Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt azért had kérdezzem meg Tõled, hogy ha az ember nem várhat az államtól munkahelyteremtést, szociális biztonságot, közbiztonságot, lassan már nyugdíjat és egészségügyet se, akkor mégis milyen jogon szed "világbajnok" adót?

A magas adókra és járulékokra az elmúlt 20 évben a szociális rendszerekbe menekült honfitársaink miatt van szükség. Hatalmas böszmeség volt, sokáig fogjuk még fizetni a számlát.

Amúgy meg az állam végezze el hatékonyan az alapvetõ feladatait(társadalmi rend fenntartása, gazdasági élet szabályozása, honvédelem, közoktatás). Szedje be az ehhez szükséges adót és ne többet!

Azért én marhára megnézném, hogy azért nyomorognak e mert "feláldozzák a fogyasztásukat" vagy mert nincs más lehetõségük... Nekünk eddig számtalanszor mondták már, hogy csak most még egy kicsit kell húzni a nadrágszíjon, aztán majd jobb lesz. Majd... Jelenleg Orbán adagolja ezt.

A takarékoskodás - a jelenbeli lakossági fogyasztás feláldozása a fejlõdés oltárán - minden ázsiai kistigris felemelkedésének az alapköve. Kellett hozzá még egy pár szoft-diktatúra, de annak nálunk is nagy hagyománya volt.

A népek közötti alapvetõ mentalitásbeli különbséget jól reprezentálja, hogy Kádár apánk ugyanebben az idõszakban a lakossági életnívó szinten tartása végett adósította el reménytelenül az országot.

"egy becsületesen szorgalmasan dolgozó embernek"

Minden tiszteletem a becsületesen dolgozó embereké, ettõl függetlenül nekik is csak az jár, aminek a fedezetét elõ tudják teremteni. A polgárok többsége a gazdag nyugaton is a jövedelmi viszonyainak megfelelõ bérlakásban él.

El kell fogadni, hogy a hitelezéssel a legtöbben 19-re lapot húztak, sajnos nem jött be. A 2008-ig tartó idõszakban súlyos milliárdok maradtak a lakosság zsebében a devizahitelezés kedvezõbb feltételei miatt, nem emlékszem, hogy emiatt valaki tiltakozott volna.

Az idézõjel lemaradt az elsõ bekezdésrõl.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Ezek az emberek rendületlenül tanulnak, dolgoznak - nyugdíjrendszer hiányában sokszor a halálukig - és egész generációk áldozzák fel a jelenbeli fogyasztásukat(=nyomorognak) egy szebb jövõ érdekében(nálunk erre az ötvenes évek óta nincs semmiféle hajlandóság!).

Azért én marhára megnézném, hogy azért nyomorognak e mert "feláldozzák a fogyasztásukat" vagy mert nincs más lehetõségük... Nekünk eddig számtalanszor mondták már, hogy csak most még egy kicsit kell húzni a nadrágszíjon, aztán majd jobb lesz. Majd... Jelenleg Orbán adagolja ezt.

Erre még nem válaszoltál.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

csige791
"Alanyi jogon senkinek nem jár semmi, csak az, amit saját magának elõ tud teremteni. "

csak magamat tudom idézni:
"egy becsületesen szorgalmasan dolgozó embernek"

Egyetlen egy szóval nem írtam ,hogy alanyi jogon, SÕT az ellen kifejezetten és erõsen tiltakozom. Bár látnám ahogy tiltakoztok amikor cigány családok lakhatására tesznek félre milliárdokat a ti pénzetekbõl, mert nekik alanyi jogon jár. Persze miután megkapják az új kéglit 3 nap múlva mér nem lesz benne elektromos kábel stb...

Tvábbra is fenntartom, hogy a kormánynak kutya kötelessége biztosítani a szorgalmas emberek lakáshoz jutását ha megdolgoznak érte. Kutya kötelessége megvédeni a devizahitel és ahhoz hasonló veszélyektõl. Erre megvan a lehetõsége törvényhozásra, szabáéyozásra.

