Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

+1: biztos, hogy azt akarjuk, hogy a választék 3-4-5 (ex has érték) fajtára korlátozódjon mondjuk a csokiból csak azért, mert azokon az van, hogy "Made in Hungary"?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

banok
Mostál már magyar mosóporral? Ittál már magyar kólát? Tudod mi a különbség egy a Milka csoki és a Boci csoki között ízvilágban?

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Szerencsére. Nincs annál nagyobb erõforrás-pazarlás, mint amikor az egyes államok külön-külön maguk akarnák feltalálni újra meg újra a spanyolviaszt.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Totti5
Átlag ember a városokban mit csinál? 2-3 hetente hétvégén elmegy és bevásárol a teszkóba, osanba, korába... ez van, a városi ember nem fog piacra szaladgálni munka után. Vidéken lehet a falukban ez mûködik, vásroson nem ( bár a falusi ember is megy a teszkóba bevásárolni, mert a falusi kisboltba nagyon korlázotott a választék ). Ez a helyzet, minden egy helyen, tényleg minden, mindenbõl 20 féle.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Sajnos ez az EU miatt lehetetlen.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

1. És miért csak a multi? A kisebb láncok miért nem?
2. Egy hiper árukínálatának mekkora része az, amelyet magyar forrásból lehetne fedezni? Szakadjunk el a friss élelmiszerektõl, mert nemcsak arról szól egy hiper, sõt.

Na basszus.. Narxisnak ment!

Elnéztem bocsi!

Danny1987
*nem

Live for nothing or die for something.

Danny1987
Itt ne utálatról van szó.
Érdekrõl.

A multi ne csomó magyar árút áruljon a polcain hanem csak magyart.
Amit itthon elõ lehet állítani azt nem kell külföldrõl behozni.

Köszi, de vannak még önálló gondolataim! :-)

Felõlem maradhat. Ha egy kicsit jobbmódban élnénk és tudatosan vásárolnánk, akkor vagy üzletpolitikát változtatna, vagy arrébb menne pár országgal.

Köszönöm, a személyeskedésed annyira nem érdekel, mert legalább ész érvekkel megindokoltad, miért rossz a szemléletem.

Ja, bocs, az érvek hiányoznak.

Lteebee
Ásványvíz olcsóbb.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Narxis
Mert a hazaszeretõ jobbik azt mondta.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Most engem nem érdekel a feldolgozóipar meg ezek, csak annyi, hogy pontosan miért is kellene kilapátolni a hipereket csak azért, mert mondjuk egy tucatnyi terméket - fõképp friss élelmiszert - be tudnánk szerezni máshonnan esetleg jobb minõségben?

... kár, hogy a hiperek is csomó mindent ugyanúgy magyar termelõtõl szereznek be, illetve a kisebb láncok is ugyanúgy külföldi terméket árulnak, szóval akkor miért is utáljuk a hipereket?...

Bronx South
Remélem te nem fogsz bekerülni a parlamentbe, van épp elég idióta ott. Bocs, ha személyes voltam.
Hogy kényelmes ember vagy az nem probléma, de hogy szûklátókörû is, az elég nagy.

Totti5
El lehet innen takarodni, kurva ország hitet vallja, ahogy a mester tanította.

Narxis
Ásványvíz olcsóbb és szebb? Remélem ezt csak véletlen soroltad oda.

Amúgy azzal egyetértek, hogy pl. pékáru fronton botrányos a tesco higiéniája, legyek mászkáltak a baconös kiflin a többi meg simán szikkadt, száraz volt. Ettõl még nem kell elûzni õket hanem nagyon komolyan kell õket büntetni és ez minden újabb szabálytalanságnál duplázódhatna.

Azt meg tudom érteni, hogy a fidesszel és Orbánnal tele a hócipõd, de a magyarokat miért nem szívleled? Te nem az vagy?

Bár egy birodalmi hátramozdítótol ez pesszimizus a minimum.

Ha az élelmiszer-feldolgozóipar magyar kézben maradt volna, és nem számolják fel azok a külföldi cégek akik hozzájutotak, akkor egyrészt több munka lenne, nagyobb vásárlóerõ, nem kéne rászorulni a rossz tescos kenyérre, és több magyar áru lenne a polcokon.
Már egyszer írtam, hogy nem a hiperekkel van a probléma, hanem azzal, hogy mindenféle kedvezményeket kapnak amikor anélkül is nehezen tud vele egy magyar tulajdonu kisbolt versenyezni. Pedig ha nem is akkora választékban, de ezekben a boltokban is meg lehet kapni a tartós élelmiszereket, pékárut, stb.

Danny1987

Danny1987

Ne ostorozd magad. <#szomoru2>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Pénzügyi, politikai, társadalmi és történelmi...minimum...sajnos.
Danny1987
Megint csak kókának kell igazat adnom.
A magyar társadalom 80%-a pénzügyi analfabéta😞

Danny1987
Igaz a hosszabb távon a gazdasági öngyilkosság sokkal de sokkal idõ spórolóbb.

Magyaaaaaar. Nagyon.

Azt pedig már csak halkan merem megkérdezni, hogy egy CBA/Match/Spar árukészletének minõsége pontosan miben is különbözik a csúnya hiperétõl?

Ez így teljesen normális. Csak azt kérdezném, hogy a piacon kapható "zöldség, gyümölcs, hús, pékáru" mekkora része is egy hipermarket árukínálatának? És akkor erre a törpe hányadra hivatkozva zárjuk be a hipereket? Ne vicceljünk már...

???

