61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • banok
    itt a végén egy kérdőjel volna.
  • Willenbrock
    Azt én sem értem hogy hihették azt a harcolók hogy a szovjetúnióval szemben erővel függetlenséget érhetnek el.Ennyire bíztak volna a nyugat segítségében vagy azt gondolhatták hogy már úgyis nyakig benne vannak a lázadásban és nincs visszaút vagy a harc vagy az AVH?Akkor is lehetett már szerintem sejteni hogy a nyugat miattunk nem rúgja össze a port a kommunista hatalommal.Mindenesetre bátor dolog volt harcolni a túlerővel és újat húzni az AVH-val,nem érdemes azt kérdezni megérte-e,hanem azt hogy hol állt az igazság?Az pedig a magyar szabadságot akarók oldalán állt.
  • banok
    Te is nyalhatod magadat a nőddel az utcán vagy szeretnéd, hogy betiltsák.
  • banok
    Igen az a szabadsághoz tartozik.
  • Bronx South
    "Melegek? Hm...a világ legnagyobb meleg közössége San Francisco-ban található; Nem egy államban törvényesen házasodhatnak, sőt, gyermeket is örökbe fogadhatnak."

Hogy a melegek nyalhatják egymást az utcán, házasodhatnak az a szabadsághoz tartozik ? Elég fura értékrendel rendelkezel, vagy agyilag vagy fura, nem sok szót találok amúgy.
  • neB
    Nem egy államban meg erősen tüntetnek ellenük és tiltva van a melegek házassága. A hitről meg csak annyit hogy elég ha azt mondom muzulmán és akkor máris ugranak rá az amerikaiak az egész ország alapból nagyon keresztény beállítottságú amivel sajnos eggyütt jár az hogy a többi vallással szemben lenézőek. Legalábbis én ezt tapasztaltam az évek során ahogy olvasgattam az internetes oldalakat. De itt van egyébként egy teljesen jó link hogy Kínából hogyan látják az USA-ban levő helyzetet. És ezek tények.

Miért most milyen várost pécézzek ki? Los Angelest oké akkor ott vannak a különböző klánok, drogcsempészet a szegényebb kerületek (Inglewood, Compton) és a szmog. Vagy Chicagoban a Black Ring vagy New Yorkban Harlem minden városnak vannak árnyoldalai pont úgy mint itthon is.

Az illegális bevándorlókat pedig nem kitelepíteni kell állandó jelleggel hanem valamilyen megoldást keresni mert mindig lesznek mások akik visszajönnek helyettük.
  • Bronx South
    Nem tudom észrevetted-e, itt vagyunk páran akik a mai politikával kapcsolatban ellentétes véleménnyel vannak, viszont a történelmünk terén valamennyien egyet értünk, rajtad kívül egyik se ír ilyeneket mint te. És ilyenkor újból és újból elgondolkozok hogy ki lehet a drót másik végén (valós nemzetiségileg).
  • ManoNegra
    Változásról akkor beszélhetnénk, ha az átkos rendszer szekértolóit eltávolítjuk a közéletből. Tehát nem volt itt túl nagy változás.
  • Lantee
    Személyesen átéltem, nincs szükségem történelemkönyvekre. Jó időben - ez volt a kulcsszó.
  • banok
    1989-ben volt nem kicsit hátszél. Mielőtt írsz olvasgass történelemkönyveket...
  • Lantee
    Értem senki sem halt meg. Rossz hír, de a haláluk teljesen felesleges volt. Miért is állt ki pár egyetemista hőbörögni, mikor pontosan tudták, hogy az oroszok leradírozzák őket? Ja, hogy az USA segítségét várták? Mi volt '89-ben? Egy puskalövés nélkül megtörtént a változás.
    Természetesen sajnálom az akkori áldozatokat, de eléggé nehezemre esik hősökként gondolni rájuk. Megcibálni az oroszlán bajszát nem hősies, hanem vakmerő dolog.

Logikus gondolkodással, jó időben való cselekvéssel sokkal több mindent el lehet érni, és ezt a történelem is alátámasztja.
  • banok
    1848-49-ben vagy 1956-ban nekem az akkori emberek bátorsága a "nagy dolog".
  • ManoNegra
    Dínomdánom nincs az utcán ilyenkor, megemlékezni pedig kötelességünk a mártírjainkról, hőseinkről.
  • Bronx South
    Talán az ünneplést kevered a megemlékezéssel nem-de ? Legalábbis én nem szoktam pezsgőt bontani a piros karikás napokon, viszont számomra sokat jelent hogy meghaltak páran az én, vagy akár te jövődért. Ha te ezt leszarod az egy súlyos dolog.
  • banok
    Rengeteg dolgot le tettünk az asztalra csak észre kell venni. Sok negatívumot felnagyítunk azt mondjuk rá, hogy csak itthon van ez pedig antiszemitizmus, idióták mindenhol vannak.
    Persze Mo. nem tökéletes de van egy hírem ha van is tökéletes ország nem sok van belőle.
  • Lantee
    1956-ban pár nap leforgása alatt meghalt egy csomó magyar ember, rengeteget lecsuktak vagy kivégeztek, aztán még 33 évig minden maradt a régiben. Tényleg ezt ünnepeljem?
    1818-19-ben meghalt egy csomó magyar ember, rengeteget lecsuktak vagy kivégeztek, aztán minden még rosszabb lett, mint volt. Tényleg ezt ünnepeljem?

Igen, ünnepeljünk olyan időpontokat, cselekedeteket, amiktől az ország és az emberek sorsa jobbra fordult. A hőzöngés - ha nincs kézzelfogható eredménye - számomra csak hőzöngés marad. Már attól is hupililát hányok, hogy 2006. októberét forradalomként emlegetik, mert pár ultra felgyújtott néhány autót, és bebaszott egy pár kirakatot.
  • Lantee
    Talán sarkított a véleményem, de hidd el, én sem így születtem.
    Csak tudod elég lehangoló tud lenni, ha évekig más sem tapasztalok, hogy semmi nem működik egy országban normálisan, de a mellveregetés elvárás. Majd ha valamit le tudunk tenni az asztalra, talán az én véleményem is változni fog.
  • Bronx South
    Talán mert egy érdekből kötött szerződésnél nagyobb szó egy szabadságharc, ahol emberek halnak meg a hazáért ? A kiegyezés inkább a Habsburgok érdeke volt a Magyarokkal szemben, mert elég sok vereséget elszenvedett hadilag és politikailag akár a Németektől, Olaszoktól, és az Oroszoktól is, nem igazán bírta már a szusszal meg hát ott voltak még a Franciák is.

Ha meg 89 -et megünnepelnénk, megünnepelhetnénk a Török vagy a Tatártól való felszabadulást is nem ?
  • Lantee
    Melegek? Hm...a világ legnagyobb meleg közössége San Francisco-ban található; Nem egy államban törvényesen házasodhatnak, sőt, gyermeket is örökbe fogadhatnak.
    Ateisták? Az egyik legváltozatosabb ország a vallásokat (is) tekintve. Természetesen a republikánusok között - és a holdudvarukban - nagyon dívik a kereszténység.
    Szabadság? Azt csinálsz, amit akarsz, amíg a tevékenységeddel nem veszélyezteted az államok biztonságát. Szerintem ez teljesen érthető.
    Detroit? Pittsburgh? Egy szóval sem említettem, hogy kolbászból van a kerítés. Ott is van munkanélküliség, de mindig is volt. Ott is vannak erősen alulképzett emberek, mindig is voltak. Nagyszerűen kipécézted a két - talán - legnagyobb problémákkal küzdő várost, de még nyugodtan mellé tehetnénk párat.
    Nem azt mondom, hogy az USA tökéletes. Számomra is sokkal szimpatikusabb Kanada. De azt se felejtsük el, hogy Kanadában nagyjából 30 millió ember él, szemben az USA 320 millójával.
    Múlt heti hír, hogy közel félmilló illegális bevándorlót pateroltak ki az USA területéről idén. Akkor mennyi maradhatott? Személyesen ismerek vagy 10-15 magyar embert, akik jelen pillanatban is mindenféle engedély nélkül dolgoznak az usában.
  • banok
    Azért ez is elég sok túlzással van tele. Én büszke vagyok Magyarországra és szeretem is a fogyatékosságaival együtt. És miért ne legyünk büszkék a múltunkra, Mátyás Királyra vagy Puskás Ferencre? Az amerikaiak vagy britek de minden nép büszke a múltjára.
  • neB
    Én viszont írtam érveket de még csak válaszra sem méltattál.
    Amúgy meg a amit írtál #53787-ben az teljes mértékben igaz az USA-ra is ott is vannak hülye emberek nehogy azt hidd hogy ez magyar sajátosság. Amierikábban is más véleménnyel vannak nem csak a másképp gondolkodókról (csak hogy egy durva példát hozzak - melegekről és ateistákról...) Ott is vannak fekete fehér dolgok mint például a politika. Republikánus leszel vagy demokrata? ...
    Az amerikaiaknak annyira beszűkült a gondolkodásmódja hogy nem csak a szomszéd országokban (pl.: Kanadában) hanem az egész világ rajta röhög. Az elmúlt 200 évről nem tudok nyilatkozni. Az az ország amelyik nem mondom ki a nevét mert a végén még antiszemitának gondolnának hatalom keénye-kedvétől függ? És hányszor írjam hogy ott sem szabadabb az ember mint itthon nézz utána vagy valami el vagy vakulva teljesen. A zsidógyűlöletre nem hozok indokokat mert a végén még lecsuknak...