Ha nem képes ne akarjon korményozni. szar munkáért pedig nem jár fizetség sem.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

egy becsületesen szorgalmasan dolgozó embernek nem jár meg az az alapvetõ dolog

Alanyi jogon senkinek nem jár semmi, csak az, amit saját magának elõ tud teremteni.

Ideje lenne végre szétnézni a világban, nem kell rögtön Kínáig menni, itt van a szomszédban Moldova és Ukrajna. Legalább 5,5 milliárd szerencsétlen ugrásra készen várja, hogy átvegye a világgazdaságban elfoglalt szerepünket és legalább úgy élhessen, mint mi itt Európa közepén.

Ezek az emberek rendületlenül tanulnak, dolgoznak - nyugdíjrendszer hiányában sokszor a halálukig - és egész generációk áldozzák fel a jelenbeli fogyasztásukat(=nyomorognak) egy szebb jövõ érdekében(nálunk erre az ötvenes évek óta nincs semmiféle hajlandóság!).

Ha sokáig erõltetjük ezt a felelõsség nélküli "nekem ez jár-jár" szocializmust, akkor pár évtizeden belül már csak az edzett mutatóujjunk és az általános nyomor marad.

csige791
<#eljen>

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

"Imádkozz hogy rossi ne csak az évszázad átverését produkálja és akkor energiabõség lesz."

Elõbb fog eltûnni egy folyó fenekén, vagy egy pláza alapzatában, mint hogy itt energia bõség lenne...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Danny1987
Fajgyülölõ?
Miért mert kimondom az igazat?

Amúgy nem negatív vagyok hanem realista hogy a valóság szar az meg nem az én hibám.

Amúgy leírtam ha rossi igazat állít akkor amit írtam az nem fog bekövetkezni vagy legalább is nem így.
Ha sikerül a hidegfúzió akkor a sivatagok kizöldülnek.
Ha nem akkor európa elsivatagosodik.

Live for nothing or die for something.

csige791
Nem azért írtam blogba mert háborúban állunk, hanem ,hogy ha majd újra és újra elõkerül ez a történet akkor csak belinkelem a véleményem.

csigevagyok és ez a véleményem a devizahitekrõl

(figyelem: ez nem egy megmondó blog, csak az egyszerûség kedvéért csináltam)

Atomreaktor
nem azt mondtam, hogy olcsóbbak, hanem hogy nem kerül sokkal többe.

te mindent kõolajban mérsz? 😊 elolvasgattad a linkelt oldalt? bár nem is egészen értem, hogy mi a célja a hozzászólásaidnak az olajjal és az életszínvonal-eséssel kapcsolatban. valami biztos van a háttérben, amiért te ennyire fajgyûlölõ és más témákban is negatív személyiség vagy. ha e mögé néznél be akkora energiával, mint amit ide fordítasz, csak azért, hogy pánikolj, meg szidj akit csak lehet, akkor lehet, hogy elõrébb jutnál nem? így meg várhatod öregkorodban is a világvégét, csak akkor már senki nem fog rád hallgatni. ha meg összejön, akkor kaján mosollyan vigyoroghatsz: "én megmondtam". erre sem fog senki hallgatni, mert rajtad kívül lesznek többezren, akik hümmögve mondogatják: "én megmondtam". igen megmondtad, 1000-es is megmondtad, de most már kicsit próbálj meg innen továbblépni. keress vmi jót és szépet is az életben.

ez most a látszat ellenére nem egy személyeskedõ hozzászólás, csak egy (kinek-kinek a megítélése szerint jó, v. rossz) tanács.

Csapataink nem állnak harcban, szerintem nyugodtan maradhatunk a fórum keretei között.

csige791
Na jól akkor elírom 100-adszorra is ugyanazt, de már nem ide hanem csináltam egy blogot, hogy a késõbbiekben az újra-meg újra felmerülõ kérdésekre csak linkelni kelljen a válaszomat.

Majd mindjárt megírom a blogba aztán linkelem.

Danny1987

Danny1987
Tévedsz drágábbak.
Ha támogatással egy szinten lennének akkor mindenki ilyeneket építene.

"egybõl lenne sok nulla energiás ház.
"

amit kõolajból állítanak elõ.

