Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bizonyára arra szavaztak, hogy mások pénzébõl(hitelbõl) 50 évesen elmehessenek nyugdíjba a németnél másfélszer magasabb örökjáradékkal, addig meg jó lesz nekik a 16. havi juttatás meg a kézmosási/munkakezdési pótlék.

Lehet a kasszához fáradni.

<#eljen>

Végre egy értelmes vélemény!

Évi közel egymilliárd eurós bevételt remél 2011 és 2013 között Athén a tegnap közzétett privatizációs tervek megvalósulásától. A Jeórjiosz Papakonsztantinu pénzügyminiszter által tegnap bemutatott javaslat összeállítása valójában az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 110 milliárd euró értékû közös mentõcsomagjának a feltételei között is szerepel. Az államháztartás rendbetételére a parlament korábban már adóemeléseket és a kiadások lefaragását célzó intézkedéseket is elfogadott.
Az eladni tervezett tételek között található a veszteséges görög államvasutak (OSE) üzemeltetési részlegének 49 százaléka, több kaszinó, a posta 39 százalékos részvénycsomagja, valamint az athéni és a szaloniki vízmûvek rendre 10 és 23 százalékos hányada. Ezenfelül a kabinet az állami földgázszolgáltató átalakításához is hozzákezd, hogy alkalmassá tegye a magánosításra.

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/nagyszabasu-gorog-privatizacios-tervek-317797

A görögök biztos arra szavaztak, hogy az állami vagyont kijátszák alóluk... Mi már tudjuk milyen jó az.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Nem kell könyörtelen, hideg számításnak lennie, bõven elég, ha a pártpolitikai, illetve népszerûségi szempontok a háttérbe szorulnak, amikor nem az számít, hogy vajon a jövõ havi közvéleménykutatáson milyen lesz az adott párt megítélése.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Jajj, hagyjuk már az "áruló elit" dolgot. Azt az elitet az istenadta nép választotta meg, mert az "áruló elit" magasabb juttatásokat ígért neki a választások elõtt.

Áruló elitrõl akkor beszélhetünk majd, amikor az "Akarsz-e több adót fizetni azért, hogy kihúzd az országod a csávából?" kérdésû népszavazáson az IGEN-ek elsöprõ többsége mellett az elit a népre hivatkozva nem viszi át az adóemelést. Csak emlékeztetésül: nálunk már volt ilyen népszavazás pár éve, meg lehet nézni az eredményt. Áruló elit, mi? Inkább a nép az áruló, amely kiszolgáltatja magát kényelembõl.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ha a józan ész alatt a könyörtelen hideg számítást érted, akkor az meg fog jelenni. Bár már jelen van úgy érzem.

Ez mindaddig szép és jó, amíg valaki elhiszi, hogy tényleg azért vannak a politikusok, hogy rendbetegyék az országok sorsát, és egy jobb világ felé terelgessenek. De a valóság korántsem ez! A Görögök is iszonyatos árat fizettek, és fognakmég fizetni a vezetõik "lazázása" miatt! Gyönyörû az amikor egy országot kivéreztetnek (természetesen az áruló elit aszisztálásával) aztán utána számonkérik rajtuk, hogy miért nem teljesítenek, majd követelik a jogot az ország belügyeibe való beavatkozáshoz.

Ez semmi egyebet nem jelent, mint az állampolgároknak sokkal több elvégzett munkát, a juttatások elvesztését, a szociális vívmányok megszûnését....

Õõõ, lemaradtam volna valamirõl? Az eddigi bölcs magyar reformok mirõl is szóltak? Sõt, továbbmegyek: Bajnai egy-két halovány kísérletén túl mi a szájbatoszott életrõl szólt a rendszerváltás után összes nagyobb "reform"?

Én abban reménykedem, hogy az itteni hülye bagázson túllépve talán így meg tudna jelenni a magyar költségvetési tervezésben a józanész, és nem az határozná meg a kiigazítás fõ irányvonalát, hogy az mekkora népszerûségvesztéssel járhat.

Bronx South
de jó lesz nekünk <#taps> máris felvagyok villanyozva az örömtõl 😄

Pontosan ez, illetve ennek hiánya a rákfenéje az EU-nak. Meg tudom érteni a nagyobb államokat olyankor, mikor azt látják, hogy van egy eurózónás tagállam, mely telibesz*rja a költségvetési gazdálkodást, fût-fát ígér a választásokon az állampolgárainak, növeli a kiadásokat az égig, de a bevételek behajtásával jóval nagyvonalúbban bánik. Miért finanszírozza Németország szó nélkül a költségvetési lazázást, amikor meg felvetné, hogy ezt nem kéne, akkor meg megy a hõbörgés, hogy csak ne szóljanak bele más ország költségvetésébe.