Ott messze nem paradicsomi állapotok vannak elég ha elmennél Detroitba vagy Pittsburghbe és rájönnél magad is. Nagyon úgy néz ki hogy te a hollywoodi filmekből szerezted az Amerika képedet és ignorálsz minden más információt ami ezzel ellentmondana.
  • bertino
    flemre itt senki nem kivancsi, privizzetek egymassal inkabb.
  • Lantee
    ...és ügyesen átugorjuk a kérdést, nehogy kínosan magyarázkodni kelljen?
  • Lantee
    Nevezhetjük szimpla irígységnek? Ha Magyarország lenne olyan helyzetben, hogy katonailag, gazdaságilag, politikailag, bárhogyan, de a világ szinte összes táján befolyásolni tudná a dolgok menetét, hogy az számára a lehető legkedvezőbb legyen, akkor is ugyanezt mondanád/mondanátok?

Komolyan a halálbüntetést hozzátok fel példaként az USA ellen? Hányszor szólaltak fel bizonyos egyének a magyarországi halálbüntetés visszaállítása mellett? Igaz, ezek a bizonyos egyének szigorúan csak cigányokat, zsidókat és kommunistákat ültetnének a villamosszékbe, de attól még az halálbüntetés.

Szeretek vitatkozni, amennyiben a vitapartner konzekvensen tartja magát az elveihez, elképzeléseihez, értékrendjéhez. Elég csak az utolsó 20-25 hozzászólás elolvasni, és máris látszik, hogy "Az USA a sátán"-tól eljutottunk a "Na, annyira azért mégsem szar"-ig.
  • Bronx South
    Ennyi ? Ha már elfogynak az érvek belekötünk az aláírásba, stílusba, logóba, etc ?
  • neB
    Najó az első mondatom első fele kicsit erős. :)

És Bronx South fogalmazta meg jól: "Szóval nem a kulturális értékek okozzák itt a problémát, hanem az USA kormánya, és elhelyezkedése a világban politikailag, gazdaságilag."

Én is szoktam hamburgert enni, amerikai zenét is hallgatni, filmeket nézni, sportokat követni és tényleg szép ország ha akarnám akkor sem tudnám ezeket kiiktatni az életemből mert az amerikai kultúra nagy hatással van a világra.

Amiket írtam nem sztereotípiák hanem alátámasztott tények amiket tudok bizonyítani is hiteles forrásokkal és linkekkel de nem fogom megtenni mert múltkor a Kadhafi-s írásom után is még azt mondtad hogy nőket erőszakoltak meg annak ellenére hogy én (általam) hiteles linkkel bizonyítottam az ellenkezőjét szóval ezek után nem fogok plusszmunkát okozni magamnak.
  • Lantee
    És egy kicsit vegyél vissza légyszíves, mert eléggé bicskanyitogató stílusod van. Nem ismersz, én sem téged. Ne úgy szólj hozzám, mint egy darab fekáliához! Kösz.
  • Lantee
    Nosza, kezdjük el kielemezni az elmúlt 100-200 évet, aztán majd meglátjuk.
    Kezdhetem én? Mondjuk egy egyszerű, sima kis kérdéssel:
    Magyarországon miért azok a napok számítanak a legnagyobb ünnepnek, amik SEMMIFÉLE változást nem hoztak az ország életébe, de legalább jól elpicsáztak minket? Március 15. - Miért nem a kiegyezést ünnepeljük minden évben? Október 23. - Miért nem a '89-es tényleges felszabadulást ünnepeljük?
  • Bronx South
    "de te még csak érveket sem írtál."

"De azt is írhattam volna hogy "átrágott érvek", ugyanis valóban átlettek már rágva a korábbi vitákban, akkor se nagyon tudtál meggyőzni egy antiszemita -t se a nagy igazadról."

