61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • polluxware
    ez egy köpedék..
  • Vlala #52534
    Jobbik? Nem hiszem, hogy össze tudnának szedni annyi szavazatot, nagyon kilóg náluk a lóláb.
  • Tikal #52533
    remélem a kétfarkú kutyapárt indul a következő választáson. Mogács for President!

• immovable
    A nép(szavazók) nagy része a nyugdíjas tábor, az pedig kifejezetten utálja a jobbikot. Amíg ilyen "hangzatos" érvekkel indulnak, mint "ledózerolni az rtl klub/tv2 satöbbi épületét", mocskos buzik, zsidók, stb. addig többen fognak ellenük szavazni, szerintem. Meg ahogy a cikkben volt egy kifulladóban lévő heccpárt, ami jól lovagolta meg a cigányellenességet, de ezen felül nincs semmi a kezükben.

Én attól tartok itt még egy narancs turnus jön. lmp, inkább hagyjuk, mszp, minimum 10 évre elásta magát. Más nincs, még.
  • arty
    de a jobbikos elmegy szavazni, a nép viszont nem.
  • immovable
    Nekem sem hiányzik, csak érdekes véleménynek tartom a "cikket".

Nem lesz itt jobbikos turnus. Már a fidesz féle "demokráciától" is okádik a nép. Na most képzeld el a jobbik féle "szabadságot". :)
  • arty
    istenem, csak ne az mszp "igazolja" le :/

csináljon "magyar valóság" pártot bajnai és bokros, igérjék meg, hogy "kurvaszar lesz mindenkinek", szedjenek tőlem is 35%-os szja-t, legyen tandij, legyen vizitdij, csökkentsenek nyugdijat, adoztassanak minimálbérest, durvuljon az apeh - fenyegessen börtönnel, stb.

ez persze mind megbukna, mert ellopnák az extrabevételt - is :(
  • polluxware
    sztem egy egy életre beleszart Bajnai ebbe az országba...

amcsiban tanít, szóval én nem várnám haza (ha van esze)

majd ha már annyira szarrá megy minden, akkor esetleg :)))

viszont ez előtt jönni fog sztem egy jobbik turnus (és ha marad valami................)

nem fura ahogy pontról pontra megismétli önmagát a történelem?
  • immovable
    Negyedik hónapja zsugorodik a magyar gazdaság, és mivel a kilátások sem biztatóak, már nem kérdés, hogy jön a recesszió - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Az unortodox dolog mégsem működik? Az nem lehet. Múkodj!
  • immovable
    A Fidesz kormányzásának első harmada után úgy néz ki, az a politikai erő lehet majd kihívóként esélyes, amelyik leigazolja Bajnait.

A négyéves ciklus egyharmadához közelít a Fidesz-kormány. A Medián szerint a kormánypárt támogatottsága tavaly május óta a teljes népesség körében 50-ről 31%-ra csökkent, a Tárkinál pedig 45-ről 24%-ra, miközben kiemelkedően magas azok aránya Magyarországon, akik nem tudnának pártot választani. Ebből is az következik, hogy a Fidesz legnagyobb ereje jelen pillanatban az, hogy még nincs valódi politikai alternatívája.

Sejtésünk szerint egészen addig, amíg vissza nem tér a politikába az előző kormányfő.
  • Bronx South
    Ja, egyben felesleges is, mert tetszik a másik véleménye vagy nem, más véleményen van mint "én" azt már tolja is a tukó a minuszt :D ez is egy parasztvakítás, no de nem idevaló téma.
  • Bronx South
    Mondcsak. Számodra egy fórumon való eszmecsere mit jelent ? Személyeskedés kiprovokálását, okosnak látszó de valójában semmitmondó tőmondatok begépelését, esetleg valami mást ? Gyanús hogy közöd nincs az egész támához, csak röfögsz ide-oda, legalábbis mióta megint aktív topikolvasó vagyok ezt szűrtem le, az ocsmány szavakat pedig ezektől függetlenül is félretehetnéd.
  • ManoNegra
    Jé, új fícsör. Lesz itt nagy plusz-minuszolás :-)
  • Tikal #52522
    Jól kiszámoltál mindent, mehetsz is pénzugy miniszternek, elvégre annyira már tudsz számolni mint a matolcsy..
  • Tikal #52521
    a segély ugyanolyan átbaszás.. semmire se jo, lásd afrika. A baj azzal van hogy az ilyen szar államok mint a mienk meg a görögök nem teljesitenek semmit abbol amit megigértek...
  • csige791
    "elzárkózás, mi a faszról beszélsz?"