Most konkrétan Görögországra gondolok, de lehetne szó akár Magyarországról is.

Minden esetre leírom, hogy mibõl gondoltam azt, hogy több cucc jön be mint megy ki:
Bár merre megyek, 80%-ban külföldi cuccot látok, külföldi busz, ruha, kaja, elektronikai cuccok. Ebbõl vontam le azt, hogy több jön be mint megy ki.

légyszíves mutasd már meg, hogy ennél a módszernél hogyan fog az látszódni, hogy növekszik a magyar export? Merthogy az export lényege az lenne, hogy az árut kölföldön adják el, azaz nem te veszed meg.

Közben azért találtam valamit, ami szerint az élet színvonal nõtt az eu csatlakozás után, én elhiszem nekik, bár a saját szememmel mást látok, de azért belinkelem:

Például láthatnád az infrastruktúrális fejlesztéseket is, a több milliárd euróból fellendülõ vállalkozásokat is. Tudod, az a nagy kék-fehér tábla az építkezések szélén. Szerinted a sok *OP pályázatokra honnan van pénz?

Az EU nem találja a kiutat. Angela Merkel német kancellár felszólította az Európai Unió országait, hogy valamennyi gondokkal küzdõ ország vegye komolyan a megszorításokat. Sõt, továbbment és követeli a jogot, hogy lehetõségük legyen felülbírálni ezen országok költségvetéseit. Ez már a sokadik, de egyik legnagyobb lépés a kisebb államok teljes behódoltatására – és az Európai Egyesült Államok létrehozására.

Mint elmondta, ezeknek az országoknak kötelességük a költségvetés teljes megszorítása, különben nem lehet kikerülni a válságból. Ez mind szép és jó, csak egy gond van vele. Elfelejtik közölni, mit is jelent ez! Ez semmi egyebet nem jelent, mint az állampolgároknak sokkal több elvégzett munkát, a juttatások elvesztését, a szociális vívmányok megszûnését.
...

A kígyó a farkába harapott - a kör bezárul

Lehet hogy még nem olyan rossz az EU de lehet még sokkal rosszabb! Számunkra legalábbis.

Semmiféle irigység nincs, a bicskanyitogató képmutatásával annál inkább.

Bronx South
Ne csak a csigével kapcsolatos hszre válaszolj, ok hogy õ a köztéma itt (végülis sok lúd disznót gyõz) de illene a többi hszre is válaszolni. Veletek ellentétben szarom le hogy a csige hol él, mit dolgozik, mi csinál szabad idejében, egyelõre jobban érdekel hogy van itt pár tukó aki beröfögi a hülyeséget, azt mikor visszakérdeznek véget ér v tudatosan félrebeszél. Nos bebizonyosodott már korábban is hogy az ide írók minimum fele egy vitában tudatosan beszél félre 😄

Mike
a cigókra ne használjuk már a piréz szót is, van nekik elég nevük

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
õk azt mondták mindent megoldanak
amikor ellenzékben voltak mindenre azt mondták nem így kell, és õk jobban tudják
hát tessék lehetne bizonyítani
ehhez képest megy a kapkodás, meg az dilettáns ötletelés

amihez értenek, az a stratégiai pontok megszállása

immovable
Ezt a 22 ezer elme-roggyantat összezárnám gyurcsány hasonló számú nyugdíjas hívével. Megérdemelnék egymást. 😄
immovable
A csõdeljárás elindítása törvényi elõírás. n+1-szer el lett mondva. De miért is van csõd? A fideszes fiúcskák eladósították a várost.
Totti5
Aztán most csodálkozik hogy mindenki baszogatja és semmire sincs pénz, ha pedig nincs akkor az a fidesz hibája, hiszen azt várja el hogy õk oldjanak meg mindent, hogy mindenre legyen pénz, de ha egyszer elindította a csõdeljárást ami azzal jár hogy semmire nincs pénz, akkor nem kellene most ezen csodálkoznia, pedig azt teszi... ugytünik halvány lila fogalma sem volt mit tett azzal az eljrárással, de hát 1 hónapnyi polgármesterkedés után hogy is láthattott volna át bármit is. Tanácsadói meg a megbízói szépen belevitték ebbe, most pedig másra ken mindent.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Én bizonyára valami nemzetvesztõ fajta vagyok😊

Szegény nem tudja, hogy hosszú idõ után elõször most lett pozitív a külkereskedelmi mérlegünk.

