61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Vlala #53060 Négy éve állítólag volt, úgy hívták, hogy fidesz. Mindenki kiment, ha nem is tüntetni (nem, a zavargásokban senki nem vett részt), csak "békésen sétálgatni az utcán, hogy aztán a kormány által kézivezérelt, azonosító nélküöli brutális rendőrökkel félholtra veresse magát.
Ez egy ilyen ország. -
Garfield #53059 Itt a nagy különbség köztünk: én a kifogásolható viselkedést vetem meg, te viszont azon keresztül egy népcsoportot bélyegzel meg. -
Vlala #53058 Talán ne a tomcat-féle fordítást olvassa, mert az elég szar lett. -
Garfield #53057 De válaszoltam, csak nem a válaszomra vagy kíváncsi, hanem jól láthatóan irányítani akarod a beszélgetést.
Igen, valami oka biztos volt arra, hogy kialakult, csak ez jóval egyszerűbb okokra vezethető vissza 2-3 ezer évvel ezelőtt, mint mondjuk manapság. Én mondjuk arra tippelek, hogy a magukba fordulás, a többségtől való elzárkózás és a kívülállók kirekesztése is elég ok lehet arra, hogy valaki irigyen tekintsen rájuk.
Hogy miért pont ők? Nem tudom. Talán azért, mert az ő vallásuk az európai kultúrkör egyik alapja, így a világ ezen részén mind a mai napig fennmaradtak mind fizikálisan, mind kulturális formában. Ezzel együtt fenn tudott maradni a velük szemben tanúsított ellenérzés is.
Az utolsó kérdésedre azonban a válaszom: ok nélkül. Nekem az ember tette számít, nem pedig az, hogy zsidóként, magyarként vagy pirézként tette. Ebből kifolyólag nálam nem értelmezett néhány ember vélt vagy valós tette alapján egy egész népcsoportot elítélni. -
Garfield #53056 A barnáS-feketéS SzAros világban nem mi élünk. -
Garfield #53055 1. Zsidózás az én fogalmaim szerint:
- a "zsidó" szót a másik félre szitokszóként használva, teljesen indokolatlanul, pusztán azért, mert annak a véleménye sarkosan szembemegy; előfordulási helye általában felfokozott viták során
- az előbbin túlmenően valamiféle vélt ködös összefüggés során a "zsidó" jelző használata az amúgy nem szimpatikus személyek, szervezetek, médiumok, stb. vonatkozásában (Zsidex, Zsidesz ismerős?...)
- az előbbieken túlmenően a zsidó jelző használata olyan környezetben, ahol az égadta világon semmi sem indokolja az érintett személy népcsoportjának felemlegetését, ráadásul mindez úgy történik, hogy az esetlegesen még megemlített további személyek kapcsán nem kerül hangsúlyozásra az ő népcsoportjuk; különösen akkor látványos ez, amikor egy adott személy etnikai hovatartozását a nemzeti hovatartozásával állítják szemben, pl. zsidó - magyar, mintha a kettő kizárná egymást.
2. Nem. Csak ez a válasz magában foglalja azt, hogy valaki előítélet-mentesen meg tudja magyarázni, mi a baja a cionizmussal. A cionizmus túlnyomórészt ugyanis inkább a zsidó nemzetről, a zsidó nemzeti egységről szól, így az anticionizmus még egész jól elműködgetne, amíg a liberális jogvédőket amúgy lenéző anticionisták engednek az új szeleknek és a palesztinok nevében/mellett ők maguk játszanak jogvédőset. De az egész anticionista duma eléggé megbicsaklik itt, Közép-Európában, ahol is régi szép, antiszemita nézeteket akarják tisztára mosni velük. -
#53054 Inkább fekete fehérben, mint abban a hol rózsaszín ködös, hol barnás szaros világban amit idevetítetek. :) -
Garfield #53053 Hagyjad, aki csak fekete-fehérben tud gondolkodni, annak magyarázhatod az RGB kódokat... -
#53052 - Tisztelt forabbi úr!
