Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

set36dyrf
ha azt nézem hogy trianon miért volt, akkor egy nagyobb háború után nem kizárt hogy megint elõfordulhat, az ország akár teljes eltünésével, csak is azért mert épp nem a "jó" oldalon áltunk... magyarország ma már teljesen elvesztette azt a történelmi prioritását mint ami volt akár a középkorban, vagy az "újvilág" elején, nagyhatalmak voltunk európa keleti felén, ma már nyomokban sincs ebbõl semmi, max a történelemkönyvekben... pontosan a semlegessé válás a mi egyik lehetõségünk! amit leírtál max akkor állna helyt, hogy ha a mindenkivel háborúzó, a mi ellenségünk és egyben szövetségesünkm ausztria nem lenne semleges

http://allamadossag.net78.net/

Danny1987

Live for nothing or die for something.

[NST]Cifu
Magyarország amióta NATO tag, azóta nem teljesítette sose a NATO által megszabott elvárásokat (pl. azt, hogy a Honvédségre a költségvetés 2%-át kell költenie). Hozzá kell tenni persze, hogy sok más ország sem felel meg például ennek az elvárásnak...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ki akarná fizikailag megtámadni az országot?

Most perpillanat senki, de az azért nem baj, ha legalább a környezõ országok ellen fel tudunk mutatni valami ütõképesség félét. Függetlennek lenni meg - a történelmi példákból okulva - nem a mi lehetõségünk...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

[NST]Cifu
Jó kis írás. <#eljen>

A katonai kiadások növelése kvázi létfontosságú. Oroszország ezek nélkül lecsúszna a középhatalmak (Brazilia, Olaszország, Spanyolország, stb.) szintjére, leszámítva a nukleáris csapásmérõ képességét. Csakhogy az is súlyosan erodálódott, mivel még mindig rendszerben állnak olyan nukleáris meghajtású rakétahordozó egységek, amelyek a 15 éves tervezett élettartamukat már megduplázták. Ha nem állnak neki gyakorlatilag teljes cserének a tengeralattjáró flottánál, akkor Oroszország Kína szintjére csúszik vissza az évtized végére e ponton is.

Márpedig Oroszország vezetõi rendületlenül hisznek abban, hogy újraépítik az egykori Szovjetunió méltó utódját. Jó úton haladnak, ugye anno az is abba rokkant bele, hogy a GDP súlyos többségét a katonai beszerzésekre fordította...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A tv eleve fertõzõ, mindegy milyen "színû" mûsort nyomnak. Legalábbis az önálló gondolkodásra negatívan hatnak.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

set36dyrf
😊)))))))) nem lepõdtem meg, még lesz a jövõben pár ilyen húzás, nem baj... nem támad a török, nem támad a tatár, ki akarná fizikailag megtámadni az országot? így a nato tagság egyenesen felesleges jelenleg. meg amúgy is, miért nem lehet semlegessé válni? ha pár nagyobb hatalom elismerné a semlegességünket akkor még a védelmünk biztosítása is meglenne ingyen!

Narxis
Pfej, ez liberálálbolsevikaik gondolkodás. Nézz több echo TV-t mert megfertõztek a kereskedelmi adók.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Szerintem meg inkább kövessünk el tömeges öngyilkosságot, de elõtte osszuk fel az országot a szomszédok között... <#wow3>

Egyéb ötlet?

Rendben, de akkor ne az emberi jogokért aggódjanak, hanem mondják azt, hogy a hadsereg nem felel meg az elvárásoknak.

Narxis
Nem is baj. Ki kell lépnünk a NATO-ból és az EU-ból és minden ilyen szervezetbõl ami a vérünket szívja. Alapítsunk külön bolygót, legyen a neve Kárpátia. Ott majd megtermelünk mindent.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

A honvédség jelenlegi állapotát figyelembe véve - itt szintén 20 éve halogatják a szerkezeti reformot - amúgy sem sokáig maradhatunk NATO tagok.

Bronx South
<#nevetes1> A tiedtõl nem messze volt, gondoltam felelevenítem. Ahogy látom a Gyuri imádat se a mostanában kezdõdött ! XD

Magyarország már nem NATO-kompatibilis?

