61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Garfield #52938 Vannak lelki gyötrelmeid emiatt? Nincsenek
Ahogyan nekem és sok millió magyarnak sincs.
Tudod, kicsit máshogy néz ki a dolog, mint amikor valaki az ellenséges környezettől szeparáltan él, illetve amikor abban: ezt a kérdést kicsit másképp élik meg a határon inneni és túli magyarok. -
#52937 Mint már írtam, engem nem zavar. -
#52936 javítanálak, a szomszédos országok lakosságának KIS hányada.
Nem, én nem dolgoztam meg érte, ahogy még többmillió másik sem, de ez min is változtat? Nem szeretnél JOBB lenni a téged szapulóknál ennyivel, hogy te nem állsz ki a kerítéshez óbégatni ugyanúgy?
Nincsenek lelki gyötrelmeim, mivel közvetlenül nem érint engem. Nem jön át az éjszaka pár szélsőséges szlovák, hogy horogkeresztet rajzoljon a házam falára, vagy dobnak molotovot éjszaka a gyerekszobába. -
#52935 A bűnügyi hír két okból létezik:
1. Ki kell tölteni a műsoridőt, mert aznap nem történt semmi érdekes és ez mindig eladható.
2. Segítségkérés a hatóságok részéről.
3. Tökéletesen alkalmas lenne megcáfolni a cigányokkal szembeni nézeteket, csak hát ugye ki lenne az a hülye... és hogyan... :) -
remark #52934 Neked mi erről a véleményed? Ha nem okkal üldözik őket, akkor mégis hogy alakult ki ez a helyzet? Valaki egyszer régen feldobott egy érmét és eldöntötte, hogy na akkor mától őket fogjuk üldözni?
Bár olyan kijelentéseket is hallottam már, hogy azért utálják sokan az USA-t, mert irigylik a szabadságukat. Gondolom ilyen hülyeséget a zsidókkal kapcsolatban is le lehet gyártani. De ne tedd meg. -
Garfield #52933 Ugye milyen idétlen dolognak tűnik?
Akkor most megkérdezném, hogy vajon a vélt vagy valós zsidó származás emlegetése miért is olyan fontos?
Érted már? -
ManoNegra #52932 Sőt, miután elÍtéltek, még azt is megérdemelném, hogy a fényképemet közszemlére tegyék. -
#52931 Már bocs, de ez egy elég hülye kérdés, íme másképpen:
Minket utálnak a szomszédos országok és folyamatosan szapulnak, TE megdolgoztál érte?
Vannak lelki gyötrelmeid emiatt? Nincsenek
Ahogyan nekem és sok millió magyarnak sincs.
Ennyi -
Garfield #52930 Már mondtam, hogy a történelem kezdetén is üldözték és utánunk is üldözni fogják őket.
Akkor ezek szerint mégsem arról szól a dolog, hogy úgymond rászolgáltak, nemdebár? -
ManoNegra #52929 :D Ha neadja az ég véletlenül kirabollak (nem foglak) akkor felőlem világgá kürtölhetik, hogy magyar vagyok. -
Garfield #52928 !!! bűnügyi hír =/= körözés !!! -
Garfield #52927 Ne keverjük már a Gizikét a gőzekével: a körözésbe még szép, hogy bele kell írni, szerinted hogy a rákba találnák meg, ha a bőrszín nem szerepelne benne? A bűnügyi hírben viszont semmi keresnivalója.
Hajrá!! írják ki, hogy magyar e vagy cigány!
VS
Mindegy, hogy aki nekem rosszat tesz, az zsidó, cigány, vagy magyar.
Akkor miért érdekel hirtelen a származás? -
#52926 Szlovák
Most ez valamilyen terápiás módszer, mert rohadtul nem érzek semmit, mint ahogyan a zsidónál és a magyarnál sem. -
#52925 te írtad, hogy a zsidóság megdolgozott ezekért a jelzőkért.
Kohn szomszéd hogyan dolgozott meg érte? És ha gyerekkorától kezdve folyamatosan piszkálják emiatt, szerinted ez milyen érzéseket kelt benne? Csak próbáld magad beleképzelni a helyzetbe. -
#52924 Már mondtam, hogy a történelem kezdetén is üldözték és utánunk is üldözni fogják őket.
Ezen nincs mit rágódni, fogadd el ugyanúgy, mint a monitor fényét az arcodon. -
#52923 "Már kaptam itt ban-t azért, mert kiálltam amellett, hogy minden bűnügynél alapvető információ legyen a tettes kinézete és ismertető jegyei.
Mivel a hülye is tudja, hogy a gyanúsított kinézetének hiánya merre is befolyásolja a nyomozás menetét.
De nálunk a érdekes módon ez túl sértő és jújj és túl dúlva."
DE HÁT EDDIG IS FEL VOLTAK ÍRVA -
ManoNegra #52922 Pont ezt mondom, hogy sem Ő nem szolgált rá, sem én azzal összefüggésben pl, hogy az ország a csőd felé lavírozik, vagy hogy leverték az 1848-49-es szabadságharcot. -
Garfield #52921 Az, hogy őket bántja a saját származásuk kimondása... hát, ez azért tényleg ne legyen az én hibám.
Érdekes, a zsidók származásának kimondására késztetést érzel, de vajon miért nem írtad Slota elé az ő származását? Itt miért nincs késztetésed? -
#52920 Már kaptam itt ban-t azért, mert kiálltam amellett, hogy minden bűnügynél alapvető információ legyen a tettes kinézete és ismertető jegyei.
Mivel a hülye is tudja, hogy a gyanúsított kinézetének hiánya merre is befolyásolja a nyomozás menetét.
De nálunk a érdekes módon ez túl sértő és jújj és túl dúlva.
Mondják ki, ha magyar, de akkor azt is ha cigány/zsidó/üzbég/etióp halpaprikás.
Na de a lényegre visszatérve: nincs olyan, hogy zsidózás és cigányozás.
-
ManoNegra #52919 Ez szvsz teljesen rendben van. Ha valaki kirabolna, és feltehetőleg magyar tenné, nem haboznék kijelenteni a rendőrségen. -
#52918 és mondjuk az ominózus Kohn szomszéd, aki egész életében tisztességes volt, szerinted mivel is szolgált rá a jelzőkre? -
Garfield #52917 Először is kategórikusan szeretném visszautasítani ezt a mondatot:
"az antiszemitizmus nem azért van jelen mert a magyaroknak ez a fixa ideájuk/hobbijuk,"
A magyaroknak nem ez a fixa ideájuk, a magyarok egy hangos, ámde törpe minoritásának az. Azt mondod, nem szereted az általánosítást...
"igenis megdolgoztak érte a zsidók"
(Látod, 0Fritz0, erről beszélek. A fenti kijelentés kapcsán feltenném a kérdést, hogy vajon miért ez a nagy érdeklődés a zsidók cselekedetei kapcsán, de például miért nem utáljuk a tatárokat, a törököket, vagy az osztrákokat?)
Ismerős?
Amit pedig Te mondtál, az egy durva általánosÍtás. Mindegy, hogy aki nekem rosszat tesz, az zsidó, cigány, vagy magyar.
Nos, akkor próbáld már nekem összehozni a két gondolatot, mert nekem valahogy nem sikerül összepasszintani. Akkor most a tettek számítanak
Kérlek fejtsd ki részletesen a fenti kijelentés kapcsán:
- mi pontosan az a "zsidó" jellem, aminek megnyilvánulása okot ad az antiszemitizmusra? (Nem, a vélt vagy valós zsidó származás nem elég indok.)
- a zsidó jellemből fakadó, a magyarság számára negatív következményekkel járó tetteket határold el más népcsoportok szintén negatív következményű cselekményeitől, illetve határold el a zsidó jellemet ezen más népcsoport jellemétől;
- magyarázd meg, hogy más népcsoportok cselekményeit vajon miért nem kezelik ilyen kiemelt figyelemmel?
- mindezek után mutasd be azokat a történéseket, melyek szerinted alkalmasak a zsidóság kollektív negatív megítélésére.
Ha ezt meg tudod nekem csinálni, akkor megértem, hogy miért ez a kiemelt gyűlölet a zsidók iránt, mert így van racionális alapja. De jelenleg a zsidó jelző szitokszó a magát radikálnemzetinek mondó oldalon, és bárki megkaphatja, aki az ő céljaikkal - értsd: a magyarság céljaival - nem ért egyet, horribile dictu szembe is megy velük. -
#52916 a feljelentést itthon is kezdheted nyugodtan azzal, hogy pl. "roma kinézetű középkorú..."
Itt a híradásokról van szó. Mellesleg azt hiszem amikor körözési felhívást hirdetnek fantomképpel, stb, akkor is hozzáteszik, hogy feltehetőleg milyen származású. -
#52915 Mint mondtam, én a zsidózás létét sem tudom elfogadni/felfogni, hiszen engem sem sért, ha magyarnak neveznek (Slotára sem kiáltottam soha divatos (és téves) náci jelzőt).
Az, hogy őket bántja a saját származásuk kimondása... hát, ez azért tényleg ne legyen az én hibám. -
ManoNegra #52914 Hajrá!! írják ki, hogy magyar e vagy cigány! Az USA-ban is azzal kezdik a körözési stb jelentést, hogy milyen rasszhoz tartzik a gyanusÍtott. Érdekes módon ők nem olyan finnyásak... -
ManoNegra #52913 Sokszor megkapom a vádat, hogy ma Magyarországon milyen a gazdaság, milyen az élet, hogyan alakult a történelmünk, mind-mind a mi hibánk. Rendben, legyen. Nem értek teljes mértékig egyet, de legyen. Akkor viszont Neked is illene elismerned, hogy az antiszemitizmus nem azért van jelen mert a magyaroknak ez a fixa ideájuk/hobbijuk, hanem igenis megdolgoztak érte a zsidók! Természetesen az elöbb általam említetteket továbbra is fenntartom, nem szeretem az általánosítást, és a kollektív megbélyegzést! -
Garfield #52912 Viszont azt még a zsidókon és a cigányokon kívül egyik néptől sem láttam, hogy megsértődtek volna azon, hogy a nevükön nevezik őket.
Ismét egy olyan gyerekes fogalomzavar, amivel még foglalkozni is kínos.
Vajon miért van az, hogy ezen két népcsoporton kívül a nemzeti/etnikai hovatartozást csak akkor emlegetik, amikor a szövegkörnyezet megköveteli. Például a nemzetvédők előszeretettel kifogásolják, hogy a bűnügyi hírekben nem tüntetik fel, hogy cigány az elkövető, ha tényleg erről van szó. Érdekes módon azt a problémát még sosem hallottam, hogy írják ki, ha az illető magyar. Akkor most hogy is van ez? -
Garfield #52911 Dehogynem van zsidózás. Viszont tényleg nincs keresztényezés és kínaizás. Ugye milyen érdekes?
Én is pont ezt szoktam felhozni, amikor a zsidózók álszent módon azzal jönnek, hogy de hát miért baj az, hogy valaki kapcsán újra meg újra vélt vagy valós zsidóságát emlegetik: érdekes módon a keresztény vagy nemzeti hovatartozásá nem emlegetik lépten-nyomon, bezzeg az arra fogékony embereknél a "zsidó" jelző viszont rendre felbukkan, érdekes, ugye? (Na jó, magyarozás mégis van, de azt jelenleg a magát nemzetinek tartó műveli.)
Vajon az 52890-ben miért a "kampó" a hitelminősítő jelzője és miért nem a tényleges nemzeti hovatartozását emlegeti a hozzászóló? -
#52910 Hozzánk is az európai üldöztetés elől menekültek az államalapítás után és az azóta eltelt több, mint ezer év után is rühelli őket a világ nagy része.
Felesleges ezzel foglalkozni, mert ahogy állnak a dolgok, ez így lesz az utánunk következő generációkkal is.
-
#52909 Nincs olyan, hogy zsidózás.
Ahogyan nincs keresztényezés és kínaizás sem.
Ellenben létezik káromkodás és személyeskedés.
Viszont azt még a zsidókon és a cigányokon kívül egyik néptől sem láttam, hogy megsértődtek volna azon, hogy a nevükön nevezik őket.
Ismét egy olyan gyerekes fogalomzavar, amivel még foglalkozni is kínos.
-
Garfield #52908 A "faji alapú" nem a legszerencsésebb, én inkább a népcsoport elleni kollektív gyűlöletnek mondanám. Ezen kívül viszont igaza van Lantee-nak abban, amit írt. -
#52907 Ugyanazt mondjuk, szokás szerint nem nekem kell megmagyarázni alapvető dolgokat.
"...faji alapú gyűlölet a zsidók iránt."
Ez a mai Best of Hír topik. -
Garfield #52906 Hogy zsidózáskor milyen értelemben használják, nagyon szépen megmutatja, hogy a vele szembeállított kategória vajon népcsoportot vagy vallást jelöl. -
Garfield #52905 faj =/= népcsoport -
Garfield #52904 Óóóó, az ilyen egyéni fogalomhasználatokat nem szeretem, mert az ilyenek mindig melegágyai a mismásolásnak. -
#52903 Van olyan, hogy zsidó faj?
Ezt egyébként tanítják valahol, vagy autodidakta módon is el lehet sajátítani? -
Garfield #52902 Az utolsó két mondatoddal egyetértek. -
#52901 társadalmi rassz = kaszt
problem? :) -
ManoNegra #52900 Én is Így tudtam.
Amit pedig Te mondtál, az egy durva általánosÍtás. Mindegy, hogy aki nekem rosszat tesz, az zsidó, cigány, vagy magyar. Úgy gondolom, hogy ezt a rasszista előítélet/utálat dolgot mindig az szívja meg aki tisztességes... -
Lantee #52899 A zsidó témához csak annyit, hogy a zsidó egy népcsoport. Zsidónak születni kell, méghozzá anyai ágon. Ha csak az apád zsidó, te nem vagy zsidó.
Mindegy, hogyan forgatjátok (ki) a szavakat, amit itt műveltek, az szimpla faji alapú negatív megkülönböztetés, sőt, faji alapú gyűlölet a zsidók iránt.