61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Vlala #52015
    Birkák.

Négy éve persze nem nyeltünk le semmit, és tönkrehugyoztuk a Kossuth teret, ahonnan a Vezért limuzinnal vitték ki, miután felkavarta a vizet. Egy szóért: "elkúrtuk".

Most meg Matolcsy azt mondja, hogy mivel az egész ország adócvsaló, nyugodt szívvel emelnek adót - mi pedig legelészünk tovább.
  • Narxis
    Le kellene szokni egy kicsit az orosz gázról, de úgy általában a gázról se ártana.

Kaja terén, pedig rá kellene feküdni az exportra + azért nem mindenkit kell etetni. Inkább a rászorulókat.

Igazából olyan csapdában vagyunk amiből nem sok kiutat látok, de az biztos, hogy a jelenleg helyzet csak rosszabb lesz, egyre több szegény és utcára kerülő ember lesz, akik korgó gyomorral nem fognak félni semmitől se. Ez úgy egész Európára igaz.
  • ManoNegra
    Azért ez is érdekes:

Mielőtt a lehetséges okokat keressük, pár apróságot még érdemes
    megemlíteni. 1990-ben az 1987-óta folyó "spontán privatizáció"
    miatt is, az állami vagyont a különböző források 90-195 mrd $
    értékűre tették. Ennek a vagyonnak a 85%-a került eladásra. Az
    állam ezért kapott kereken 13 mrd $-t. Persze a különböző
    vagyon kezelő cégek közben pár mrd $ működési költséget éltek
    fel, így az egyenleg lehet saccra 10 mrd $.

Vagyis 77-166 mrd $ értékért kaptunk 10-13 mrd $-t! Csak én
    érzem ezt rossz üzletnek? Sok elemzést olvastam tanult
    emberektől, hogy hát kevés volt a kérő, a kereslet kicsi volt,
    a kínálat nagy volt, az árak nyomottak voltak, .... Belém nem
    sok kereskedő hajlam szorult, de én biza ilyen esetben nem
    szoktam eladni! Kivárom a jó vevőt. Harmadik javaslatom; jó
    ötletnek tartanám a privatizáció történetének az alapos
    felderítését.

• Ironman2
    "A kormány senkit sem hagy az út szélén"-mondta Viktor vezér
  • Borg
    Az hogy beteg egy rendszer ez a kapitalista GDP hajhászás, és ez alól Magyarország sem kivétel.
    A folyamatos növekedést, amit a kapitalizmus megkövetel csak folyamatosan túlpörgetett gazdasággal lehet elérni, mesterségesen magasan tartott kereslettel. És mivel e mögött egyre kevesebb a valós erőforrás, vagyis a pénzt a semmiből veszik elő hozzá, logikusan nő az adósság is. Nem csak nálunk. Nálunk csak rátesz egy lapáttal, hogy szarból, meg nulláról kellett várat építeni. Igy logikusan ugyanaz az erőfeszítés több hitellel, és több meggazdagodni vágyó emberrel jár.
  • ManoNegra
    Érdekes írás. Konklúzió?
  • arty
    és ha már multkor felmerült az átkos visszasírása...

2x20 év
  • polluxware
    van egy bökkenő...

az a sok millió proli, mielőtt éhenhalna... lehet hogy tenne egy kitérőt a nagyoknál

tudod amolyan proli forradalom a fülke uán;)
  • arty
    gáz: határozd meg az oroszoknak, hogy mennyiért adják... hogyan?

kenyér: najo, itt lenne mozgástér, hiszen nem kell importálni hozzá szinte semmit. viszont az olcso kenyér esetén az alapanyagokat is olcsositani kell - miből fog megélni az a gazda, akinek a buzáját a mostani nevetséges ár tizedéért veszik mondjuk át, hogy olcso lehessen a kenyér?

komolyan érdekelne, ezt hogyan gondoljátok, h hogyan lehet megvalósítani :)
  • Ironman2
    2 jó kollégámat is most "vesztettem el".Mennek Németországba melózni.Szerintem itt arra megy ki a játék hogy maradjon 1 millió gazdag ember,akit nem kell eltartani az államnak.Monaco leszünk gyerekek!
  • Narxis
    Erről van itt szó.
  • Ironman2
    Fogadjunk hogy az Sg-n is be van regisztrálva Viktor! DDD
  • Ironman2
    Fizesd az Úniós árakat a 80 ezres minimálbéredből,mikor Európa fejlett országaiban 1000 euro a minimálbér.Kösz.
  • Narxis
    Akkor az árakat kell lenyomni, rezsi, kaja. Meg kell határozni mennyi lehet maximum 1 köbméter gáz, 1kg kenyér stb.
  • arty
    lehet forintban végtörleszteni

"A kedvezményes árfolyamú végtörlesztés - borítékolhatóan jogellenes - ötletét egyébként széles körű nemzetközi tiltakozás fogadta, hiszen jelentős kárt okozhat a zömmel külföldi tulajdonban lévő hazai bankoknak. Ha az Európai Bíróság az eddigi gyakorlatának és a magyar igazságügyi minisztérium szakértői véleményének megfelelően jár el, a lépés első körben a bankokat terhelő akár több száz milliárdos költségét a magyar államnak, azaz az adófizetőknek kell majd megfizetniük, de még nem tudni, mikor."