"
egyáltalán nem lehetetlen a megújulóra való teljes átállás, csak akarni kell."

Igen ez szép meg jó csak akkor le kell mondani a kocsikázásról a légkondiról az 1 generáció 1 házról az olcsó külföldi termékekrõl stb.

Itt már sokan azon kiakadtak hogy 3 Ft-al drágább a magyar tejföl mint a külföldi.

Szép dolog csak a lakosság 99%-a nem szívesen adja fel az elért életszínvonalat.

Imádkozz hogy rossi ne csak az évszázad átverését produkálja és akkor energiabõség lesz.

Tikal
miért is??
talán a kormány tudta hogy ma 1.15 lesz az euro frank és 232 a forint frank?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Nehezen tudom elfogadni, hogy létezik olyan életfelfogás ahol az egyén az elhibázott döntéseiért következetesen és mindig valaki mást hibáztat(zsidók, cigányok, bankárok, elmúltnyolcév, rendszerváltás, multik, EU, stb).

csige791
"A felfegyverkezve elkövetett rablással gyanúsított páros"

A k_anyukat. Ez gyilkossági kísérlet b*dmeg. Baltával egy ütéssel kinyírok valakit.

Biztos ezek is eszkimók voltak.

csige791
Errõl volt itt már szó pár hete. Aki a te véleményeden van az szerintem egy barom, akkor ott le lett írva miért gondolom így, nem kezdek bele újra ebbe a vitába.

Maradjunk annyiba, hogy szerinted a hitelt felvevõ a hibás, szerintem meg az akkori kormány.

Vettek volna fel forint hitelt és akkor nincs gond az árfolyam-növekedéssel.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Atomreaktor
ajánlom ezt az oldalt: http://ffek.hu/

nem muszáj világvégében gondolkodni, át kell alakulni, de ez nem feltétlenül fog életszínvonalromlással járni, sõt, még jól is kijöhetünk belõle!

arty
...

video

fejetlenség, hozzánemértés, parasztok, de az IGEN-t mind megnyomta! (azt se tudva, mire szavaz...)

sok esetben millió feletti havi nettóért...

Forza.

Atomreaktor
egy passzív, vagy akár aktív ház építése ma sem kerül már sokkal többe, mint egy sima házé. ezt egy kis támogatással megspkelve, egybõl lenne sok nulla energiás ház.

a mûtrágyás dolog meg "bullshit", azt hiszed nincsenek más alternatívák?

egyáltalán nem lehetetlen a megújulóra való teljes átállás, csak akarni kell.

Hihetetlen hogy ilyen van nálunk

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

DaemoonHunter
nem a cigányokkal van itt a legnagyobb gond, meg nem a melegekkel, elõször a parlamentnek nevezett kocsmában kéne tisztogatni, kezdve a csapossal.

arty
földesurak...

mondjatok mégegy melóhelyet, ahol lehet piálni!
döbbenet.

Forza.

DaemoonHunter
ilyen velem is elõfordul a buszon...ha ez történik én finoman odaszólok hogy légyszives fejezzétek má be mer zavar a cuppogás, szerintem ebbe nincs semmi rossz szándék.

Kész öngyilkosság lenne narancséknak

Totti5
Mi tettük õket ezzé amik lettek...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

csige791
Hát ennek biztos nem örül az imf. Nem tud "segíteni" rajtuk.

Danny1987

Danny1987

Mr_no_NaMe
csige791
Nem hiszem ,hogy késõ. (nem is jártam utána a történetnek.)

csige791
Hát ez nagyon komoly! Szerintem én robbantanám a bankot. <#nevetes1>

Jó mondjuk én egyszer vettem fel életemben hitelt, de ez még ez az egész devizás válságos móka elõtt volt. Mivel toltál hülye vagyok a pénzügyekhez, megmondtam a csajnak:
Nekem mindig fix legyen a havi részlet, mert ha 1ft-t változik akkor már nem fizetek. Azt mondta így drágább lesz, de nem érdekelt. Én szeretek elõre tervezni ha lehetséges.

De azért akkor is durva ez a mûsor.

