61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
#52295 De nyugi csütörtökön megyek vissza és megszabadultok az érveim terhei alól. :D
LOL csak nem a jobbikos "háá méé, háá nehogy'má! multik haza, budaházi megmonnya a tutit! miaz'hogy nem? ÁVH!" féle gazdasági értekezésre gondolsz. :D -
#52294 Egyre kevésbé tudom, hogy miért érdekel. Igazából most itthon vagyok és amikor épp unatkozok, akkor írogatok ide. De nyugi csütörtökön megyek vissza és megszabadultok az érveim terhei alól. :D -
#52293 190 környéke.
1.5%-os tartósított gondolom tejpor plusz víz.
Itt anyósoméknál 190/liter a tehénből jött kitudja hány százalékos valódi tej. Megkóstóltam brutálisan finom, házhoz hozzák boci boci tarkát éneklő autóval.
Akkor ilyenkor most mivan? Ha nem volna szar szlovák tej azonos áron akkor több magyar munkahely lenne vagy nem? -
Ironman2 #52292 D -
#52291 akkor meg mit izgat az, hogy egy másik nép egy másik országban hogy vergődik?
nézd az angol focit;) téged ezek nem érintenek... (irigyellek) -
#52290 Ha nem volna persze azt venné ami van, de amíg a szlovák jóval olcsóbb addig nem a drága magyar tejet veszi a vásárló. -
#52289 "Nem hiszem el hogy csak én látom ezt így."
Ha viszont így van, akkor nem véletlen, hogy külföldön vagyok, a világ nem csicska oldalán. -
#52288 Én ittam már tescósnál olcsóbban tejet amit a termelő házhoz hozott. Hanem volna tescós szlovák tej akkor több magyar termelőtől venne az ember tejet.
Nem hiszem el hogy csak én látom ezt így. -
#52287 A fejlett szót idézőjelbe rakhattad volna legalább.
93 óta van unió. Előtte is megéltünk valahogy. Mi csak 2004 óta vagyunk benne. Azért 1000+ éve túléltük únió nélkül is.
Szerintem ha magunknak termelnénk mindent sokkal jobb élet lenne és szívesen haza is mennék.
Nincs ikea bútor, helyette van magyar munkaerő által készített magyar bútor. Ez kb 1 kisvárost ellát munkával. Tedd hozzá az összes többi terméket, és elég nagyot ugrana a foglalkoztatottság, ami alapja a jólétnek. -
#52286 azt hiszed csak azért nem látnak zöldelő mezőket a spanyol tehenek mert unio van? akkor se látnának ha nem lenne.. az usa-ban is ez van, meg minden fejlett országban... -
#52285 nem tudod miről beszélsz....ha összeomlik az unio akkor egy időre leáldozott europának. vagy azt hiszed akkor majd jobb életed lesz? mert akkor huzhatsz majd haza ugyanis unio nélkül nem lesz majd olyan könnyu ugrabugrálni londonba meloért vagy máshova, mert akkor majd szépen mindenki bezárja a kapukat... -
#52284 lázár tegnap "lebolsevikezett" egy lmp-st. Neki vajon milyen érzés lehetett, hisz mikor letérdel viktor király elé elmesélni a napi dolgokat, akkor vajon eszébe jut, hogy egy volt(?) kommunista ül a bábtrónon az ország első embereként? shit pali. -
#52283 jáj.. -
#52282 nem lesz több múalkotás.. :( -
#52281 Milyen érzés lehet aláírni egy olyan törvényt, ami a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium állásfoglalása szerint is jogellenes?......Mondd, Pál, milyen érzés elsétálni most a tükör előtt? - Most? Na és Kádár államtikáraként? -
Freeda Krueger #52280 Bekérették a Szerb nagykövetet
-
Freeda Krueger #52279 hajóroncs
Kétszáz tonna ezüst egy hajóroncsban. -
#52278 Az unió így is úgy is összeomlik, felesleges megvárnunk, sőt ha időben kilépünk lépéselőnyben lehetünk a bentmaradt keletiekkel szemben, már kész gyártóinfrastruktúrával nézhetnénk ahogyan ők még mindig külföldről próbálják beszerezni a cuccokat, sőt akár még a piacaink is lehetnének.
