61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Lantee
    Onnan veszem, hogy a vérmagyar jobbik fanok MIND elmentek, mert azt hitték nyerhetnek, a fidesz fanoknak meg kötelező volt. Egyedül a baloldali szavazó maradt otthon, mert a szocikra haragudott, a többiekre meg nem akart szavazni. Ilyen egyszerű.
  • Danny1987
    "Jórészt a baloldali (MSZP-SZDSZ-LMP) szavazók maradtak távol"

Ezt honnan veszed?
  • Ironman2
    Erről van szó.Kösz
  • Lantee
    Jórészt a baloldali (MSZP-SZDSZ-LMP) szavazók maradtak távol, tehát a jobbikosok és fidesznyikek örüljenek. Sajnos az 'elmúltnyócév' pont azt hozta ki a szavazókból, hogy hatalmas ívben tesznek a politikára.
  • Ironman2
    Pont azok maradtak távol,akik nem a Fideszre szavaztak volna.Na ehhez mit szólsz hozzá? Rengeteg ismerősöm van,akik nem mentek el szavazni,és utálják a Fideszt.Pont miattuk szopunk most.Erről ennyit.Majd máskor meggondolja mindenki hogy otthon marad-e ezek után.
  • Ironman2
    Ez nem vetélkedő
  • Bronx South
    Rossz válasz.
  • Ironman2
    Teljesen más irányba.
  • Bronx South
    "így alakult a szavazás eredménye" - (?) Ha az a 3 millió bírka is elment volna szavazni (velem együtt) szerinted hogy alakult volna az eredmény ?
  • Bronx South
    Te kire szavaztál ?
  • arty
    az ábrán gyönyörű fideszes évekből emlékszik valaki bármire is? hogy ők boldog, boldogtalannak adtak kedvezményes, állami (lakás)hiteleket pl szerinted pl az ő 4 évüket vagy az AZUTÁNI éveket adósította el ezzel a narancsbanda?
  • arty
    most talán van lázadás a 16%... izé, 21%-os szja ellen?

(én tiltakozom, szerintem nem engedhetjük meg magunknak, nade mit tehetek? utaljam az országadósság alapba a difit, hogy lézerjaniék lamborginit vehessenek belőle?)

de semmi gond, a számok nem hazudnak, márpedig 8 év távlatából csak annyi látszik majd, hogy a fidesz ideje alatt az államadósság csökkent (ki emlékszik majd ennek árára? manyup K.O.-ra? és ki tekint előre, hogy az akkori kormányok a mostani reteksége miatt usznak majd megint el? persze nyilávn nem, hanem azok is korrupt férgek lesznek csupán, nade...)
  • Ironman2
  • ManoNegra
    Persze hogy becsapták a választókat, de általában konkrét igéreteket nem teljesítettek. Amikor meg mégis (Medgyesi) akkor meg sokkal nagyobb bajt okoztak vele, mintha semmit sem csináltak volna. Úgyhogy a rosseb se tudja mi a jó, de hogy az egész az alapjaitól el van cseszve az biztos!
  • Ironman2
    Ide egy elnöki rendszer kéne,és minden rendben lenne.Ha a kormány nem úgy teljesít,akkor az elnök leválthatja őket.Nem véletlenül nem akarja egyik kormány se ezt a rendszert.Az elnököt a nép válassza meg.Nagyon sok országban működik ez a rendszer.
  • Ironman2
    Az előző kormányokra is igaz hogy becsapták a választókat,nem csak a Fideszre
  • ManoNegra
    Ez csak a mostani fidesz kampányra igaz, mivel nagyon jól tudták hogy megnyerik, nem akartak sok olyat igérni amiről tudták hogy nem tudják betartani. Persze azért az a kevés ami kicsúszott a szájukon, azt sem sikerült lásd SP kezességvállalása a nyugdíjakért pl.
  • Ironman2
    Éppen ez az hogy konkrét dolgokat sose mondanak a választásokon.Csak Megújulás,meg Új ország,meg Új haza,meg Radikális változás,de az hogy ez mit takar részletesen,azt nem tudni.
  • ManoNegra
    Most tekintsünk el attól, hogy a választók nem döntenek az ország sorsáról...
    Az nem lehet véletlenül pozitív, ha valaki nem aszerint szavaz, hogy mondjuk ennyi meg annyi nyugdíjat ígérnek,tehát a választó nem a rövidtávú anyagi érdekeit nézi, és lehet hogy kívülről objektívebben látnak bizonyos dolgokat?
  • Ironman2
    A Jobbik szerint robbanás is okozhatta a vörösiszapkatasztrófát
    "Azt, hogy nem véletlen esemény folytán szakadt ki a gátfal, arra alapozzuk, hogy a bizottság egyik anyagszerkezet-fizikus szakértőjének szakvéleménye szerint ütés kellett, hogy érje a gátfalat, amelynek nyomán egy darab kiszakadt az északi falból, mondta.