Nem neked szólt és a jövőbeni hozzászólásaim sem neked fognak szólni.
  • Mike at home
    írtál vmi érdekeset, amire reagálni kellene?
  • Mike at home
    de szar duma
    de megvan az ideológia
  • Mike at home
    30-35 vagy
    vagyis éltél a cocom lista idején
    elzárkózás, mi a faszról beszélsz?
  • csige791
    Hát ebben igazad van elismerem.

Én az exportot arra is alapoznám, hogy valahol azt olvastam a világ nagy részén élelmiszer hiány van. Jelenleg az unió erősen korlátozza a gazdáknak juttatható támogatást. Ha ez a korlátozás alól felszabadulnánk, a gazdák olcsóbban csapathatnák erre arra a jó minőségű nemgén kezelt élelmiszert.

Pl az oroszok szerintem nagy piac lehetne.

Természetesen nem akarom minden áron kötni az ebet a karóhoz, de folyamat olyan érzésem van, hogy EU-s fejlett társaink átvernek minket és ez az egész móka a lehúzásról szól.

------------------------------------------------------------------

A másik alternatíva (ez nagyon nem jobbos), amit Merkel vázolt, ha bele akarnak szólni a gyenge államok belügyeibe, akkor mi is szólhassunk bele az ővéikbe.
    Tehát ugye közös kormány és a többi, tudom, hogy ez a végső cél nekik is, de:
    Akkor az mi, hogy kölcsönöket adnak, segélyek helyett? Ha közös országban gondolkodnak, akkor ez így nem megy, vagy akkor budapest a költségvetésből ne részt adjon a megyéknek hanem hitelt?

A görögök és mi is befizetjük az adót az eu-ba.

Nyilván az ucsó pár mondatom hülyeség, vagy inkább túl korai, de mint mondtam úgy érzem az erősek átbasszák a gyengéket. Most megszerzik az értékesebb cuccaikat, utána szépen bejelentik, hogy "hát bocs fiúk de ez az unió mégsem muxik", széthullik az egész putri, de az értékeink ott maradnak az erősek vállalatainak a kezében!!!
  • arty
    aki eddig megvette az import bentley-t, most nem fog magyar suzukit venni - inkább elköltözik innen :) nyilván belátod, nem minden termékből lehet magyar megfelelőt gyártani, ergo az a 3149 nem jelenne meg itthon teljes egészében.

nem pont erre asszociálva, te sem jönnél haza, ha itthon mindenből csak "szart" tudnál venni!

millionyi áruféleséghez kell nyersanyag, amit nagyon sokszor importálnunk kell... miközben a kész terméket nem tudjuk visszaexportálni, hiszen büntivám megy a magyar termékekre, miután mi is vámoltatjuk az "övéiket" + aligha tudnánk csucstechnikát gyártani, márpedig a "gazdag" német inkább ájfont vesz, semmint egy videoton mobilt ;)

szerintem próbáltuk már mi ezt, a szocializmus vég-éveiben - és nem ment, mert a kuytának se kellett a gagyi magyar cucc.
  • csige791
    Na közben, kicsit gondolkodtam ezen a külkereskedelmi egyenleg dolgon.

Ugye az utolsó adat ez:
    "Az első két hónapban a kivitel értéke 12,726 milliárd euró (3480 milliárd forint), a behozatalé 11,509 milliárd euró (3149 milliárd forint) volt."

Ez azt jelenti, hogy 331milliárd forint pluszban vagyunk, ami ugyan jobb mintha mínuszban volnánk sőt sokkal jobb.

Tegyük fel, hogy azt mondjuk hogy ide nem jöhet be semmi olyan amit mi is letudunk gyártani. Mi fog ekkor történni?

Nagy eséllyel az EU is vámot fog kivetni a Magyarországon gyártott termékekre, aminek hatására legrosszabb esetben nulla lesz a kivitelünk. Azt is meg kell nézni, hogy az EU-n kívüli országok melyikébe exportálunk sokat, és esetleg az ő importjuknál engedményeket tenni, hogy mégse csökkenjen teljesen nullára az exportunk.

Másik következmény:
    Azt a 3000milliárdnyi terméket viszont amit jelenleg idehoznak mi fogjuk előállítani, persze nem azonnal.
    Azzal is számolok, hogy a már ide települt nagyobb gyárak (audi, opel) anya országai el tekintenek az itt gyártott termékek büntető vámjától, főleg, hogy az olcsó, jól kihasználható éh bérért is dolgozó munkaerő továbbra is adott lesz.

