61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Pares
    Te nagyon primitív vagy, vagy csak elvakított a vörös köd, de mindegy...
  • immovable
    viktorkáék, hogy nyomatják a háborús retorikát, nehogy a híveknek feltűnjön, hogy ugyan azt csinálja, mint a gyurcsótány. 100 forintot ígért de nem hogy nem ad hanem elvett/elvesz 200-at.
  • banok
    Damu Roland 6 évet kapott első fokon

és most egy kicsit befogom... :)
  • banok
    Ezért fontos nap 2001. szeptember 11. Meg a több ezer ártatlan, értelmetlen halott miatt (ezt kellett volna először írnom).
  • banok
    Ne felejsd el, hogy az erőszak erőszakot szül. Ennek az országnak legkevésbé van szüksége egy polgárháboróra mert amit ebben a hsz-ban meg a korábbiakban leírtál az annak a szinonímája.
  • banok
    Ez személyiség kérdése. Van akit rá lehet venni, hogy elmenjen egy ilyen rendezvényre van akit nem. Én inkább az utóbbi körbe tartozom mondom ezt úgy, hogy résztvettem a sajtószabadságos Fácsé oldal rendezvényein (pl. március 15.-én).
  • ManoNegra
    "ez a nap határozza meg a világpolitikát ill. biztonságpolitikát.

Ezt magam is így gondolom...
  • banok
    Ő meg visszakérdezett volna, hogy miért vagy demagóg - legalábbis én ezt reagáltam volna.
  • banok
    Mind a kettőről. A Trianonról azért mert a történelmünk egyik lesötétebb napja, 9/11-ről meg azért mert a legtöbb halálos áldozatot hozó terrortámadás volt az elmúlt x évben. Beleértve, hogy ez a nap határozza meg a világpolitikát ill. biztonságpolitikát. Beleértve, hogy kevés ember van a világon aki nem emlékezne erre a napra - nekem is felejthetetlen nap 2001. szeptember 11.-e. És a 9/11 nem csak az amerikaiak tragédiája mivel ez sajnos bárhol megtörténhet - erre akkor döbbentünk rá.
  • Ironman2
    Nem lesz itt egyhamar luxusáfa
  • Ironman2
    2-300 ezer emberről van szó.Az anyabankok kénytelenek lesznek lépni ha nem akarják hogy csődbe menjenek a "gyerekei" Mondjuk azt hogy ki fizeti vissza egyösszegben,az majd érdekes lesz
  • Lantee
    Szégyenlem magam, de hétvégén megnéztem az ATTACK THE BLOCK című filmet, és egyrészt visszajöttek a "kellemes" angliai élményeim, másrészt ilyenkor én sem vagyok annyira liberális...
  • Lantee
    Szerinted kinek segít a rögzített árfolyamon való, teljes összegű visszafizetés lehetősége? Annak a szerencsétlennek, aki az árfolyamdrágulás miatt már hónapok óta alig bírja fizetni a csekkeket? Persze, majd előránt a párnahuzatból 4-5-10 millió forintot, besétál a bankba, és "Nesze, a pénzetek!" felkiáltással meg is oldotta a problémáját.

Nem, ez sajnos megint csak azoknak jó, akik az amúgy is rengeteg pénzük mellé hitelre vettek minden szir-szart, pl. még egy autó, luxusüdülés, nyaraló, vitorlás, stb. (ismerek ilyet, nem is keveset). Nekik nem lesz gond egyösszegben lerakni a lét, és utána röhöghetnek a markukba, hogy megint csak a szerencsétlen átlag magyar járt rosszul.

Arról nem is beszélve, hogy az ÖSSZES külföldi tulajdonosú bank igencsak be fog rágni emiatt, és persze szerinted megint NEM HÁRÍTJÁK rá az ügyfelekre a 100 milliárd nagyságrendű veszteségüket.
  • Ironman2
    "Tömegessé teszi jövőre a start névre keresztelt közmunkaprogramot. Hosszabb távon akár félmillió embert is be akarnak vonni a programba. Aki nem vállalja a közmunkát, az nem kaphat állami segélyt. Ezzel nemcsak munkára akarják bírni az embereket, hanem azt remélik, hogy az eddig feketén dolgozók munkavállalása kifehéredik."
    "A kormány azt is támogatja, hogy a szociális segélyek egy részét ezentúl természetbeni juttatásként, és ne pénzben adják a rászorulóknak."

