61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
#52818 hát igeee..
-
#52817 Bárcsak mondhatnám, hogy ma újra releváns....
-
ManoNegra #52816 egyKutya* kihagy a billentyűzetem. -
ManoNegra #52815 Egyutya volt az összes csak ezeknek megadatott a kétharmad. Egymillióvalahány szavazattal... -
#52814 de ennyire direkt modon még egy kormánynak se volt pofája a saját tagjai számára törvényeket hozni :( -
#52813 úsznak az adóság tengerén, mire kellhet nekik így hirtelen 400 új tank ? :) -
Vlala #52812 A Fidesz tüntetése
Mégis, gyökereink mi ellen tüntetnek? Az 1/3-os elégedetlenség ellen? -
Vlala #52811 11-én pedig ki kell kérdezni tőlük, és aki nem tudja, azt kukoricán kell térdepeltetni húsz évig. Visszamenőlegesen is. -
#52810 Átvitt értelemben igaz ez fordítva is. -
#52809 Hol látsz meglepődést? -
Borg #52808 Volt már nekünk szegények kormánya is. Úgy hívták, hogy kommunista párt.
Kapitalizmusban azért azon ne lepődjünk már meg, hogy a bankok meg a gazdagok állnak a kormány mögött, és nem fordítva... -
#52807 Elborult olaszok. -
#52806 Azért annak van egy diszkrét bája, hogy I. viktor szíjgyártója fennen hangoztatta, hogy a szoci kormány a bankokkal karöltve átverte az embereket és svájci frankban adósította el őket. Jéé, mennyi buta ember van akkor a jelenlegi kormányban is. -
#52805 Ez IS a gazdagok kormánya. Lásd "16%-os" adó, végtörlesztés, képviselői pénzek emelése(terv), új autók, stb.
Tudod? Akinek nincs semmije, az annyit is ér! -
#52804 remélem ezt most a narancsosok felirják maguknak és nem kezdenek pár év mulva azzal érvelni, hogy bezzeg fideszesek ellen alig indult eljárás, naugye, hogy jobbak a szociknál ... -
előre elnézést az érzékeny hívektől a fidesz szó gyakori megjelenéséért a képen :)) -
#52802 akkor most jönnek a szabadkőművesek, meg a zsidók?
-
#52801 Nem tudom miről firkálsz. -
#52800 Azért írom be, hogy közzétegyem a véleményem, telepátria útján nem tudunk kommunikálni, és attól függetlenül hogy felvetettem egy dolgot, tudhatom rá a reakciót a tapasztalatok alapján. A Fidesz szaráról meg majd beszéljünk a következő választás alkalmával. -
#52799 Valóban félreértelmeztem, de hogy miért van világválság szerintem nem csak egy okra vezethető vissza.
"ami mögött már nincs valós fedezet" Ezt meg kiemeltem, hogy a kérdést feltehessem, ugyanis én úgy vélem hogy a hitelekre nincs fedezet, és ezt az a grafikon is bizonyítja amit korábban láttam, hogy több az adóság mint az összesen kibocsátott pénz a világon. Na és kinek az érdeke volt hogy eladósítsa a világot ? A 2008 -as válság után kinek az érdeke volt hogy további adóságba folytsa a világot ? Szerintem pontosan előre már levolt tudva hogy milesz, az adódó példákból se volt nehéz következtetni, arról nem is beszélve hogy a bankoknak van tapasztalatuk 100-200 évre visszamenőleg hogyanis kell működniük. Közpénzekből nehogymár megmentsük a bankrendszert. -
#52798 látszik hol szocializálódtak az "érdek"komcsik..
-
#52797 te vagy az ügyeletes? :))
tiszteletem Fül elvtárs -
#52796 Körlevélben hívta fel Hoffmann Rózsa az iskolaigazgatókat, hogy csütörtökön – az aradi vértanúk emléknapján – osszák ki a 10 éves tanulóknak az alkotmány preambulumát, a 14 éveseknek pedig a teljes szöveget. A kiadványokat az államtitkárság küldte szét az intézményekbe
Propagandára van pénz. Pont mint a szociban. -
Garfield #52795 Akkor minek írod be?
A Fidesz pedig teljes mértékben megérdemli azt a csesztetést, amit kap, maga ásta ezt a gödröt, a saját gazdaságpolitikájával pedig maga húzta a fejére a sz*ros vödör tartalmát. -
Garfield #52794 "Álláspontja szerint sok európai intézménynek van jelentős mennyiségű, kockázatosnak minősülő államkötvénye, ami mögött már nincs valós fedezet."
A jobbikos konyhagazdaságtan - "nincs fedezet!!!444!!!" - művelése helyett értelmezni kellene a mondatot: ez ugyanis a kibocsátó államokra nézve kínos, nem az államkötvényt elfogadó bankokra.
"Továbbá és a hitelek mögött mi a fedezet ?"
