Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lteebee
Nem laktak lakásban, de mindenkinek jutott mûvelhetõ föld, amibõl el tudta látni a családját, fizette az adót és a tizedet.
És ha 11 gyermek született, mindnek jutott mûvelendõ, mûvelhetõ föld.
A XIX. század alkotmányreformja ennek vetett véget, ezután jöttek az egykézések.
Kelet-Magyarországon ma kilómétereket mehetsz parlagon heverõ földek mellett úgy, hogy egy élõ embert nem látsz.
Van megoldás.
Most még van.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

BOLDOG SZÜLINAPOT, MISZTER R.!

"Ha a brit tanulmánynak igaza van és a növekvõ munkanélküliség aszerint fokozza az öngyilkosságot, hogy mûködik vagy sem a szociális háló és az egészségügyi rendszer… akkor bizonyára nemsoká mi leszünk Európa öngyilkosság bajnoka. Nálunk ugyanis az állam a már amúgy is folyamatosan csökkenõ adóbevétel javát (O.V. elismerése szerint is a 70 százalékát) a visszafizethetetlen államadósság törlesztésére használja, nem pedig munkahelyek tömegének teremtésére (mondjuk például az állami szektorban) és még kevésbé a (gyakran reménytelen) munkanélküliséggel sújtott polgárok szociális és egészségügyi támogatására, illetve a teljesen lerobbant egészségügyi rendszer helyrehozására. Az öngyilkosság egyébként csak a jéghegy csúcsa ami a munkanélküliség pusztító hatását illeti, sokkal de sokkal nagyobb azok száma, akiknek „nem sikerült” öngyilkos lenni, de szellemileg és gyakran testileg is megtépázva tengetik tovább fájdalmas napjaikat a nagy semmiben és persze azok száma akik a depresszió mocsarába süllyednek. Aztán ott vannak az alkohol és egyéb kábítószer (beleértve az alattomos benzodiazepineket) utonállók is, akiket csak sok szerencsével vagy akarat erõvel tudja elkerülni a tartósan munkanélkülivé vált szerencsétlen…"

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Ok, szerinted az rendben van, hogy 20-30 év munkája nem elég egy szaros lakásra.

Az ország jelenlegi fejlettségi szintjén erre van lehetõség. Nagyon remélem, hogy a jövõben ez már nem lesz probléma, de addig a pontig el is kell jutnunk.

Van egy barátok közt is több évtizedes, de inkább évszázados lemaradásunk a fejlett tõkés országokhoz képest, aminek a lefaragásához szerinted elég mérgesen toppantanunk egyet és kijelenteni, hogy ez az életszínvonal márpedig nekünk is jár.

Az a szomorú és ország jövõjére nézve egyben ijesztõ is, hogy ezzel az általános mentalitással indulunk neki egy olyan fokozódó gazdasági versenynek, ahol már egyre kevesebb win-win szituáció fog adódni. Több hozzáadott érték, tõkefelhalmozás, munkakultúra, tanulás...ezek mind megelõzik a "nekem jár-jár" állapotot.

bár azért még nem láttalak rinyálni, hogy cigányoknak munka nélkül alanyi jogon jár.

Igazad van, akár több hétig is elvagyok cigányozás nélkül, az olvtársak közül többen is motiváltabbak és jobban értesültek ebben a témában. Az én értékrendem szerint munka nélkül csak napi háromszori meleg étkezés "jár" egy tömegszálláson, magyarnak cigányak egyaránt.

csige791
Ok, szerinted az rendben van, hogy 20-30 év munkája nem elég egy szaros lakásra.

Szerintem nagyon nincs rendben.

A kormány meg nem azért van, hogy ezt biztosítsa. (bár azért még nem láttalak rinyálni, hogy cigányoknak munka nélkül alanyi jogon jár.

Na itt legyen a vége, nem egyezik a vélemyényünk és ezen nincs érv ami segíthet, ez esélyes, hogy értékrendbeli különbségbõl adódik.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

1000+ éve létezik az állam kb 10 évvel ezelõttig nem volt ezzel gond.

Persze, 990 éve mindenki összkomfortos jól felszerelt lakásban/házban lakik. Még véletlenül sem élt egy fedél alatt - igen szûkösen, mai szemmel nyomorult körülmények között - akár három generáció is.

Szerintem hagyjuk a témát, mert ennek már tényleg nincs értelme.

csige791
Most szkenneljem be a payslipeket, meg valami ingatlan ügynökséget a lakás árakkal?

Ez azért alsó tagozatos matek, nehogy mér ezen vitázzunk.

