Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kicsit passzol a témához, legalábbis az LCD-hez.

A Villanykörte Összeesküvés - A Tervezett Elavulás története

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Lteebee
A vizitdíjjal, ha már ezen lovagolunk, személy szerint az volt a bajom, hogy az egészségügyi reform abból állt, hogy vizitdíj, meg minden ágy mellé egy széf.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

arty
jobb érzés, hogy gázszámla/devizahitel/szja/kéményadó cimen fizeted?

szerintem ez korlátolt gondolkozás. az a pénz KELL a magyar államnak, mert hitelbõl létezünk. ha nem megy vizitdijbol majd megy autopályamatricából.

igy persze az is fizet a pályáért, sokat, aki nem beteg ... ez igazságosabb? vagy naivan azt hiszed, hogy megvéttük a 'zembereket egy ujabb adótól?

Forza.

Lteebee
Igen, valószínûleg igazad van.
Ezért van Németországban minden házon napkollektor és PVcellák.
Ezért olyan a támogatási rendszerük, hogy 7!!! év alatt megtérül a megújuló beruházásod és utána csak termel.
Mert Németország szembemegy az univerzummal.
Még befektetésnek sem tud ma senki jobbat mondani.
A tótok, a horvátok 80-120Ft-ért vesznek meg egy kWh-t az otthoni kiserõmûvektõl.
Õk is szembeszállnak a mindenséggel.

Lteebee
Nem akarom én a tömegnek eladni.
Akinek van esze és feléri vele, az túlélheti.
Az lcd-tévésekért meg nem kár.
Természetes szelekció.

Lteebee
Idén is nyílik Magyarországon pv-cellagyár.

arty
1-1 kormány nem tud szembemenni az univerzummal, világ-kormány pedig nincs

sakk-matt.

Forza.

DaemoonHunter
ez a rossi féle hidegfúzió nekem nem igazán tetszik, kb úgy vagyok vele mint ezzel, egy nagy szemfényvesztés az egész, persze ?ne? legyen igazam, de itt még 50 év múlva is az olaj mozgat mindent majd..

...és utána további 300-at ha elküld az orvos szakorvoshoz.Utána megint 2x300-at ha vérképet csináltatsz,mert a leletért is fizetni kellett.Nekem volt olyan nap hogy 1200 ft-om ráment erre a szarra,közben fizetem a tb-t.Örülök hogy leszavazta a nép.Boldog vagyok.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

arty
a kérdésem teljesen komoly 😊 szerintem anglia hitelbõl él és a századokkal ezelõtti feljettsége miatt gurul még a szekér ... nagy, ezért lassabban áll meg, mint a mi kockakerekûnk. anglia a lehetõségeihez mérten hitelbõl biztositja annak a rendszernek a mûködését (kapitalista, fogyasztói társadalom), ami miatt te lekást vehetsz - ezek a lehetõségek a 'magyarországoknak' korlátozottabbak. minimális mértékben persze egy jobb-rosszabb kormány tud változtatni, de kánaán itt nem lesz (ahogyan afrikai éhinség sem, remélhetõleg)

Forza.

arty
fura egy középkor vár ránk :/ én ezt értem, csak nem örülök neki 😊

egyébként mennyire lenne 'eladható' a tömeg számára, hogy 'készüljünk a középkorra' ? ha az se ment, hogy 'fizess 300 forintot, ha orvoshoz mész' 😊))

Forza.

Danny1987
Jelenlegi trendek alapján késõ.
Aztán ha rossi alkot valamit akkor borul minden amit mondtam.

Live for nothing or die for something.

Danny1987
Én nem látok épülõ atomerõmeveket se több napelemet kollektort szélgenerátort se ehhez szükséges gyárakat.

Biztos rossz helyen lakom de sajnos még az interneten sem olvasni errõl.
Arról viszont olvastam hogy zöldek elérik hogy bezárjanak atomerõmûveket németországban.

Lteebee
Például. Meg a kézmûvesség. Gyógynövénygyûjtés, termesztés.

Beindul a gyertyabiznisz DDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Lteebee
Vagy nem érted, vagy ellenkezel.
Eljön az idõ vagy a te életed során, vagy gyereked, unokád idejében, amikor nem lesz csapvíz, nem lesz hálózati villanyáram és nem lesz mûködõ benzinkút.
Sóhajthatsz és mondhatod, hogy már úgyis késõ, vagy kereshetsz megoldást.
És ha teszem azt kormány vagy(csak hogy visszakanyarodjunk) ösztönözheted a természetes dolgokat, pl. gyógyítást, növénytermesztést, fûtést. stb.

Atomreaktor
ebbõl az következik, hogy neked teljesen mindegy, hogy mit írunk ide, mit hozunk fel, szerinted késõ. szerintem meg nem késõ, ennyi. az idõ majd eldönti, hogy mi lesz.

csige791
Szerintem ha fúrnának egy kutat a ház alatt lenne benne víz.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Danny1987
"Már minek kellene az ivóvizet szállítani? Ott kell lakni, ahol van."