Az Egyesült Államoknak meg kell vizsgálnia, hogy Magyarország megfelel-e még a NATO-tagság alapkövetelményeinek - ezt követeli a Human Rights Watch nemzetközi jogvédõ szervezet, amely egyúttal felszólította az Európai Bizottságot a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárás megindítására.

Élesen bírálta Magyarországot a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédõ szervezet, amely angol nyelvû honlapján súlyos szankciókat követel. Az origo ismerteti a szervezet állásponját, amely szerint "veszélyben van a demokrácia és az emberi jogok érvényesülése Magyarországon". Emiatt a jogvédõk felszólították az Európai Bizottságot, hogy indítson kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, az USA-tól pedig azt várják, hogy megvizsgálja, Magyarország megfelel-e még a NATO-tagság alapkövetelményeinek.

Remélem az irakiak, afgánok, kurdok jogaiért is ennyire aggódnak... Kurva nagy feje van ennek a bagolynak...

Abban szinte biztos vagyok, hogy amíg Orbán regnál, addig ide semelyik anyabank nem tol be további tõkét. Márpedig anélkül nem fog menni a dolog.

arty
Oroszország a diktatúra utján?

"A trendfordulatot jelzõ számsorokból kitûnõen ugyanis - miközben a Kreml arculatformálói továbbra is a gondoskodó államnak a nyugdíjrendszerre, az egészségügyre, az oktatásra fordított határtalan figyelmét "kommunikálják" - a szomorú valóság az, hogy az orosz állam még soha nem tervezte a szociális kiadások olyan szembeszökõ, drámai csökkentését, másfelõl pedig a hadi és biztonságpolitikai kiadások, a rendfenntartó erõknek szánt összegek növelését, mint a 2012-2014. évben. "

Kemény világ jön arrafelé is a kisembernek.

Forza.

arty
IMF szeretné: Magáncsõd

"A magáncsõd idõszaka alatt a vagyonkezelõ az adós bevételeinek egy jelentõs részét a tartozás törlesztésére fordítja és figyelemmel kíséri, hogy e törlesztés feltételei folyamatosan adottak-e, az adós nem adósodik-e el újból ismét, nem költekezik-e ki irracionális módon. Végül az adós tiszta lappal indulhat, szemben a jelenlegi rendszerrel, amikor akár élete végéig is "kapcsolatot tart" vele a követeléskezelõ, keményebb (bíróságnak átadott) szakaszban a végrehajtó. "

Tudom, hogy amerikában van ilyen. Magáncsõd után "barlistás" leszel X évre, de legalább tiszta lappal indulhatsz!

A rohadt imf! Vajon mi emögött az IGAZI szándék?! 😉

Forza.

arty
paranoiás vagyok, bevallom én már megtettem a magamét 😊)

(viszont nem ártana valami alternativa sem, mer' a Nagy Összeomlás után a bankrendszer/pénz helyett azért csak kéne valami 😉 )

Forza.

arty
amikor igent nyomtak a 13. havi nyugdijra, akkor a hitelfelvételre nyomtak igent - tisztában voltak a számokkal, tudták, hogy ezt csak hitelbõl lehet megadni

amikor szociális népszavazással kinyírtak pár adóbevételi lehetõséget, igent mondtak további hitelfelvételre. azt mondták, inkább hitelbõl menjen az ország, az ittlakók ne fizessenek azért, amit igénybe vesznek.

amikor 98-2002 között sor olyan intézkedést hoztak, hogy az a költségvetést durván berhelte az õ regnálásuk után, akkor is igent mondtak a késõbbi hitelfelvételekre.

teljesen igazad van, hogy azt a 8 évet nem lehet a nyakukba varrni, de õk is tolták masszivan a szekeret a szakadék felé. 2010-re odaértünk a szélére, ezek meg másdél éve azon dolgoznak, hogy le is boruljon 😞

Forza.

arty
ha a kocsim a szakadék szélén áll, akkor nem egyes-padló kombót nyomok ... (orbán)

Forza.

2 millió millió?miért így kell magadniuk?