A tőke elég necces kérdés, de akár meglehetne lépni ezt a saját maszek pénzes mókát országos szinten amiről tegnap beszélgettünk, illetve be is linkeltem. Mondjuk a rotchild féle karvaj tőke megtenne mindent ez ellen de keménynek kellene lenni.
Ez az ország nem ma alakult, csak pár éve vagyunk az unióban, de azóta egyre rosszabb és rosszabb a helyzet. FElesleges ezt erőltetni, a nagyok csak piacként tekintenek ránk, miközben kinyírják a mezőgazdaságunk és az iparunk ez által még több szart tudnak ide exportálni.
A multik termékei meg lehet hogy olcsók de hosszútávon nagyon rombolóak tudnak lenni. Spanyolországban olyan teheneket nevelnek melyek sosem láttak zöldelő mezőket, eközben sok helyen köztük nálunk is üresen állnak a legelők, tejtermelők veszítik el a megélhetésüket, nem beszélve a szállításból adódó felesleges költségekről és a környezet szenyezésről.
Kinek jó ez? Egyetlenegy kis tőkés csoportnak, de töb 1000 emberrel basznak ki közben, mindezt azért hogy 5ft al olcsóbb tej legyen a szegedi tescóban. -
#52277 Elhunyt Makovecz Imre Kossuth-díjas építész. A Magyar Művészeti Akadémia alapítója, örökös elnöke, a magyar organikus építészet Corvin-lánccal kitüntetett stílusteremtője 75 éves volt. -
#52276 Budaházy
Úgy látszik a heti hetesnek sikerült divattá tenni a szívó vagy szopó (nem turbó) magyarok között Budaházy fikázását. Hát csak annyit tudok mondani drága barátom, hogy hajrá más már úgysem marad nektek. Szidtátok már a maszopot a fideszt, valmit/valakit csak kell szidni... -
#52275 Szerintem csak unalmas. Nem rossz az ha tudunk egy kicsit nevetni, magunkon is, ne görcsöljünk annyit a világ dolgain és ne képzeljünk minden mögé valamilyen magyar ellenes támadást, de ennek a rajzfilmnek nem sikerült ezt elérni. -
#52274 Én ilyenről nem olvastam, persze ettől még lhet, de tudni kellene a részleteket. Pl. mi miért nem kapunk olyan és annyi támogatást. Ezt csak a Brüsszelbe küldött politikusaink tudják, ha meg valaki emlékszik a részletekre akkor megírhatná.
Vámot meg nem vethetünk amíg az unióban vagyunk. Ha kilépünk akkor igen, de szerintem ennek most már komoly pénzügyi következményei lennének, pl. erősen gyengülő forint. Összességében a hazai termékek drágábbak a külföldinél, persze a minőségük is átlagosan jobbnak mondható viszont a jelenlegi munkanélküliségi ráta mellett nehéz rákényszeríteni az embereket, hogy a drágábbat vegyék.
Egyetlen dolgot tudok feltételek nélkül támogatni, ez pedig a hazai élelmiszer-ellenőrzés szigorítása. Ezt pl. megléphetnék anélkül, hogy Brüsszel belepofázna. Persze ne csak papíron szigorítsanak hanem rendszeres ellenőrzéseket tartsanak mindenhol, hazai boltoknál és a multiknál is. -
#52273 jah, ha ennél van rosszabb is, akkor ez már jó. értem. -
Vlala #52272 Ennél Dr. Morvai Krisztina,vagy Dr. Schmitt Pál is többet árt a magyarok megbecsülésének külföldön. -
Vlala #52271 Ne legyél csőlátó!
Ezt a sorozatot az égvilágon senki nem veszi komolyan - egy-két turulos "mibekénemánbelekötnihe" turbómagyaron kívül.
