Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jhetedikj
😄D

anno 1987

gracious
mocskos rasszisták.

...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen

gracious
Most miért, a roma jogi alapítványokról kiderült hogy kizárólag a pénz érdekli õket, ez nekünk adófizetõknek tanulság. A cigányokról meg bebizonyosodott amit a szélsõjobb pofázik évek óta azaz ha a kis újadat nyújtod a felkarodik rágná le a húst rólad.

Tanulság ez mindenki számára.

...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen

jhetedikj
arty
nalunk sajtuzem van 20 perc bringautra :p

Forza.

jhetedikj
Azt olvastam Irán fenyegeti New Yorkot... 😄

anno 1987

Hétfõn jön a jó hir a nyugdíjpénztárban maradóknak

fasza,és akik átléptek,most tényleg megszívják? Vagy eltörlik az Alkotmánybíróságot? Kiváncsi leszek mit fognak lépni erre,mert ha hagyják ezt,akkor 3 millió ember haragjával találják szembe megukat

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Narxis
Azt nem tudom, hogy kevés-e de mindenbõl találtam magyar terméket. Persze 100%-ig sose lehet biztos az ember, hogy nem basszák át, de pl. a paradicsom finom volt, nem semmilyen vízízû mint pl. a holland.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Igen, ilyenkor amikor szezonja van ott kell megvenni a termelõnél. De nem konkrétaan ezekre gondoltam hanem a mondjuk 30 ezres marhahúsra. Egyébként messze nem olyan környezetszennyezõ a marhatenyésztés mint mondják.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Narxis
Mi? Hol? Miért?

Mármint az hogy kevés a magyar áru

Inkább szánalmas

Narxis
Durva de én tegnap a Tesco-ban vettem magyar tejet, tõlem nem messze van a feldolgozóüzem is, ahol diákként még dolgoztam is. Durva mi?

Narxis
üdv csige

Tegnap 200 forintért vettem friss termelõi tejet -nem bió, de nincs is ilyen igényem -, nem sokkal drágább, mint a a Tecsóban kapható pasztõrözött szlovák csoda.

Akkor miért nem rakjuk tele a parlagon lévõ legelõket húsnak való tehénnel?

Nézd, nem vagyok agrárközgazdász, de ha ez a modell gazdaságos, akkor elõbb-utóbb valaki belekezd.

arty
ha olyan jó cucc volt, miért tiltották be?

Forza.

arty
ez persze nemigaz 😊 el lehet menni a piacra, a mai napig vásárolhatsz a kofáktól, sokszor a teszkó ára alatt. lehet venni biotejet*, lehet számûzni az étrendbõl a kólát, csipszet, mekit és máris minõségibben étkezel!

(* meg más bioélelmiszert is, ami ugyan valóban drágább, mint a sima és nyilván nem is mindig 100% bio, de nemigaz, hogy megfizethetetlen lenne - hogy jobb, az viszont biztos, ezt a párom allergiája (pontosabban a bizonyos biocuccoknál nem kijövõ allergiája!) a "bizonyíték")

Forza.

arty
én magát a marhát tiltanám be... vagy nulláznám a támogatását és betiltanám az antibiotikumos táplálásukat, aztán adják el a kilónként 30 ezres hust, ha tudják. brutális környezetszennyezést végez az egész "marha-ipar", mindezt pedig az is fizeti, aki SOHA nem eszik marhát

nem mondom, hogy a csirkeipar szuper és zöld, de az 1kg hus "létrehozása" ott jóval kíméletesebb (gyorsabb, kevesebb metán, helyigény, ételigény, stb stb stb)

Forza.

gracious
ÍÍÍÍmádom ezt a videót, annyira jó nézni az ilyeneket. Amikor a cigány jelenti fel a cigányfajvédõt. Imádom!

Bronx South
Az fasza...

A nyolcvanas évekbeli "Chemotox"-ot (szintetikus piretroid)ha ráfújtuk a rovarra,még föl sem fogta hogy valami ráment,már a földön vergõdött.De ezek a mai (környezetvédõ)anyagok...😞

Akkor tényleg szerencséd volt.

Engem tegnap csípett meg egy a fejemen. Semmit nem csináltam, csak mentem az erdõbe de nekem támadt :/ Szerencsére csak egy darab...

Itthon is meg lehet venni a kitûnõ minõségû élelmiszert, de azt most is csak a felsõ tízezer engedheti meg magának.

