Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
amíg annyi adó összegyûlik ,hogy szétosszák maguk között meg jusson focira addig a politizálás kimerül a Maónika show és valóvilág szintjén
ez nekik egy idõhúzós mûsor addig amíg jól megszedik magukat, majd elhúznak innen valmilyen déltengeri szigetecskére
Pl minek kell tejet importálnia egy olyan országnak, mely telis tele van legelõkkel?
A magyar vacak:
Anno kb 20+ éve vett a család egy videoton tv-t. Jelenleg arra szolgál, hogy a 3-5 évente elromló samsung,sony stb helyett használjuk amíg megvessük az újat az elromlott helyett nem vacak samsung helyett. Nem tudnánk gyártani 3D-s LED TV-t? Nem bizony, de leírtam szépen, hogy amit nem tudunk gyártani ara vámot sem kell kivetni.
Azt is megkérdezem, hogy mennyi embernek van pénze 3D tv-re, audira, 3%-nál nagyobb zsírtartalmú külföldröl importált tejre?
Mert nagyon jó hogy nincs rá vám de megvenni nem tudod a csúcs minõséget.
Ez a szabad piac jó a németnek, franciának, japánnak, de az olyan országoknak mint a magyar nagyon rossz, ha nem érzed vagy látod ezt a saját szemeddel akkor nem okos vagy hanem szerencsés, mert gondolom te vagy valamelyik hozzátartozód nem dolgozott magyar cukor, tej, bútor, ruha gyárban anno, és nem veszítette el a munkáját, azzal a több 1000 emberrel együtt akik ott dolgoztak.
Ez által csökkent a vásárló erõ és nagymértékben lelassult a gazdaság, ehhez még hozzájött a hibás megszorító politika.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy orbánviktor és a fidesz tudatosan hátráltatta Magyarország fejlõdését az elmúlt nyolc évben.
...s lehet fogok még sírni, hogy visszajönnek elkúróék ha nem szakadnak.
ha a kövi választáson esetleg mondjuk lesz idõközi választás a körzetben, a szavazóborítékba ürüléket teszek és semmi X, az mennyire szabálysértés, vagy törvénysértés?
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
nem drága barátom, teljesen tévúton jársz
nem kellenek védõvámok
termelni kellene
magas szinvonalon, csúcstechnológiát
és ha már agrárország:
pl a kukoricát sem szimplán eladni, hanem feldolgozni, és úgy adni el
mezõgazdaságból szimplán nem lehet megélni, sem szolgáltatásból
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Bár hozzáteszem hogy a multik a rendszerváltás után kezdtek bejönni az országba amivel akkora gond szerintem nincs, de az EU -ba való belépés óta valahogy minden sarkon valami külföldi bevásárlóközpontot, vagy üzletet látok, és aki azt mondja hogy ez frankó, akkor az egy idióta, mást nem tudok mondani. Belemehetnék más iparágakba is, de nem megyek mert a mezõgazdaságon látszik a legjobban hogy a nyugathoz képest hogy el van laposodva, ha nem kitûnõ termõterületekkel rendelkezõ ország lennénk, mondjuk valahol az alpok sziklás hegyei között aztmondom ok, de áljon meg a menet. 😊
Nézzük akkor amit sejtek:
Szerintem több dolgot importálunk mint amennyit exportálunk. Néhány dolog amit importálunk:
Autó, busz, kamion, tv, rádió, mobil teló, cukor, tej, mosópor, cipõ, ruha, bútor, hûtõ, mosógép, konyhai kisgépek, porszívó, edények, játékok, bicikli, motorkerékpár, villanykörte, stb.
Próbáltam olyanokat írni, melyek készítésére alkalmasak voltunk/vagyunk. Kb ilyen gyárak szûntek meg a piac nyitás után pár évvel, a nagyobb városainkban, esetleg átalakultak multikká,melyeket nevezhetünk akár biorobotokkal dolgoztató pénzszivattyúknak.