Remélem ezzel kisegítettelek másodszorra is.
  • Lantee
    Leírhatnám ugyanazt, amit te is, de te még csak érveket sem írtál.
    Ellenben ismét csak megerősítetted az általam írottakat, miszerint: "Ahol csak egyetlen igazság létezik, az "ÉN" igazságom?"
  • Bronx South
    Milyen igazadat ? Ami nincs ? De azt is írhattam volna hogy "átrágott érvek", ugyanis valóban átlettek már rágva a korábbi vitákban, akkor se nagyon tudtál meggyőzni egy antiszemita -t se a nagy igazadról. Én elszoktam ismerni hogyha egyet értek valakivel, Garfield úr esetében 1-2 példa volt rá, de ha nem egyezik a vélemény hát akkor nem biztos hogy pont neked van igazad, annak fényében amiket írkáltál korábban akár az USA -val kapcsolatban, vagy akár a saját hazádról(?), pedig egyáltalán nem érzem hogy itt neked bármiben is igazad lenne. Lehet nekem se, de talán az utóbbi 100-200 év alapos kielemzése sokat segítene a dolgokon. Amúgy vannak is elemzések, csak éppen a te fajtád a konteók közé sorolja, hiába van bizonyítékokkal alátámasztva sokminden, meg hiába van benne a világ jelenleg is egy qrwa nagy válságban, minden csak a véletlen műve.
  • Lantee
    Köszönöm, ezzel is csak az én igazamat erősíted!
  • Bronx South
    Én is gratulálok neked, mert az érveid több mint fele csak arra szolgál a hszedben hogy szélesebbre pumpálja a sorokat, az is elég lett volna ha írsz 2 mondatot.
  • Lantee
    "Lantee az egyik aki a magyarellenességéről híres a topikban egyrészt, kedvenc országa pedig USA és izraelben teljesedik ki, egy ilyen szerinted felfogja amit írsz..."

És ezt az országot kéne szeretnem, ahol ilyen emberek élnek? Ahol ilyen véleménnyel vagyunk a másképp gondolkodókról? Ahol csak egyetlen igazság létezik, az "ÉN" igazságom? Ahol minden csak fekete-fehér lehet? Ahol annyira beszűkült az emberek gondolkodásmódja, hogy már a szomszéd országokban is rajtunk röhögnek? Azt az országot kéne imádnom, ahol az elmúlt 200 évben egyetlen épkézláb dolgot nem sikerült normálisan megoldani/végrehajtani? Azt az országot, ami folyamatosan valamelyik másik hatalom kényétől-kedvétől függ?
    Azt az országot, ahol néhány hőzöngő barom mondja meg nekem, hogy mit gondolhatok, mit cselekedhetek, mit szerethetek? Ahol nagyobb a zsidók iránti gyűlölet, mint a palesztín menekültek között, de igazi rendes indokot senki nem tud felhozni? Ahol azért nem működik semmi, mert mindig a "MÁSIK" a hibás? Ahol folyamatosan a múltba kell menekülni, ha valamire büszkék akarunk lenni (lsd. Puskás, Mátyás Király, stb.)?

Igazatok van, én teljesen ostoba vagyok! Ostoba vagyok, hogy a saját boldogulásomat nem mástól várom, és ha esetleg probléma adódik az életembem, akkor azt nem másokra akarom hárítani.
    Tényleg azt hiszik itt egyesek, hogy ha lezsidóznak akkor majd hirtelen minden megoldódik?

Ez a magyar mentalitás, gratulálok!
  • bertino
    mind ?
    meg ha azt mondod tisztesseges hamburger az finom, de a meki nem, nem csodalkoznek, de igy...
  • Bronx South
    Szerintem azok akik szídják az USA -t, nem az amerikai dolgokat szídják legyen az sport vagy akármi, hanem a kormányt és a tukó amerikaiak nagy részét akik csak most kezdenek ébredezni, hogy mire is van költve az adó amit befizetnek.

Attól (magamból kiindulva) ugyanúgy muscle autó fan maradok, nézek Nascart, meg ugyanúgy Chicago a kedvenc városom, meg ugyanúgy nagyra tartom a természeti értékeket, és ha már kitértél a kajára azzal sincs gond, úgy hallottam van jópár módosabb étterem az usaban ahol igazi amerikai kajákat lehet kapni, de a gyorséttermek felőlem csődbe is mehetnek mert az ízesítőszerekkel agyonpumpált hamburgert semmiképp se nevezném finomnak.

Szóval nem a kulturális értékek okozzák itt a problémát, hanem az USA kormánya, és elhelyezkedése a világban politikailag, gazdaságilag.
  • banok
    Mind a .... sok. :) Én szeretem. Ahogy pacalt, a lecsót (ma azt főztem) vagy a palacsintát.
    Néha jó beülni ilyen helyekre.
  • bertino
    a hamburger finom vagy a gyorskaja ? (meki, kfc burger king)
  • banok
    De végig olvastam. Tele van sztereótípiákkal, a többsége még egy sor országra igaz. Persze igazak (nagyjából) de ettől még nem fogom utálni az USA-t és fogok hallgatni amerikai zenét, fogok nézni amerikai filmeket, fogok nézni NBA-t (ha lesz egyszer...) és fogok zabálni sok-sok-sok (...) hamburgert és nem azért mert kurvára majmolom az amerikaiakat hanem mert finom. :)
  • Bronx South
    Belekötöttél abba a mondatba amibe bele lehetett kötni, de lemerem fogadni hogy végig se olvastad a hsz-t, ez a lol.