61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Ronny #52979 Az a cerkófmajom? Talán még nem süllyedtünk le fekete-afrikai szintre... -
#52978 Ám ez olyan mikor megvernek/kirabolnak az utcán mert épp rosszkor voltál rossz helyen, azt mikor elmeséled valakinek téged hibáztat mert miért nem ütöttél vissza, miért mentél arra(!), hát szarom le Kertész Ákost a véleményével együtt. -
#52977 Erre mezőgazdasági példát tudok felhozni (mint mindig), minden adottság megvan ahhoz hogy e téren ne függjünk külföldtől, akár elsők legyünk Európában, de mégse vagyunk, sőt! amit mi magunknak túl tudnánk termelni azt külföldről hozzák be 1000L. De érthető, a paraszt tehet róla, vagy lehet kevés traktor volt a Kossuth téren annó... lehet kevesett volt dörömbölve a bábok ajtaján hogy mi a jó francot csinálnak. lol Ez egy alternatív válasz volt, végülis a cigány ártatlan, szabadon lehet itt garázdálkodni, bűnözni, amit csak akarnak, a másik, a zsidók pedig szabadon felvásárolhatják a földet alólunk, manipulálhatják tőkével az éppen aktuális kormányt, de végülis a hiba csakis a Magyarokat illeti. -
Lantee #52976 OK, nézzünk egy gyakorlati példát:
Magyar: 21 éve szabadság van, demokrácia van. Minden lehetősége adott lenne a népnek, hogy szorgosan dolgozva, szépen lassan felfejlessze magát. ELVILEG az adottság megvan, hiszen az itteni fórumozók jelentős része is ezt hangoztatja állandóan. ERGÓ már 21 éve nem KÉNE függnünk a nyugati államok gazdaságától, nem KÉNE hogy befolyásoljon minket az országon kívüli gazdasági helyzet (lehet példát venni mondjuk a németekről), nem KÉNE hogy minden hülyeségen egymás torkának essünk, nem KÉNE hogy az alig 10 millió lakosú országban nagyobb széthúzás legyen, mint déli szomszédainknál.
És mégis, a magyar ember képtelen ezen dolgok megváltoztatására, inkább a zsidókra/cigányokra/kommunistákra/nácikra/pirézekre fogja, hogy 21 éve egyhelyben toporog.
Nos, ezt ki lehetne fejteni sokkal hoszabban, inteligensebben is, de akkor jön egy okos magyar, aki ezt kikéri magának, és azonnal lezsidóz...alá Kertész Ákos. -
Lantee #52975 ...és hogy rátegyek még egy lapáttal --> Kertész Ákos magyarozott egy egészségeset egy amerikai lapban, és hát mindannyian tudjuk, mi lett az eredménye. Szóval mégiscsak fáj egyeseknek? Akkor szerintetek a zsidók nem unják még?
Annyira, de annyira szeretném, ha a magyar ember inkább könyveket olvasna a móóónika só nézése helyett... -
#52974 még mindig ez a téma -
Garfield #52973 Más oldalról közelíteném meg: egyáltalán nem hiszem, hogy zsidózó számára van érdemi különbség a zsidó és cionista közt, ez a fogalmi kettősség csak valamiféle verbális hókuszpókusz számára, hogy formailag ne mondhassák rá, hogy a zsidókat utálja. -
#52972 "amikor a külsőre eltérő embereket különböző rasszoknak tartja"
Mivel különböző rasszokba is tartozik. -
#52971 Szóval akkor antiszemita= anticionista? -
Tsol #52970 jah, lol -
ManoNegra #52969 De igy már érdekes! -
ManoNegra #52968 Kihagytam szerencsére. -
Ironman2 #52967 Most volt róla szó az RTL hiradóban.Nem nézted? -
ManoNegra #52966 -
Ironman2 #52965 Dopeman-t miniszterelnöknek! Az ellenzék szerint ő lett a legnagyobb vezérszónok -
ManoNegra #52964 Annyira engem se, de legalább tisztábban látnék. Mindegy... -
Garfield #52963 Ha komolyan érdekel, akkor zsidó hitközségekben tudnak segíteni, de amennyire tudom, nem az a párszáz oldalas, Biblia jellegű olvasmány. -
Garfield #52962 Nem tudok, mert nem érdekel a Talmud szövege.
