61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Vlala #60424
    Simpson család
  • Lantee
    Most tényleg azt várod tőlem, hogy a fejemhez kapjak, benyögjem, hogy mennyire sötét vagy?

Okos srác vagy te, érted, hogy miről dumálunk, csak valamiért jó neked itt trollkodni.
  • Vlala #60422
    És nemzeti férgeink ilyenekre különítettek több, mint nyolcszázmilliót.
    A Fidesz már nem tud követőket toborozni, ezért inkább megvásárolja őket.
    Tudod, válság van, legalább magyarázat legyen.
  • Tsol
    Bajnai lépéskényszerbe hozta magát
    A volt kormányfőnek az Orbán-kormány leváltásának szükségességéről és esélyeiről szóló hétfői írása új helyzetet teremtett, és saját magát is lépéskényszerbe hozta.
    :)
  • Bronx South
    Most azt próbálod feltételezni hogy a média hazudik? Konteózunk, konteózunk?
  • Lantee
    Tehát a tény az, ami TE illetve a TE általad nagyra tartott média állít.

Nem lehet, hogy egyszer esetleg pont az ellenkezője az igaz?
  • Bronx South
    Ettől függetlenül a tények tények maradnak, bár gondoltam hogy hamarosan betol valaki egy vérlibsi blogot.
  • Vlala #60417
    Pontosabban a nyugdíjak értékét szóban meg kell őrizni, közbenn - a végtörlesztésekhez hasomnlóan - a problémát át kell tolni a következő választási ciklusra, amelyben minden valószínűség szerint már "very constructive" ellenzékként verik az asztalt a NÉÉÉÉP érdekében...

fideszes = pofátlan.
  • Lantee
    Melegek, Gyurcsány, Újabb Magyar Nemzet Blama....
  • Tsol

Elsőre már megint Rebecca Black volt.
  • Ronny
    Fidesz-Birodalom és a Köztársaság
  • Garfield
    Pontosan. A manyup annyit csinált, hogy a pénz részét a rendszeren kívülre irányította, de a kötelező befektetés révén mégis visszakerült az államhoz, igaz, hogy ezért már kamatot kellett fizetnie.
  • Ronny
    Nekem már az is elég lenne ha rövid és középtávon fenntartható pályán haladnánk.
  • Ronny
    jelenleg kiosztott nyugdíjak értékét meg [b]kell őrizni[/i]

Természetesen, hiszen a haveri zsebek megtömése mellett mostanra ez lett államiságunk egyetlen célja.
  • commissioner
    tehát, végeredményben a beidézett szöveg csak féligazságot tartalmaz, mert ha nincs manyup, attól még a jelenleg kiosztott nyugdíjak értékét meg kell őrizni (ha nem is növelni), így arra meg forrást kell találni, amivel újra képbe jönnek az állampapírok
  • immovable
    Ezek után te vársz ezektől hosszútávú stratégiát? A kérdés csak retorikai persze.
  • Ronny
    Ráadásul a nyugdíjkassza hiánya a jelenlegi szabályokkal(Stabilitási törvény)pár év múlva újra eléri a 900 milliárdot.
  • Garfield
    Rendben, de ezen a probléma független a szolgáltatási szektor méretétől.
  • arty
    Arról viszont nem szól, hogy az állam manyup nélkül is bocsájt ki államkötvényt, csak ezt most nem a magyarok pénzén a manyupok veszik meg, hanem a gonosz, külföldi spekulánsok ;)) - jóval magasabb kamatra.

Ha abból indulunk ki, hogy az állam hitelből él, mi a jobb, ha kinek fizeti a kamatot?
    - magyar nyugdijasoknak, kevesebbet
    - külföldi befektetőknek, többet

Nyilván a legjobb, ha nem bocsájtana ki az állam államkötvényt és a magyar manyup kénytelen lenne a "többi államon élősködni" vagy máshol befektetni, ahol épp a törvények engednék.
  • Garfield
    Az állampapír mennyiségét nem a befektetők, hanem a költségvetés hiánya határozza meg. A manyup einstandnál csak annyi történt, hogy az állam adósságát megtestesítő értékpapírok visszakerültek a kibocsátóhoz, így az adósság egy része megszűnt.
  • Ronny
    Amíg az ipar képes megteremti a fizetőképes keresletet a szolgáltatásokra addig gyakorlatilag ez lesz a belső újraelosztás egyetlen hosszú távon is fenntartható, hasznos és mindenki számára elfogadható módja, ellentétben a segélyezéssel és a többi szociális transzferrel.
  • Bronx South
    Tehát ez a válasz a feka zsidó haverok fogadására ? :/
  • Danny1987
    igaz csak ha már nem lesz energia akkor beszopjuk/ják.
    ráadásul az okos nyugat minden termelést(értéket) kivitt kínába.
  • commissioner
    "Frászt: az állam képtelen önmagát finanszírozni, ezért az állampapíron keresztül keres külső forrást."

