Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Vajon a "leszarom" válasz is azt jelenti, hogy semmi gond nincs vele?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Lteebee
Persze az jó, amikor árvíznél a gátakon, vagy vihar után a tetõkön "megjelenik" a gárda 😊

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

csige791
„A rendõrség nem szeretné, ha itt is megjelenne a gárda, ezért segítenek”

„Egyszer volt a faluban vetõmagosztás, a cigányok egy órával késõbb már a sarkon árulták.”

index.hu

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Lteebee
Nem vagyunk nyámnyilák, csak olyanokat juttatunk hatalomba, akik nem foglalkoznak a szomszédos országok haderejével.

csige791
hmmm, ebben igazad van.

Talán mi Magyarok túl nyámnyilák vagyunk ahhoz, hogy a mai világban életben maradjon a nemzet. Lassan be kell ezt látni.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

desigo
Pedig õ spórolgatott évi 100 millákat.
Jó példát mutatott,mindent megtett.
csige791
Gy.Ferenc is megmondta, hogy az emberek a hibásak, nem fizetnek adót, lusták, nem spóroltak eleget, mikor õ megmondta, hogy dübörög az ország....

Lteebee
Igen, ez életszerû.
Összeomlik a világrend, csak ott lehet túlélni, ahol van termõföld.
A NATO-s haverok pedig kitartanak mellettünk.
Úgy, mint Anglia, Franciaország, Tótország, Oláhország, Rácország.
Ezek ugyanis a mi õsi szövetségeseink.
LOL

csige791
Az megengedhetõ-e, hogy egy "történelmi magyar egyház" Izraeli zászlóval reklámozza magát?

A kérdés költõi, hisz jól tudom, hogy az ide járók 50-60% (szerencsére a számuk egyre fogy) szerint ezzel semmi gond nincs.

csige791
Hát elég sok hátrány ért minket (erkölcsi és anyagi is) a NATO móka miatt, akkor legalább annyi elõnyt kovácsoljunk belõle, hogy ez ne fordulhasson elõ.

Narxis
Pedig mindenki egészségének jót tenne ha túllépnél rajta. 😊

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Lteebee
És amikor valaki odamegy és fegyverrel elkerget a földedrõl?

Bronx South
Azért a hozzászólások is megérnek egy olvasást, na jó8. 😄

Bronx South
Fekete Izrael ! De jól hangzik 😄
A csótányok szabad utat nyertek a patkány lyukba.

csige791

Bronx South
Hagyjukmár 😄 Majd lesz sorban állás a tesóéknál, lesz minden ócsón ! Sry de ezen még mindig nem tudtam túllépni. Az országot meg parcellázzuk fel mindenféle jöttment bevándorlónak, lassan ez következik, vagy már folyamatban van ?

csige791
"hanem hogyan ne haljunk éhen egy összeomlás után..."

Ez a Magyarokkal nem fordulhat elõ, ha Orbán nem adja el a termõföldet. Amikor eljön az az idõ amirõl beszéltél kiderül, ki milyen gazdag.

"Elõjáték: 2011. június végén a görög kormány megszavazott egy újabb megszorító törvényt, aminek a bevallott célja az, hogy Görögország visszatérhessen a gazdasági fejlõdés állapotába, de valójában egy társadalmi öngyilkosságról van szó, mert a valódi cél a külföldi bankok számára fellépõ “amorális” és végtelennek tûnõ tartozások visszafizetése. A drákói intézkedések nyomán Athénban tiltakozások, majd utcai harcok alakulnak ki. Az állam pedig úgy reagál, ahogy az államok általában ilyen esetben reagálni szoktak, rohamrendõrökkel megtámadja a népet, akit az általuk megválasztott politikusoknak szolgálni kellene. A gumibotos, könnygáz gránátos támadásnak eddig durván 300 áldozata van, de valószínûleg lesz ez még több is. Ugyanakkor nyugati médiákban felüti a fejét olyan kritika, hogy a görögök lusták, jóval tovább nyújtóztak, mint a takarójuk, és most érte õket utol saját végzetük. De persze az se kizárt, hogy valami egészen másról van szó. Görögország tulajdonképpen az egész világgazdaság kicsinyített letükrözése, ahol hatalmas tartozásokat, a gazdaság szétdúlását, fokozódó politikai elnyomást, és társadalmi elégedetlenkedést láthatunk. A továbbiakban a görög adósságváltságot tekintem át, mert az nyilvánvaló, hogy ami Görögországgal, Görögországban történik, az fog bekövetkezni Magyarországon is."

link

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Azért, mert nem konteó. Ezt a jelzõt csak kényelembõl ragasztja rá a nép olyan teóriákra, amik kényelmetlenül érintik. Tipikusan mint amikor sokkhatás éri az embert, elõször tagadás van, nem hiszed el, hogy ez veled megtörténhet. Aztán jön a düh, amikor kell egy közellenség, egy bûnbak, egy egyszerû ellenségkép akin kitöltheted a haragod (ami valójában céltalan). A beletörõdés, és megoldás keresés csak késõbb következik. Kérdés, hogy idõben-e.
Bronx South
Az a helyzet hogy én még nem nagyon láttam olyat, hogy valaki megcáfoljon számokra, és esetleges bizonyítékokra alapozott konteót. Tehát nem mondják a hírekben hogy ez-meg ez történt, megcáfolni igaz nem tudom, de azért rámondjuk hogy hülyeség. Hogy is van ez ?

