61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • immovable
    Ja ne is. Sosem személyeskedsz csak "szopómagyarozol". Imádom a kommentjeidet. Mindegyiknek van egy diszkrét bája. :)
  • Vlala #52374
    Két populista beszél egymás ellen.
  • immovable
    Mint megtudtuk annó A Párt-tól a megszorítás nem vezet sehova. Ja de.

Az [origo] birtokába került jövő évi költségvetési tervezetből kiderül, hogy a kormány a korábban bejelentett lépéseken túl is tervez további adóemeléseket. Ez történik a regisztrációs adónál, a gépjármű-átírás utáni illetékfizetésnél és az üzleti ajándéknál is. A személyi jövedelemadónál mégsem nullszaldós lesz az átrendezés, hanem 110 milliárd forint jövedelmet von el az állam.
  • csige791
    Jelenleg az eu tagságnak köszönhetem 200ezer társammal együtt, hogy külföldön kell dolgoznom, mivel a szabad piac megöli a magyar ipart ez által rengeteg munkahely tűnik el.

Na most tegnapi kiakadásom annak köszönhető, hogy normális érveket nem kaptam ez ellen, ehelyett személyeskedésbe fordult a beszélgetés. Mivel észrevettem, hogy sokan nem tudnak terelés személyeskedés nélkül beszélgetni egy adott témáról ezért most leírok egy lehetséges ellenérvet a felvetéseimre:

(a számok kitaláltak, nem néztem utána)
    Magyarország exportja az eu csatlakozás előtt:
    500 milliárd forint.
    mo. importja az eu előtt: 200milliárd forint.
    Magyarország exportja az eu csatlakozás után: 800 milliárd forint.
    import: 500milliárd.

Egy ilyen adatokkal alátámasztott érv után szó nélkül elfogadtam volna, hogy hülyeséget írok, mert az eu-nak köszönhetően nőt az exportunk, és pluszban vagyunk, az importhoz képest. Miközben ezt írtam próbáltam guglizni valami adatot de számomra értelmezhetetleneket találtam. Hogy direkt adják-e meg ezeket úgy, hogy az egyszerű paraszt (én) ne értse vagy véletlenül, esetleg rossz helyen néztem azt nem tudom.

Minden esetre leírom, hogy miből gondoltam azt, hogy több cucc jön be mint megy ki:
    Bár merre megyek, 80%-ban külföldi cuccot látok, külföldi busz, ruha, kaja, elektronikai cuccok. Ebből vontam le azt, hogy több jön be mint megy ki.

Közben azért találtam valamit, ami szerint az élet színvonal nőtt az eu csatlakozás után, én elhiszem nekik, bár a saját szememmel mást látok, de azért belinkelem:
    Hogyan jelent, meg újra a szegénység Magyarországon

"Egyik súlyos példája ennek a növénytermesztés és az állattenyésztés közötti egyensúly felborulása, amit az Európai Uniónak a növénytermelést támogató egyoldalú szabályai súlyosbítottak a táblázatban látható mértékűvé."

Én továbbra is úgy gondolom, hogy mindvégig normális hangnemben személyeskedés illetve az érvek minősítgetése nélkül próbáltam beszélgetni, de nem muszáj folytatni.

• immovable
    Látod, látod. viktor ilyet is tud. Tejben vajban fogsz te fürdeni. :D
  • Vlala #52370
    A tejem épp most ment vissza a bögrébe. :)
  • immovable
  • Lantee
    Tényleg nem értem az ide irogatók problémáját.

1. Van egy Igaz Magyar Jobbikos Értelmiségi buszsofőr, aki Londonból ugatja a Magyar Szopóországot, és ti nem neki adtok igazat?! Hát nem értitek, hogy Ő aztán tényleg tudja az igaszságot, hiszen Londonban buszsofőr?

2. Linkelgettek mindenféle ballibsi médiából, hogy milyen rossz irányba tart Magyarország. Hát nem veszitek észre, hogy egy nyugodt, jóléti államot épít Orbán Viktor Úr, kiszámítható, biztos jövővel, és mézeskalács Parlamenttel?

• immovable
    A Pénzügykutató szerint jövőre a recesszió sem elképzelhetetlen, idén pedig 2,5 százalékkal csökkennek a beruházások, miközben a kormány még jelentős, 6,9 százalékos növekedést vár - írja a Napi Gazdaság. Az intézet szerint leszakadtunk a régiótól, további versenyképesség-romlás várható.
  • Mike
    nem irigység, hanem mint irtam borivás és vizprédikálás

jelenleg az eu tagságnak köszönheti, hogy londonból osztja az észt, illetve hogy mekkora szar az eu
  • Mike
    nyomasd nekik is a mocskos eu, meg zárkózzon be az ország dumát
  • ManoNegra
    És Te melyik csoportba tartozol?
  • Ronny
    Innen kintről azt látom, hogy a magyar hihetetlen birkaságról ismerszik meg

A magyar két dologról ismerszik meg: általában gondolatai mélyén reménytelenül kommunista(attól függetlenül hogy éppen egy lábszagú nacionalista vagy liberális pártra szavaz)és meggyőződéssel hisz valamelyik összeesküvés elméletben(paranoiás, kényszeres).

• Ronny
    Asszem be is adom az állampolgársági igényemet, esküt teszek a királynőre, aztán teliszájjal röhögök azon, ahogy a nyugati "barátaitok" napról napra semmiznek ki titetket.

Ilyen egy igazi nacionalista
  • Borg
    Mindenki hülye, csak te vagy itt a helikopter, ja.

Szerintem tiltsál le mindenkit aki máshogy gondolja, és akkor verheted a melled tovább, hogy veled mindenki egyetért.
  • Tikal #52360
    plusz ha kimaradnánk, mégis hogy versenyeznél azokkal akik benn vannak? még ennyi esélyed sem lenne hogy exportálj akármit is, mert a költségeid tovább nőnének... csige te meg tuti nem vezetnél buszt londonban, mert inkább egy lengyelt vennének fel akivel kevesebb gond van, te valami szar kék ikarust vezetnél életed végéig a BKV-nál :)
  • Tikal #52359
    ha bezárkozva maradtunk volna akkor nézz körül és meglátod hogy élnek kubában meg észak koreában... nem lenne itt samsung gyár barátom, valami cipőgyárban dolgoznál minimálbérért. szánalmas amit itt művelsz, még mindig nem látod?
    "Ha hiszitek ha nem mindenkienk jobb a a saját hazájában élnie" szoval mit is keresel ott kint? miért is jobb neked az unio egy másik országában? :D A tipikus magyar te vagy itt kérem szépen, jo messziről ugat hogy kéne csinálni a többieknek, de te magad nem ugy csinálod :)
  • Bronx South
    videjó
  • arty
    az elmult év hozta a legtöbb cég felszámolását - eddig

"Az esetek többségében eltűnnek az iratok, és az ügyvezető is köddé válik. A felszámolással jogutód nélkül megszűnik a cég, semmi sem marad utána. A félrevezetett, becsapott hitelező pedig végérvényesen elveszti a pénzét. "

Hogy tud eltűnni egy ügyvezető? Lehet, hogy nehezíteni kellene a cégalapítást...
  • arty
    "Maszop vagy Fidesz mindkettő szar, de ha választani kell inkább az utóbbi."

- miért? hol az alapvető különbség?
    - egyébként nem kell választani... ;-)
  • Bronx South
    Elkapott egy "idegen" szót, azt használja védekezésként hogy valamicskét leplezze a nevetséges hszeit, és okosabbnak tűnjön.
  • Bronx South
    EU -ra visszatérve, minden hszt nem olvasok el mert nem futja annyi időm hogy egész nap itt politizáljak, viszont ki hozta fel a bázárkózást ? Vagy neked az EU -ból való kilépés, a gazdaság helyrepofozása az által hogy nagyobb teret kapnak a Magyar iparosok, termelők = a kommunista mód bezárkózással ?
  • Bronx South
    Csige basztatásában van egy kis irigység nem ? De ha itthon szopna munkanélküliként, lecsillapodnának a kedélyek he?
  • Bronx South
    ui. Ez szemtől szembe vitánál tudod hogy nézne ki ? Pl. "miért nincs sapkád". Ha már nincs érved akkor legalább primitív ne legyél.

Apropó, hogy kire kellett volna, és kire kell majd a jövőben kérdésemre még mindig nem adtál választ. Akkor mi volt tulajdonképpen a te megelőző, pökhendi kérdésed ?
  • Bronx South
    Probléma ez is, de ha linkelsz egy olvastmányt arról hogy az általad felvetett probléma nagyobb kárt okoz az országnak mint maga az ország leépítése, gyárbezárások, etc. akkor talán kicsit átalakítom a véleményem, addig felejtős.
  • Bronx South
    Ha a termőföldeden megtermelt árut nem veszi senki, nem tudsz miből megélni, a reflex hogy eladja az ember amije van, te is ezt tennéd szerintem. De ha az árura van vevő, akkor nincs szükség arra hogy a termelő a földjétől megváljon nem-de ?
  • csige791
    Olyan szép hogy csak rólam tudtuk pofázni, tipikus magyar kisemberek.

Az utóbbi kb 10 hozzászólást már megválaszoltam az utóbbi kb két napban.

Tehát, ha bezárkózva maradtunk volna akkor otthon dolgoznék, gyártanám mondjuk a samsungnál szarabb(?) minőségű nem 3d led tv-t, amit kicsivel drágábban vehetnék meg mint egy 5 éves időtartamot működő samsungot, de legalább az 10 évig bírná.
    Így volna pénzem megvenni az 5 forintal drágább magyar tejet ami látott tehenet is.

Ha hiszitek ha nem mindenkienk jobb a a saját hazájában élnie. Innen kintről azt látom, hogy a magyar hihetetlen birkaságról ismerszik meg. Egy ország ügyeiről beszélgetünk de már kb harmadszor olvasok egy egyén (én) dolgairól. Innentől kezdve viszont: de hányásig, kedves barátaim. :D

SZ.Á.N.A.L.O.M.

(hónapról hónapra bizonyosodik be, hogy a szélsőjobbnak van igaza bizonyos ügyekben, olyankor pont az ilyen nagypofájú balfaszok hallgatnak a legjobban)

Asszem be is adom az állampolgársági igényemet, esküt teszek a királynőre, aztán teliszájjal röhögök azon, ahogy a nyugati "barátaitok" napról napra semmiznek ki titetket.

• Mike at home
    tipikus viz prédikálás borivás mellett

milyen szar az unió, lépjünk ki belőle, én már persze itt vagyok, ti meg nem is jöttök

nem londonból kellen önellátásról prédikálni, mert úgy egy kicsit hiteltelen az egész, nem érzed?

• Mike at home
    irónia öregapám, irónai

ezt is nézd meg a wikiben

elő tudunk állítani versenyképes termékeket, sőt ezeket az unióba exportáljuk

nem emiatt adósodtunk el, tehát ez megint nettó baromság

temrőföldet nem adtunk még el
    ellenben hogy nincs piaca, nyomottak az árak is
    így értéke sincs

mennyire tetszik, hogy te ott kint élsz
    de azért lépjünk ki belőle
    aha, te elvagy, mi meg szopjunk
  • Garfield
    Ehelyett mi eladjuk még a termőföldünk is ami talán az utolsó kincsünk, mert az unió azt mondta.

Baromság vagy demagógia. Nem azért adjuk el, mert az unió azt mondja, hanem mert a földből megélni képtelen kedves magyar állampolgár el akarja adni. Senki sem kényszeríti rá, a saját anyagi helyzetén kívül.
  • Mike at home
    veheted annak, én inkább a tényt állapítottam meg
  • Tikal #52344
    bocs, de én ugy emlékszem hogy már az unio elott is ez az ország elherdálta az állami tulajdon jo részét, cégeket, ingatlanokat stb... vagy az unio hibája hogy már vagy nyolcszor eladtuk meg visszavettuk a malévot? az unio hibája hogy szar a BKV meg a MÁV? hogy a mol-on meg a szerencsejáték zrt-n kivul joformán már nincs is állami cég? ...ugyanolyan faszfejek vannak itt az unio nélkül is, ne álltasd magad hogy anélkül jobb lenne.

Inkább azt kéne látnod hogy rengeteg pénzt hozott ide az unio, más kérdés hogy ez hogyan lett felhasználva meg mire lett elcseszve..
  • Garfield
    ez a szabad piac egyszerűen nem fekszik semmilyen olyan országnak mely nem képes előállítani versenyképes termékeket

Itt akkor kanyarodjunk vissza a kommunisztikus, önellátó falanszter-elképzelésedhez és feltenném a kérdést, hogy akkor hogy gondolod mindazt, amikor te magad ismered el, hogy a hazai termelés cseppet sem hatékony?

Mivel a szabad piac szorosan kapcsolódik az unióhoz, ezért ennek megszüntetéséhez ki kell lépni belőle, még akkor is ha van sok jó dolog ami az unióval jár.

Ez a te Unió-fóbiád. Ahhoz, hogy a szabadverseny megszűnjön az import-exportot kell megszüntetni és az önellátásra kell berendezkedni. Ami nevetségesen abszurd.
    Mellesleg viccesnek tartom, amikor valaki az Unió egyik alappillérét, a személyek szabad áramlását élvezve pampog az EU ellen.

senki nem teheti meg azt, hogy olyat vásárol amit előtudna állítani, mert ha ezt teszi akkor súlyosan elfog adósodni

Hülyeség. Ha kisebb költség behozni, mint előállítani, akkor hozza be, és termeljen olyat, amit ő tud versenyképesen előállítani.

annyit is tudok mondani, hogy leszarlak (ezt teszi nagyon sok emigrált) én nem a csicska oldalon állok az eu-n belül...

Ez már majdnem olyan szép volt, mint a kurva ország, csak amíg arra ugrottál, ilyenkor észre sem veszed magad.
  • Tikal #52342
    és már tényleg röhejes vagy, hogy olyan dolgokrol pampogsz amiiknek köszönheted hogy melod van londonban
  • Tikal #52341
    mert unio nélkul itt kánaán lenne mi? mert akkor nem ugyanazok az emberek irányitanák az országot, sőt, az országlakoi is jobban szeretnék egymást :) na menj már, de tényleg...
  • csige791
    "végül is Rákosi alatt is milyen jó volt, csak túléltük valahogy"

Azt hiszem a Szopómagyar értelmezéséhez oda kéne biggyesztenem ezt is:
    - Jó tehetsége van olyan válaszok adására melyek csak látszólag adnak választ a feltett kérdésre, ezen cselekedetük után hajlamosak örömükben násztáncot járni, majd ennek folyományaként párosodni akár azonos nemű Szopómagyar fajtársaikkal is.

Lássuk a fent leírtak alapját:
    Amire válaszoltál:
    "93 óta van unió. Előtte is megéltünk valahogy. Mi csak 2004 óta vagyunk benne. Azért 1000+ éve túléltük únió nélkül is"

Majd kipéciztél egy szerinted szar korszakot és felhoztad példaként. (ez gondolom szerinted semmiképpen nem demagóg)

Érvelési hibád:
    Rákosi Korszak ha jól tudom kb 47-56 között volt. 9 kemény év. Szar volt? Biztos. Mi lett a vége? 1956 október 23.
    Az unióban 2004 óta vagyunk bent. 7év. Ha itt is kiakarjátok várni a 9 évet akkor hajrá.

Alapvetően nem az unióval van a probléma, hanem azzal, hogy ez a szabad piac egyszerűen nem fekszik semmilyen olyan országnak mely nem képes előállítani versenyképes termékeket. Legjobb tudomásom szerint mi ilyenek vagyunk. Mivel a szabad piac szorosan kapcsolódik az unióhoz, ezért ennek megszüntetéséhez ki kell lépni belőle, még akkor is ha van sok jó dolog ami az unióval jár.
    Sajnos a saját mezőgazdaság és ipar minden ország létkérdése,senki nem teheti meg azt, hogy olyat vásárol amit előtudna állítani, mert ha ezt teszi akkor súlyosan elfog adósodni. (kivéve ha van olaja vagy ilyesmi).

Ehelyett mi eladjuk még a termőföldünk is ami talán az utolsó kincsünk, mert az unió azt mondta.

Ha arrogánsan tudsz(tok) csak beszélgetni, akkor annyit is tudok mondani, hogy leszarlak (ezt teszi nagyon sok emigrált) én nem a csicska oldalon állok az eu-n belül...
  • csige791
    "a többi megállapításod szintén demagóg ostobaság"

A kifejezést manapság elsősorban a politikai ellenfél lejáratására használják (wikipedia)
  • csige791
    azvagyok. :D
  • Mike at home
    milyen komcsi az olyan, aki máshol az imperialisták szekerét tolja?
    provokátor!
  • Mike at home
    így van
    végül is Rákosi alatt is milyen jó volt, csak túléltük valahogy
    most itt a nyakunkon Cigánytódor, ejbeszép az élet