De annyit emlegették/emlegetik az övét, hogy annak utánanéztem, mi igaz belőle. Háát, nem sok. -
Garfield #52961 Az hogy az ókorban mivel szolgáltak rá a zsidók az utálatra mellékes, az hogy most mivel szolgál rá a zsidó arra hogy utálják, egyáltalán nem mellékes.
Frászt. Az ókor óta tart, ergo a történelmi hagyományok révén nagyszerű bűnbakok a XX. század sérelmeire.
De volt már korábban egy hasonló vita, akkor abban maradt a megegyezés hogy a cionista réteg az, akik tehetnek a dolgokról. Ez valóban így van, de a cionista ugye zsidó, a zsidó pedig egy olyan fogalom ami itt terjeng a levegőben, és ha az ember felháborodással ír, előbb írja le hogy zsidó, mint hogy cionista.
Nem, nem volt megegyezés. Ezt az antiszemiták találták ki és kísértetiesen hasonló logikát dobnak be a cigányok esetében.
Mi valójában nem utáljuk őket, mert a pirézek egy kedves okos, aranyos népcsoport. Mi a pirézek egy picike rossz, gonosz, alattomos részét utáljuk ezért meg azért, ők a borézek.
Kár, hogy a hétköznapok szintjén megdől az egész, amikor is:
- a borézek emlegetése minden második szökőévben történik, és valahogy mindig a pirézek a köcsögök;
- érdekes módon egyesek részéről el-elcsattan a piréz jelző is olyankor, amikor a saját nemzet/etnikum vélt vagy valós érdekeivel ellentétes véleményen van valaki.
Akkor most helyettesítsük be a fentiekbe a zsidó-cionista, valamint a roma-cigány jelzőket.
a zsidó pedig egy olyan fogalom ami itt terjeng a levegőben, és ha az ember felháborodással ír, előbb írja le hogy zsidó, mint hogy cionista.
Ugye te is érzed, hogy ez most qrvára izzadságszagú magyarázkodás volt?
Abban az esetben pedig hogyha egy dolog kapcsán konkrét tulajdonnév meről fel, mint pl. a korábbi pálda Slota, akkor nem szlovákot fogok írni, hanem hogy Slota, max a végére odacsatolom hogy egy szlovák kg.
Egy hitelminősítőnek vajon miért a "kampós" a jelzője és miért nem a nemzeti hovatartozása alapján a "brit"? -
ManoNegra #52960 Más Talmud fordÍtást nem ismerek. Annak sem szántam nagy figyelmet, de ha Te tudnál ajánlani egy autentikust, abba belenéznék. -
Garfield #52959 a ma kialakult formájával kapcsolatban
Az erre fogékonyak mind a mai napig valódinak hiszik a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét: mikor is íródott?
Az erre fogékonyak által újra meg újra idézgetett, állítólagos Talmud-részletek kinek is köszönhetők? Luzsénszky Alfonz neve mond valamit? Mikor is élt?
A nácizmus csak annyiban mutatott újat, hogy állami szintre emelte az antiszemitizmust, és összekapcsolta a célzott megsemmisítéssel. -
#52958 Az hogy az ókorban mivel szolgáltak rá a zsidók az utálatra mellékes, az hogy most mivel szolgál rá a zsidó arra hogy utálják, egyáltalán nem mellékes. De volt már korábban egy hasonló vita, akkor abban maradt a megegyezés hogy a cionista réteg az, akik tehetnek a dolgokról. Ez valóban így van, de a cionista ugye zsidó, a zsidó pedig egy olyan fogalom ami itt terjeng a levegőben, és ha az ember felháborodással ír, előbb írja le hogy zsidó, mint hogy cionista.
Abban az esetben pedig hogyha egy dolog kapcsán konkrét tulajdonnév meről fel, mint pl. a korábbi pálda Slota, akkor nem szlovákot fogok írni, hanem hogy Slota, max a végére odacsatolom hogy egy szlovák kg. De ezektől a dolgoktól nem érzem magam rasszistának. -
#52957 Ezt az egészet a ma kialakult formájával kapcsolatban írtam, és hogy számomra helytelen, természetesen a 3ik birodalom előtt is volt rasszizmus. -
ManoNegra #52956 Nem elmaradt, hanem nem működik. Addig biztosan nem, mig ők nem akarják. Részünkről az igény megvolna... -
Garfield #52955 A cigányság integrálása a társadalomba nemcsak nálunk, hanem másutt is elmaradt, legutóbb Bulgáriában borult ki a bili. De az "integrálás" legkevésbé büntetőjogi kérdés. -
ManoNegra #52954 Ezt nem tudtam, mindig tanul az ember, köszi.
Azért csak érdekes, hogy a magyar és a szlovák, vagy bármely szomszédos ország kisembere békében él egymás mellett általában mindenféle uszÍtás ellenére, viszont ez elég ritka a cigány-nemcigány szomszédokkal kapcsolatban. (direktnem magyart írtam) -
Garfield #52953 Mondom, kulturális különbség. Akkoriban bőven elég volt az, ha az egyik nép szokása pont ellentétes volt a másikéval, hát még ha ezeket a szokásokat vallási szabályok mondták ki. Nem kell rögtön zsidó világuralomra gondolni... -
ManoNegra #52952 Gondolom semmivel sem szolgáltak rá úgy általában egyesek... -
Garfield #52951 A rasszizmus nem rassz, hanem külső jegyek alapján csoportosít, mely a cigányok esetében bőven megáll. (Mellesleg ha már szóelemzésnél tartunk, akkor azt ugye tudtad, hogy a "rasszizmus" szó gyökere abból a gyarmati szemléletből származik, amikor a külsőre eltérő embereket különböző rasszoknak tartja?) A magyarokkal szemben azonban nem ilyen tulajdonságok alapján vannak ellenérzések a környező országokban, hanem pusztán az etnikai hovatartozásuk alapján. -
Garfield #52950 Itt most nem arról van szó, hogy zavar vagy sem, hanem arról, hogy miért írják ki a vélt vagy valós származást az egyik esetben és miért nem a másikban. -
ManoNegra #52949 Ugye a ciányellenességre is azt mondják, hogy rasszizmus. A cigány egy faj? -
Garfield #52948 Van olyan, hogy magyar faj?
Ezt egyébként tanítják valahol, vagy autodidakta módon is el lehet sajátítani? -
ManoNegra #52947 Eltűnt amire reagáltam. -
ManoNegra #52946 ? Bocs, de itt most nem látom az ellentmondást. Biztos bennem van a hiba. -
Garfield #52945 1. Ebben igazad van.
2. Te még mindig kevered a dolgot, és nem érted, mi a különbség a hír és a körözés közt. A bűnügyi hír az olvasok bulvárhír iránti éhségének kielégítésére szolgál, a körözés az, ami a hatóságok munkáját segíti.
3. Én ebben azért nem lennék olyan biztos, miért ugyebár a "BAZ megyében betörtek" típusú hírekre jobban ugrik a közönség, mint a "X. kerületben elütöttek egy gyalogost a zebrán". -
#52944 te kajak semmit nem gondolsz át abból, amit írunk
hagylak is a faszba, jó zsidózást/cigányozást! -
Garfield #52942 Ez nem tegnap kezdődött, hanem bőven az ókorban, és bőven elegendő volt hozzá az együttélő népek közti kulturális különbség, ez pedig aztán az európai kultúrkörben szép, több évszázados karriert futott be. -
#52941 Akkor most a szomszédos államok nácik, esetleg rasszisták?
Mert ha idehaza annak számít, ha valakit származásán nevezel, akkor a logika szerint a szomszédos államoknak egyenesen a sátán kutyáinak kell lenniük. -
ManoNegra #52940 És én hogyan dolgoztam meg a Benes dekrétumért? írtam már, hogy nem ítélek el senkit kollektíven azért, aminek született! -
#52939 Lényegtelen feltételezéseken rágódtok és mindenhova rettegő embereket képzeltek, pedig ti is leírjátok, hogy nem ilyen a világ.
Hát akkor most nem értem, de már nem is érdekel. :)