Pedig pont arról szól az iromány, hogy kevesebb állampapírt kell kibocsátania az államnak manyup nélkül.
  • immovable
    reverse ass to mouth :DDD
  • Bronx South
    Ez viszont nem ássa alá amit írtam, a svéd mezőgazdaság attól még fejlett Magyarországgal ellentétben, és mivel fejlett országról beszélünk szerintem a szolgáltatás nagy része nem külföldi kézben van, ez csak az én feltételezésem.

Magyarországon a harmadik negyed évben az uniós átlagnál is gyorsabban, 1.4 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ennek a motorja pedig a mezőgazdaság, és részben az ipari export volt. Ezt produkálja nálunk a leépített mezőgazdaság, itt most én arra lennék kíváncsi mi lenne ha ! A szolgáltatás így viszont nálunk is jelentős, és állami támogatás formájában meg megy ki az országból a lóvé, vajon a Svédeknél is ??
  • Garfield
    Pedig a gazdaságilag fejlett államok jellemzője a szolgáltatási szektor magas aránya.
  • Tsol
    A bukott, ortodox, neoliberális gazdaságpolitikát folytató észteknél jövőre "csak" 3,1 százalékkal fog nőni a GDP, alacsonyabb lesz az államháztartási hiány és az infláció. Fellapoztuk Matolcsy miniszter meg nem írott könyveit a jelenség magyarázatára, de nem találjuk a választ.
  • Garfield
    Jajj, szakadjunk már el ettől a FIDESZ-propagandától, ez már-már a selmeczizmus.

Tudod, miért vett a manyup állampapírt? Mert számára jogszabály írta elő, hogy milyen százalékban kell állampapírt vásárolnia. A manyup célja az, hogy valamilyen hozamot generáljon a nála elhelyezett összegekre. A rendszerből elvileg kikerült az összeg, de a kötelező állampapírvásárlással mégis visszajött: egyszerűen az állam forrást generált magának az adóssága finanszírozására a magánnyugdíjpénztári rendszerrel. Akkor meg miről beszélünk, miért a manyup a köcsög?

Egyébként a fenti baromság meg úgy próbálja beállítani, mintha a manyupok generálnák az államadósságot. Frászt: az állam képtelen önmagát finanszírozni, ezért az állampapíron keresztül keres külső forrást. Nem a manyup a köcsög, mert állampapírt vesz, hanem az állam, aki újra meg újra külső forráshoz nyúl.
  • Tsol
    Jah, a GYF-es kérésen lehet vitatkozni, de ez a melegházasságos követelés egy agyf@sz.
  • Ronny
    :D

Kész aranybánya lenne ezt a topik egy pczichomókusnak:)
  • arty
    Valóban nem írtam ide 2010 előtt - eleve esgén kicsit kevésbé aktivizáltam magam.

Bal oldalon állok, az mit jelent? Hogy 2002-ben inkább az mszp-t láttam "megoldásnak", mint ujabb 4 év fideszt? Azóta eltelt 8 év + a munkáspárti retorika iszonyat távol áll tőlem, ahogyan a kommunizmus eszméje is. Szélső-jobboldali semmiképp nem vagyok, liberális pedig a radikális látásmódom miatt szintén nem. Nem hiszem, hogy ennyire egyszerűen kijelenthetnéd, hogy "inkább baloldali", pláne nem szeretném, ha ebből bárki az emeszpéhez közelinek képzelne :))

Valóban attól rettegek, hogy hosszú távon ez a mostani adórendszer fenntarthatatlan, ezért gondolom, hogy több adót kellene, hogy fizettessen velem az állam, ezzel biztosítva a hosszabb távot. Ezzel mi a gond? Szerinted fizessen többet a minimálbéres? (mint teszi most) Az mire jó?
  • Danny1987
    bakker ennyit szolgáltatásra építeni nem túl kifizetődő.
  • Danny1987
    A melegek házassága és Gyurcsány Ferenc az EU elvárása?

Idióta eu 20 év múlva a fejlett nyugaton remélem mennek majd a pogromok a bevándorlók által a libsik felé.
  • Tsol
    Két féle válasz van. Szeerinted az Eu miatt, szerintem meg gyökerek vagyunk.
  • immovable
  • Ronny
    GDP by sector agriculture: 1.9%, industry: 26.6%, services: 71.5% (2010 est.)

Abból az 1,9%-ból úgy nagyjából 3 millió ember élhetne ghánai színvonalon. Sok szerencsét.
  • immovable
    Ezek is tuti cionista/nwo rezisztens országok. A halódó kapitalizmus jelei ezek. :DDD
  • immovable
    Hiszen mi stratégiailag über fontosak vagyunk. :)
  • Ronny
    Szufficites az észt költségvetés

Ezek a mocskos posztszovjet északi zsidók:)