Nem régen beleolvastam a talmud-ba, a zsidók szent könyvébe. Olyan törvényeket láttam, amik nem csupán felháborítóak, hanem egyenesen megtorlást követelnek. Azt már meg is szoktam, hogy goj-oknak nevezi az EMBERT a zsidó, de a NYÍLT PEDOFILIÁT, ILLETVE RABLÁST ÉS BUNCSELEKMÉNYEKET,melyek ellenünk elkövethetnek ( az o elképzelésük szerint ) azon igen meglepodtem. Kirabolhatnak, hazudhatnak, csalhatnak, mi több 3 éves + 1 napos lánygyermekkel is közösülhetnek.. HM?? Én keresztény vagyok ( KONKRÉTAN JEHOVA tanúja.. ) és remélem hamarosan végetvet Ábrahám Izsák és Jákob ISTENE AZ ÖNÖK TÉVELKÉPZELÉSEINEK. Üdv. Egy EMBER
"Uram, Önt alaposan megtévesztették, mert amit olvasott, nem más, mint közönséges antiszemita hamisítvány! Sajnos, jelenleg büntetlenül lehet terjeszteni! A Talmud egyébként sosem volt szent könyv, hanem az ókor végi zsidóság enciklopédiája, de ilyen törvényeket, leírásokat nem is tartalmaz. Ha kíváncsi a valósi Talmudra, keresse meg honlapunk nyitó oldaláról annak Interneten is olvasható válogatását, vagy szerezze be Molnár Erno fordításában, összeállításában A valódi Talmud címu könyvet. Ezek után minden bizonnyal megbánná a nekem címzett bántó szavait. Üdvözlettel: R.T."
-
#53051 Ilyen hozzáállás vezetett a mára "átkozott" 2/3-hoz. -
#53050 itt nem zsidópártiság van te szerencsétlen... csak kirekesztésellenesség :) -
#53049 az átlagember vérprimitiv. kell egy, "közös" ellenség, erre a zsidók perfektek: van köztük elég hatalommal bíró, gazdag ember akire egyébként is irigy az átlag, nosza sulyosbitsuk, legyenek bűnbakok (is) :) -
#53048 Kérdése van? - kattintson ide -
#53047 Ám az a nagy probléma hogy mikor majd a tukók épp benéznek a topikba, vihognak egyet mint egy idióta, és beírnak valami hülyeséget ahelyett hogy válaszolnának a lényegre. Gyanús hogy itt tudatlan elröfögések vannak bele a nagy semmibe, meg ha lehet egyet szídni a viktort akkor odadurrantanak egyet ész nélkül, azt véget is értek, a színvonal ennyit engedett meg... -
#53046 Vagy 100 oldal van arról hogy az Orbán Viktor egy szemétláda, most ez az egy oldal a zsidóság témában ami zavar ? Vagy probléma hogy egy idő után aztmondja az ember, na most akkor álljon meg a menet indokold meg a véleményed ? De tudod mit ? Nem az húzta el idáig a témát aki rákérdezett, hanem azok akik körülírták mert egy kérdésre nem tudnak válaszolni, csak körül írni azt. Az meg hogy trollnak nevezel valakit, aki különben nem is trollkodik csak eltér a véleménye, utána pedig bevágod a "hisztit" eléggé gyerekes módszer nem gondolod ? Nem hinném hogy egy fórumra való. -
remark #53045 Lerázni, vagy lezárni?
Bocs, megint csak kérdeztem. Téged ez meg frusztrál. Ismered az okát? Fenébe, ez is csak egy kérdés... :-)
(Most már csak viccelek, nehogy komolyan vegyél!) -
#53044 annyiban érint a téma, hogy már unom ezt a témát, és szeretném lerázni a több mint egy oldala tartó kérdéseit.
Úgy látszik csak megpiszkáltam a trollt, úgyhogy lépek is. (jaja, lelépek, mert nem tudok válaszolni, jaja!) -
#53043 Akkor most menjűnk le oviba te jó ég. Miért kezdtél el válaszolgatni olyan dolgokra, amire nem tudod a választ, vagy nem is érint ? Mivel elkezdtél válaszolgatni a feltett kérdésekre (persze nem a főkérdésekre sajnos), jogomban állt feltételezni hogy érint a téma, sőt neked is szól egyrészt. -
remark #53042 Nem ez volt a kérdése, olvasd el figyelmesebben. -
remark #53041 Én is! -
#53040 hol láttál te engem bármilyen oldalra állni abban a témában, hogy miért alakult ki a gyűlölet a zsidóság iránt?
tejóég -
remark #53039 A véleményem az, ami a feltett kérdésemből következik: aki szerint a zsidókat ok nélkül okolják dolgokkal, annak meg illene tudnia válaszolni azt a kérdést, hogy akkor hogyan alakulhatott ki a zsidóellenesség? Ez a véleményem. -
#53038 És ? Te egy vagy, az ide írogatók közül. Mindenesetre ez mellékes volt, a kérdésem második felére jobban szeretnék választ látni. -
#53037 na akkor halljuk a véleményed.
egyébként én kérek elnézést, hogy kötözködésnek vettem, hogy már lassan egy oldala kérdezgetsz ugyanarról a témáról, és megpróbáltam megválaszolni a kérdésed (egy szerintem jogos érvvel). -
#53036 ...
azért írtam többesszámban mert így kezdte a kérdést a posztban, amire válaszoltam: "Én azokat az ide írogatókat kérdezem..." -
remark #53035 Mivel én már utánanéztem, de pont azért kérdezek másokat, mert mások véleményére vagyok kíváncsi, így nem az a kötözködés amit én csinálok, hanem az, amit te. Talán pont azért kötözködsz, amit meg is fogalmaztál: fogalmad sincs, hogy miért alakult ki az a zsidókkal kapcsolatos helyzet, amit mindenki érzékel, és amivel kapcsolatban mindenkinek határozott álláspontja van. -
#53034 "akik látszólag amellett érvelnek, hogy az emberek a zsidókról ok nélkül gondolják azt a sok "rosszat" amit gondolnak" - Mert ebben a topikban valóban egyfajta "zsidópártiság" van, de érdekelne hogy miért írtad a hszed többesszámban de ha már többesszámban írtad, ha vki-vkik nem tudják hogy mi a helyzet akkor miért állnak bármelyik oldalra is, és védekeznek/támadnak egy vitában ? -
#53033 Kezdésnek ajánlom ezt a könyvet például
Igaz nem pont a zsidókkal foglalkozik, de valahol ott van a témában...
Nálam már rég fel van írva, de sajnos időhiányában még nem jutottam el odáig, hogy hozzálássak. -
remark #53032 Köszönöm a választ!
De ugye érthető, hogy én azokat próbálnám faggatni, akik szerint senkinek sincs valós oka rosszat gondolni zsidókról. És ha ezzel a feltételezéssel élünk (amivel én nem értek egyet, de ez egy másik kérdés, hogy én mivel értek egyet és mivel nem), akkor logikus a kérdés, hogy na de akkor hogyan alakult ki ez a helyzet ami kialakult? De ezt a kérdést annak kellene feltennie magának, aki szerint a zsidókat ok nélkül vádolják az emberek.
Érthető ez így? Vagy most már túlmagyaráztam a dolgot? :-) -
#53031 nem tudjuk miért így és miért náluk alakult ki, nem vagyunk se történészek se szociológusok, se semmilyen rokonszakmájúak. Minek okosodjak olyanról, amiről nem tudok eleget hozzá?
Ha tényleg érdekel, már rég utánanéztél volna (és nem a Kurucinfón), mert ez így csak kötözködés. -
ManoNegra #53030 "Minden korábbi időszakhoz képest megnőtt a 6. század első felében az uzsoratőke szerepe. A kereskedelmi tőke az ország gazdasági életében uzsoratőkévé vált. A közép-mezopotámiai nagybirtokok öntözéses gabonatermésének többletterméke ugyancsak uzsoratőkeként került vissza a termelésbe (vetőmag) és a fogyasztásba. Az uzsoratőke döntően járult hozzá ahhoz, hogy a kistermelő gazdaságok csődnek voltak kitéve, illetőleg tönkrementek és a korábbi tulajdonosok sirquként kerültek függő helyzetbe.
A 6. század nagy pénzforgalma megkönnyítette a felhalmozást. Az uzsoratőke Mezopotámiában sajátos "bankházak" kialakulásához vezetett. Közülük kettő, az "Egibi ház" és a valamivel későbbi "Murasú fiai" cég (Babilonban, illetve Nippurban) ránk maradt könyvelési okmányokból ismert; működésük egészen az 5. századba nyúlik át. Mindkét cég terjedelmes ingatlantulajdonnal rendelkezett; e szántókat részben bérbe adták, részben maguk műveltették, a lakóházakért magas lakbért szedtek. Utazó kereskedőik - cégtagok vagy alkalmazottak - nagy szállításokat bonyolítottak le. Ügyleteik többsége uzsorakölcsön volt, pénzben is, gabonában is. Bérbe adtak szerszámokat, szállítóeszközöket. Számos idegen rabszolgájuk volt, ezeket többnyire szintén bérbe adták. A rabszolga-bérlet a szabad bérmunkások bérének leszorítását is szolgálta. A két cég földjei egész Dél-Mezopotámiát behálózták; a babiloni "Egibi ház" például Urukban is tartott fenn birtokokat. A földek kisparcellák voltak, ami a földtulajdon koncentrációjának folyamatát és e folyamatban az uzsoratőke szerepét bizonyítja; a cég tönkrement kistermelő szabadoktól vásárolta meg őket az uzsorakölcsön fejében."
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/mezopotamia2.html -
remark #53029 Én abban biztos vagyok, hogy a "zsidók" (inkább csak: egyes zsidók) tudják mi a pálya. Én azokat az ide írogatókat kérdezem, akik látszólag amellett érvelnek, hogy az emberek a zsidókról ok nélkül gondolják azt a sok "rosszat" amit gondolnak. Ezeknek szól a kérdésem, hogy ez így eddig oké, de arra csak van valami válaszuk, hogy hogyan alakult ki ez a helyzet? Vagy anélkül állítják amit állítanak, hogy meg sem vizsgálták, hogy hogyan alakult ki az a helyzet, amiről véleményt mondanak? -
#53028 A zsidók pontosan tudják hogy mi a helyzet, a negatív festés, holokauszt (és még kitudja mi), csak fegyver a tudatlan ember gondolatainak manipulálása, a tudatlan ember pedig utána az eszköz azok ellen akik átlátnak a mocskos dolgokon. Ahol meg nem agyilag megy a műsor, ott meg megy pénzel, a pénz meg nagyúr, akit lefizetsz az utána olyan mint a kisangyal, megcsinál bármit, akár egy ország tudatos leépítését is, ők a zsidóbérencek. -
remark #53027 Pedig nem kérdeztem semmi bonyolultat, így szerintem választ adni se lehet bonyolult. Ha azt elismerik, hogy a zsidókkal több ezer éve baja van egyeseknek, akkor arra a kérdésre miért nincs válasz, hogy hogyan alakulhatott ki ez a helyzet? Ha valakit érdekelhetne ezen kérdésre adott válasz, az pont a zsidóság kellene hogy legyen. Látják, hogy bajuk van velük az embereknek, de még egyikőjük se vizsgálta meg azt, hogy miért alakult ki ez a helyzet? Én ezt nem hiszem el. Ezért szeretném tudni, hogy egy zsidó vagy "zsidóság ügyeiben járatos" ember szerint hogyan alakulhatott ki ez a mostani helyzet. -
remark #53026 Lásd eredeti kérdésem: "Bár olyan kijelentéseket is hallottam már, hogy azért utálják sokan az USA-t, mert irigylik a szabadságukat. Gondolom ilyen hülyeséget a zsidókkal kapcsolatban is le lehet gyártani. De ne tedd meg."
De ha már irigység: miért pont az zsidókra irigyek az emberek? Csak nekik van olyasmijük, amire mások is vágynak? És mi ez a dolog, amire mások is vágynak?
Valamint miért sugallod azt, hogy csak annak vannak problémai a zsidókkal, aki primitív? Van ennek a feltételezésnek bármi alapja? -
#53025 Irigység ? Meséld már el hogy mi az, amiért irigynek kéne lenni a zsidókra ? A bankrendszer, esetleg hogy az USA úgy táncol ahogy ők fütyülnek, esetleg az országukra ami a szomszédok részéről eléggé közkedvelt ? A történelmük ? Vagy mi ? -
#53024 Gyakran a gyűlölködés alapja az irigység.
"Nézd a Grünéknek milyen szép üzletük és házuk van, neked meg mid van? Semmi" és a primitívjének ennyi elég is. -
#53023 Ha sűrűbben írsz majd ide rájössz hogy itt szeretik körülírni a kérdést a kollégák. :) Vagy 2-3 nap múltán mikor megemlíted hogy most mivan, jön a kérdés hogy "mi volt a kérdés?" :D De tudat alatt vágom hogy miért van ez, így különösebb hangsúlyt nem is szentelek a dolognak. -
#53022 ez így igaz sajnos.. -
remark #53021 Nem válaszolsz valamiért a kérdésre, helyette leírod, hogy egy kis kulturális különbség felnagyítódott és hatalmas karriert futott be.
A kérdésem az, hogy miért pont a zsidósággal kapcsolatban futott be ekkora karriert egy bizonyos kulturális különbség? Hisz ezernyi más kulturális különbség is létezett és létezik, miért pont a zsidók esetén alakult ki az a helyzet, hogy ezért a zsidókat üldözik.
Valamint az is érdekelne, hogy melyik ez a kulturális különbség, ami miatt szerinted a zsidókat üldözik?
És azt is megkérdezném, hogy akkor ha már így sikerült beazonosítani az okokat, akkor mi a konklúziód? Okkal, vagy ok nélkül üldözték és üldözik a zsidókat?