61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Ronny #50813 Danny már érti, neked még egy kicsit dolgoznod kell rajta:) -
ManoNegra #50812 Akkor nem értem? Az a gond, hogy akkoriban nem így étkeztek az emberek többnyire? Ma jobban állunk? -
#50811 úgy, ahogy leírtam. -
ManoNegra #50810 Hogy érted ezt? -
Ironman2 #50809 -
#50808 ha ez most komoly, akkor: -
#50807 Giró-Szász András lehet az új kormányszóvívő
Jön az enyhülés! -
ManoNegra #50806
-
#50805 riport a gyöngyösoroszi közmunkásokról
"Én asztalosnak tanultam, de aztán ott kellett hagynom, mert jött a gyerek. Miből etessem, ha még két évig tanulok?"
Talán nem gyereket kellett volna csinálni. -
#50804 Rendőrök üldözték Gáspár Lacit és haverját -
#50803 Nyomorékra akarták verni, mert nem tudott tüzet adni
Kommenteket érdemes átfutni. -
#50802 [URL=http://penzcentrum.hu/energia/a_gazartamogatas_helyet_a_lakasfenntartasi_tamogatas_veszi_at.1029539.html]A gázártámogatás helyét a lakásfenntartási támogatás veszi át/URL] -
#50801 "Végülis jók azok a multik mert van banán a bótba. "
Szerintem itt ronny nem arra céloz hogy nem volt banán hanem hogy sokkal kevesebbet ettek akkor.
Szerintem ma húsból fogyasztunk 1 hónapban annyit ami 70 éve egy egész évre elég volt. -
Ronny #50800 Élelmiszer-fogyasztás
-
Ronny #50799 Ha a nagymami beszámolója nem elég hiteles, akkor olvass könyvet. -
#50798 Amikor a nagyszüleim éltek akkor ugye voltak ilyen olyan háborúk meg hasonló dolgok, így az a kép amit tőlük kapok nagyban torz lesz.
Végülis jók azok a multik mert van banán a bótba. -
Ronny #50797 Egyébként ma is lehet friss igazi tejet kapni, nem is drága. -
Ronny #50796 és meg is tudták az emberek fizetni az étel árát.
Ajánlom hogy hasonlítsd össze a harmincas évek táplálkozási szokásait a mai helyzettel vagy csak kérdezd meg az idősebb nagyszüleidet. Egyértelmű, hogy meg tudták fizetni, hiszen nem haltak éhen, na de mit ettek és mennyit? -
#50795 Már a jobboldalon is látják, hogy a matolcsizmus megbukott. -
kennedy69 #50794 Elgondolkodtat ez a sok katasztrófa,mióta láttam ezta videót. -
#50793 Sajnos el kell ismerni, hogy a mi korosztályunk 1000x nagyobb kárt okoz a földnek, mint az őseink bármelyike. Ok, hogy nem az egyszerű plori teszi meg ezeket a lépéseket, hanem egy felsőbb réteg, de ez egyáltalán nem mentség.
Az egyszerű ember a multikért sír, de eközben sír azért is amiről szó van a hozzászólásodban. Észre kellene venni végere, hogy a lokális termelés megoldaná mind a gazdasági, mind a földünk problémáit is, azokat az embereket meg akik a mostani rendszer fenntartásában részt vesznek vagy részt vettek meg kell büntetni, beleértve azon sajtó munkatársakat is akik támogatták az emberek félrevezetését. Ők együtt felelősek azért a rombolásért amit véghez vitt az emberiség az utóbbi 50-60 ében.
Ehhez az egészhez nem kell belvárosi értelmiséginek lenni, mert egyszerű mint a pofon. Tegyük fel, hogy EU-ban 10 helyen lehet tehenet tartani, mi ebből 2 helyen tartunk, de ott mindenféle szintetikus szarokkal tömjük mind a tehenet mind azt amit megeszik, hogy több tejet adjon, majd rengeteg olajat használunk fel a tej szét terítésére az egész EU területén. Ráadásul, a végén az asztalokra kerülő tej 90% víz. Miért kell a teheneket mindenféle hozamnövelőkkel tömni, ami miatt állandóan be van gyulladva a tőgyük, ami elfertőződik, ezért az antibiotikum már olyan étel szerencsétlen állatoknak mint a takarmány, napi szinten etetik velük.
Minden egyes ember aki a multik mellett tör pálcát, hatalmas hibát követ el, hosszútávon nagyon rosszul jár a fajunk ezzel a magatartással.
Jó hivatkozási alap lehetne az olcsóság, meg hogy a lokális termelés megfizethetetlen. Ha jól emlékszem a multik előtt is volt élet a földön, ráadásul nem ilyen szinten rombolta az otthonunkat, és meg is tudták az emberek fizetni az étel árát.