"2 041 017,1 millió forint összegben fizetett vissza forint államkötvényeket a belföldi és külföldi hitelezõknek," vannak adatok...bár érdekes, h a gdp-hez így sok köze nincs, de csak azért mert nem másztam bele még..na mind1, ehhez késõ van.

A másikmeg, szerintem az embere, amikor már negatív dolgokat tapasztalnak meg egy hivatalos (állam pl.) forrás okán, akkor bizony képesek inkább egy noname bloggernek hinni.Szerintem ez tök normális.Vázolom a szitut, görögörszág leadja a cekket, egy noname ember azt írja, hogy hazugság..és te azt mondod, hogy hé?nem az államnak (mind1mitírokide), hanem annak a nonamenek hisze?hát hülye vagy? és lás "csodát" bedõlt az állam...Szóval, én úgy mondanám, hogy inkább legyen az ember körültekintõ és mérlegeljen...ahol nem voltál ott, arról nincs igazi infód sajnos..ígyhát dönteni kell, és a negatív hatások bizony elbizonytalanítják az embert.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Hegi90
<#zavart2>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Bronx South
Az nem ártana ha mindenki kiszedné a pénzét a bankból mert akkor összeomlana az egész, mostani bankrendszer. Remélem megélem azt a napot !

desigo
Hírbizottságot hoz létre a közmédia

"Létrehoztak egy Hírbizottságot, amelyben közmédiások felügyelik a saját tartalmaikat. 45 nap múlva a saját feladatkörüket is kitalálhatják."
Merazaszemétuniómármegintbeleszól.

Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj.

Háromigenes népszavazás, EP-beli "very hazafias" szereplés, a kormány ellehetetlenítése a többségi ellenzékkel, tüntetések szítása és bonyolítása, "megrendelt" sztrájkhullám, meg ott vannak még az önkormányzatok, amik valljuk be, szintén nm voltak szentek az elõzõ idõszakban (kedvenc polgármesterünk az én pénzemen ment tüntetni a Kossuth térre Gyurcsány ellen - no comment, de lásd még a Narancsvidék c. kiadványt)... Konstruktív elleenzék a javából, és itt nem áll meg az, hogy kurvából lesz a legjobb feleség.

És én ezt négy éve ugatom, baccátokmeg.

Pénzért bárki bármit megtesz, Te is jobban teszed ha mentesz...

Minden pénzt ki a bankból, amíg a Nagyvezír rá nem teszi a kezét!

Ja, ennek kapcsán akkor olvassuk újra az #59884-et.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ha ezalatt a 23%-kal megnõtt államadósságot érted, akkor igen.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Szóval ha jól értem a logikádat, ha a férj elkaszinózik egy milliós összeget, és a feleség személyi hitelt vesz fel a kifizetésre, akkor a feleség a köcsög, meg adósságba veri mindkettõjüket?

2000 után a magyar gazdaság az elsõ alaposabb gyomrost a Medgyessy-féle 100 napos programmal kapta. Ez a kevésbé hangzatos, a Magyar Köztársaság 2001. és 2002. évi költségvetésérõl szóló 2000. évi CXXXIII. törvény módosításáról szóló 2002. évi XXIII. törvényt jelenti.
Szavazás eredménye:
339 igen
0 nem
17 tartózkodott.

Ennyit az eladósódás elleni tiltakozásról. Vagy inkább a populizmusról?

Nos, ez a logika kísértetiesen emlékeztet a 2002-es választások utáni FIDESZ kommunikációra, amikor is kitalálták, hogy elcsalták a választásokat, és felszólították az új kormányt, hogy bizonyítsa be, hogy nem csaltak. Nem ám az, hogy a csalásért kiabálók bizonyítanak, ááá, dehogy. Állítunk valamit, és bizonyítsd be, hogy nem igaz. Ügyes, csak ezúttal nem jött be

Tsol helyett:

A 2010. évi adósságszolgálat adatait a már említett, a a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló 2011. évi CXXXIII. törvény melléklete tartalmazza. Te azt állítod, hogy fals számok szerepelnek benne. Akkor megkérnélek, hogy bizonyítsd be, hogy eme zárszámadásról szóló törvény megfelelõ számadatai hamisak, és lehetõség szerint mutasd meg, melyek a valódi adatok. Miután ez megtörtént, jön Tsol és ha hamisnak látja a bizonyítékaidat, majd megcáfolja azokat, rendben?

