Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
( www.gyaloglo.hu s.o.s. - help belépési lehetõségek: )
http://gyalogoska.freeweb.hu/gyaloglo/gyaloglo.html
Az újabb államadósság-csökkentõ intézkedéseknek is a magánnyugdíj-pénztári vagyon lesz a forrása.
A manyupban maradók búcsút mondhatnak a pénzüknek.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..
A Bokros által feszegetett problémák az olajcsúcstól függetlenül is fennállnak. Gondolom a tiszalöki polgármestertõl sem várod el, hogy a stábjával(=egy szem manci néni)országos szintû reformokat készítsen elõ.
olcsóbb béreket a nyugati világnak(na ez lehetetlen)
Azért ebben nem lennék annyira biztos. Németországban több évtizedes hagyománya van a bérkiáramlás visszafogásának. Az így felszabaduló forrásokat igen okosan felhasználva visszaforgatták a gazdaságba.
Alapvetõen a germán országokban van annyi önfegyelem és elõrelátás(+100 milliós szakképzett káeurópai bázisra), hogy átvészeljék a turbulenciákat.
De van olyan megoldás is hogy vámokat raknak a bejövõ termékekre. Illetve nagyobb az esélye egy antiglobalista rendszer kialakulásának.
Ez alúlról fog kezdeményezõdni és hamar elterjed.
Valószínûleg ez már 10 éven belül realitássá válik.
anno 1987
Szerintem már most is az az állam akinek tõkéje van, minden döntés azoknak kedvez aki a lóvét hozzák.
...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen
...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen
Oda nem nagyon kell katapultálni, azon sem csodálkoznék ha Albánia megelõzne minket a közeljövõben.
Live for nothing or die for something.
Vagy addigra már a tõkések lesznek az államok?
Ez mi?
Bokros abszolút nem beszél a peak oilról amihez képest az államadóság semmi.
Másrészt két megoldást javasol az olcsóbb kínai/indiai termelés ellen
1, olcsóbb béreket a nyugati világnak(na ez lehetetlen)
2, jobb termelést (energia)
De van olyan megoldás is hogy vámokat raknak a bejövõ termékekre. Illetve nagyobb az esélye egy antiglobalista rendszer kialakulásának.
Ez alúlról fog kezdeményezõdni és hamar elterjed.
Amit lokálisan meg lehet majd termelni azt megtermelik.
Volt egy olyan cikk itt ahol arról írnak hogy hozzák vissza a termelést európába mert a gépek már olcsóbbak mint a kínaiak.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Karl Marx, 1867
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ettõl függetlenül legalább akkora esélye van a gyors felbomlásnak, mint a további központosító lépéseknek.
Nem lesz egységes fellépés, mert nem egységes európa. Ahány nemzet annyi érdek, irány és nyelv. Európa hamar ki fog múlni. Nincs egységes irányítás, se gazdasági se politikai, se katonai téren. Az egységes nyelv a hatékonyságot növeli. De hát felesleges, míg mindenki más irányba evez.
Mondok valami jobbat: Ha nem sikerül egységes stratégiát kialakítani, akkor Kína és India felzabálja Európát. Szerintem ez nagyobb kényszerítõ erõ, mint a tiszalöki mancika lelki világa.
Ezen mentalitás mentén van is eredmény. Szinte "senki" nem beszél itthon folyékonyan legalább egy idegen nyelvet.
Egy-két generációváltás és a nyelv már nem lesz probléma. Az Atom által említett déli/balkáni népekre jellemzõ mentalitás már nehezebb dió.
Szerintem nem baj ha a West Endben nem tudnak angolul,itthon beszéljünk csak magyarul,ha azt mondják hogy a vásárlók nagy része külföldi akkor legyenek olyanok az itthoni fizetések hogy a vásárlók nagy része itthoni lehessen,és akkor megszûnik a nyelvi probléma.