A devizahitel arról szól, hogy szeretnél felvenni Z forintot, melyet a bank számodra X buznyákként tart számon - valójában X buznyáknak megfelelõ forintot kapsz, melyet a bank átvált neked buznyákból forintba. Ennek megfelelõen a havi törlesztõd is buznyákban megy, csak neked meg kell venned a megfelelõ mennyiségû buznyákot. Azaz buznyákban van nyilvántartva a hiteled és buznyákban is törlesztesz, csak beékelõdik egy árfolyam-konverzió, ami mögé az emberek már nem látnak be. Ha a bank vonja tõled a törlesztõt, akkor a számlakivonaton rajta szokott lenni, hogy a forintban történõ levonás mennyi buznyákot jelent.

Az elõtörlesztés pedig más kérdés, a bankok nem szokták sem szeretni, sem engedni, mivel az árfolyamkülönbözet is bevétel számukra.

Lteebee
Nálunk elég jó piac van.
Szombatonként egy-másfél órát vásárolunk.
Az illatszereket, meg tartós szemetet amit használunk, azt meg 2-3 hetente megvesszük valamelyik multinál.
Nem járunk piacról piacra. Minek mennénk?
Zöldség, gyümölcs, hús, pékáru, ásványvíz, ezek mind vannak piacon, olcsóbban mint a hiperben és szebbek, tartósabbak is.

Lehet fikázni a hipermarketeket, de az árukészletük mekkora hányadát jelentik a példaként felhozott élelmiszerek? Én például leszarom a piacozó Juli néni kukoricán élõ gyönyörû bontott csirkéjét, amikor a négynapos túra elõtt nekem tartós élelmiszerre van szükségem. Próbáljuk már meg belátni, hogy egy szûk termékkört cibálnak elõ újra meg újra a hiperek kapcsán, és totálisan figyelmen kívül hagyják azt az igencsak nagy elõnyt, hogy többféle termékcsoporthoz lehet hozzájutni egy helyen. Lehet, hogy valakinek az a hobbija, hogy fél délelõttöt eltöltsön vásárlással, piacról-piacra meg kistermelõhöz járva, de ez hosszabb távon nem mindenkinek járható.

Lteebee
Mi 330-350Ft/kg áron veszünk kenyeret a piacon péktõl.
Szombaton megvesszük és csütörtökön még kellemes, ízletes az állaga(már ha addig marad belõle).
Nem tudok róla, hogy egérszart talált volna náluk az ÁNTSZ.

Totti5
A zsemlének lényegesen eltérõ fajtái vannak. Szinte bármelyik pékségban én is tudok venni olyat venni hogy magában is megeszi az ember olyan finom, de a teszkóban is vannak finom cuccok, ráadásul ott készülnek helyben, az orrod elõtt sütik és teszik ki õk is... az meg szinte biztos hogy helyi ABCben vagy kis boltokban nem kapsz olyan frisset mint a csúnya teszkóban, sem jobbat.

csige791
Tornyos pékség

Ha veszel itt egy zsemlét, megeszed, utána tescosra azt fogod mondod, hogy az nem is zsemle, hanem valami szarból készített zsemle alakú tárgy.

Árakban átlagosan azonos. Van ami 1-2 forinttal drágább van ami 1-2 forinttal olcsóbb.

Szeptemberben megyek haza, akkor be fogok menni, és felmérem az árakat pontosan. (utoljára több mint 1 éve voltam.)

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Attila8805
Én nem tudom igenis örülök a 99 ft-os kenyérnek meg az 5 ft-os zsemlének meg a többi olcsó terméknek.
Attól hogy valamire rá van írva hogy magyar termék szerintem finomabb nem lesz csak drágább.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Attila8805
Olvastam itt pár hete hogy a devizahiteleket a bankok forintban folyósították de mégis devizában fizettetik vissza és hogy lehet hogy lesznek szankciók.
Azóta lett valami belõle vagy gyorsan el is tusolták a dolgot?

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Narxis
Szerintem azzal semmilyen problémánk nem szûnik meg. Szabályozni kell jobban õket ha valamire pl. magyar áruk vagy csak jobb minõségû termékek árusítására akarjuk kényszeríteni õket.

arty
naigen, az élelmiszer hipermarketek tényleg eltûnhetnének - hirtelen nem jut ezsembe semmi, milyen problémával kellene számolnunk nélkülük. talán a 99forintos kenyér van akinek "létszükséglet", de ugyan annyit tönkre is tesz.

nemt'tom.

Forza.

csige791

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791

csige791
A facebookon jelentette be a Somogy megyei Versend polgármestere a település csõdjét.

...A segélyek kifizetéséhez tavaly év végén hitelt vettek fel...

Orbán:
"...nincs felesleges élet..."

Narxis
Pontosan.

csige791
Én ezekre egy centet nem költenék. Remélem mihamarabb beledöglenek így növekszik az emberiség átlag iq szintje.

megelõzésre költenék, plusz iskolai oktatás, a terjesztõket nyilvánosan kivégezném, de fogyasztókra egy centet nem, dögöljenek bele. Még ki is röhögöm õket.

csige791
hát pécs konkrétan romokban, és a csõd szélén. Az maszop fellegvár amióta az eszemet tudom. még szerencse, hogy csak három polgmester volt a vörös oldalról.

jhetedikj
Bronx South
Azt írtam hogy felesleges szemetet. Pl. Tesco, Auchan, és társai. Vagy azt akarod mondani hogy ezek már nélkülözhetetlen részét képezik hazánknak ? Hagyjukmár.

polluxware
nincs alternatíva.. jelen pillanatban úgyfest az egyik oldal a másikat próbálja kiírtani

ha ez végbe ment, akkor majd a romok között kiderül hogy a "túlélõk" látva a veszteséget képesek valami építõ jellegû jövõ felé tekinteni..

ez nem holnap lesz😉 de közeleg

az meg hogy itthon vagyok még.....

nem jószántamból😞 ugyanakkor vannak dolgok amik idekötnek