Lehető legjobb lépések a rendszerváltozás óta
  • Ironman2
    Tudod nagyon sok ember most örült a bejelentésnek. Neked nincs devizahiteled? A bankokat meg sajnálja a nyavalya.
  • csige791
    Ezt én is akartam írni, mármint, hogy ha addig még nem nyír ki valami afrikai előember.
  • Narxis
    Én meg hátradőlök a cnn előtt és megnézem a fejed a következő londoni zavargásokkor. :))
  • polluxware
    dilettáns nyakaskaraj majomparádék
  • Lantee
    Sebaj viktor, eddig csak néztek bután, de most már inkább legyintenek kettőt, és itt hagynak a francba a gondjainkkal. BRAVÓ-BRAVÓ!
  • csige791
    ...sokat is értek a vonulgatásukkal, ha elmentek volna egyet kirándulni a családdal ugyan annyi eredményt értek volna el mint a tüntetésekkel.

Észre kellene venni, hogy hogy működik a rendszer:
    Le ül az aktuális vezető a cimbikkel tárgyalni valamiről, legyen mondjuk adó emelés. Miután megállapodtak az emelés mértékéről megkérdi a kirakat ember (jelenleg viki): Kb milyen hosszú tüntetésekre lehet számítani miután nyilvánosságra hoztuk a terveket? Megkapja választ (1-2 hét) majd hazamegy és egy jót alszik, esetleg rendel pár vízágyút Izraelből.

A lényeg amit mondani akarok, hogy ezek a kis vonulgatások bele vannak számolva a történetbe. (egyébként ezt feri is megmondta: tüntetni fognak? majd megunják és hazamennek). Ha nekem nem hisztek legalább neki higgyetek.

Meg kell őket lepni durván, mert szerintem 2006-os szintre ők sem számítottak, de sajna elbuktak az ottani hősök, és ezért most nem a vezetők állnak vigyázva a népnek hanem fordítva.
  • polluxware
    látom kezdessz már elmászni ,mint a gyújtás;) ebből már csak utócsüsssssz van
  • polluxware
    te figyumán... mostanában is voltak nagy tüntetések...

mégsem égett a város

vajon méééééér?

ez a különbség a két oldal között

a lámpavast meg hagyjuk, meg lehet hogy ezúttal más lesz köpködve meg kibelezve
  • csige791
    Persze van millió érv ez ellen, pl, hogy akkor mi lett volna utána. Hát ennél sokkal rosszabb nem lehetett volna, ha csak nem "mentett volna meg minket mondjuk az IDF, mint anno az oroszok.
  • csige791
    Az ilyen "fellázad a nép a gonosz vezető ellen" úgy működhet, hogy egyszer kell fellázadni és akkor be is kell fejezni, nem haza menni mint pl Orbán "addig maradunk míg Feri le nem mond" Viktor.

Ha akkor be lett volna fejezve a történet, most nem a nép fosna hanem a jelenlegi vezető, főleg ha páran hűsölnének a feri érából, 0 vagyonnal. Ne adj isten egy-kettő (amúgy is volt 3/2) a lámpa vason himbálózott volna.

Ehelyett az lett, hogy leverte a "király" a lázadást a nép meg be van fosva. aki meg megpróbálta ott és akkor most ki van kiáltva "gec*nek".
  • polluxware
    s a SZOM kivan már abból amikor néha ideböfög néhány vállalkozó adócsaló csemetéje (lábjegyzteben az I7el meg sandybridge-el) és köpködi azokat akik nem ilyen megyófanok...

na azok ,hogy tudnak már zsidózni.. (csak kérdem én.. mire fel?)
  • polluxware
    marha egyszerű.. a normális birka magyar tudod nem balhéból, macskakőszaggatásból él

félti mindenki az állását..

neked ott odakünt FINGOD nincs hogy megvannak félemlítve az emberek "egzisztenciálisan" nem fizikailag..

lát valaki a tévében itt-ott amott ugatni.. holnap már nem kell bemenni dolgozni

ez egy jó fegyver, egy IDEIG!
  • Lantee
    Egyrészt, nekem van munkám, van otthonom. Másrészt pontosan tudom, hogy hőbörgéssel, egy tér teleszarásával nem lehet változást kicsikarni. A civil kezdeményezeseket 100%-ban támogatom, ha tehetem, el is megyek egyikre-másikra. Mivel ezt is MÉG demokráciának hívják, nincsenek kétségeim, majd 2014-ben bízni fogok a józan ész győzelmében...ha még itthon leszek akkor...bár erre nagy összeget nem tennék.
  • polluxware
    ebben sajnos igazad van bakker..
  • csige791
    Nagyobb kérdés, hogy ha neked és ha jól olvasom még sokaknak nem tetszik a rendszer akkor TI miért nem mentek táborozni a térre? Még alkalmatok is lenne bebizonyítani, amit olyan nagyon hangoztattok, hogy bontás nélkül is el lehet érni a tüntetésekkel a kitűzött célt.
  • Lantee
    Ezzel én is tisztában vagyok, csak kíváncsi lettem volna egy magyarmagyar válaszára. ;)
  • csige791
    Amikor ketten vannak egy nő ellen milyen kemények, de egy férfi ellen még ketten is behúzzák fülüket farkukat. Addig jó a magyaroknak amíg nem borul fel a demográfiai móka. Ez még kb 20 év, akkor majd hátra dőlök a bbc előtt és megnézem a belvárosi értelmiségiek fejét...

• Lantee
    Ez mondjuk dícséretes. Amikor én voltam külföldön, két szavazást is kihagytam. Mehettem volna a követségekre, de úgy éreztem, mivel nem vagyok otthon, ezért ne rajtam múljon.
  • polluxware
    azéé öreg mert aki szervezné a balhét, az bent ül a "tutiban"

ilyen kúrva egyszerű
  • csige791
    Tőlem már nem kell megvonni. Végleg csalódtam ebben a rendszerben, többet nem szavazok, sem otthon sem itt.
  • Lantee
    Első körben mondjuk csige szavazati jogát vonjuk meg. Egyrészt külföldön él, oda adózik, másrészt....khm...
  • Lantee
    Ma valahol a déli pu. környékén mellém állt egy magyarmagyar, tökig teleaggatva a kocsija mindenféle vásárfiával (fekete nagymagyarország, piros nagymagyarország, ilyen zászló-olyan zászló, stb.), vastag bajusza alól mormogott a telefonjába. Ablakom lehúzva, övé szintúgy, és marhára meg akartam tőle kérdezni, hogy ugyan árulja már el, most miért nem piknikeznek a Kossuth téren? Most miért nem ég a tv székház? ...de sajnos zöld lett, és ő balra el. :(
  • polluxware
    demagóg felszines kapargatása az igazságnak...

látod ez az amikor csak sikerül bekajálni a kékvérű haverod böfögésit...

másutt is van bankadó... csak a difi az hogy azt ott nem focsira, meg fidesz sleppre költik, hanem megpróbálják visszaforgatni élénkítés céljából

példul bankadó megy a devizahiteleseknek?

gülüszemű elbaltázására öntik a lét a feneketlen kútba..

manyup meg nem reform volt, hanem LOPÁS!
  • Lantee
    Lassan mondom, hogy mindenki bekajálja: NEM EMELÜNK ADÓT!
  • polluxware
    magyar áldozatról tudunk?

ahogy mondottam... minek nézed?

aki olyan mint te az úgy is a saját réteg hírportált nézi, ahol még meg is ünneplik az ilyesmit;)

"A: Egy tőle több ezer kilométerre található ország/nép fájdalmáról.
    B: A saját népének, országának fájdalmáról."

A) -nem csak az ő fájdalmuk (fentebb említett kérdés)
    B) -kapcsolódik az előzőhöz

nem gondlod ,hogy jelen pillanatban aktuális volt a dolog?

talán egy picit

az hogy a zsindexen nem csinálnak ilyen szép oldalt aznapra trianonnak... há istenem;) legalább idegeled magad rajta..

akit érint ez vagy az a dolog.. az biza nélkületek is tudja mit kell tennie aznap

ilyen halál egyszerű
  • csige791
    A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nemcsak nem értett egyet a bankadóval, a magánnyugdíj-pénztári rendszer reformjával és a krízisadóval, de mindent megtett nyíltan és a kulisszák mögött azért, hogy a magyar kormány ne hozza meg az ezekről szóló döntéseket, illetve vonja vissza azokat - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn a parlament gazdasági és informatikai bizottságának ülésén.

A miniszter szerint, az IMF visszavonatná a három intézkedést, ha tehetné.

Úgy fogalmazott: "egy dicséretre 20-25 víz alatti rúgás jut", minden hasonló jellegű magyar döntést "megpróbáltak megtorpedózni és visszafordítani, meggátolni a fertőzést, hiszen mindig azt mondták, hogy ha ti bankadót vezettek be, mindenki be fogja vezetni, tizenketten bevezették, ha ti a nyugdíjpénztárt megreformáljátok, mindenki utánatok megy".