Ha valaki elõ tud állítani valamit a saját kezével, esélyes, hogy megteszi ahelyett, hogy megveszi. Legalábbis az én családomban ez a szokás. (egyik ilyen emlékem gyerekoromból a drótkerítés amivel körbe kerítettük a szõlõnket. Volt hozzá valami ügyes szerkezetünk).
Ha ezeket az iparágakat lépésrõl lépésre évrõl évre felfejlesztenénk, illetve párhuzamosan vezetnénk be a gyártott termékekre a vámot nagyon sok munkahely teremtõdne, ezzel párhuzamosan a vásárló erõ is növekedne és szépen lassan beindulna a körforgás.
Az olaj/gáz legjobb tudomásom szerint, nem az EU-ból érkezik, hanem máshonnan, pl oroszország.
A büntetõ vámot lefosom, több saját terméket tudnánk eladni itthon mint amennyit jelenleg exportálunk. Piac meg nem csak az EU-ban van, nagy ez a föld bolygó.
namost mi export nélkül megrohadunk, õk viszont valahogy azért meglesznek a magyarországra szállitott cuccaik becételei nélkül.
az elõbb olyan jól tapogatóztál az alapvetõ olajbehozatal körül - amig azt nem "oldottad" meg, miért gondolod egyáltalán tovább ezt a képtelenséget?
Forza.
A bezárkózást meg úgy képzelem, hogy vámot kell kivetni olyan dolgokra amit elõ tudunk állítani. Szépen fokozatosan egyre több cuccra, amit meg nem tudunk azt vámmentesnek hagyni. Ettõl elvileg rengeteg munkahely teremtõdne. Bár az is esélyes hogy nem volna a tescoban olcsó parizer amit nyugaton kutya szaláminak árultak csak a magyaroknak átcimkézték és már embereknek árulnák, így sokan nem jutnának olcsó "húshoz" de talán hosszú távon nem lenne olyan drága a májrákosok kezelése, mert kevesebb lenne ennek a betegségnek az elõfordulása.
Eleve nem értem, hogy hogyan akarod ezt a "bezárkózást" megvalósítani. Építsünk falat az ország köré? Ez lenne az új közmunkaprogram? Vagy hogy? Szerintem ez a 21. században kivitelezhetetlen, fõleg, hogy nálunk a turizmus igen csak ott van a fontosabb bevételi források között. Amire te gondolsz szerintem az az, hogy építsünk gyárakat és termeljünk magunknak. Ehhez tõke kell, vannak gazdag magyar üzletemberek, mégsem építenek gyárakat, sõt.... vajon miért nem? Mert nem éri meg. A 21. században az összefogás számít, nyilván kontrollált körülmények között, úgy, hogy a magyar kormány a magyar emberek érdekeit támogassa, de ez nem megy kompromisszumok nélkül.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
(de ilyet a jobbik sose tenne, most is javában irják a törvényjavaslatukat, hogy a képviselõk, miniszterek csak suzukit vehessenek és hozzá magyar lézerblokkolót a választókerületi pótlékból)
Forza.
kinek higgyek!? 😞
Forza.
istenem, holéééééélész?!
Forza.
Az EU-ban nekünk a piac szerep jutott, ráadásul úgy hogy megölik vele a saját mezõgazdaságunkat is, ilyen olyan szabályokkal. Ott van pl az amikor az osztrák gazdának adhat az osztrák állam támogatást a magyarnak meg nem adhat a magyar állam.
Ezzel máris elõnyben van az osztrák (és a többi) paraszt a magyarral szemben. A hetihetesben meg azt sulykolják -persze viccesen tálalva- hogy a magyarparaszt nem szeret dolgozni. A magyar kisember meg elhiszi.
Mi volt az alapja a konfliktusnak?
- Tyirityán Zsolt: Novák Elõd folyamatosan a hátam mögött (a Magyar Szigeten történt események után) önmaga bevallása szerint is a valódi tényeket nem ismerve, gusztustalan és valótlan rágalmakkal illetett többször is különbözõ helyeken és fórumokon. Börtöntölteléknek nevezett, valamint azzal vádolt hogy népszerûsítem a börtönviseltséget és bûnözõnek titulált, akinek a magyar radikális közéletben nincsen keresnivalója.