-
Freeda Krueger #52270 Csak simán undoritó.Felénél kikapcsoltam. -
#52269 Vége is a lelkesedésemnek :( -
ManoNegra #52268 Azért, mert nemzeti jelképeket gyaláznak. Mégha nem is jelent neked semmit, örülni azért csak nem kéne neki. -
Vlala #52267 Miért is?
Mert nem bakancsban menetelve, oroszlános mellényben verik a nagymagyar dobot, aztán visszabújnak az ügyvédeik szoknyája alá, ha gáz van? -
Vlala #52266 budiházy egy paprikajancsi.
Mondott már mindent, az egyik csak igaz lesz... -
#52265 ez meg szimplán hazaárulás -
#52264 utolsó 5 hsz -
#52263 Ezt mondta budaházy is. -
#52262 te baszki ezeknek nem is érdekük a haladás... tesznek ezek a níípre..
amíg annyi adó összegyűlik ,hogy szétosszák maguk között meg jusson focira addig a politizálás kimerül a Maónika show és valóvilág szintjén
ez nekik egy időhúzós műsor addig amíg jól megszedik magukat, majd elhúznak innen valmilyen déltengeri szigetecskére
-
#52261 Az elméletem arra alapoztam, hogy szerintem több cuccot importálunk mint amennyit exportálunk.
Pl minek kell tejet importálnia egy olyan országnak, mely telis tele van legelőkkel?
A magyar vacak:
Anno kb 20+ éve vett a család egy videoton tv-t. Jelenleg arra szolgál, hogy a 3-5 évente elromló samsung,sony stb helyett használjuk amíg megvessük az újat az elromlott helyett nem vacak samsung helyett. Nem tudnánk gyártani 3D-s LED TV-t? Nem bizony, de leírtam szépen, hogy amit nem tudunk gyártani ara vámot sem kell kivetni.
Azt is megkérdezem, hogy mennyi embernek van pénze 3D tv-re, audira, 3%-nál nagyobb zsírtartalmú külföldröl importált tejre?
Mert nagyon jó hogy nincs rá vám de megvenni nem tudod a csúcs minőséget.
Ez a szabad piac jó a németnek, franciának, japánnak, de az olyan országoknak mint a magyar nagyon rossz, ha nem érzed vagy látod ezt a saját szemeddel akkor nem okos vagy hanem szerencsés, mert gondolom te vagy valamelyik hozzátartozód nem dolgozott magyar cukor, tej, bútor, ruha gyárban anno, és nem veszítette el a munkáját, azzal a több 1000 emberrel együtt akik ott dolgoztak.
Ez által csökkent a vásárló erő és nagymértékben lelassult a gazdaság, ehhez még hozzájött a hibás megszorító politika. -
Vlala #52260 HAwaii-n nyaralnak, jól megérdemelt jutalompénzü(n)kből. -
Vlala #52259 orbánviktor és a fidesz most olyan intézkedéseket hoz "az ország fejlődése érdekében", amelyet pártja és párton kívüli emberei az elmúlt nyolc évben elleneztek és akadályoztak - adóemelés, nyugdíjak elherdálása, étel- és italadó, fizetős felsőoktatás, fizetős egészségügy, hadd ne soroljam végig, mert akkor ebből az egy hozzászólásból fog állni az egész oldal.
Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy orbánviktor és a fidesz tudatosan hátráltatta Magyarország fejlődését az elmúlt nyolc évben. -
#52258 Hol vannak a hívek? :D Emlékszem mikor gyurcsotányék hoztak hasonló intézkedéseket, hogy verték az asztalt, hogy ávh meg komcsik, meg a zannyukat. Most ugyan az van csak narancsban mekkora a csend. :D -
#52257 -
Grenzjager #52256
...s lehet fogok még sírni, hogy visszajönnek elkúróék ha nem szakadnak.
ha a kövi választáson esetleg mondjuk lesz időközi választás a körzetben, a szavazóborítékba ürüléket teszek és semmi X, az mennyire szabálysértés, vagy törvénysértés?