Fedezet általában mindig van, a hitelkihelyezéssel szoktak problémák lenni. Az egész mostani válság az USÁ-ban is onnan indult, hogy orrba-szájba szórták ki a lakáshiteleket, aztán amikor azok egyre nagyobb számban dőltek be, a fedezetül szolgáló ingatlanokból nem jutott a bank a pénzéhez, a növekvő bedőlések miatt ráadásul a fedezetek értéke elkezdett csökkenni, ezzel is nővelve a veszteségeket. (Persze minderre rárakódott egy értékpapírpiaci művelet, az volt a felszín.) -
#52793 Ahogy látom a nagy kormányellenességedben linkelgetsz jobbra balra, de viszont reagálni már nem tudsz. Nem akarsz kimenni a parlament elé egyszemélyes tüntetésre ? -
#52792 :)
-
Ronny #52791 Európa egyik legbőkezűbb és legpazarlóbb nyugdíjrendszere helyett(az ellátásban részesülők 44 százaléka még a korhatárt sem töltötte be)miénk lesz Európa legnagyobb és legpazarlóbb szociális rendszere. -
#52790 Valahogy azt érzem hogy tök mindegy milyen cikk, ha van benne Fidesz mint főnév, a többi információ levan ....va. Azt is érzem hogy az "értelmiség" elöbb fog válaszolni erre a komentemre mint az előzőekre, de erre felesleges válaszolni mert tudom mi a reakció. -
#52789 Hogy is volt? Trükkök százai?
Többet költ nyugdíjszerű ellátásra az állam jövőre, mint idén, vagyis csak elszámolási trükk, hogy egyensúlyban lesz a nyugdíjkassza - derül ki a büdzsé tervezetéből. Ránézésre tényleg minden rendben, hiszen a Nyugdíjbiztosítási Alap bevételei éppen fedezik a kiadásokat, azonban a korhatár előtti és a rokkantsági ellátások kikerültek az Alapból, de valamiből azokat is fedezni kell. -
HUmanHunter #52788 R.I.P. -
#52787 Nincs lé, a kormány a bankok torkán akarja lenyomni a gombócot, azt a zsidók most ilyesztegetnek mindenféle leminősítéssel, hát ennyi. -
#52786 "hogy az már nem szolgálja se a világ jólétét" Mert eddig mit szolgált ? A világ jólétét ? :D -
Lantee #52785 Szerintem valami droggal lehet átitatva, hogy ennyire el akarják juttatni mindenkihez.
-
#52784 "Magyarországgal kapcsolatban ma legtöbbször előjövő kérdésekkel a közlemény nem foglalkozik, ugyanakkor mintegy leszögezi, hogy a bankok elleni háborúban a kormány nincs egyedül. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az európai bankrendszerrel kapcsolatban Mark Allen, az IMF regionális vezetője a közelmúltban akként vélekedett, miszerint a bankrendszer akkorára nőtt , hogy az már nem szolgálja se a világ jólétét, se a reálgazdaság növekedését"
"Álláspontja szerint sok európai intézménynek van jelentős mennyiségű, kockázatosnak minősülő államkötvénye, ami mögött már nincs valós fedezet."
"ami mögött már nincs valós fedezet"
Továbbá és a hitelek mögött mi a fedezet ? -
#52783 Mozgolódnak a hitelminősítők: bóvli lehet Magyarország -
Garfield #52782 Mindezt az #52755 után.
Baszki, ezek valami alternatív valóságot generáltak maguknak, amolyan Neo-san, Mátrixosan, ahol félreugranak a gonosz Smith ügynökök golyói elől és rajtuk nem fognak ki a számok??? -
#52781 Gyorsított bírói kinevezés - fideszes felügyelettel
Azt már csak nagyon óvatosan tesszük hozzá, hogy az legalábbis aggályos, hogy független bíróságok felügyeletét ellátó szerv vezetője - a tervek szerint - az az Áder János lenne kilenc évre, akinek 1990 óta ez lenne az első munkahelye, ahol nem a Fideszt képviseli.
Vajon a fityisz szavazók demokrácia érzékenysége most is olyan magas mint a szocik idején, vagy most már nem fontos mert narancssárga a szar? -
#52780 Az igen, van ám bőr a pofán.
Megelőlegezik a leminősítést
A kormány közleménye már előre jelzi, hogy az ország leminősítése, ha megtörténik, nem hazai folyamatok miatt történik meg. "A kormány álláspontja határozott abban, hogy egy esetleges országleminősítés okai nem vezethetők vissza Magyarország jelenlegi gazdasági-pénzügyi helyzetére, hiszen a kormány minden körülmények között tartani fogja korábbi vállalásait, ennek megfelelően - Európában egyedülálló módon - az államadósság jövőre is továbbcsökken 1 százalékkal (73 százalékról 72 százalékra), valamint az idei és a jövő évi GDP arányos költségvetési hiány is jóval a 3 százalékos szint alatt marad". -
#52779 Ez tuti vmi bolseviklibsi összeesküvés, nem a kormány rossz gazdpolja.