(1500 font/hó félre rakva + valami minimális pár év alatt visszafizethetõ hitel)

1500x12x10=180000

Nyilván nem fogom összegyûjteni az egészet, hanem mondjuk 5 évnél veszek fel hozzá mortgage-t, a lakást kiadom, a kiadásból befolyt összeg fedezi a mortgage-t addig maradok a bérelt kis szobába (ami nem a legjobb, de ez van) amit meg én keresek az megy mondjuk kocsira. 10 év alatt egy kéró+1 kocsi kifizetve.

De szerintem ne errõl beszéljünk mert nem ez a téma.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
Hát figy, azért a lakás piac is kereslet kínálat alapon mûködik legjobb tudomásom szerint.

Beléptünk az eu-ba, jönnek a külföldiek akik az õ léptékükkel nézve aprópénzér veszik az ingatlanokat. Ettõl kezdve az árak növekednek. kiszopja meg? Az egyszerû magyar aki hufban kapja a fizetést stb... Ez azért egy elég bonyolult történet és nekem nem feladatom és nem is kötelességem a megoldása.

1000+ éve létezik az állam kb 10 évvel ezelõttig nem volt ezzel gond. Õszintén szólva lefosom, hogy hogy oldja meg ov vagy gyf de ha nem tudja akkor ne akarjon milliárdokat keresni.

A magyar lakásárakat meg elsõsorban a magyar emberekhez igazítsák.

Csak, hogy értsd miért lapátolok ezért ennyire:
Fogyunk mint az ingyen banán, és ez a lakás mizéria ezt csak ugrásszerûen fogja rontani. Pl én k.élet, hogy addig nem vállalok gyereket amíg nincs biztos fedél a feje felett. Na most egy most pályakezdõ azt látja, hogy aki megpróbálta annak se jött össze, gyerekestül megy az utcára, vajon fog gyereket vállalni?

Ez nem játék, a Magyar nép túlélése a tét és a biztos lakhatás (szégyen, hogy a saját országunkban errõl kell egyáltalán beszélni basszus) az egyik ALAP feltétele ennek.

(zsidózni most nem akarok pedig ebben a témában aztán lehetne)

Éltem eleget Angliában, azért majd szólj, ha megvetted a lakásod.
Mert én pont az ellenkezõjét tapasztaltam, szóval nem hiszem, hogy buszsofõrként majd házad lesz 10 éven belül. Mindenesetre sok sikert hozzá!
A kormánynak kutya kötelessége biztosítania a feltételeit, annak, hogy egy átlagos szakmunkás 20-30 év alatt kitudjon fizetni egy lakást ha azt a 20-30 évet becsülettel végigdolgozta.

Rendben, kutya kötelessége. A világ mûködése, közgazdaságtan szabályai és valós lehetõségeink meg egyszerûen az elvárásainkhoz igazodnak.

Aztán csodálkozunk, hogy a világ mégsem a vágyálmaink szerint mûködik, Európa közepén rendezett körülmények között élve is olyan boldogtalanok vagyunk, mint máshol a háború sújtotta övezetekben.

csige791

csige791
Beszarok esküszöm. Te szándékosan ferdítesz vagy nem értesz magyarul?

Ezt írtam:
Tehát:
Szerintem:
A kormánynak kutya kötelessége biztosítania a feltételeit, annak, hogy egy átlagos szakmunkás 20-30 év alatt kitudjon fizetni egy lakást ha azt a 20-30 évet becsülettel végigdolgozta.
Ha ezt nem tudja megtenni akkor ne kormányozzon. Fõleg, hogy azt ígérték, hogy lépjünk be az eu-ba akkor k.jó lesz. Azt ígérik ha õk nyernek k. jó lesz.

(a 10 éves modellt arra írtam válaszul, hogy te szerinted nyugaton is bérlakásban élnek az emberek, erre mondtam ,hogy nem nem egészen így van)
Tehát magyarországon megelégszem ha 20-30 év alatt jön össze, nyugaton meg leszarom, mennyi, csak leírtam, hogy hogy van.

Lteebee
Aki hajlandó küzdeni, harcolni érte.
Van pár szomszédos nemzet, meg néhány ázsiai is, aki többet hajlandóak áldozni érte, mint néhány ember, aki szerint mindenkit csak a szex, meg a pénz érdekel.

"Csak kérdés, hogy kinek." Ez a tízmilliós kérdés.

Lteebee
Szép, kiforrott, míves stílus.
Magas szintû stilisztika.

Lteebee
Itt nem lesz drága az élelmiszer.
Ugyanis eldobsz egy magot és kihajt.
Kevés helyen van még ilyen termõtalaj a Földön.
Csak nem ezeket a fosfelõ, agyonnemesített hibrideket, hanem az õsi helyi, magyar fajtákat kell vetni.
Szerencsére vannak fajtamentõk, akik töredékét megmentik a többtízezer(ha nem százezer) õsi kultúrnövényfajtának.
A Kárpátmedence legalább 30 millió embert képes élelmezni.

Szóval csapvíz nem lesz, földgáz sem, de napenergia, tüzifa, ivóvíz lesz elég. Csak kérdés, hogy kinek.

Az itt az alapvetõ probléma, hogy vágyálmokat ütköztetünk a valósággal, aminek tényleg nincs értelme.

Ha a 10 éves modelled életképes, akkor szerezz hozzá beruházókat és propagáld a magyarok között. Hidd el ha van benne pénz, akkor meg lesz valósítva. Vagy lobbizz az angol kormánynál, hogy annektálják Magyarországot, ezzel átugorva a fejlett tõkés gazdasághoz vezetõ utat.

Sok szerencsét és üdvözlöm Alízt!

Figyelem! A hozzászólásban betûk, számjegyek és írásjelek találhatók!

Az MNO 2006-tól írogatta a Szent Kétharmad eljöveteléig, azzal a kiegészítéssel, hogy a patásgyurcsány nyírta ki azt is.

Érdekes, hogy a pofabemagyar törvénnyel mennyire nyugisak a híradók...

csige791
Most egy kicsit úgy érzem, hogy neked a célod nem más csak a kötekedés.

Tehát leírtam a véleményem a devizahitlesek problémájáról és annak elkerülésérõl ami szerintem az akkori kormány hibája 80%-ban. (kb). Illetve, hogy szerintem egy becsületesen dolgozónak megjár annyi hogy a becsületes és szorgalmas munkájának gyümölcse egy otthon legyen.

Erre azt írod, hogy nyugaton sincs mindenkinek lakása. Majd leírtam egy nyugati 10 éves lakás szerzési modellt ami szerintem egy szorgalmas becsületes ember számára simán tartható.

Majd erre te azt mondod ne hasonlítsuk a körtét az almához. Hát én hoztam fel bmeg a nyugati "nyomort" vagy te? Ráadásul ezt megspékeled egy bújtatott személyeskedéssel.

Minek ez a sz*r stílus?

Tehát:
Szerintem:
Ha ezt nem tudja megtenni akkor ne kormányozzon. Fõleg, hogy azt ígérték, hogy lépjünk be az eu-ba akkor k.jó lesz. Azt ígérik ha õk nyernek k. jó lesz.

Szerinted nincs igazam. Szerintem igazam van. Az érveink nem gyõzik meg egymást, ez rendben van, de akkor nem kell csúsztatni, meg személyeskedni. Jóccakát

banok
Több lé az egyházaknak
Anyjuk picsáját, egy fillért nem adnék nekik. Tartsák el õket a hívõk.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Nyilván nem azért halott mert õ mondja :-) de van benne igazság. A népszabó, mno soha nem fogja leírni...

Ha a Tibi bá mondja...😊

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Danny1987

Danny1987

Danny1987
"Mirõl is kell lemondani? LED TV? PS3? xmagos proci? xgigás vga kari?
xévente új autó?"

Õ inkább magáról az autózásról és arról hogy a csapból ezután nem folyik víz. Ja és jóval drágább élelmiszerekre számíts.

Ti lehet.<#bohoc> Egy arany középút kellene. Senki nem akar É-Koreában élni.

Na mindegy....

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Azért elég jól élünk benne. Ellenpéldának ott van Észak-Korea és Kuba, mint a társadalmi egyenlõség bajnokai.

Ez rablókapitalizmus.

A kapitalizmus alapjairól már tényleg nem itt kellene értekezni.

http://www.fn.hu/uzlet/20061206/ket_szazaleknal_vilag_javainak/

<#nezze> Biztos becsületesen megdolgoztak ezért a pénzért, és nem csalással háborúkkal éhinség okozásával érték el a talpig böcsületes úriemberek...

Nem tudom honnan a szám, de nem vennék rá mérget.

Magadnak is kiszámolhatod, a tõkekoncentráció ebbõl szempontból nem számít.

A titanicos hasonlatod ül. Az egész fejlett világ a végóráit járja.

Európa már nem számít

Nem tudom honnan a szám, de nem vennék rá mérget. Ha mégis úgy van akkor csak azért, mert még van mit ennem... Egyébként az egész probléma innen ered. Van számod a világ javainak eloszlásáról? <#ravasz1>

A titanicos hasonlatod ül. Az egész fejlett világ a végóráit járja.

Lteebee
Valóban, le kell mondani kényelmi dolgokról, ha megújulóval akarunk fûteni, hûteni, gépeket hajtani, stb.

És valóban, sokan nem hajlandóak lemondani.

De aki hajlandó és önellátóvá válik, az krízishelyzetben elõnybe kerül.

Mirõl is kell lemondani? LED TV? PS3? xmagos proci? xgigás vga kari?
xévente új autó?

Nem hülyeség, de inkább csak az ideák világában mûködne. Az OECD legrosszabb aktivitási rátájával rendelkezõ országában ez maga lenne a nihil.

Itthon talán a rosszul fizetett közmunka+adómentes alapjövedelem lenne a megoldás.

Lteebee
Nem is kell.
Mi magyarok kevéssel is beérjük

A mostani KGST-n még elszórakozni sem tudunk, velünk szórakoznak...

Talán nem élsz jobban, mint a világ lakosságának 85 százaléka? Jobb ha tudod, hogy ezekkel az irreális elvárásokkal dolgoznak a pártok is(erre van igény a keresleti oldalon).

A KGST nem mûködött, a szocializmus nem mûködik. A Titanicon is kellemes lehetett a légkör egészen az utolsó utáni pillanatig.

Kádár alatt a termékek nyugati importhányadához szükséges valutához drágábban jutottunk hozzá, mint az eladásukon keletkezõ "haszon" volt. Ez egy egyszerû csõdpálya, ami aztán be is következett.

Biztos tudod, de azért leírom, hogy ma vastagon pozitív a külkereskedelmi mérlegünk.

Azóta mi van? A mostani KGST-n még elszórakozni sem tudunk, velünk szórakoznak... Tudomtudom az én hibám meg a szomszédé...

A KGST belül nagyszerûen elszórakoztunk velük, de a nyugati piacokra - természetesen itt is voltak kivételek - csak kemény állami kemény dotációval és általában önköltéségi ár alatt tudtuk eladni a termékeinket.

Hiányzott a termékpaletta, a piacismeret, a know-how, a felelõs eredményorientált menedzsment és a tõke. Szó szerint minden.

Az utóbbi húsz évben olyan pártokat választottunk meg, amilyeneket elénk rakott a nemzetközi pénzhatalom, akinek a mai napig fizetjük vissza azt a húsz milliárd dollárt, amit ugyan az a hatalom rakott zsebre ott és akkor, de hogy az ország polgárai abból semmit sem láttak az hótbiztos!

Felelõs állampolgárként annyi a dolgod, hogy dolgozol, fizeted az adót és nem bûnözöl! Szélhámos pártok igéretei soha nem számítanak, mert hatalomrakerülésük után úgysem azt csinálják, amit ígértek. Ez nem is mindig baj, mert medgyesi osztogatása is kellett ahhoz, hogy ide kerültünk, de az is lószerszám a külföldnek fizetett adósrabszolgasághoz képest amihez asszisztál a mindenkori kormány...

Ezt nevezik a jövõ eladásának..

Hasonlításuk az almát a körtéhez?

Eredeti tõkefelhalmozás, világbirodalom, a kapitalizmus bölcsõje, szerencsés történelmi fejlõdés szocializmus és vesztes háborúk nélkül.

Miért nem Ukrajnával hasonlítod össze Magyarországot?

"Hiddjétek csak el, hogy nem lehet jobban csinálni aztán élvezzétek a hülyeségeteket."

Igen, mind hülyék vagyunk, mert a nemzeti szalaggal betekert szívünkkel nem mentünk buszsofõrnek Angliába.

Erre mit mondjon az aki ez idõ alatt végig dolgozott? Ugye nem õ tehet róla?

Én úgy gondolom, hogy majdnem mindenkinek megvan ebben a folyamatban a maga sara.

Felelõs állampolgárként nem kellett volna a szociális demagógiának teret engedni. Az elmúlt 20 évben csak olyan pártokat választottunk meg, akik ezt az igényünket kielégítették(lélegeztetõgép, mint a demagógia mértékegysége, "ne a zemberekkel fizetessék meg"), mindezt leginkább hitelbõl és privatizációs forrásokból fedezve.

Ezt nevezik a jövõ felélésének.