Miből:
    A kereslet kínálat alapján megfog oldódni a történet, például japán, kínai banknak azt mondja a magyar vállalkozni akaró jóember, hogy adjatok zsetont egy tejüzemre, számításaim szerint adni fognak, mert szinte nulla konkurencia mellet az üzem jól fog működni, nagy esélye lesz annak, hogy a pénzüket vissza kapják kamatostul.

Drágább lesz-e a tej? Ha kicsi a konkurencia akkor ezzel lehet számolni, viszont a jó minőségű tej, most sem olcsó, csak az tudja megfizetni aki nem munkanélküli segélyből él hanem dolgozik. Ezzel a piac zárással, elméletileg több meló hely lesz jóval, így a vásárló erő is növekedni fog.

Még mindig a józan paraszti ésszel logikusnak tűnő alapfeltevésből indulok ki, ezért meg kell kérdeznem, hogy hol a hiba az elméletemben?
    (pls ne személyeskedjünk)

• arty
    az EU bankadojanak semmi köze a viktor bankadojahoz :)

és nem, viktor előtt nem volt semmi. javaslom is, hogy állunk át krisztus előtt/utánról viktor előtt/utánra ;)
  • bertino
    "Bár ez jó ötlet, magában hordozza azt is,hogy számolnak pár államcsőddel."

nem is veletlenul valoszinuleg. :(
  • ManoNegra
    Miért volt bankadó Viktorunk előtt? Ezen valszeg azért gondolkodnak, hogy a jövőben egy bedőlt ország bankjait, vagy befektetéseit mentsék meg maguk a bankok. Bár ez jó ötlet, magában hordozza azt is,hogy számolnak pár államcsőddel.

Persze csak költői túlzás volt hogy minket követnének,miért tennék?
  • arty
    viktorék bajba jutott bankok alapjába szedték a bankadót?

nem. lézerjaniéknak kellett. EU <> fidesz.
  • ManoNegra
    Természetesen nem mindenről az EU tehet, de érdekes módon követni látszanak a nagy királyunkat :D

Egységes európai bankadó jöhet

A szakember elképzelhetőnek tart egy egységes európai bankadót, de hozzátette: az erről folyó vita kezdeti szakaszban van. Az elképzelés lényege, hogy az adóból befolyt összeg pénzalapot képezne, amelyből segítenék a bajba kerülő európai pénzintézeteket.
  • arty
    most úgy áll, hogy nem kapok :/

---

a nagy bankrablás

"kilenc évnyi elhibázott gazdaságpolitika (a fenntarthatatlan nyugdíj, egészségügyi és lakástámogatási rendszeren túl, a minimálbér 50 százalékos növelése, a közalkalmazottak körében végrehajtott 50 százalékos béremelés, a 19 ezer forintos egyszeri nyugdíj-kiegészítés, a 13. havi nyugdíj bevezetése, a minimálbér adómentessé tétele, az átgondolatlan áfaváltoztatások, az állam és a magánszektor vélt vagy valós együttműködésén alapuló PPP-beruházások túlburjánzása, az irreálisan drága autópálya építések) egy kirívóan alacsony adófizetői morállal párosulva egyre nagyobb lyukat ütött az államháztartáson, ez pedig az ország eladósodását eredményezte. A fedezetlen jólétünket pedig érdemi gazdaságpolitikai irányváltás helyett a mindenkori magyar kormány a külföldi befektetőkkel finanszíroztatta, akik ezt persze mindezt a növekvő kockázatok miatt egy magas kamatfelár mellett voltak hajlandók megtenni."

ezekről is az EU tehet? ;)
  • ManoNegra
    Úgytudom, hogy bizonyos nyugdíjalapok befektettek a sikeres Izlandi bankokba is... Nos ezeket kárpótolták az Angol és Holland költségvetésből, és most úgy néz ki fizet Izland, de a válságok jönnek mennek. Amíg van aki befizet az állami nyugdíjalapba, addig Te is kapsz nyugdíjat.
  • arty
    A nyugdíjbiztositók szigorú szabályok szerint működtek, minden évben megtekinthető volt az eredményük, válthattál is.

Ahol én voltam (vagyok) nem volt csődközelben sem. Persze ezen a fidesz most segített...
  • ManoNegra
    És Te szeretnél nyugdíj elött 1 évvel egy csődbement nyugdíjbiztosító ügyfele lenni?

Ott a baj, hogy gyarmat vagyunk. Ez van.
  • arty
    Manonegra:
    "Azt írtam, hogy az ő pénze,nem gond, csak ez nem feltéteül a magyar gazdaság erejét mutatja, hogy pozitív a külkereskedelmi méregünk"

Ezek frázisok. hol a konkrét baj, még mindig nem irtál konkrétmot :)

"A nyugdíj pedig szvsz biztonságosabb az állami mint egy magánbiztosíó."