Ok, tehát, mindenképpen be kell tagozódni balra vagy jobbra. Az elképzelhetetlen hogy mondjuk gazdasági kérdésben baloldallal ért valaki egyet, morális kérdésben meg a jobbal.

Bizonyos kérdésekben joggal tarthatod magad konzervatívnak, viszont semmi(0) közöd a valódi jobboldali értékekhez.

immovable
Ja, polgármester rászabadította a csõdöt a városra...<#taps>
Totti5
Ja, polgármester rászabadította a csõdöt a városra és most fákra, ingyenes parkolásra meg minden egyéb faszségra akar költeni és ezzel kampányol hónapok óta. Naná hogy a fidesz ezeket még csak napirendre sem veszi, amikor intézmények sorsa forog kockán.

immovable
A helyi fidesz azt csinálja, mint az országos mikor gyurcsotányék voltak. Minél rosszabb annál jobb.
Totti5
Ugyan már...

polluxware
annyi örömöd ,és megnyugvásod azért lehet hogy végignézheted a vergõdésünk..

te jól döntöttél.. gondoltál a jövõdre<#worship>

mi nem.. legalábbis aki még itt van

szóval ne bosszankodj rajtunk sztem😉 házáfi az te vagy

polluxware
akkor bászki ne komcsizzál már.. mert valahol tényleg röhejes tõled ilyen "gondolatmenetek" után;

másrészrõl olyan végtelenül vicces, amikor a sok elnyomott annó mit össze majmolta a nyugatot..

jött a nyugat, meg a nagy hõn áhított szabadság.. ->> többek között ennek köszönheted hogy az a véres magyar rendõrséget a "hóbagoly" meg a többi nyilas annó szétverte , normális "komcsi" rendõröket lapátra vágták

ma meg a kis piréz visz mindent 2-tõl, életfogytig bezárólag.. HA ELKAPJÁK!

soztán a nyugat most kiderült, hogy mégse tette szét a lábát nekünk...

FÚJJJJJJJJJ köpedék nyugat!!

ez olyan bájos<#whatever> köszönöm az élményt neked

((már csak azt nem értem.. ,végülis a sztyeppék ott hevernek keleten üresen.. faszért nem kezdik újra egy páran a dicsõséges múltat? szépen elkerítenénk ,hogy megvédjünk a nyugat ártalmaitól, japók jönnének fényképezni, meg átdugdosnának kaját a kerítésen.......))

csak egy ötlet😉

csige791
Még azt a "pofátlanul hazudsz" részt megindokolhatnád, mert nem értem és ki is kérem magamnak, aztán el is tûntem innen. Ez színvonal túl alacsony nekem.

(ha nem tudod megindokolni akkor vagy kérj elnézsét, vagy megpróbállak megkeresni személyesen. Csak hogy lássátok milyen buta egy jobbikos) 😄

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
Ok, tehát, mindenképpen be kell tagozódni balra vagy jobbra. Az elképzelhetetlen hogy mondjuk gazdasági kérdésben baloldallal ért valaki egyet, morális kérdésben meg a jobbal.

Ez már ilyen foci drukker szint.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

immovable
Tipikusan mindig más hibás csak õ nem.
Ferdítesz, pofátlanul hazudsz, saját magaddal ellentmondásba keveredsz, szélsõjobbtól a szélsõbalig terjed az értékrended, külföldrõl ugatsz nekünk, hogy miért nem az igazmagyar jobbikra szavaztunk....

Egy hangyafasznyit sem vagy hiteles, de tõlünk elvárod, hogy minden szavadat bólogatással helyeseljük, és ha nem tesszük, akkor sértõdötten szopómagyarozol.

Érted már a problémát? ROSSZ FÓRUMON VAGY!
"Jelenleg az eu tagságnak köszönhetem 200ezer társammal együtt, hogy külföldön kell dolgoznom, mivel a szabad piac megöli a magyar ipart ez által rengeteg munkahely tûnik el"

NEM! Ez is demagóg hazugság! Nem KELL! Az EU tagságnak köszönheted, hogy külföldön DOLGOZHATSZ, mert ott AKARSZ! Ha annyira akarnál itthon buszt vezetni, megtehetnéd. Ja, hogy itthon éhbérért csinálnád? Aha...mocskos EU, mi?! 200 ezer ember elment világot látni (köztük én is), nem lettek elüldözve, bármennyire is próbálják megmagyarázni! És szerinted a maradék 10 millió már az éhhalál szélén áll?
Mike
ok, utánanézek neked a számoknak
te meg cserébe leszopsz 😄DD

"Én továbbra is úgy gondolom, hogy mindvégig normális hangnemben személyeskedés illetve az érvek minõsítgetése nélkül próbáltam beszélgetni"

Hát, ezt bizony rosszul gondolod! Eleve a hozzászólásaidból sugárzó "értelem" felér egy könnyû testi sértéssel, másrészt a bújtatott személyeskedés is személyeskedés.

csige791
"1. Van egy Igaz Magyar Jobbikos Értelmiségi buszsofõr, aki Londonból ugatja a Magyar Szopóországot, és ti nem neki adtok igazat?! Hát nem értitek, hogy Õ aztán tényleg tudja az igaszságot, hiszen Londonban buszsofõr?"