Tudjuk, hogy a tehetősebbeknek segít a törvény. Tudjuk, hogy mi, magyar adófizetők fogjuk megfizetni. Ergo miért fizet MINDENKI a TEHETŐSEBBEK előnyére?
  • arty
    ha mondjuk egy cipőfelsőrész készítő tripla fizut kap, két dolog történhet:
    - triplájába kerül majd a cipő is, amit készit és hiába keresel te is háromszor annyit, ha szinte minden 3x annyiba kerül: ugyan ott vagy
    - kutya nem fogja megvenni azt a cipőt, ha harmad annyiért vehet szlovák/kinai/indonézia/stb cipőt és a vállalkozonak annyi, pár honap után a tripla fizetésből munkanélküli segély lesz

ujra megkérdem: mi a racionális alap a tripla fizetésre?

(nem csak a cipőfelsőrész készítőknél, de kb MINDEN területen versenyképtelenséget okozna a jelentősen magasabb fizetés, sajnos)
  • pedobear
    Orbán Viktort nem hagyták szóhoz jutni
  • bertino
    hat... egeh.
  • Ironman2

Álmodik a nyomor
  • polluxware
  • polluxware
    hűű de ül, ez is megen..
  • polluxware
  • bertino
    hat ez jo vicc volt...
  • Ironman2
    De én itthon akarok normálisan keresni,nem Burgerland-ban.
  • Ronny
    Nosza, Burgenland itt van egy köpésnyire.
  • Ironman2
    Éppen arra hogy 3xannyi fizetést kéne adni a minimálbéreseknek
  • Ronny
    Semmi gond, a nemzetgazdaságnak égető szüksége van a megtakarításodra is. Legfeljebb nem lesz belőle olcsó állami pénzszórás.

• Narxis
    Ejnye gyerekek. :)
  • arty
    én ne legyek hülye? te nem vagy képes elolvasni miről is dumáltunk... mert baromira nem a légbőlkapott "ha háromszor többet keresnék"-ről, hanem hogy az állam inkább a szegényeket támogassa. milyen támogatás tudja triplázni a fizud?

na, erről ennyit.

---

Ronny: nekem nem vitte el a törlesztő (forinthitelem van), kölkök még nem iskolásak, manyupos maradtam - mégse költök többet :) miért nem? miért nem költenek többet a kollegáim se? (szűk ismerettségi kör) szerintem azért nem, mert mi a NAAAGY adócsökkentés előtt is meg tudtuk venni, amire szükségünk volt és most sem szórjuk/ják el az extrapénzt... :)

szerintem egyszerűen nem olyan manapság a világ, hogy mindenki orrba szájba költekezzen. én ugy látom, igazi méretekben az csak hitelből szokott menni, kápéból nemannyira :)
  • Ronny
    Egy kis adalék:
    Gazdagékat nem érinti a válság

A felső tízezer fogyasztása, ha csak nem Párizsról vagy Monacóról van szó, amúgy is lófütty nemzetgazdasági szempontból.
  • arty
    sok volt egyben 200 hsz, pár napot kihagytam ... :)

és téged mi vezetett a "háromszor annyit keresnék" vonalra, miközben szegények megsegítéséről beszéltünk?

• Ronny
    Ki tartja vissza?
  • Ronny
    Nemhogy a szegény, de a gazdag SEM fogyaszt.

Még egyszer és utoljára leírom: a GAZDAGOK 99 százaléka nem munkabérből hanem tőkejövedelemből él. A kádári magyar logika szerint gazdagnak bélyegzett adórabszolgáknál hagyott többletforrásokat ugyanúgy elvitte a lakástörlesztés, a tanszerek vagy éppen a MANYUP rablás miatt megtakarítás lett belőle.

• commissioner
    ne legyél már hülye! azt mondta, h ha 3-szor többet keresne, akkor sokkal többet tudna költeni belőle - nem az elvonásokról beszélt
  • Ironman2
    Neked most mi a bajod,hogy itt kötekedsz?
  • arty
    komcsik
  • arty
    szerinted fontosabb egy k*rva zászló a helyére?
  • arty
    150k a bruttód, 100k a nettód. Eltörölnek minden járulékot, keresel 150 nettót. Gondolom drámaian megváltozna az életed a plusz ötvenes miatt... :)

(háromszor LOL! az hogy jött neked ki?! minden forint mellé adjon még kettőt az állam? :D )
  • arty
    "A politikai elitet nem likvidálni kell hanem felelősségre vonni, ha olyat tesznek mint pl gyurcsányék annak idején,elővenni a privatizációs dossziékat és a felelősöket vagyon elkobzás mellett példásan megbüntetni. Aki pedig számonkérést ígért és nem tette meg bűntársként melléjük tenni. Ezek után a következő majd meggondolja, hogy kezeli a rábízott nemzeti vagyont."

és ezt ki teszi meg? és hogyan?
    talán válasszunk be olyat, aki megigéri, hoyg visszamenőleges törvényeket hoz és elgázosit mindenkit?

realitások, barátom, realitások!
  • Ironman2
    Hülyeség.Ha 3-szor annyi fizetésem lenne,akkor többet vásárolnék.