Valami normális kinézetü kezet is csinálhattak volna,ne ilyen alien félét.Amugy együttérzek velük.

gracious
Akkor miért nem rakjuk tele a parlagon lévõ legelõket húsnak való tehénnel?

Sokba nem kerül csak napfény kell ,hogy nõljenek, a szürke marhának még télen sincs igénye semmire. Ezzel levihetnénk az marha hús árát és ahol igény van rá, olcsóbban jutnának valódi fûbõl készült húshoz.

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
szarul adod az ártatlant

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

A marhája!

Engem csak a gazdasági és történelmi vonatkozása érdekel a kérdésnek.

Manapság a marhahús olyan tehénbõl származik mely az életében nem, hogy füvet nem látott, de még csak nem is evett egy grammot sem.

Itthon nincs fizetõképes kereslet a normális húsra, ezért általában levedlett/kiöregedett tejelõ állatokat vágnak le.

Külföldön vehetsz kitûnõ minõségû marhahúst, de abból még a gazdagabb országok lakói is csak a 30-as években szokásos mennyiséget tudják megvenni.

gracious
ki az a csige?

céloztam, és talált, süllyedt! Szevasz csige!
gracious
...zsidókkal üzletelni...

gracious
abban is igaza van.

Csak nem azt a mondatát helyesled, hogy "hibáztunk, elismerjük!"
gracious
Hallgassátok Bíró Icát. Pedig szõke.

<#eljen>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

<#eljen><#eljen><#boxer>

Idén volt botrány abból, hogy meg kellett semmisíteni párszáz hektár kukoricát, mert az alább említett cég belekevert génmódosított vetõmagot a normál vetõmag közé. Azt állítják véletlenül. Ezzel véget vethettek volna Magyarország gmo-mentes státuszának. Akár hihetõ is volna a véletlen szennyezés, ha nem alkalmazták már volna máshol ezt a technikát.

gracious
Ez annak a következménye, hogy pár ember ki akarja sajátítani magának az élelmezést, így elintézik, hogy csak ott érje meg termelni ahol õk jelen vannak érdekeltségi szinten (lóvé).

Ezt érezhetik pl a magyar gazdák is. Ott vannak a szép legelõk, szántó földek, de megoldják, hogy az ilyen olyan támogatási rendszerek miatt ne érje meg az ilyen helyeken termelni.

Sajnos ez mindenkinek rossz, még annak is aki olcsóbban(?) veszi a teszkóban a kaját. Fõleg ha az illetõ mezõgazdasággal foglalkozna...

Ja, és ma már bizonyára nincsenek szegények, akik éheznek...

Ja hogy most minden olyan faintos nem?? Egyáltalán nembiztos, hogy én vagyok eltévedve... Nézd meg amit Arty linkelt, "monsanto szerint a világ". A föld nagy részén már genetikailag módosított kukoricát termelnek. Az élelmiszer-kiegészítõk ezeket a kukoricákat használják! A marha, disznó, szárnyastenyésztésben soha nem látott mértékû az antibiokumon és tápon nevelt állatok mennyisége. Had ne kelljen részletezni, hogy ez egészségügyi szempontból mit jelent. Akkor a sok szinezék, adalék, e-számok stb...

És mond valamit a minõségi éhezés fogalma?:

"Az 1960-as évektõl napjainkig az élelmiszerekben drasztikusan megváltozott a mikroelemek és a vitaminok mennyisége. A karotin 50 százalékkal, az E-vitamin 60 százalékkal, a B12 vitamin pedig 90 százalékkal csökkent! Egy 1985-ben végzett felmérés adataival összehasonlítva a zöldségek és a gyümölcsök vitamin- és ásványianyag-tartalma mintegy hetven–nyolcvan százalékkal zuhant le. A régebbi mérés szerint például egy átlagos súlyú alma C-vitamin tartalma 5 milligramm volt, most ugyanez az érték mindössze 1 milligramm. A brokkoli kalciumtartalma 100 milligrammról 35-re esett vissza."

gracious
Ok, hogy kevesebb húst ettek akkor az emberek, de lehet, hogy az nem maradékból készült parizer, meg "kitudja mi van benne" húspogácsa volt, hanem valódi hús. Manapság a marhahús olyan tehénbõl származik mely az életében nem, hogy füvet nem látott, de még csak nem is evett egy grammot sem.

29 perctõl: