező elkúrni, mint ahogy a többi visegrádi ország sem tett így.
  • Pares
    A puszta statisztika nem ad átfogó képet a helyzetről. De nézz vissza az elmúlt évtizedekre: tényleg jobb lett az ország sorsa, mióta Zúniós tagállam vagyunk? Ezeken az ún. "magyar" politikusokon meg tegyük magunkat túl, mert nem mások, mint puszta bábui a nagyobb nyugatiaknak.

Van egy olyan érzésem, hogy a Zúnió most olyan időszakához ért, amikor kétségbe esetten fog kapálózni a levegőért, a túlélésért, és akkor nekünk, magyaroknak dolgai még inkább jelentéktelenebbek lesznek számukra, mint eddig voltak.