Hozzátette: kizárták azt a verziót, hogy a szakadáshoz vezető ütést a nagy mennyiségű lúg hullámzása okozta, mint ahogy nem találták bizonyítottnak a Mal Zrt. által is képviselt talajtöréses elképzelést sem."

hmm.érdekes
  • Ironman2
    És nem is kevesen vannak.Na az lesz a szép,ha többen mennek el szavazni külföldön,mint idehaza
  • immovable
    Szerintem sem jó ötlet.
  • Ironman2
    Határon túliak szavazati lehetőségével viszont én nem értek egyet.Idegen országban élnek,idegen országba adóznak,és ők fognak dönteni a mi országunk sorsáról.Nem tudom hogy milyen szemmel nézik az ottani vezetők,de én a helyükben lépnék az biztos.
  • Ironman2
    Egyfordulós választási rendszert akar a Fidesz

Na,ezért kell most elmenni szavazni! Sok lehetőségünk utána nem lesz úgyse
  • Ironman2
    :)
  • immovable
    A 2/3-ot pedig nem a "nem választóknak" köszönheti az ország hanem a velejéig korrupt és buta maszopnak.
  • immovable
    Lebirkáztál, igaz tudtodon kívül. (- nem szavaztam) :)
    Nem 5 millió dönt 10 sorsáról, hanem mindig 10-20 ember. (nálunk ugyan az a 2x 10-20 szemétláda váltogatja egymást)
    Te csak arra kellesz nekik, hogy legitimmé, törvényessé tedd uralkodásuk. Nem hívhatod vissza őket, max 4 év múlva, ha tüntetsz, rendőrökkel szorítanak ki, vagy simán lebohócoznak, ők nem büntethetők, adót csalhatnak törvényesen (klt térítés).
    Nem tudom mi a jó megoldás de ez nekem nem tetszik, majd lehet lesz jobb, vagy rosszabb, esetleg ha feltűnik alternatíva a mostani raklap ..... pártok helyett. Igaz látjuk, hogy nem "lehet más a politika".

Mintha te biciklit akarnál venni, eléd tesznek 4 szart. Választasz egyet, vagy azt mondod, hogy nyasgem, ha csak ezek vannak inkább járok gyalog és mérgelődöm.
  • ManoNegra
    Nem tűnt még fel, hogy mégcsak nem is az a 386 ember dönt az ország sorsáról akik a parlamentben ülnek, nemhogy a szavazók? Amit látsz, a parlamenti csatározás csak színjáték. Természetesen fújnak egymásra, de a forgatókönyvet mindannyian betartják.
  • Ironman2
    Nem személyeskedtem.Szerintem meg ne 5 millió ember döntsön 10 millió sorsáról.Erről ennyit.Ha elment volna plusz 2 millió,tegyük fel azt hogy sok beteg ember van az országban,meg akik külföldön tartózkodnak,és nem tudnak szavazni stb..,akkor talán másképp alakul a szavazás eredménye,és nincs meg az a bizonyos 2/3,nem tudnak velünk bármit megtenni.Jobb lett volna azért,nem?
  • immovable
    Hát ha már személyeskedsz, akkor gondolom ennyi megengedhető. :)
  • immovable
    Több lesz a választási lehetőség attól, hogy mindenki elmegy szavazni? Mi van ha egyikben sem lát valaki alternatívát, sőt, a pártok eddigi több mint 20 éves tevékenysége alapján okádik a politikától? Az is egy vélemény ha nem szavazol.
  • Ironman2
    És az most hogy jön ide?
  • Ironman2
    Na és miért? Ha megindoklod,akkor ok.
  • immovable
    Az pedig külön bájos, hogy egy való világ fan írja. :D
  • immovable
    Ugye nem baj ha kiröhöglek.? :D
  • ManoNegra
    Aztán ugyan kire szavazzanak? Ki kopassza meg őket? Ki legyen a helytartó? Én ugyan szavaztam, de valszeg utoljára...
  • Ironman2
    8 millió embernek meg van adva a lehetőség hogy elmenjen szavazni 4 évente,ebből 2010-ben 5 millióan szavaztak. 3 millió birka van azért az országban akinek köszönhetjük hogy így alakult a szavazás eredménye.Ők az igazi birkák,nem azok akik szavaztak! Ezt kaptuk,magunknak köszönhetjük,majd 2014-ben máshogyan alakul ha mindenki elmegy szavazni
  • Ironman2
    És ezt komolyan is veszed? Az már elég nagy baj.
  • Ironman2
    Nem az a birka aki szavazott,hanem aki otthon ült a szavazás alatt.
  • Vlala #51454
    Ez a népért van, és punktum. Bemondta a tévé.