61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
ManoNegra #50853 Igen, ilyenkor amikor szezonja van ott kell megvenni a termelőnél. De nem konkrétaan ezekre gondoltam hanem a mondjuk 30 ezres marhahúsra. Egyébként messze nem olyan környezetszennyező a marhatenyésztés mint mondják. -
#50852 Mi? Hol? Miért? -
Ironman2 #50851 Mármint az hogy kevés a magyar áru -
Ironman2 #50850 Inkább szánalmas -
#50849 Durva de én tegnap a Tesco-ban vettem magyar tejet, tőlem nem messze van a feldolgozóüzem is, ahol diákként még dolgoztam is. Durva mi? -
#50848 üdv csige -
Ronny #50847 Tegnap 200 forintért vettem friss termelői tejet -nem bió, de nincs is ilyen igényem -, nem sokkal drágább, mint a a Tecsóban kapható pasztőrözött szlovák csoda. -
Ronny #50846 Akkor miért nem rakjuk tele a parlagon lévő legelőket húsnak való tehénnel?
Nézd, nem vagyok agrárközgazdász, de ha ez a modell gazdaságos, akkor előbb-utóbb valaki belekezd. -
#50845 ha olyan jó cucc volt, miért tiltották be? -
#50844 ez persze nemigaz :) el lehet menni a piacra, a mai napig vásárolhatsz a kofáktól, sokszor a teszkó ára alatt. lehet venni biotejet*, lehet száműzni az étrendből a kólát, csipszet, mekit és máris minőségibben étkezel!
(* meg más bioélelmiszert is, ami ugyan valóban drágább, mint a sima és nyilván nem is mindig 100% bio, de nemigaz, hogy megfizethetetlen lenne - hogy jobb, az viszont biztos, ezt a párom allergiája (pontosabban a bizonyos biocuccoknál nem kijövő allergiája!) a "bizonyíték") -
#50843 én magát a marhát tiltanám be... vagy nulláznám a támogatását és betiltanám az antibiotikumos táplálásukat, aztán adják el a kilónként 30 ezres hust, ha tudják. brutális környezetszennyezést végez az egész "marha-ipar", mindezt pedig az is fizeti, aki SOHA nem eszik marhát
nem mondom, hogy a csirkeipar szuper és zöld, de az 1kg hus "létrehozása" ott jóval kíméletesebb (gyorsabb, kevesebb metán, helyigény, ételigény, stb stb stb) -
#50842 ÍÍÍÍmádom ezt a videót, annyira jó nézni az ilyeneket. Amikor a cigány jelenti fel a cigányfajvédőt. Imádom!
-
#50841 Az fasza... -
kennedy69 #50840 A nyolcvanas évekbeli "Chemotox"-ot (szintetikus piretroid)ha ráfújtuk a rovarra,még föl sem fogta hogy valami ráment,már a földön vergődött.De ezek a mai (környezetvédő)anyagok...:( -
kennedy69 #50839 Akkor tényleg szerencséd volt. -
ManoNegra #50838 Engem tegnap csípett meg egy a fejemen. Semmit nem csináltam, csak mentem az erdőbe de nekem támadt :/ Szerencsére csak egy darab... -
kennedy69 #50837 Dobd el a holmid és menekülj! -
ManoNegra #50836 Itthon is meg lehet venni a kitűnő minőségű élelmiszert, de azt most is csak a felső tízezer engedheti meg magának. -
Ironman2 #50835 Valami normális kinézetü kezet is csinálhattak volna,ne ilyen alien félét.Amugy együttérzek velük. -
#50834 Akkor miért nem rakjuk tele a parlagon lévő legelőket húsnak való tehénnel?
Sokba nem kerül csak napfény kell ,hogy nőljenek, a szürke marhának még télen sincs igénye semmire. Ezzel levihetnénk az marha hús árát és ahol igény van rá, olcsóbban jutnának valódi fűből készült húshoz.