Danny1987
"de úgy gondolom jobb addig építeni ilyen gyárakat amíg van olaj"
Már késõ.Fõleg hogy még az atomot is ki akarják venni az egyenletbõl.

"Mármint nem mi hanem az unokáink."

Hidd el te is megéled még az elkúrtuk következményeit.
A pénzügyi válság pedig enyhe vakáció lesz az energiaválsághoz képest.

Úgy, hogy már nincs vellany, víz és kocsi, plusz gyerektartás :S
Szerintem lehetséges. Nagybátyám 9-et vett fel a házára , 4 et fizetett vissza és még hátra van kb. 10...
Danny1987
"Ez lehetséges?"
Igen ha deviza hiteles.
A szerzõdéseket pedig mindig át kell olvasni ha pedig nem értesz hozzá akkor egy tanácsadóval mert ez lehet a vége.

csige791
Nem vitázni akarok veled, de úgy gondolom jobb addig építeni ilyen gyárakat amíg van olaj, mert ha lefogy akkor se olaj se napelem aztán baszhatjuk. Mármint nem mi hanem az unokáink.

csige791
Nemrég valami olyan történetet olvastam ,hogy egy ember felvett valami 8 millió hitelt a válság elõtt, hogy megmentse a cégét, beterhelte a házát stb...
Eddig a 8 millióból visszafizetett 2-õt, de vissza van még 9.
Ez lehetséges? (nem vagyok szakértõje a témának, mert mint mondtam kerülöm a bankokat amikor csak tehetem)

Ja és a jóembernek viszik a házát, megy az utcára pedig végig melózta az életét.

Danny1987
ez nem szélsõség ez realitás.
Ez van.
A jelenlegi trendek szerint ez várható.
Aztán ha rossinak sikerül a hidegfúzió akkor borul a jóslatom.

A szélsõséges verzió az ez:

Másrészt a napelem kollektorok gyártásához olajra van szükséged. Nincs elég gyártó kapacitásunk se hogy 500 év alatt legyártsuk nem hogy 20 év alatt.
Ha meg gyárakat építesz ahhoz szintén olaj kell.

csige791
Nem hiszem, hogy azonnal szélsõségekbe kell gondolkodni.

Az biztos, hogy lehetne másként is csinálni mint ahogy tesszük.
Egy ötlet (nem biztos, hogy jó):
Az áramra különbözõ tarifákat bevezetni:
Megújuló forrásból származó olcsóbb lenne, a foszilis meg drágább, ezt mondjuk valami adó keveréssel meglehetne oldani. Persze ez mellett támogatást adni mondjuk a háztetõd napelemmel való befedésére. A melegvíz már is nem olajból lenne hanem napfénybõl.

Addig még pár törlesztõrészletet ki kell perkálni a banknak.
Danny1987
Valóban a nap bõven szolgáltat elég energiát csak nem tudunk vele mit kezdeni.

Ha napenergiára hagyatkozunk akkor a mo életszínvonalat nyugodtan a huszadára veheted.
Nem menne bele senki hogy csökkenjen az életszínvonala. (bár a kényszer nagyúr).

Másrészt a napelem meg a kollektorok gyártásához sõt ha szél energiát is hasznosítunk akkor ezekhez is mind olaj kell a gyártásához.
Jelenleg a világon kb 30-35km2 napelem van.
200e km2 kellene hogy kiváltsunk mindent. energiahordozót.

Láthatod hogy az elmúlt 30-40 évben gyakorlatilag még az egy ezredét sem gyártottuk le.

És akkor az energia tárolásról még nem is beszéltünk.

Lehet napenergiára támaszkodni de akkor a mai pc-s társadalomnak a finom kezeit nagyon hamar hozzá kéne szoktatni a kapához ásóhoz.
Ráadásul már állattokkal sem igen szántanak. minden gépesítve van.
Kevés az olyan öreg aki megtaníthatná nekünk.

A másik az olaj eltûnésével eltûnnek a mûtrágyák is. A termést nyugodtan oszthatod el 5-tel.

csige791
No Para! Majd az IMF "meg ment" minket.

csige791
De attól nem fognak tovább gazdagodni a kiválasztottak.