Miért volt börtönben Tyirityán Zsolt?
- Zsolt: 2003-tól az akkor még mûködõ Vér és Becsület Kulturális Egyesület egyik vezetõ aktivistájaként dolgoztam, vélhetõen politikai tevékenységemnek köszönhetõen belekevertek egy cigány-verekedésbe, aminek következményeként egy koncepciós eljárás keretén belül, faji alapon elkövetett súlyos testi sértésben találtak bûnösnek. Egy év nyolc hónap börtönbüntetést kaptam amit a Sátoraljaújhelyi szigorított fegyház és börtön falai között kellett letöltenem. A hatalom által szélsõségesnek nevezett politikai szervezetben lévõ tagságom miatt terrorista besorolást kaptam, ennek köszönhetõen kellet ebben a kiemelt szigorúságú intézményben raboskodnom.
Mi is történt valóban Gyulán?
- Zsolt: Elõször is a betyárok is részt vettek dr. Képíró Sándor bácsi temetésén egy kisebb létszámú csapattal.
Utána meghívásunk volt a Szebb Jövõért Polgárõr Egyesület közgyûlésére László Attila elnöktõl.
A közgyûlés közben megkerestem Novák Elõdöt - bemutatkoztam neki- és a személyes találkozás lehetõségét kihasználva szerettem volna vele tisztázni azokat a kijelentéseit, amik a személyemet illetõen hangoztatott. Megkérdeztem tõle, hogy miért nevez a hátam mögött börtöntölteléknek és bûnözõnek, miközben nem is ismer engemet. Erre õ rendkívül arrogáns és gusztustalan stílusban válaszolt kérdéseimre, megerõsítette, hogy börtöntölteléknek tart, valamint bûnözõnek és megvádolt azzal ismételten, hogy népszerûsítem a börtönviselt életmódot. Elragadott a hév és sajnos a rendezvényhez nem egészen odaillõen reagáltam, mondhatnám érzelmi és indulati alapon. Utána történt aminek történnie kellett úgy betyárosan.
A rendezvény befejezése után László Attila elnökkel megbeszéltem a történteket, és elnézést kértem tõle a cselekményért. Egyébként megjegyezném a rendezvény megzavarására nem került sor, tömegverekedés kialakulására esély sem volt, tudtommal sérülés nem történt.
Fontosnak tartom közölni hogy ez a köztem és Novák Elõd között lezajlott incidens nem ideológiáról és politikai nézetekrõl szólt, hanem pusztán a személyemet ért támadásokat szerettem volna tisztázni.
A Jobbiknak nem fog a Betyársereg "hadat-üzenni", ez az országos és napi politikától teljesen független történés volt, két ember magánügye.
Tyirityán Zsolt
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Azért a horvátokat biztatták a ZEU-csatlakozásra. Na mindegy. De tényleg.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Az olyan úgymond emberek, pedig akik jól megruháznak nem egy ártatlant aki az utcán sétál és az égvilágon semmit nem csinált csak rosszkor volt rossz helyen, számomra szintén szerencsétlenek, szerencsétlen tahók, vagy köcsögök. <#eljen>#eljen>
mindenhol ilyeneket hallok..
ki húzzák ezek a 4évet? gazdaság festhetetlenül egyre jobban szaródik el (még a saját pribékek is puffognak már)
az érdekes az ,hogy mindezt egy technikailag ennyire fejlett (archíválás) században
Ahogy találkozik a pápával, az kezet csókol O. Viktornak.
A körülötte levõ bíborosok felháborodnak
-No de Szentatyám!
A pápa azt mondja......
- Ne szóljatok! Ez az ember olyan, mint Jézus Krisztus!
A bíborosok megrökönyödve kérdezik:
- Hogyhogy???
Így a pápa:
- Istállóban született, barmok között él és mára milliók várják a mennybe menetelét!
anno 1987