Ha nem volna multi a kormányok nem tudnának a reálbérek szinten tartásáról beszélni, jelenleg ezt csak azért tehetik meg, mert régen valódi tejhez mérték a reálbért a multik megjelenésével meg a 90/10 (víz/tej) arányú tejéhez.
Tehát a multik nélkül máshogy alakulna a gazdaság, a béreket máshogy szabályoznák, nem vagyok közgazdász, de mivel a multik előtt is működött így úgy gondolom azok nélkül is működhetne a történet. -
kennedy69 #50792 Rendkívüli állapotot hirdettek New Yorkban az Irene hurrikán miatt
-
#50791 Monsanto szerint a világ
"Egy vegyipari óriáscég, amely most az élelmiszereinkre tör. Monsanto szerint a világ: vállalattörténet a dioxinoktól a génmódosításig. Halálos mérgek, meghamisított tanulmányok, korrupció, megfélemlítés, öngyilkossági hullám.
„A világ legnagyobb vegyipari vállalatai, akik a múlt század során dioxinokkal és egyéb vegyszerekkel mérgezték meg az élővilágot, földjeinket, vizeinket, a levegőt, most az élelmiszereinkre akarják rátenni a kezüket. Géntechnológiai úton olyan növényeket állítottak elő, amelyek minden sejtje rovarölő hatású mérget termel, vagy pedig ellenállóvá vált valamilyen – általában a vállalat által előállított – totális gyomirtó szerrel szemben.”
Évek óta így kezdem a génmódosításról szóló előadásokat. Ez a két mondat elsősorban a Monsantora utal, amely hazánkban alig ismert, pedig vetőmagjaival és gyomirtószereivel itthon is a legnagyobb vállalatok között található." - elestar.hu -
#50790 we simply ask which of his two masters Cameron is serving - Britain or Israel?
Ez vajon a helyi kuruczinfo? -
#50789 Veiszer Alinda a Duna TV-re kerül
Ma is megdőltek a napi melegrekordok -
Ironman2 #50788 Milyen dalokat tiltsanak be a fideszes települések -
#50787 Elképesztő helyzet Miskolcon
Exkluzív - Magyarország nem megy csődbe a frank miatt -
#50786 Te gyest kapsz, a képviselő kismamák teljes fizetést
3 mindennapi tárgy a lakásban, ami az állandó fejfájás mögött állhat
Felülírja az Alkotmánybíróság a kormányt: mindenkinek jár állami nyugdíj
Egyre nagyobb az újabb válság esélye Magyarországon
Kínos! Túl szűk fehérneműt vett fel Geri Halliwell -
Garfield #50785 Valami fideszes s*ggnyaló, ki más? -
Garfield #50784 A Hírcsárda szelleme kiszabadult. -
#50783 Osztrák ötlet: kérjen pénzt az önkormányzattól kertészkedésre, mert kaphat! -
Tsol #50782 -
#50781 aztakurvaéletbemár :DDDDDDDDDD
Ilyen emberek vezetik az országunkat!!! -
#50780 Bazmeg még a végén kiderül, hogy a rendőrök a hibásak...így indultam neki a cikknek. És végülis nem ez a cikk lényege? Magyarország trollország... -
#50779 Kiapöcsöm az a Horváth Zsolt?
Páva Zsoltot viszont megdöbbentették a történtek.
– Semmi kifogásom nincs a Fölszállott a páva című népdalra írt variációkkal szemben, mint ahogyan az állatkertben sétálva sem veszem magamra, ha látok egy pávát – jelentette ki a Blikknek. A polgármester el nem tudta képzelni, mi vezérelhette Horváth Zsoltot.
– Biztos vagyok benne, hogy a kettejük közötti szakmai vitának nincs köze hozzám. Peskó Zoltánnal jó a viszonyom, tisztelem és nagyra becsülöm, a távozását sajnálom. Az intézményvezetőinkkel kifejezetten harmonikus viszonyt ápolunk, teljes szakmai függetlenséget és önállóságot élveznek a területeiken, a maximális szólás- és véleményszabadsággal együtt. Ezért fordulhat elő, hogy időnként hülyeségeket beszélnek, amelyet éppen Horváth Zsolt kijelentése támaszt alá – jegyezte meg Páva Zsolt. -
#50778 Betiltották Kodály egyik művét Pécsen mert sértő lenne a polgármesterre...
OMG. -
#50777 de ónodi már fröcsögött -
#50776 Az új kormányzati autóbeszerzés után a posta is kapott 173 db új autót, mert hát 6 évesek és sok bennük a km. Eközben a mentőknek kitolták az élettartamukat 13 évre a 10-ről. Azok biztos nem futnak sokat. Éljen a fülke forradalom. -
#50775 Brutális visszaesés jöhet magyar iparban -
#50774 Nem én vagyok a mérce hanem a többség. A többség pedig ad.