Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gracious
kivéve ha kisebbség vagy és a kiscsalád az orvos háta mögött áll és "támogatja" az ellátás szakszerûségét. <#bohoc>

...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen

Ez amolyan pótlólagos forrásbevonás kádár népe módjára.

Hegi90
Fekvõbetegnél, ha nem adsz hálapénzt a nõvérkéknek meg a fõorvosnak, egyszerûen leszarnak.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

gracious
Persze a sajtójuk csodaszernek hívja...

...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen

gracious

Hegi90
az a szomorú, hogy ilyen felmerül egy EU-s országban.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Narxis
Azok érdemlik akik idejuttatták a magyar egészségügyet, azok pedig nem mi vagyunk.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Én idén voltam elõször kórházban és nem adtam. Gondolkoztam rajta, de ahhoz az orvosnak sokkal kedvesebbnek kellett volna lennie és nem volt valami szószátyár se, én meg az ilyet nem szeretem. Szerintem kicsit meg is volt lepõdve mikor átvettem tõle a zárójelentést és elhúztam a csíkot. 😊

Sok esetben elvárás az orvos részérõl, pl szülészorvos. Persze tisztelet a kivételnek. Vannak szituációk mikor az ember úgy érzi, hogy adnia kell, az szvsz más.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

tviktor91
Hát elég szomorú h valaki hálapénzt ad.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Az egészségügyben iszonyat nagy pénzek folynak el pár zsebbe hálapénz, és a gyógyszerlobbi által...

Az egészségügyi dolgozók 20 éve tépik már a szájukat. Szerintem kurvára megérdemeljük azt, ami történni fog.

gracious
Nem igazán hiszem, hogy egy átlag ember eldöntheti, hogy hogy él. Nagyban befolyásolja, az életminõségedet az, hogy hova születsz. Tudod, Thaiföld vagy Magyarország, esetleg Svájc vagy Dubai. Persze egy Thaiföldi kisgyerek is lehet boldog, ha jól fogja fel a dolgokat.

Azt is olvastam valahol, hogy egy Thai vagy "környékbeli" átlag ember negyed annyi stresszt él meg mint mi itt a "fejlett" világban. Rohanunk a munkába, túlórázunk, dupla mûszak stb, miközben a fél EU-nak nincs munkája... Lehetne ez másképp is ha tényleg fejlett világban élnénk, de sajnos az igazság az, hogy ez a világrész csak egy felsõ rétegnek fejlett a többinek rabszolgasors.

De ez itt már off.

Narxis
Akkor búcsút mondhatunk a magyar orvosoknak.

Narxis
zseniális vagy

tviktor91
Na ezt pontosan nem tudom..de egyszerre 2-3 litertõl nem igen lesz semmi bajod.

Ez van. Én jól élek, mert ezt akartam.

zseniális vagyok

gracious
Hatalmas tévedésben élsz.

Mi megfizetjük (nagyjából) azt az árat a ruháért és minden másért amennyibe akkor kerülne, ha rendesen megfizetnék a készítõket azaz a munkásokat. A különbözetet elteszik zsebre a "részvényesek", nem beszélve arról, hogy az Air Jordan márka név használatáért a Nike annyit fizetett Jordannek, egy évre mint amennyit összesen az összes távol keleti munkásának ugyan ennyi idõ alatt. Nehogy már ezért is engem hibáztass.

Ezen kívül és Afrikáról beszéltem, legalábbis arról szólt a történet, még is sikerült ide keverni egy olyan országot ahova nem is hiszem, hogy szállítunk segélyt...

540 milliárd(béremeléssel együtt ~650) hiányzik az EÜ kasszából. A következõ 10 évben nem lesz erre fedezet.

Aha... Majd amikor reggel felveszed a ruháidat gondolj bele, hogy nagy eséllyel egy thaiföldi kiskrapek varrta meg a rucidat, robotmunkából napi 16 órában aki csak kaját kap és semmi mást.

zseniális vagyok

Narxis
"Ezt nem írom alá" - miért legyintettek a rezidensek a kormányzati ösztöndíjra?

Meddig szerencsétlenkedik ez a kormány az egészségüggyel? Mikor cselekszik már annak érdekében, hogy ne dõljön össze az egész a közeljövõben?

Hegi90
14 világmárka ruhái mérgeznek

"Az élõlények szaporodási szerveinek károsítására alkalmas mérgezõ vegyi anyagok nyomait találták tizennégy világmárka öltözékeiben - közölte kedden Pekingben a Greenpeace.

<...>felsorolt márkák között van az Adidas, az Uniqlo, a Calvin Klein, a Li Ning, a H&M, az Abercrombie&Fitch, a Lacoste, a Conserve és a Ralph Lauren."

gracious
Fejszét vágott a Rendõr hátába

Tippeket várok:
1: Az elkövetõk származására (mert elõítéletes vagyok, és rasszista, meg náci)
2: Hány napon/órán/percen belül lesznek az elkövetõk szabadlábon (mert tapasztalt vagyok, és hiszek a jogvédõ szervezetek erejében)

Totti5
De mennyibe? napi 2-3 liter ajánlott!. 20 litert ivott meg az ürge vagy többet? ahogy átfutottam a cikket minden kideürlt belõle, csak a tényleges számok nem.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Danny1987
jhetedikj
<#idiota><#taps>

anno 1987

Hegi90
"Mi neked a "piszkos munka"?(megjegyzem a japánoknál nincs ilyen)"

de van, ezeket az embereket régen etáknak hívták. A társadalom legalját képezték, külön városrészük volt annyira megvetette õket a lakosság többi része, és úgy nagyjából olyan életkörülményeik voltak, mint akkoriban az európaiaknak (gusztustalan). Foglalkozásukat megveti a vallásuk, a Shinto, mivel egytõl egyig halálhoz köthetõek, mint például hóhér, mészáros, bõrmûves, stb. A 19. században pedig egy bíró kimondta, hogy egy eta 1/7-ed annyit ér, mint egy közönséges ember. Ha nem viselkedtek elég megalázkodón más "kasztokkal", akkor helyben ki lehetett õket végezni.

Szóval de... vannak piszkos munkák

Láma!
effektíve a mellkasi fertõzésbe igen, de a túlzott vízbeviteltõl a szervezet sóháztartása felborult, és az agya olyan károsodást szenvedett amitõl azt sem tudta kicsoda, amikor egyáltalán magánál volt...

szerencsétlen...😞

Bronx South
Hát mindenbõl megárt a sok. Én ha nagyon szomjas vok, akkor is max addig iszok ameddig a gyomromat jónak érzem, de a vizelet színébõl is le lehet szûrni hogy mennyi vízre van szükséged. A napi szükséglet meg úgy tudom hogy 2 liter, ilyen meleg idõben mint most meg akár többet is lehet inni.

tviktor91
Ettõl függetlenül a vízivásba is bele lehet halni.

Bronx South
Sõt ferdít a cikk, nem a vízivásba halt bele hanem a kórházban kapott el egy mellkasi fertõzést, a vízivástól csak rosszul lett ami álltal kórházba került.

Bronx South
Írja is a cikk hogy a futók mennyi vizet szoktak inni, mégsincs bajuk tõle. A csávó azért halt bele a vízivásba, mert elõtte való nap (amit szintén írnak) belecsempésztek valami szart az italába, majd jött a szervezet reakciója, ez lett belõle.

tviktor91
Be kell tiltani a vizet.

Belehalt a vízivásba.

Ezért nem iszok én vizet,káros az egészségre<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

polluxware
<#puszi>

Akkor jól viselkedjél ám!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

tviktor91
<#idiota><#idiota> Nekem ma jár le az egyik.

Bronx South
Az én értékrendemben a piszkos munka az alja munka, és nem az elvégezendõ feladatkör meghatározása miatt, hanem a kifizetendõ bér más országokhoz viszonyított alacsony értéke miatt. Tehát ha úgy adná a helyzet én lazán ellenék Angliában, vagy akármelyik nyugati országban akár utcaseprõként is, nem érezném magam "annak ellenére hogy alsó szint" a társadalomban az alsó szinten.

<#idiota>
Felkiáltójelesek sorakozó!

tviktor91
A piszkos munka az amit az osztrák vagy mondjuk úgy h külföldi nem hajlandó annyi pénzért elvégezni..vagy csak ha nagyon muszáj.

Danny1987
Mi neked a "piszkos munka"?(megjegyzem a japánoknál nincs ilyen)

CNC forgácsoló?
Kõmûves?
Buszsofõr?
Hegesztõ?
Asztalos?
Utcaseprõ?
Pénztáros?
Árufeltöltõ?
Autószerelõ?

Live for nothing or die for something.

Az a finom hogy buta vagy, egyébként más országokban lehet már rég börtönben lennének a politikusaink, itt meg az emberek annyira buták hogy megszavazzák õket megint...
A hsz-ed is jellemzi hogy mennyi esze van a legtöbb embernek, nem állnak ki magukért, és még azt a tüntetés is elítélik.
Hát akkor hajrá a tegyék tönkre az országot, ha hagyják magukat..
tviktor91
Nem,csak Ausztriából indultam ki..ott is a magyarokkal végeztetik el a piszkos munkát..
Ezen nincs is mit csodálkozni..ha nem beszéled a nyelvet akkor ne akarjál kisfõnök lenni.

Csak nem kint hollandiában lopod a napot, hogy így tudod?

1. És akkor végre a kevésbé birkák is elhiszik, hogy minden Gyurcsány miatt van, és a fidesz csak jót akar.

Nézd legott komédiának, és múlattatni fog.

tviktor91
Én eddig sem tudtam hogy van ilyen tanfolyam...
Viszont a gond csak az h a magyar vendégmunkások sem igen tudnak a köszönésen kívül semmit,aztán meg megy a sírás hogy az alja munkát végezhetik el csak.

polluxware
polluxware
jajjj de finom volt<#whatever>

Danny1987
Nem.
Nem volt gazdaságos az olcsó olajjal szemben.

Live for nothing or die for something.