Szeretnél most görögországban nyugdijkorhatár előtt lenni 1 évvel?
    Ha a görög állam egy nyereségérdekelt multi lett volna, vajon csődbemegy? Vajon ad 16. havi fizut a "nyugdijkezelőnek" ?

khm....
  • ManoNegra
    Saját magának számlázza le?
  • arty
    Józsi bácsi számla nélkül festette ki a pajtát.

Igen, ő is tehet róla!
  • ManoNegra
    Azt írtam, hogy az ő pénze,nem gond, csak ez nem feltéteül a magyar gazdaság erejét mutatja, hogy pozitív a külkereskedelmi méregünk
  • ManoNegra
    Az EÜ-ben is sokkalnagyobb baj a korrupció. Nemcsak a hálapénz, hanem:

Nem tudom, ki mennyire ismeri a magyar orvosképzési-rezidens rendszert, a lényeg, hogy az első év általános klinikai gyakorlattal telik, ez általában sebészeti, belgyógyászati és egyéb osztályokon (még nem szakirányos osztályokon) történő munkát jelent. A második év a szakosodás, vagyis én 2006-ban kezdtem el radiológiai osztályon dolgozni. Munkám első néhány hónapjában azonban érdekes „anomáliákra” lettem figyelmes. Először akkor döbbentem meg, amikor az egyik leletezőben a kivilágító szekrényben kiégett néhány fénycső, és a pótlásuk darabonként több, mint 40.000 forintba került. Technikai paraméterek szempontjából ezek a fénycsövek kb. ugyanazt tudták, mint a néhány száz forint körüli „közönséges” világítótestek. A következő „döbbenet” akkor ért, amikor a másik leletezőben tönkrement a számítógép. A technikai paraméterek: kb. 166 MHz órajelű CPU, 128 Mbyte RAM, egy 1,5 Gbyte-os merevlemez és egy 2x-es sebességű CD-író. A gép funkciója egyébként az volt az osztályon, hogy a röntgen átvilágítóban készült képeket archiváltuk (CD-kre) vele.

És most kapaszkodjon meg mindenki: ezt a gépet a gyártó 850.000 forintért cserélte ki. A fenti technológiai paraméterekkel rendelkező gépet ma kb. 2000 forintért lehetne kapni (bontóból, merthogy ilyet ma már nem gyártanak). A gyártónak volt még elfekvő darabja ebből a matuzsálemből raktáron.

A harmadik eset az volt, amikor az egyik CT-ben kiégett egy tápegység. Egy méretre (és amint kiderült, technikai paraméterekre is) a közönséges, PC-kben szokásos tápegységet 700.000 forintért cserélték ki. ...

Érthető okokból kifolyólag egy nevét elhallgató orvos vendég posztja

A nyugdíj pedig szvsz biztonságosabb az állami mint egy magánbiztosíó.
  • arty
    Idehozott 100 milliárdot (felpitett gyárat, stb) és most kivisz évente 5 milliárdot. Közben adót fizet, embereknek munkát és megélhetést ad.

Konkrétan mond meg kérlek, mi is ezzel a baj? Mert a mantra, miszerint "de kiviszi a hasznot" nem egál, hiszen amikor behozta a 100mrd-ot nem tüntettél ellene, hogy "ne hozzon ide idegen pénzt"!
  • arty
    És itt is irtuk elegen, hogy NE legyen egykulcsos, 16%-os adó, mert NEM TEHETJÜK MEG.

Hiába. A magyar boldog, a fideszes ismerősük a pofámba dörgölték elégszer, hogy lám, milyen jófej a fidesz és milyen sokkal többet hagy az embereknél, mint a rohatt komcsik.
  • arty
    "Adócsalás meg ilyesmi mindenhol van, a mértéke különböző, de van. De a tizenvalahányadik nyugdíjat és az ilyen-olyan járulékokat Te is meg én is, meg mindenki felvenné ha adják, az nem csalás. Viszont egyedül a vezetőknek volt rálátása arra, hogy ez hová fog vezetni, és mi lesz a következménye. Nálunk is ez van, csak itt még jólét sem előzte meg, de itt is a komplett elit felelős elsősorban."

Tévedésben vagy. Én arra szavaztam, hogy fizessek 300 forintot a dokinál, fizessek tandijat. Azért, hogy majd egyszer legyen nyugdijam.

De a népnek inkább MOST kellett a könnyebbség.
  • arty
    A 14. havi nyugdíj ára.

Aszitted az ingyen van?