Kemény idõk jönnek! Nemsokára nem az lesz a fõ kérdés, hogy mi legyen a multikkal, hanem hogyan ne haljunk éhen egy összeomlás után...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Pedig már lassan a mainstream média is kezdi leközölni ezeket a pár éve még konteó számba ment sztorikat.
Ez meg ugye semmi jót nem jelent, mert bár örülünk neki, ha kiderül hogy naugye, de azért a tömeghisztéria, meg a gazdasági világválság valójában senkinek sem lehet érdeke...
Lteebee
Értem én és el is tudom hinni.
De lássak már számításokat.

Lteebee
Bulvár.
Grat!

Ki a f.szom az a dajcstomi? DDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Munkahely biztosan. Csak én abban nem vagyok biztos, hogy a beszállítói hatást tudják hozni.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Lteebee
Igen, de ez romló cserearány.
Ugyanis alacsony feldolgozottságú erõforrást(betanított munkás munkaerejét) értékesítünk ahelyett, hogy terméket állítanánk elõ erõforrásaink kombinációjából és azt adnánk el.

Lteebee
Épp ez a kérdés, hogy lenne-e ugyanennyi munkahely kkv-nál, ha nem a multit tolnánk.

Innen indult az egész, te vetetted fel a lokalizáció kapcsán a munkamegosztást. Erre kérdeztem én, hogy miért ne mûködhetne országok közt is? Ez a fajta termelés is errõl szól, csak itt a hasznosított erõforrás a munkaerõ, illetve az ország gazdasági rendszere az adózáson, illetve a jövedelemszinten keresztül.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Lteebee
Már miért ne kapnám meg?
Meg kell nézni a szállítói számláit.
Aztán megnézni a szállítóit.
Hány ember dolgozik a vállalkozásnál, a tevékenység hány %-ét teszi ki a multinak szállítás?

Lteebee
És kit érdekel az export-import?
Engem nem.
Ezek egyszerûen származtatott mennyiségek, ahogy a különbözõ mutatók is(GDP, GNP, stb.).

De pont az a lényeg, hogy a nagyobb üzemmérethez kapcsolódnak olyan hatások is, mint a beszállítói tevékenység. Ezt te a multi adataiból nem fogod megkapni.

Lteebee
Azért, mert kábé 1,5-2 hónapot kell a piacra járni ahhoz, hogy név szerint ismerj 3-4-5 termelõt.
Egyszer rosszat sóz rád, többet nem veszel tõle.
A tapasztalatom az, hogy a termelõk nem vernek át.
Egyszerûen nem hamukáznak.
A visszajáró vevõnek elõre köszönnek és kedvezményt adnak.

Látom én, hogy neked inkább az autógyárak jelentik a multikat.

Ez nem a multiról szól, hanem az import-exportról. Mellesleg mennyiben vagy biztos abban, hogy az a 70 nettós betanított munkásnak lenne munkája ugyanilyen fizetéssel egy helyi vállalkozónál vagy kkv-nál?

Lteebee
Biztosan így van, mármint hogy elõnyös a nagy üzemméret.
Azonban igenis lehet saccolni megtakarítást, adó és tb bevételeket.
Elég nagy mintavételezés alapján, elég kis szórással lehetne számolni.

És miért bízol meg jobban a magyar termelõben? Lásd a már korábban emlegetett pirospaprika-botrány.

Lteebee
Látom én, hogy neked inkább az autógyárak jelentik a multikat.
A gyárak, amelyekben én járok 99+ százalékban betanított munkásokat alkalmaznak átlag 70ezer nettóért.

Lteebee
Én személy szerint nem vágyom arra, hogy mezõgazdasági terményt exportáljunk.
Csupán az az érzésem, hogy bizonytalan eredetû, ellenõrizhetetlenül vegyszerezett sokszor vattán termesztett zöldségeket adnak el nekem.
És ennek nem csupán aktuális közgazdasági, de közép-és hosszú-távú egészségügyi következményei is lesznek.
De nem baj, mert a TB majd téríti a gyógyszereket.

vigyorgáson

Az idióta vigyorgásom kívül valami konkrét mondanivaló?

Bronx South
<#taps>

Az, hogy nem mûködik.
Legalábbis arról szó sincs, hogy Magyarország ezt, vagy azt termesszen.

Suzuki, Audi, Opel?
Búza?

Újabb hitelminõsítõ csapott le Görögországra

"A világ legnagyobb nemzetközi hitelminõsítõ csoportja szerdán Londonban bejelentette, hogy az eddigi "CCC"-rõl két fokozattal "CC"-re módosította a hosszú futamú görög szuverén adósság osztályzatát.

Ezzel az euróövezeti tag Görögországé jelenleg a leggyengébb államadósi besorolás az egész világon. Az S&P közölte, hogy az új görög osztályzatra is további leminõsítést valószínûsítõ negatív kilátás marad érvényben."

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

A legalapvetõbb az, hogy a te adó- és tb-bevételeidnél ez nem derül ki. Egyszerûen az üzemméretbõl erednek olyan elõnyök, melyek a kkv-knál nem értelmezhetõ a méretbeli különbségek miatt.

Lehet, de addig is egy csomó szakembert kiképeznek, amíg itt van a technológia. Ne csak eszközökben gondolkodj, hanem tudásban is - sõt, ez még fontosabb.

Ez nem olyan, hogy kiosztják egymás közt az országok, ki mit szeretne termelni. Mindenki olyat termel, amit a lehetõségei engednek, és azt kellene minél magasabb minõségben nyújtani, hogy a másik megvegye azt.

Lteebee
Az idehozott technológiáról meg annyit, hogy azt viszik tovább.
Viszi a Flextronics, viszik a többiek is.

Lteebee
Igen, ezt mondom én is.
Vegyük figyelembe!
Hol vannak a számítások?

Lteebee
Az, hogy nem mûködik.
Legalábbis arról szó sincs, hogy Magyarország ezt, vagy azt termesszen.
Magyarország ne termesszen semmit.