<#wilting>

(Ez most nem rólad, hanem errõl a szemléletrõl szól.)

24 órán belül ez a második hozzászólás, mely hajszálpontosan ugyanazon logika szerint épül fel.

Van egy jelenség, vagy problémafelvetés, mely kapcsán felmerül egy kérdés. Semmi titkos nincs benne, nyilvános információk garmadája van mindenfelé. Erre jön valaki, aki telibeszarja ezeket az információkat - azt nem tudom, hogy lusta volt utánakeresni, vagy nettó ostobaságról van szó -, viszont agy nélkül jön teljesen légbõlkapott dolgokkal, és nem hajlandó összevetni a hivatalosakkal. Nagy valószínûség szerint, a hozzáértés totális hiánya miatt képtelen lenne megvédeni az álláspontját a hivatalossal szemben, ergo meg sem próbálja.

Lásd még #59876-ot elõzményekkel.

Skacok, tényleg ennyire szórakoztató alternatív valóságokat kreálni?

Nem kell túl nagy kutakodás: 2011. évi CXXXIII. törvény a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról

Ilyen az ember természete 😊 nagy része nem rendelkezik túl nagy társadalmi intelligenciával.Persze, lassan fejlõdõképes csak addigra lehet jön az armageddon meg brúsz 😄

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Bronx South
Hollywood mivel az "õk" kezében van, rejtve, de mégis az ember pofája elõtt mutatja be hogyan mûködik a világ. Legyen az politika, közigazgatás, alvilág, bármi, azt Hollywood bemutatta. A világban semmi se titok, minden ott van elõttünk, az emberek megosztottsága az, ami a hályogot képezi, az intelligenciák közti különbség, és az öntudat rögeszmés határai...

NYUZGA

"A Kisérlet az Kisérlet" A&B Sztrugackij:A kárhozott város

NYUZGA
Nincs demokrácia, csak a választás lehetõségét adják meg. Választhatsz a zsíros, vagy a vajas kenyér közt. Ennyi.

NYUZGA
Ez igaz az összes vezetõ politikusra. Amíg tudják hülyíteni a népet addig kellenek, de utána csere.

NYUZGA
Egy használati tárgy, amelyet addig használnak amíg le nem jár a szavatossága.

set36dyrf
de nem õk voltak a gyeplõközelben, ennyi. felesleges rögeszmét demonstrálni, hitelfelvételre szerintem nem nyomkodták az igeneket, vagy ha igen akkor a másik kormány lejáratása miatt hogy tudjanak mutogatni. de ez már a magyar pártpolitika szegénysége, (vagy a zsidó tõke?)

NYUZGA
Egy team felügyeli a politikát. Orbán egy senki.

NYUZGA
Szinte semmit sem lehet cáfolni ha nem vagyunk ott, márpedig nem lehetünk ott mindenhol. 😊

set36dyrf
erre én is képes vagyok csak 2002-2010 -es verzióban. kérdés melyik e a fontosabb, a piramis csúcsa vagy amire az épül

arty
nomeg a memóriám is mûködik: a fidesz is nyomkodta bõszen az igeneket a 14. havi nyugdijra és a tandij ellen, ergo az a 8 év masszivan az övéké is

Forza.

arty
Én veled ellentétben képes vagyok számokat kikeresni a neten.

hint: gdp arányos államadósság 2010 árprilis vs 2012 január ;-)

Forza.

Ha egy infó kijön, akkor azt kell cáfolnom hogy nem hamis? <#zavart2>

További szép estét.
set36dyrf
te szintén, akkor most kinek van igaza? fiftififti

Shep
Hát biztos velem a van a baj de nálam Fábry kb 8 éve unalomba fullasztotta saját magát. Annyira nem vicces, hogy azt el nem tudom mondani. Mindig ugyanazok a poénok amivel nem lenne baj ha legalább jók lennének de nem azok.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!