-
#50833 Girl, 15, Gets bionic fingers
-
#50832 szarul adod az ártatlant -
Ironman2 #50831 A marhája! -
Ronny #50830 Engem csak a gazdasági és történelmi vonatkozása érdekel a kérdésnek. -
Ronny #50829 Manapság a marhahús olyan tehénből származik mely az életében nem, hogy füvet nem látott, de még csak nem is evett egy grammot sem.
Itthon nincs fizetőképes kereslet a normális húsra, ezért általában levedlett/kiöregedett tejelő állatokat vágnak le.
Külföldön vehetsz kitűnő minőségű marhahúst, de abból még a gazdagabb országok lakói is csak a 30-as években szokásos mennyiséget tudják megvenni. -
#50828 ki az a csige? -
Lantee #50827 céloztam, és talált, süllyedt! Szevasz csige! -
#50826 ...zsidókkal üzletelni... -
#50825 abban is igaza van. -
Lantee #50824 Csak nem azt a mondatát helyesled, hogy "hibáztunk, elismerjük!" -
#50823 Hallgassátok Bíró Icát. Pedig szőke.
-
ManoNegra #50822 -
Tsol #50821 -
Ironman2 #50820 Váratlanul világbajnok lett Balzsay -
ManoNegra #50819 Idén volt botrány abból, hogy meg kellett semmisíteni párszáz hektár kukoricát, mert az alább említett cég belekevert génmódosított vetőmagot a normál vetőmag közé. Azt állítják véletlenül. Ezzel véget vethettek volna Magyarország gmo-mentes státuszának. Akár hihető is volna a véletlen szennyezés, ha nem alkalmazták már volna máshol ezt a technikát. -
#50818 Ez annak a következménye, hogy pár ember ki akarja sajátítani magának az élelmezést, így elintézik, hogy csak ott érje meg termelni ahol ők jelen vannak érdekeltségi szinten (lóvé).
Ezt érezhetik pl a magyar gazdák is. Ott vannak a szép legelők, szántó földek, de megoldják, hogy az ilyen olyan támogatási rendszerek miatt ne érje meg az ilyen helyeken termelni.
Sajnos ez mindenkinek rossz, még annak is aki olcsóbban(?) veszi a teszkóban a kaját. Főleg ha az illető mezőgazdasággal foglalkozna... -
ManoNegra #50817 Minőségi éhezés - okok következmények! -
ManoNegra #50816 Ja, és ma már bizonyára nincsenek szegények, akik éheznek... -
ManoNegra #50815 Ja hogy most minden olyan faintos nem?? Egyáltalán nembiztos, hogy én vagyok eltévedve... Nézd meg amit Arty linkelt, "monsanto szerint a világ". A föld nagy részén már genetikailag módosított kukoricát termelnek. Az élelmiszer-kiegészítők ezeket a kukoricákat használják! A marha, disznó, szárnyastenyésztésben soha nem látott mértékű az antibiokumon és tápon nevelt állatok mennyisége. Had ne kelljen részletezni, hogy ez egészségügyi szempontból mit jelent. Akkor a sok szinezék, adalék, e-számok stb...
És mond valamit a minőségi éhezés fogalma?:
"Az 1960-as évektől napjainkig az élelmiszerekben drasztikusan megváltozott a mikroelemek és a vitaminok mennyisége. A karotin 50 százalékkal, az E-vitamin 60 százalékkal, a B12 vitamin pedig 90 százalékkal csökkent! Egy 1985-ben végzett felmérés adataival összehasonlítva a zöldségek és a gyümölcsök vitamin- és ásványianyag-tartalma mintegy hetven–nyolcvan százalékkal zuhant le. A régebbi mérés szerint például egy átlagos súlyú alma C-vitamin tartalma 5 milligramm volt, most ugyanez az érték mindössze 1 milligramm. A brokkoli kalciumtartalma 100 milligrammról 35-re esett vissza."
-
#50814 Ok, hogy kevesebb húst ettek akkor az emberek, de lehet, hogy az nem maradékból készült parizer, meg "kitudja mi van benne" húspogácsa volt, hanem valódi hús. Manapság a marhahús olyan tehénből származik mely az életében nem, hogy füvet nem látott, de még csak nem is evett egy grammot sem.
29 perctől: