Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És teygük hozzá gyorsan: természetesen õk tehetnek mindenrõl.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ha mutatsz még egy országot akivel így elbántak az elsõ vh után...

Ausztria.

Mellesleg szerinted nem úgy hangzik a kérdés, hogy "akivel így elbántak az általa kirobbantott háború után... "?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Hogy-hogy milyen érveket? Egyszerûen csak azt hittem, hogy az ország érdekén kívül van valami konkrétum is, de ha nem, hát nem. Vagy például szerinted miért hülyeség az, hogy a termelõk fogjanak össze. Vagy például, hogy érvelsz, miért is vicc, amit írok, konkrétan rámutatva, hol gondolom rosszul. Vagy bármi, ami nem az országgal való takarózás.

De, nagyon is látom. Csak erre nem az a megoldás, hogy a nemzeti büszkeségbe menekülünk, és a külvilágot akarjunk magunkra szabni, mert akkor ugyanazok vagyunk, mint az egykamionos kistermelõ, amikor veri az asztalt a hiperrel szemben, hogy márpedig neki az az ár jár, amit õ elgondolt.

Bronx South
"Nem, sehol sincs a gonosz, karvalyorrú külföldi tulajdonos." - És tényleg nincs, egy darab sincs az országban, de még tõke formájában sem.

Mi NEM vagyunk felsõbbrendûek! A tuggyuk kik pl kik? Okosíts ki.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Nem csak. De Mátyás óta szinte nem volt igazi magyar ember trónon. Aztán itt van Trianon. Ha mutatsz még egy országot akivel így elbántak az elsõ vh után... Aztán kommunizmus utáni modszerváltás...

Ne haragudj, de miért lenne komolytalan? A te hozzászólásodból az derül ki, hogy valamiért felsõbbrendûek vagyunk a többi néphez képest, és akiket valakik - tuggyukik? - kiszemeltek, hogy elpusztítsák.

Ezt a szaros gödröt mi ástuk magunknak. Ez pontosan ugyanaz, mint amikor egy multinacionális bankot vagy bármilyen szolgáltató céget fikázunk az üzletpolitikája miatt, csak azt felejtjük el, hogy a felsõvezetõkön kívül lefelé magyarok vannak: magyar találja ki az elcseszett szolgáltatást, írja meg a feltételeket, ésatöbbi. Nem, sehol sincs a gonosz, karvalyorrú külföldi tulajdonos. (Tudom, mert az egyik távközlési cégnél volt belelátásom, hogyan születnek a szolgáltatások, hogyan állnak hozzá a magyar marketingesek. A projektmegbeszélések keretében néha próbáltam jelezni, hogy ügyfél felõl szemlélve ez nem lesz jó, sosem érdekelte õket, magyarokat.)

Nõtt a Fidesz támogatottsága

Én nem ezt tapasztalom a környezetemben.Mi ez? Propaganda?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Bronx South
Kezdesz felidegesíteni, de próbálok higgadtan válaszolni. Milyen érveket akarsz tulajdonképpen ? Nem látod hogy mi van ebben a nyomorult országban ? A nc meg a te esetedben azt jelenti hogy, vicc amit írkálsz, szószerint.

Miért van az, hogy mindig csak külsõ erõkre tudjuk fogni a nyomorunk és még csak el sem gondolkodunk azon, hogy mi magunk mennyire vagyunk hibásak a szituációban?

Nem kéne elkomolytalankodni. Sajnos azt látom, hogy tudatosan pusztítanak. Hogy még mindig létezik magyar nép az egy kisebb csoda.

Szíriuszi DNS-sel a testünkben ki árthat nekünk?

Õõõ, nem az volt, hogy no comment?

Mellesleg egy az egyben hozod azt, amit leírtam: egy kis piros-fehér-zöldre festett répa belógatva a csacsi orra elé, és odamegy, ahova csak akarjuk, amíg a répa az orra elõtt leng. <#eljen>

Tudod, az elmúlt 2 évtizedben a nemzeti gondolatot a hozzád hasonlók járatták le azzal, hogy értelmes érvelés és vita helyett állandóan csak a nemzet meg az ország érdekére hivatkoztak, és mindenki, aki ellentmondott, az ugyebár az ország érdekével megy szembe, kész, punktum.