"ehelyett személyeskedésbe fordult a beszélgetés"

"Én továbbra is úgy gondolom, hogy mindvégig normális hangnemben személyeskedés illetve az érvek minõsítgetése nélkül próbáltam beszélgetni"

csige791
Turbómagyarozásra mit kéne válaszolnom???? Oda is van írva,hogy mire ment válaszként a szopó magyar.

Ha ez sem megy akkor minek járkálsz ilyen fórumokba?

immovable
Ja ne is. Sosem személyeskedsz csak "szopómagyarozol". Imádom a kommentjeidet. Mindegyiknek van egy diszkrét bája. 😊
Két populista beszél egymás ellen.

csige791
Jelenleg az eu tagságnak köszönhetem 200ezer társammal együtt, hogy külföldön kell dolgoznom, mivel a szabad piac megöli a magyar ipart ez által rengeteg munkahely tûnik el.

Na most tegnapi kiakadásom annak köszönhetõ, hogy normális érveket nem kaptam ez ellen, ehelyett személyeskedésbe fordult a beszélgetés. Mivel észrevettem, hogy sokan nem tudnak terelés személyeskedés nélkül beszélgetni egy adott témáról ezért most leírok egy lehetséges ellenérvet a felvetéseimre:

(a számok kitaláltak, nem néztem utána)
Magyarország exportja az eu csatlakozás elõtt:
500 milliárd forint.
mo. importja az eu elõtt: 200milliárd forint.
Magyarország exportja az eu csatlakozás után: 800 milliárd forint.
import: 500milliárd.

Egy ilyen adatokkal alátámasztott érv után szó nélkül elfogadtam volna, hogy hülyeséget írok, mert az eu-nak köszönhetõen nõt az exportunk, és pluszban vagyunk, az importhoz képest. Miközben ezt írtam próbáltam guglizni valami adatot de számomra értelmezhetetleneket találtam. Hogy direkt adják-e meg ezeket úgy, hogy az egyszerû paraszt (én) ne értse vagy véletlenül, esetleg rossz helyen néztem azt nem tudom.

Minden esetre leírom, hogy mibõl gondoltam azt, hogy több cucc jön be mint megy ki:
Bár merre megyek, 80%-ban külföldi cuccot látok, külföldi busz, ruha, kaja, elektronikai cuccok. Ebbõl vontam le azt, hogy több jön be mint megy ki.

Közben azért találtam valamit, ami szerint az élet színvonal nõtt az eu csatlakozás után, én elhiszem nekik, bár a saját szememmel mást látok, de azért belinkelem:
Hogyan jelent, meg újra a szegénység Magyarországon

"Egyik súlyos példája ennek a növénytermesztés és az állattenyésztés közötti egyensúly felborulása, amit az Európai Uniónak a növénytermelést támogató egyoldalú szabályai súlyosbítottak a táblázatban látható mértékûvé."

Én továbbra is úgy gondolom, hogy mindvégig normális hangnemben személyeskedés illetve az érvek minõsítgetése nélkül próbáltam beszélgetni, de nem muszáj folytatni.

immovable
Látod, látod. viktor ilyet is tud. Tejben vajban fogsz te fürdeni. 😄
A tejem épp most ment vissza a bögrébe. 😊

immovable
<#taps>
Tényleg nem értem az ide irogatók problémáját.

1. Van egy Igaz Magyar Jobbikos Értelmiségi buszsofõr, aki Londonból ugatja a Magyar Szopóországot, és ti nem neki adtok igazat?! Hát nem értitek, hogy Õ aztán tényleg tudja az igaszságot, hiszen Londonban buszsofõr?

2. Linkelgettek mindenféle ballibsi médiából, hogy milyen rossz irányba tart Magyarország. Hát nem veszitek észre, hogy egy nyugodt, jóléti államot épít Orbán Viktor Úr, kiszámítható, biztos jövõvel, és mézeskalács Parlamenttel?

Mike
nem irigység, hanem mint irtam borivás és vizprédikálás

jelenleg az eu tagságnak köszönheti, hogy londonból osztja az észt, illetve hogy mekkora szar az eu