61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Ronny #52455 Nézd, egy "szaros" üvegházi paradicsomot termelő egység is többmilliárdos beruházást illetve munkahelyenként kb. ~40 milliós ráfordítás igényel.
Nincs ehhez itthon se tőke, se technológia és sajnos szaktudás sincs. Jelezném, hogy ez csak egy üvegház, ahol 4 elemi és két ép kéz elég a melóhoz... -
#52454 Van egy ötletem. Nem nyitunk egy EU topicot, mert szerintem senki sem biztos abban 100%-ig, hogy jó vagy rossz ez a eu móka nektek (rám már úgy is kívül állónak tekint itt majdnem mindenki). Oda talán mások is írnának véleményt nem csak mi 10-en. -
ManoNegra #52453 Azt kezd a pénzével amit akar, de ne gondoljuk azt, hogy ez a külkereskedelmi mérleg azt mutatja mekkora nyertesei vagyunk az EU-nak. Ide hoz technológiát, amíg megvan az adókedvezménye, aztán viszi magával ha már nincs. -
Garfield #52452 Pont ezért a 3 évért lesz rákényszerítve a FIDESZ arra, hogy csináljon valamit, mert tudja, hogy seperc alatt le lesz váltva.
Frászt lenne itt forradalom. Amúgy se lenne jó, ha párezer hőbörgő döntene újra meg újra, csak mert az örök élet és az ingyen sör nem valósul meg számukra. -
Garfield #52451 És? De itt teremt munkahelyet, ide hoz technológiát, ésatöbbi, egyszóval itt végez termelő tevékenységet. A gazdálkodó szervezet hadd döntse már el maga, mihez kezd a vagyonával: akár a multi, amelyik hazaviszi, akár a magyar cég, aki külföldön fektet be. -
#52450 Ez is igaz, viszont ugye most már látszik, hogy a fidesz nem a legjobb, de mivel már "csak" 3 év van vissza, a nép úgy gondolja azt már kibírja, aztán úgy is mindjárt választás. Ha vissza volna még 7 év akkor lehet felállna a fotelból aztán olyan tüntetést csinálna ami lemondásra kényszerítené az adott kormányt.
Persze ez nem túl jó,viszont két ilyen eset után már meggondolná az "elit", hogy mit hogy csinál.
Mondjuk a jelenlegi helyzetben nem nagyon van mozgástér, de hát ez van. -
ManoNegra #52449 De a haszon nem itt marad, hanem vándorol ki az országból. És az még a jobbik eset, ha magyar a beszállító. Tehát ez a mérleg csalóka ebböl a szempontból. -
Garfield #52448 A hosszabb ciklus viszont egyáltalán nem biztos, hogy együttjár a hatékonyság emelkedésével, mivel akkor hosszabb távra kerül bebetonozásra az adott kormány, és nincs kényszerítve a változásra. -
Garfield #52447 És akkor mi van, ha multi leányvállalata csinálta? Attól még nem magyarokat foglalkoztatnak? Részben vagy egészben nem magyar nyersanyagokat használnak? Nem magyar beszállítóik vannak? -
Garfield #52446 Akkor most döntsük el, miről van szó.
A kereskedelmi mérleg a magyar gazdasági társaságok aktivitását mutatja, a behozatal és a kivitel különbségét. Az államadósság, ahogy a neve is mutatja az állam, vagyis a kormányzat és az önkormányzati rendszer adóssága.
A kettő max. áttételesen hat egymásra, de úgy semmiképp, ahogy te gondolod, hogy sokat viszünk ki, akkor majd alacsony lesz az adósságunk. Ez csak abban az esetben lesz igaz, ha állami kézben van minden termelő egység, és pénzügyileg nem különül egymástól az állam működtetése a termelő tevékenységtől. -
#52445 [URL=http://szentkoronaradio.com/kulfold/2011_09_28_elkaptak-a-legkeresettebb-amerikai-bunozot]Elkapták a legkeresettebb "amerikai" bűnözőt[/URL] -
#52444 Viszont akkor azt nem értem, hogy több dolgot adunk el mint amennyit veszünk, még is folyamatosan csak az adósságunk nő.
Mindez úgy, hogy nálunk topon vannak az adó és járulék terhek, szinte minden adó nem a legmagasabbak között van.
-
#52443 #52439 - re. -
#52442 Jaja, de erről már sehol nem írnak. :D -
#52441 Ezzel a hozzászólásoddal megelőzhetted volna a két napja tartó vitát és a részetekről érkező személyeskedést.
-
#52440 -
ManoNegra #52439 És ebből a külkereskedelemből mennyit bonyolított külföldi kézben levő multi? Mert ezeknek ha a húsz százaléka magyar tulajdonú, akkor sokat mondok... -
Ronny #52438 Elképesztő külkereskedelmi többlet
2008 - 33 millió euró többlet a külkereskedelmi mérlegben
2009-ben a behozatal értéke 55,5 milliárd eurót, a kivitel 59,5 milliárd eurót tett ki, a külkereskedelmi mérleg többlete 3,98 milliárd euró volt.
z Európai Unió országaival folytatott kereskedelem volumene 2010. január-decemberben a kivitelben és a behozatalban egyaránt 15 százalékkal haladta meg a 2009. évi szintet. Az EU-val folytatott külkereskedelem egyenlege 10,5 milliárd euró többlettel zárt, amelyből 6,2 milliárd eurót tesz ki az EU-15 országaival elért aktívum és 4,3 milliárd eurót az új (EU-12) tagokkal elért többlet.
Előtte 30 évig ikerdeficit jellemezte az országot... -
ManoNegra #52437 És ki költött többet mint amennyit keresett? A görög paraszt?
Gondolom a görögök pénzéért otthon látástól makulásig dolgozó német, francia, amerikai betétest nem sajnálod.
Pont hogy most szív a német meg a francia adófizető, mert a felelőtlenül hitelező bankokat nekik kell megmenteni. Ezért ugrál Merkel is. -
#52436 Hát ha az akkor nacionalista kommunista vagyok....
...mínusz kb 100millió ember kiirtása. Bár az nem feltétlenül része a kommunizmusnak, csak az akkori vezetők rosszul értelmezték a 'Jó kommunista kézikönyvet.'
Tök mindegy mi vagyok vagy minek nevezel, nekem van egy folyamatosan fejlődő elképzelésem arról, amit már fejlett világnak neveznék. Jelenleg a világon nincs olyan hely ahol ez megvalósul. Magyarország természeti adottságai megfelelőek egy ilyen hely megalkotásához. Megjegyzem egy ilyen helyen nem lehet kapni 3D tv-t, amit ti úgy neveztek, hogy "menjünk akko' visza jutrába lakni vagy mi?" Jurtában sem kellene lakni.... -
#52435 "Nem kell könyörtelen, hideg számításnak lennie, bőven elég, ha a pártpolitikai, illetve népszerűségi szempontok a háttérbe szorulnak, amikor nem az számít, hogy vajon a jövő havi közvéleménykutatáson milyen lesz az adott párt megítélése."
Erről próbáltam már párszor beszélgetést kezdeményezni, de mindig én voltam a hülye. Jó igaz, hogy a felvetéseim néha érdekesek voltak, de pl azt is mondtam, hogy jobb volna hosszabb ciklus, mert a 4 év kevés, ez miatt nem lehet komolyabb terveket véghez vinni, mert 1-2 év után már szinte jön a rejtett kampány. -
Ronny #52434 Tegyük fel, hogy igazad van, nem kérdezem meg, hogy mi alapján jutottál erre mert nem érdekel.
Te magad vetetted fel, hogy morális értelemben(bármit is jelentsen ez) jobboldalinak vallod magad. Ezzel ellentétben amit itt a hozzászólásidban felvázolsz az maga a nacionalizmussal átitatott kommunizmus.
Ez csak egy észrevétel, nincs benne semmi ítélet vagy negatív felhang. -
#52433 "Semmiféle irigység nincs, a bicskanyitogató képmutatásával annál inkább."
Azért mi elég régóta vitázgatunk együtt, még anno a magyar mentalitásban kezdődött.
Ott szépen leírtam, hogy amennyiben azt látnám, hogy elindul valami radikális változás, nem érdekelne hogy én végig szopom a hátralévő életemet, hazamennék, és dolgoznék otthon csak azért, hogy megmeneküljön az ország és a gyerekem már tényleg a saját nagyjából független hazájában éljen.
Ez a radikális változás nem azt jelenti, hogy a jobbik kormányoz, hanem azt amiről beszélek itt napok óta, más kérdés, hogy nagyobb az esélye annak, hogy a jobbik lépi meg azt amit szerintem meg kell mint hogy a fidesz v. lmp.
Jelenleg a cigányokat és a zsidó bankárokat etetitek, ráadásul olyan szinten, hogy abba bele fog rokkanni az ország és vele a nép is.
Ebben nem tudok részt venni, nem tudok ekkora csicska lenni, mert nem csicskának születtem. Azokat sajnálom akik ezt átlátják és tennének is valamit ellene, viszont nincs meg hozzá az erejük. Aki meg még mindig ezért a rendszerért tapsikol az -már elnézést- egy: bszodjon meg, kettő: megköszönhetik maguknak, hogy az a helyzet ami. -
#52432 "Szegény nem tudja, hogy hosszú idő után először most lett pozitív a külkereskedelmi mérlegünk. "
mutimeg plz -
Ronny #52431 Viszont egyedül a vezetőknek volt rálátása arra, hogy ez hová fog vezetni, és mi lesz a következménye.
Minimum közgazdasági phd kell ahhoz, hogy belássa az ember: ha évtizedeken keresztül többet költ, mint amennyi a bevétele akkor elkerülhetetlenül csődbe fog menni.
Gondolom a görögök pénzéért otthon látástól makulásig dolgozó német, francia, amerikai betétest nem sajnálod.
-
#52430 "Bizonyos kérdésekben joggal tarthatod magad konzervatívnak, viszont semmi(0) közöd a valódi jobboldali értékekhez"
Tegyük fel, hogy igazad van, nem kérdezem meg, hogy mi alapján jutottál erre mert nem érdekel.
Ami zavar:
TI (nem én) képtelenek vagytok normális beszélgetésre, egy téma felvetése kapcsán arról kezdtek el vitázni, hogy aki felvetette az jobb, ball esetleg hupikéktörpikék párti-e. A megfelelő következtetést meg majd mindenki levonhatja.
-
ManoNegra #52429 Az állami alkalmazottak megvesztegetése annyira bevett gyakorlat, hogy az emberek a díjszabást is ismerik.
Ismerős. Mr 10 meg 20% -
#52428 ". Hát nem veszitek észre, hogy egy nyugodt, jóléti államot épít Orbán Viktor Úr, kiszámítható, biztos jövővel, és mézeskalács Parlamenttel?"
A jóléti államok elbuknak mivel az élősködök zabaláják fel amegtermelt javakat.
Orbána középosztály felső részét meg az elitet erősiti.
De mi a faszom a cél?
A csicska cnc-s/elektronikai műszerész/hegesztő stb. miért nem érték neki? -
ManoNegra #52427 Adócsalás meg ilyesmi mindenhol van, a mértéke különböző, de van. De a tizenvalahányadik nyugdíjat és az ilyen-olyan járulékokat Te is meg én is, meg mindenki felvenné ha adják, az nem csalás. Viszont egyedül a vezetőknek volt rálátása arra, hogy ez hová fog vezetni, és mi lesz a következménye. Nálunk is ez van, csak itt még jólét sem előzte meg, de itt is a komplett elit felelős elsősorban. -
#52426 ah ok -
Garfield #52425 A második linkről egy idézet:
A jelenség oka vitatott. Egyesek a hosszú török uralomnak tulajdonítják, mivel akkor a görögök megszokták, hogy a kormányt kijátszandó ellenségnek tekintsék. Mások azzal magyarázzák, hogy a görög demokrácia még fiatal. Bármi is az ok, a görögök számára a korrupció - mint azt Kosztasz Bakurisz, a Transparency International görögországi szervezetének elnöke elmondta a lapnak - mindennapos. – Ha elmennek a szerelőhöz, olcsóbb a javítás számla nélkül és jóval drágább számlával – állítja. Bakurisznak saját nővére mondta el, hogy szégyell elismervényt kérni orvosától. – Hiába mondtam, hogy ez őrültség - ő így érzi.
Mit nevetsz? A mese rólad szól, csak a név más. / Horatius / -
Garfield #52424 Erre akkor kellett volna gondolni, amikor zsebre tették a nevetséges juttatásokat.
Csak a vezetőket? 1
Csak a vezetőket? 2 -
Ronny #52423 A többit meg talicskán kivitték a kapitalista manók. Nem kell minden hülyeséget elhinni.
Egyébként meg jobb ha tudod, hogy a helóta tetűk évtizedeken át meghamisították a könyvelést. -
Ronny #52422 Visszazuhannak arra a szintre ahova a saját teljesítményük alapján tartoznak. Nincs ebben semmi meglepő. A pénz nem a pénzfáról jön és a jólét sem érdemi kérdés. -
ManoNegra #52421 Megdöbbentő, igen. De ezért cserébe semmilyük sem marad. Ugye a vezetőjüket egyértelműen felelősség terheli, mi ez ha nem árulás? Drága habzsi-dőzsi volt ez... -
#52420 NWO -ba volt, de szerintem ide is pont beillik.
"A görög államadósság 345 millárd euró. Ebből effektíve a görög társadalom 15 millárdot használt fel, a többi a bankárok haszna."
Azt miért -k a zsidók apropó "cionisták" nem ? Nem kassza van itt barátom, hanem sok-sok feneketlen zseb. -
ManoNegra #52419 Ja és a góré is a Merkel lesz... -
Garfield #52418 Az érem másik oldala -
ManoNegra #52417 Na hát most majd megtanulják. Se állami vagyon, se juttatások, lóf@sz lessz ott nem európa... -
ManoNegra #52416 Milyen adótakarsz még itt emelni könyörgöm?? Az a ló amelyik húz, már így is véresre van korbácsolva világbajnok adókkal, árakkal és neméppen világbajnok keresetekkel! Az áruló elit meg olyan adósságot halmozott fel, amire végképp nem kapott felhatalmazást senkitől!