Te ott laksz vagy a csapból jön?

csige791
annak a cégnek ahol melózom múlthónapban érkezett meg a 100. hybrid busza. Metroline
Alexander Dennis Enviro400 Hybrid

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Danny1987
De ezeknek a módszereknek az elterjedéséhez már késõ.
Ez olyan mint hogy legyünk zöldek.
Oké ahhoz kéne építeni évente 100 atomerõmûvet meg 5000 napelem gyárat.
Jelenleg az atomerõmüveket bezárják a napelemgyárakat meg nem építik.

Ebbõl mi következik?

Atomreaktor
olaj mellett lesz még más is, annyi áramot meg mondjuk tudunk termelni, amivel a vasutat lehet mûködtetni. azon lehet szállítani is. a vasút az újra sokkal fontosabb lesz valószínûleg.

Lteebee
Kõolaj nélkül hogy mûvelek földet? Nem is értem a kérdést.
Igen, kevesen dolgoznak állatokkal, de hamarosan megint fognak.
Biztosan vannak kilúgozott, agyonhasznált földek is. Megtaláltad, hogy hol nem lehet mûtrágya nélkül mûvelni.
Én azt keresem, ahol lehet.
Már minek kellene az ivóvizet szállítani? Ott kell lakni, ahol van.

Atomreaktor
nem csak a mûtrágya létezik:

http://www.vallalkozoinegyed.hu/20090331/mutragya_helyett_talajjavito_mikroszervezetek_bakteriumtenyeszet_hasznalata

http://maxtuzijatek.hu/?p=748

anubis.kee.hu/oko1/iranyzatok101.pdf

csige791
"angliában az angol kormány mennyire vesz részt abban, hogy te 10 év alatt lakáshoz jutsz?"

Csak remélni tudom ,hogy ez a kérdésed nem komoly.

Ha ilyen szinten nem vártok el semmit egy kormánytól akkor tulajdonképpen minek nektek?

Vannak fontossági sorrendek. Nehogymár egy szaros lcd tv-t a nép lakhatása elé helyezzetek.
Azt hiszem meg is van a magyar nép problémájának az oka.

csige791
Ez egyszerû:
Nem azon fogsz gondolkodni hogy karácsonyra 720p-s vagy 1080i-s tv-t vegyél, hanem hogy mit fogtok enni karácsonykor és utána.

Én hiszem, hogy Magyarországon elegendõ föld és víz van 10 millió ember megélhetésére.

Izrael (és még sokan) ezt nem mondhatja el magáról, nem hiába "vásárolnak" erõsen.

Danny1987
De kõolaj nélkül hogyan müveled meg a földeket?
Ma már kevesen dolgoznak álatokkal.
Ráadásul mo-on vannak olyan földek ahol mûtrágya nélkül nem terem semmi sem.
Na most ha nincs kõolaj nincs mûtrágya sem.

Akkor pedig mo-on a termõföldeket elfújja a szél.

Ívóvíz van de megint energia nélkül hogy oldod meg a szállítását?

Lteebee
Elmondom mégegyszer.
Hamarosan nem lesz foszilis energiahordozó.
Az emberek kõolaj és kõolajszármazékok nélkül kell majd éljenek.
Ahogyan ezt tették évezredeken át.
A mai és a jövõbeli háborúk jelentõs része a termõföldért és az ivóvízért folyik.
Leszarom a kõolajat, az a múlt, meg kicsit a jelen is.
A következõ lépésen kell gondolkodni.
Geotermikus energiával falvakat, városokat, fóliasátrakat, stb. tudunk fûteni.
Van termõföldünk és van ivóvízkészletünk.

Lteebee
Nekem jobb lenne.
Semmi szükségem lcd tv-re.
Igaziból tv-re sincs szükségem.

Danny1987

Danny1987

arty
ha ott élnél és hasonlóan gondolkodnál mint itt és most, nem ezt mondanád. iszonyat gondok vannak odaát is, a kérdés a mikor (dõl össze)

Forza.

Danny1987
Az usaról annyit hogy ha nem emelik az adósságplafont akkor kampec lesz nekik.

arty
mármint a Szent István-i magyar állam, hogy nem valami olajmezõn alapította meg hazánkat, ugye arra célzol? 😊

Forza.

Willenbrock
A végén még ingyen kell majd dolgozni a hitelezõknek élelmiszerjegyért cserébe pl.Minden kell a hitelezõknek:autó,ház,föld.Néhány éve még nem érezte senki annyira a súlyát ennek hogy hitelekbõl élünk,a legeladósodottabb ország az USA de mégsincs ott akkora para mint errefelé.Nehéz megérteni ezeket a jelenségeket és fokozódik a bizonytalanság közép-európában.

arty
... és százával azokat, amelyek miatt most nem épp tadzsikisztán szintjén vegetálunk 😊

lehetne ma is 10 év alatt lakásod, de akkor egy lcdtv 24 havi teljes fizetésedbe kerülne. nem tudom az jobb lenne-e, van akinek talán igen.

Forza.

Lteebee
A globális gazdasági környezet akkor lehet hibás, ha minden állam becsõdöl.
Ha csak a miénk, akkor az állam a hibás, vagyis a kormány.

Lteebee
A 48032-re.
Azt kérdezed, részt vesz-e a kormány abban, hogy 10 év alatt ki lehet köhögni egy lakást.
Szerintem aktívan részt vesz.
Olyan megállapodásokat, szerzõdéseket köt, amelyek nem veszélyeztetik a termelõk, vállalkozások versenyképességét.
Százával sorolhatnánk a '89 óta kötött egyezményeket, szerzõdéseket, amelyek itt Magyarországon éppen hogy veszélyeztetik az emberek megélhetését.

arty
globális gazdasági környezet? de mondjuk, hogy nem ez lesz a gond.

szavazók = nép = a hitelfelvevõk. mi magunk!

Forza.

Lteebee
Már meg ne haragudj, de ki más lenne a hibás egy államcsõdért, mint az állam?

arty
ez melyik kérdésemre kérdés? 😄

Forza.

arty
ha 6 év mulva államcsõdünk lesz és a jegybanki alapkamat beáll 34%-ra, vajon hogyan fizeti valaki ki a 30 évere felvett 10 milla 260ezres törlesztõjét? (ami most 70k)

akkor is az állam lesz a hibás?

hitel = kockázat. nyerhetsz és veszíthetsz is rajta. bajban az államon számonkérni, hogy veszítettünk, minimum fura 😊

finomságokat valóban szabályozhatna az állam: pl hitel fedezete CSAK az ingatlan lehessen, ne pedig életed végéig a fizud (mittomén) 70%-a IS. persze, akkor a bank elvárna 70% önrészeket és megintcsak nem jutna senki hitelhez és lehetne sirni, hogy az állam semmit nem tesz a lakáshoz jutásért...

Forza.

Lteebee
Úgy érted, csatlakozott-e Anglia egy olyan tömörüléshez, amely garantálta, hogy a többi tagország termelõi, vállalkozásai versenyképesebbek lesznek az angliaiaknál?

arty
angliában az angol kormány mennyire vesz részt abban, hogy te 10 év alatt lakáshoz jutsz?

anglie hitelbõl él-e?

Forza.

Lteebee
Valaki visszanézhetné már, hogy a Moodys, meg a Malil Lynch, meg az S and P mit mondott a "válság" elõtt.
Nekem úgy rémlik, hogy akik elõre látták, illetve ki is akarták mondani, hogy mi lesz, azok nem jutottak szerepléshez, vagy nevetségessé tették õket.

csige791
"Nem volt még ilyen nehéz helyzetben az Európai Unió soha. A közös pénzt használó tagállamok egy részének teljes eladósodása nagy borulással fenyeget. Vagy szétesik az egységes piac, vagy pedig az EU nemzeti kormányai nem maradnak többek helyi önkormányzatoknál, és a legfontosabb ügyek irányítása Brüsszelbe kerül. Egyik út sem látszik megnyugtatónak."

Végülis ez a céljuk a zsidóknak, mindenki tartozzon nekik, és mindenkit õk irányítsanak.

Remélem ez az uniós móka szépen összeomlik mint a kártya vár, de az is biztos, hogy a zsiráfok ezt nem fogják hagyni egykönnyen.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

csige791
Na akkor utána néztem, és 30áv szorgalmas munkájával egy pár forint alapú hitelbõl közel simán vehet egy 10 millás házat, nyilván ez sem pest belvárosában lesz de azért összejöhet.

hitelkalkulátor

30 évig 70ezer környéke per hó. Kötnek még hozzá valami hitel biztosítást ás aránylag biztos a történet.

Tehát úgy gondolom, hogy a megfelelõ tájékoztatás hiányában mentek bele emberek a devizás mókába mert ahogy Gy Feri bátyánk is mondta a vizit díj szavazás után "megkérdezték az embereket, hogy akarnak-e többet fizetni, és erre egyértelmûen mindenki azt mondja, hogy nem", vagy valami ilyesmit magyarázott.
De a lényeg, hogy arra gondolt, hogy megbukott a kampánya, nem tudta megfelelõen elmagyarázni az embereknek, hogy mi mivel jár.

Innentõl kezdve pedig vissza is jutottunk a Pár ötlet csigétõl cimszó alá.

Lteebee
Háromszori meleg étkezés? Ingyen?
Ha megmutatta, melyik utcát, csatornát, aluljárót takarította ki.
Kész vagyok ettõl a nagy liberalizmusnak nevezett valamitõl.
Már miért járna valami a semmiért, amikor adhat érte másik valamit is?