61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • ManoNegra
    Ha nem gyilkolták volna le parlamenti segédlettel privatizátorok a feldolgozóipart, akkor most nem itt tartanánk... Tudom hogy a volna nem egy jó érv, de ha az autódbol kilopják a motort, leszedik a kereket, te sem fogsz tudni verszenyezni egy ferrarival.
  • Bronx South
    És miután válaszoltál az előző kérdésre egy-két főnévvel, kitérhetünk arra hogy ezt "az itthoni 2x olyan drágán" mire alapozod.
  • Bronx South
    Maszop vagy Fidesz mindkettő szar, de ha választani kell inkább az utóbbi. Viszont ha már ilyen pökhendi formában rákérdeztél, okosítsd ki a szavazókat (ne engem mert nem szavazok), hogy kire vagy mire szavazzanak (vagy kellett volna), te biztos vágod hogy ki tudná szimultánban megteremteni a jólétet és a pénzt a visszafizethetetlen államadósság törlesztésére. Nos félretéve a körítést, a kérdésem az hogy kire kellett volna szavazni, és a következő választásoknál kire kell majd szavazni. A válaszod egyenes legyen, a melléduma nem érdekel.
  • Ironman2
    És ettől most boldog lettél,hogy ilyet kérdeztél? Majd 6-7 év múlva meg én kérdezek vissza.Bezzeg szavazni te se voltál mi?
  • Mike at home
    így van, ki kell szorítani a külföldi konkurenciát, menyivel jobb lesz az itthoni 2x olyan drágán. a vackainkat meg amiket mi akarunk elsózni, azt meg majd kiszorítják ők, mennyi új munkahely lesz, istenem!

nem drága barátom, teljesen tévúton jársz
    nem kellenek védővámok
    termelni kellene
    magas szinvonalon, csúcstechnológiát

és ha már agrárország:
    pl a kukoricát sem szimplán eladni, hanem feldolgozni, és úgy adni el
    mezőgazdaságból szimplán nem lehet megélni, sem szolgáltatásból
  • Mike at home
    na fidesznyikok, tetszik amerre Szeretett Vezérünk viszi az országot?
  • Bronx South
    Bár számos irányba elindulhatunk, de a leépülés a mezőgazdaságon látszik a legjobban, és olyan szinten végbement ez a leépülés mintha tényleg megtervezték volna.
  • Bronx South
    Múltkor a Tesco - Auchan vitánál valami ilyesmit akartam én is kihozni, hogy feltételezésem szerint jobb lenne az ország helyzete mint most, mert lennének alternatívák ami nem viszi ki a pénzt az országból, de amíg a multi kiszorítja a hazait addig esély sincs az alternatívára. De hát az emberek nagy része már ezeket olyan természetesként kezeli, mintha örökké benne lettünk volna az EU -ban, örökké lett volna Tesco, Auchan, természetessé vált és mást már el se tud képzelni a tukó.

Bár hozzáteszem hogy a multik a rendszerváltás után kezdtek bejönni az országba amivel akkora gond szerintem nincs, de az EU -ba való belépés óta valahogy minden sarkon valami külföldi bevásárlóközpontot, vagy üzletet látok, és aki azt mondja hogy ez frankó, akkor az egy idióta, mást nem tudok mondani. Belemehetnék más iparágakba is, de nem megyek mert a mezőgazdaságon látszik a legjobban hogy a nyugathoz képest hogy el van laposodva, ha nem kitűnő termőterületekkel rendelkező ország lennénk, mondjuk valahol az alpok sziklás hegyei között aztmondom ok, de áljon meg a menet. :)
  • csige791
    őszintén bevallom nem vagyok tisztában a számokkal, ez tény. Ezért csak a sejtéseimre alapozom amit írok. Ha rosszul sejtem a számokat akkor elismerem, hogy hülyeség amit írok.

Nézzük akkor amit sejtek:
    Szerintem több dolgot importálunk mint amennyit exportálunk. Néhány dolog amit importálunk:
    Autó, busz, kamion, tv, rádió, mobil teló, cukor, tej, mosópor, cipő, ruha, bútor, hűtő, mosógép, konyhai kisgépek, porszívó, edények, játékok, bicikli, motorkerékpár, villanykörte, stb.

Próbáltam olyanokat írni, melyek készítésére alkalmasak voltunk/vagyunk. Kb ilyen gyárak szűntek meg a piac nyitás után pár évvel, a nagyobb városainkban, esetleg átalakultak multikká,melyeket nevezhetünk akár biorobotokkal dolgoztató pénzszivattyúknak.

Ha valaki elő tud állítani valamit a saját kezével, esélyes, hogy megteszi ahelyett, hogy megveszi. Legalábbis az én családomban ez a szokás. (egyik ilyen emlékem gyerekoromból a drótkerítés amivel körbe kerítettük a szőlőnket. Volt hozzá valami ügyes szerkezetünk).

Ha ezeket az iparágakat lépésről lépésre évről évre felfejlesztenénk, illetve párhuzamosan vezetnénk be a gyártott termékekre a vámot nagyon sok munkahely teremtődne, ezzel párhuzamosan a vásárló erő is növekedne és szépen lassan beindulna a körforgás.

Az olaj/gáz legjobb tudomásom szerint, nem az EU-ból érkezik, hanem máshonnan, pl oroszország.

A büntető vámot lefosom, több saját terméket tudnánk eladni itthon mint amennyit jelenleg exportálunk. Piac meg nem csak az EU-ban van, nagy ez a föld bolygó.

• arty
    ... és a szomszédok, az EU nem rakna rögtön büntivámot a magyar árura, viszonzásképpen, ugye? :)

namost mi export nélkül megrohadunk, ők viszont valahogy azért meglesznek a magyarországra szállitott cuccaik becételei nélkül.

az előbb olyan jól tapogatóztál az alapvető olajbehozatal körül - amig azt nem "oldottad" meg, miért gondolod egyáltalán tovább ezt a képtelenséget?
  • csige791
    Én erről a támogatásról azt olvastam (lehet azóta változott, bár nem hiszem) hogy egy nyugati gazda pl az almánál kap 50cent támogatást kilónként, így kapásból ennyivel olcsóbban tudja árulni. Magyarorszgának ez megvan tiltva.

A bezárkózást meg úgy képzelem, hogy vámot kell kivetni olyan dolgokra amit elő tudunk állítani. Szépen fokozatosan egyre több cuccra, amit meg nem tudunk azt vámmentesnek hagyni. Ettől elvileg rengeteg munkahely teremtődne. Bár az is esélyes hogy nem volna a tescoban olcsó parizer amit nyugaton kutya szaláminak árultak csak a magyaroknak átcimkézték és már embereknek árulnák, így sokan nem jutnának olcsó "húshoz" de talán hosszú távon nem lenne olyan drága a májrákosok kezelése, mert kevesebb lenne ennek a betegségnek az előfordulása.
  • csige791
    O.V válaszol, ahogy szokott, egyenesen érthetően.
  • Narxis
    Miért ne kaphatna támogatást a magyar gazda? Kaphat a magyar államtól is és lehívhat pályázati pénzeket az EU-tól is, persze biztosítani kell az önerőt.

Eleve nem értem, hogy hogyan akarod ezt a "bezárkózást" megvalósítani. Építsünk falat az ország köré? Ez lenne az új közmunkaprogram? Vagy hogy? Szerintem ez a 21. században kivitelezhetetlen, főleg, hogy nálunk a turizmus igen csak ott van a fontosabb bevételi források között. Amire te gondolsz szerintem az az, hogy építsünk gyárakat és termeljünk magunknak. Ehhez tőke kell, vannak gazdag magyar üzletemberek, mégsem építenek gyárakat, sőt.... vajon miért nem? Mert nem éri meg. A 21. században az összefogás számít, nyilván kontrollált körülmények között, úgy, hogy a magyar kormány a magyar emberek érdekeit támogassa, de ez nem megy kompromisszumok nélkül.
  • arty
    bár lehet a bezárkózás csak az átlagparasztra vonatkozik, kim dzsong merzdóval jár.... :))

(de ilyet a jobbik sose tenne, most is javában irják a törvényjavaslatukat, hogy a képviselők, miniszterek csak suzukit vehessenek és hozzá magyar lézerblokkolót a választókerületi pótlékból)
  • arty
    viszont észak koreának igen!

1:1 !
  • arty
    dehát a 800 ezerbe kerülő flashanimácio aszongya csökkent az adósságunk!

kinek higgyek!? :(
  • arty
    sőt, szerintem a ruszkik a régi idők emlékére puszira is adnának olajat :DDD

istenem, holéééééélész?!
  • csige791
    Akkor úgy mondom, ők talán megtennék, a többi viszont soha.

Az EU-ban nekünk a piac szerep jutott, ráadásul úgy hogy megölik vele a saját mezőgazdaságunkat is, ilyen olyan szabályokkal. Ott van pl az amikor az osztrák gazdának adhat az osztrák állam támogatást a magyarnak meg nem adhat a magyar állam.
    Ezzel máris előnyben van az osztrák (és a többi) paraszt a magyarral szemben. A hetihetesben meg azt sulykolják -persze viccesen tálalva- hogy a magyarparaszt nem szeret dolgozni. A magyar kisember meg elhiszi.
  • banok
    Tyirityán Zsolt a Novák Előddel való incidensről

Mi volt az alapja a konfliktusnak?

- Tyirityán Zsolt: Novák Előd folyamatosan a hátam mögött (a Magyar Szigeten történt események után) önmaga bevallása szerint is a valódi tényeket nem ismerve, gusztustalan és valótlan rágalmakkal illetett többször is különböző helyeken és fórumokon. Börtöntölteléknek nevezett, valamint azzal vádolt hogy népszerűsítem a börtönviseltséget és bűnözőnek titulált, akinek a magyar radikális közéletben nincsen keresnivalója.

Miért volt börtönben Tyirityán Zsolt?

- Zsolt: 2003-tól az akkor még működő Vér és Becsület Kulturális Egyesület egyik vezető aktivistájaként dolgoztam, vélhetően politikai tevékenységemnek köszönhetően belekevertek egy cigány-verekedésbe, aminek következményeként egy koncepciós eljárás keretén belül, faji alapon elkövetett súlyos testi sértésben találtak bűnösnek. Egy év nyolc hónap börtönbüntetést kaptam amit a Sátoraljaújhelyi szigorított fegyház és börtön falai között kellett letöltenem. A hatalom által szélsőségesnek nevezett politikai szervezetben lévő tagságom miatt terrorista besorolást kaptam, ennek köszönhetően kellet ebben a kiemelt szigorúságú intézményben raboskodnom.

Mi is történt valóban Gyulán?

- Zsolt: Először is a betyárok is részt vettek dr. Képíró Sándor bácsi temetésén egy kisebb létszámú csapattal.

Utána meghívásunk volt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület közgyűlésére László Attila elnöktől.

A közgyűlés közben megkerestem Novák Elődöt - bemutatkoztam neki- és a személyes találkozás lehetőségét kihasználva szerettem volna vele tisztázni azokat a kijelentéseit, amik a személyemet illetően hangoztatott. Megkérdeztem tőle, hogy miért nevez a hátam mögött börtöntölteléknek és bűnözőnek, miközben nem is ismer engemet. Erre ő rendkívül arrogáns és gusztustalan stílusban válaszolt kérdéseimre, megerősítette, hogy börtöntölteléknek tart, valamint bűnözőnek és megvádolt azzal ismételten, hogy népszerűsítem a börtönviselt életmódot. Elragadott a hév és sajnos a rendezvényhez nem egészen odaillően reagáltam, mondhatnám érzelmi és indulati alapon. Utána történt aminek történnie kellett úgy betyárosan.

A rendezvény befejezése után László Attila elnökkel megbeszéltem a történteket, és elnézést kértem tőle a cselekményért. Egyébként megjegyezném a rendezvény megzavarására nem került sor, tömegverekedés kialakulására esély sem volt, tudtommal sérülés nem történt.

Fontosnak tartom közölni hogy ez a köztem és Novák Előd között lezajlott incidens nem ideológiáról és politikai nézetekről szólt, hanem pusztán a személyemet ért támadásokat szerettem volna tisztázni.

A Jobbiknak nem fog a Betyársereg "hadat-üzenni", ez az országos és napi politikától teljesen független történés volt, két ember magánügye.

Tyirityán Zsolt
  • banok
    Elhunyt Pallag Lászó
    Wass Albert szobor lesz a Margitszigeten
  • banok
    Ez az albánoknak sem jött be...
  • banok
    Igen Novák Előd volt a sértett.
    cikk

• banok
    Terrorizmus... nevetséges.
  • Tsol
    "az júnióból menekülnék, ezt meg kizárólag a jobbik lépné meg. "

Azért a horvátokat biztatták a ZEU-csatlakozásra. Na mindegy. De tényleg.
  • Narxis
  • Ironman2
    #52216-os hir,pont ide illik
  • Bronx South
    Mire van bizonyíték a mai világban ? Minden szemét szőnyeg alá van söpörve, 100 évre titkosítva, azt egyszer vagy kiderül, vagy nem. Csak a mocskos dolgok az internet korában egyre nehezebben tudnak láthatatlanul maradni, nem úgy megy a cenzúra mint a kommunista időkben.
  • Ironman2
    Na ezt még nem hallottam.Importáltak külföldről embereket? Bizonyíték persze nincs rá.
  • Atomreaktor
    Sopronban is van.
  • Bronx South
    "szerencsétlen rendőrökre dobálta" ?? Nekem azt csicseregték a madarak hogy magyar egyenruhába öltözött külföldiek voltak, talán oroszok, talán zsidók, ki tudja.

Az olyan úgymond emberek, pedig akik jól megruháznak nem egy ártatlant aki az utcán sétál és az égvilágon semmit nem csinált csak rosszkor volt rossz helyen, számomra szintén szerencsétlenek, szerencsétlen tahók, vagy köcsögök.
  • polluxware
    most őszintén...

mindenhol ilyeneket hallok..

ki húzzák ezek a 4évet? gazdaság festhetetlenül egyre jobban szaródik el (még a saját pribékek is puffognak már)
  • polluxware
    ú bazzzzzzz

ez odavágott
  • polluxware
    történelem megismétli önmagát..

az érdekes az ,hogy mindezt egy technikailag ennyire fejlett (archíválás) században
  • Ironman2
    Aztakurva! DDD
  • jhetedikj
    O. Viktor látogatást tesz a Vatikánban.
    Ahogy találkozik a pápával, az kezet csókol O. Viktornak.
    A körülötte levő bíborosok felháborodnak
    -No de Szentatyám!
    A pápa azt mondja......
    - Ne szóljatok! Ez az ember olyan, mint Jézus Krisztus!
    A bíborosok megrökönyödve kérdezik:
    - Hogyhogy???
    Így a pápa:
    - Istállóban született, barmok között él és mára milliók várják a mennybe menetelét!
  • Ironman2
    Aki felszedte az utcaköveket,és szerencsétlen rendőrökre dobálta,azt meg mentik fel sorban.Szép kis állam vagyunk
  • csige791
    az már emigrált, épp ma olvastam, hogy a betyársereges csóka megütötte a jobbikost. Asszem pont Novákot. Mit lehet erre mondani? Talán egy LoL-t.
  • polluxware
    bátölsztár galaktika 108ik része..

sztem lassan a józan ész is emigrál innen
  • polluxware
    érdekes egy szélsőjobbos csóka vagy;)
  • csige791
    Terrorizmussal vádolják Ferit A végén egy cellában lesz Budaházyval.