Tudatosan teszik tönkre az országot bizonyos erõk. Igaz nem csak ezt, de mi kitüntetett figyelmet "élvezünk".

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Bronx South
nos pont az ilyenek mint te, ülnek a parlamentben, az ilyen gondolkodás mód miatt tartunk ott ahol, és egy ilyen agy próbálja nekem itt megmondani a frankót. mondhatni szép felállás! <#levele><#csodalk>

Én már az elején mondtam, hogy felõlem maradhat a hiper. Csak mivel mi agrár ország vagyunk elsõsorban, ezze lehetne valamit kezdeni.

Danny1987
Tudom, de még mindig ugyanott tartunk, ahonnan ez az egész elindult: egy hiper árukínálatának a mikroszkópikus töredékét tudod alternatív úton megvásárolni a "termelõtõl".

Bronx South
nc <#eljen>

Egyébként ez nem a termelõ szokása, hanem a feldolgozó-kereskedõé.

Felõlem aztán takarózhatsz a piros-fehér-zölddel, miközben azzal nyugtatod magad, hogy te most hûû, de hazafi vagy és hogy hûûû, de a Zország érdekében cselekszel. Te vagy az, akit egy kis piros-fehér-zöld belengetésével bármire rá lehet venni, mert nem mersz gondolkodni és szembenézni azzal, hogy azért, mert valami magyar, nem következik belõle az, hogy automatikusan szép és jó is.

Mellesleg hogy mi az ország érdeke, azt elõbb talán beszéld meg mondjuk a termelõvel, aki nem hajlandó tudomásul venni azt, hogy egyedül kis hal a játszmában, de mondhatnám a földkérdés kapcsán történõ vircsaftozásban, azt, amikor a földvásárló külföldi szidalmazása mellett egy árva szó nem esik arról, hogy azt egy magyar adja el. Kettõn áll a vásár, és a másik oldalról nem nagyon látom a szándékot.

"( arról meg senki sem tud hogy a nagy magyar termékek mennyire magyarok, mert a termelõ biztos jobban jár ha megveszi külföldrõl és magyar cimkéval adja el drágábban, aztán soha a büdös életbe nem jössz rá hogy ez szlovák papirka vagy magyar... )

A nagy magyarságban errõl mindig elfeledkezünk... csak azt szabad elhinni amit az orrod elõtt szednek le, mást nem."

Erre válaszoltam.

Éppen ezért kellett volna a feldolgozóipart nem szétbombázni, elkótyavetyélni, hanem a hazai gazdálkodóknak eladni... Ugyan ez áll a TSZ-ekre.

Mármint friss élelmiszert. De egy hiper nemcsak errõl szól.

Bronx South
Figyelj, majd ha azon fogsz gondolkodni hogy mi az ország érdeke, és nem a saját kényelmeddel foglalkozni majd még visszatérünk a témára, feleslegesen írtál ennyit. A béka segge alatt az ország minden téren, azt vetíted itt nekem a rózsaszín ködöt, a nagy büdös semmi nem igazán érdekel.

Az elõállítási költségek töredéke, lásd munkaerõ költségigénye.

Mellesleg ettõl még meg lehetne csinálni azt, hogy mondjuk a magyar paprikából amolyan prémiumkategóriát csinálunk a kínaihoz képest mondván, hogy a magyar paprika jobb minõségileg - mármint ha tényleg annyival jobb minõségileg, nem pedig csak a hazafias gerjedelem szeretné láttatni velünk, lásd a már említett paprikabotrányok.

Csak röhögni tudok az ilyen szánalmas magyarázkodáson: szóval azt mondod, hogy egy idénytermék esetében a Magyar üzletláncnak fontosabbak az anyagiak, mint a Magyar termelõk? Ejjj, ez olyan köcsög multis szemlélet, nem gondolod? <#ravasz1>

A magyar mezõgazdaság pedig pont azért van a béka nyakkendõje alatt, mert nálunk nem úgy mûködik, ahogy normálisan kellene. A mezõgazdaság nálunk egy másodlagos szociális ellátórendszerként mûködik vidéken, nem véletlenül erõlteti annyira a FIDESZ a családi gazdaságokat: ha hagynák, hogy gazdasági társaságok földhöz jussanak, akkor elkezdõdhetne egy termelési koncentráció, amely nagyságrendekkel nagyobb mennyiségben állít elõ termékeket, így jóval nagyobb a jelentõsége a piacon, és eredményesebben tudna harcolni az árért is. Csak ez azt jelenti, hogy kevesebb munkaerõre lenne szükség a nagyobb fokú gépesítés miatt, viszont a jelenleg a mezõgazdaságbõl úgy-ahogy eltengõdõ országrészekben akkor mi venné át a tengõdõ mezõgazdaság szerepét? Ipar, szolgáltatás nem menne oda, hogy felszívja a munkaerõt.
De ha már nem lehetséges a koncentráció, akkor sem akadályozza semmi a termelõket, hogy összeálljanak termelõi vagy értékesítési szövetkezetekbe, ahogy ez más európai agrárországban olyan szépen mûködik. Igen, képzeld el, összefogás kell, mert a másik oldalon sokkal erõsebb felek ülnek, akik a termelõhöz hasonlóan a lehetõ legelõnyösebb feltételeket akarnak kiharcolni maguknak, csak nekik meg is van az erejük ehhez, míg a néhány hektáros termelõ csak szeretné, ha neki lenne ilyen. Erre pedig nem az a megoldás, hogy a nagyokból kényszerrel kicsiket csinálunk, hanem a sok kicsit kellene összeterelni, hogy képviselhessék a saját érdeküket.

Majd ha összefutok vele, akkor szólok neki.

Ezt vele kellene közölnöd. Mert amíg õ így gondolja, addig én nem fogom támogatni. Semmivel sem.

Ezért jó a piac. Ott a termelõtöl veszed közvetlenül.

Miért a multiban van hazai? A táp nem magyar, de amivel felkeverjük az magyar (gréti mix) plusz disznófül stb...

Totti5
( arról meg senki sem tud hogy a nagy magyar termékek mennyire magyarok, mert a termelõ biztos jobban jár ha megveszi külföldrõl és magyar cimkéval adja el drágábban, aztán soha a büdös életbe nem jössz rá hogy ez szlovák papirka vagy magyar... )

A nagy magyarságban errõl mindig elfeledkezünk... csak azt szabad elhinni amit az orrod elõtt szednek le, mást nem.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Ez megint megérne egy misét... Dioxinos paprika? Ha az "olcsó" kínai fokhagymát válsztod akkor a kínai parasztal vagy szolidáris! Ott nem lehet hatalmas különbség az árakban!
Amúgy én sem értem hogyan olcsóbb mikor pár ezer kilómétert utaztatják...

Totti5
Ott hazai?😄

De, elvileg az. Viszont lehet, hogy a kínaiak két hajónyi mennyiségben tudják hozni ugyanazt a minõséget úgy, hogy a vevõnek egyetlen kereskedõvel kell megállapodnia a mennyiség és a szállítás tekintetében, a mennyiségbõl következõen alacsonyabb áron. Ez nálunk mennyire mûködik?

Mellesleg ugye rémlik, amikor a színmagyar hazai gyártó a kalocsai paprikát brazil importtal turbózza fel. És akkor ezt így most hogy?

Persze megteheted, de Magyarország nem egyenlõ Orbán!!

Kutyakajáért kutyásboltba járok. 😛

Bronx South
"Köcsög multi, mi?" - Ez annak az eredménye, mikor egy Magyar üzletlánc úgy dönt hogy versenybe száll egy multival, természetesen ez lett belõle, az aldi meg nem Magyar.

Apropó, érdekképviselet. Egy országban a gazdáknak összefogás kell ahhoz, hogy megmaradjom a megélhetésük ??? Ha annyira jó nekünk, akkor mi a q... é... f...ért van a béka segge alatt a Magyar mezõgazdaság ?? Hagyjukmár a kamudumát...!

<#eljen>

"Drága aranyos, tegnap fejtettem le az öblítõszert a pincében, megszagolja? Hány decit tölthetek? Nézze csak, milyen szépek a villanykörtéim, a hétvégén szüreteltünk, nem kóstolja meg? Esetleg az unokám által varrt pamutpólót a fiának otthonra?"

Mikor szakadtok már el attól a buta szemlélettõl, hogy a piacok ki tudják váltani a hipereket, amikor max. a friss élelmiszerben tudnak versenyre kelni velük?

Errõl van szó.

Érted az iróniát?
Addig lesz..om a magyar gazdaságot, amíg ilyen miniszterelnökünk van. Megtehetem? Igen.

Totti5
De ha egyszer olcsóbb még így is?

Totti5
Azt viszont látni kell hogy ha egy tejföl, vagy kenyér, tej kell akkor nem ruhan az ember a hypermárketbe, mert jó esetben ahol lak ott van a helyi kisbolt, abc vagy akármi... két oldala van a dolognak. Itt nálunk vagy egy közepes üzlet már 20 éve, ide jár mindenki kisebb dolgokért, de ha már pl kutyakaját kell venni nem itt fogom marha drágán az biztos, elmegyek arrébb 500 métert és ott a teszkó és ott olcsó.

- 2 s

Látom, nagyon nem sikerül elszakadni a friss élelmiszerek témája nyújtotta hiperfikázástól...
De ha annyira ragaszkodsz hozzá: Úgy próbálod beállítani, mintha ezek csak a hiperre lennének jellemzõek, illetve csak õk tehetnének róla, pedig ugyanúgy megvan a magyar tulajdonú szolgáltatóknál. A kedves termelõk például simán összefoghatnának, hogy az érdekeiket közösen képviseljék - lásd CBA mûködése. A hiper megteheti az erejénél fogva, a termelõk pedig felszalámizzák magukat: az õ dolguk, de a saját hülyeségüket ne mással finanszíroztassák.

Köcsög multi, mi?

De végülis semmi baj, mantrázd csak a hülyemultit és hidd azt, hogy a Tesco egy hatalmas zöldségespult... A képességeid alapján lehetnél képviselõ, khm...

Az nem erõforrás pazarlás, hogy brazíliábol hozzák be az õrölt paprikát, kínából a fokhagymát, és marokkóbol a hegyes erõspaprikát?
Agrár ország vagyunk! Amit itt meg lehet termelni azt ne hozzuk a világ másik felérõl!

Bronx South
Ez is a szûklátókör / síkagy szüleménye (akinek nem inge), ha nem lennének itt hipermarketek, járnánk piacra. LOL

Nem tudom. Én egy kissebb városban élek, és járok néha piacra. Na ott péntek-szombat megmozdulni nem lehet annyian vannak. Jó áruk vannak, persze nézelõdni kell. Kenyeret sem a hiperbe veszünk, hanem kissebb pékségbõl. Tudom, hogy ez az általános amit írtál, de sok embernek számít a ha olcsóbban kap meg pár dolgot.
Ha jobban élnénk, ez változna szerintem. Nyugati országokra jellemzõ, hogy csak akkor vásárolnak külföldi terméket, ha nincs belõle hazai.

Bronx South
Egyrészt dolgoztam már raktárban, Tesconál is, gyomorforgató ami ott megy, van ott patkány, átcsomagolósdi, etc. A lehúzásokat, kötbéreket amivel sújtják a Magyar termelõt, forgalmazót azt nem is említettem.

Továbbá kedvezõtlenül hat a Magyar gazdaságra (amit akár külön is lehetne elemezni), a vásárlók átverése, a Magyar termelõk, üzletláncok(?) kiszorítása, ellehetetlenítése. Ennyi elég ? Ezeket amúgy te nem látod, van ott minden ócsón, meg ami egy évtizedig is eláll akár, azt de jó nekünk ? Nagyon kár hogy vannak emberek még ebben az országban, akik a sötétségben még arra se képesek, hogy tapogatózzanak.