Azt akarod mondani hogy abból a hitelbõl vették az autót meg a kolbászt a kerítéshez minden jó polgárnak? Én úgy emlékszem akkor is dolgozott mindenki, és a nemzeti vagyon is meg volt még... TSZ-ek Magyar takarékszövetkezet AB-biztosító, cukorgyárak és még lehetne sorolni...

csige791
"Minden tiszteletem a becsületesen dolgozó embereké, ettõl függetlenül nekik is csak az jár, aminek a fedezetét elõ tudják teremteni. A polgárok többsége a gazdag nyugaton is a jövedelmi viszonyainak megfelelõ bérlakásban él."

Ezzel hitegetnek titeket, hogy itt is szar. Képlet:
Órabérem (egyszerû buta bevándorló buszsofõr) min. 11font/óra max 18.5/óra (ez utóbbi hétvégi túlóra). Ez túlórák nélkül kb 400 font/hét kézbe. 1600 font/hó. Feleségem megkeres 800/hót részmunkaidõben. (többet keres, ezt csak azért írtam ha van gyerek és nem tudd fullban dolgozni).

Fiatal pár életpálya:
Kibérelnek egy szobát (igen szobát, nem lakást) ez kb 120/hét 480/hó. Ez azt jelenti, hogy a feleség pénzébõl megélnek (kaja/ruha) így havonta 1500 fontot eltudnak tenni, ha 100 fontot koltenek kikapcsolódásra. (bõven elég ennyi). 5 év alatt vehetnek kp-ra egy garzont (nem london belvárosában) ami hülyeség, mert én inkább felvennék még 50ezer hitelt vagy tovább gyûjtenék és vennék egy nem garzont valami félre esõ helyen.
Tehát ha itt meghúzod a melót az elején akkor tuti biztos kéród van 10 éven belül. Otthon még a 30 éves hitelnél is úgy megszopatnak, hogy abba tönkremész mind fizikailag, mind lelkileg.

Ha egy kormány nem tudja biztosítani a szorgalmas emberek számára a biztos lakáshoz jutást az NE AKARJON KORMÁNYOZNI. (és fõleg ne osztogasson cigányoknak ingyen pecót és ne nácciza azokat akiknek ez nem tetszik)

Ennél érthetõbben nem fogom és nem is tudom ezt elmondani. Hiddjétek csak el, hogy nem lehet jobban csinálni aztán élvezzétek a hülyeségeteket.

Abban az idõszakban már lakossági elvárás volt a jobb életszínvonal, nem véletlenül pont nálunk - és csak nálunk - alakult ki a gulyáskommunizmus, ez volt az egész rendszer legitimációs alapja. Emlékezz csak: "Elõször a kocsi, aztán a kicsi".

Hitelek nélkül úgy éltünk volna, mint a szerencsétlen lengyelek - vagy románok Csau alatt -, akiknek a 80-as években az jelentette a jólétet, hogy nézhették Gomulka szemüvegét a tv-ben.

"A magas adókra és járulékokra az elmúlt 20 évben a szociális rendszerekbe menekült honfitársaink miatt van szükség. Hatalmas böszmeség volt, sokáig fogjuk még fizetni a számlát."

Erre mit mondjon az aki ez idõ alatt végig dolgozott? Ugye nem õ tehet róla?

"Amúgy meg az állam végezze el hatékonyan az alapvetõ feladatait(társadalmi rend fenntartása, gazdasági élet szabályozása, honvédelem, közoktatás). Szedje be az ehhez szükséges adót és ne többet!"

Egyetértek! :-)

Az hogy Kádár mit csinált az az õ bûne, meg a pénzügyminiszteré! Ezt nem miattunk, hanem ellenünk csinálta!! Szüleimbõl, magamból és sok körülöttem élõ ember példájából tudok kiindulni, és azt mondom hogy igenis tud a magyar spórolni. Nyilván van olyan is aki még a vacsorájára is hitelt vesz fel, az meg is érdemli. Ne vegyük egy kalap alá azokat, akik a családalapítást egy, a szülõktõl külön kis lakásban képzelték el.
A forinthitelt pedig szinte biztosan direkt lehetetlenítették el, mert azzal nem lehet nagyot kaszírozni egy kis árfolyam manipuláció után...

"Alanyi jogon senkinek nem jár semmi, csak az, amit saját magának elõ tud teremteni."

És errõl mi a véleményed? (/véleményetek) ---> Alapjövedelem

Én csak most hallottam errõl, de érdekes a dolog. Elsõ látásra az jut az ember eszébe, hogy ezt úgyse lehetne megvalósítani, de ha jobban elgondolkozom rajta, akkor már nem is tûnik olyan utópisztikusnak.