61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
ManoNegra #54380 "ha mezőgazdaságra van lehetőségünk akkor miért ne épüljenek erre gyárak"
Nyersanyagot a mezőgazdaság állítja elő egy mezőgazdasági feldolgozóiparhoz. -
#54379 És nyersanyagot honnan szerzel ami itthon nincs(!!) ??? Hmmm? Veszel külföldről. És innentől kezdve lehet gondolkozni, hogy csak ezen az egy ponton milyen mértékben tudnának szivatni a külföldiek - nem csak a nyugat, az oroszok is. És akkor még nem beszéltem a nemzetközi bankrendszerről amikor majd nem ad hitelt. Vagy horribilis árakon amihez képest a mostaniak kismiskák.
Önfenntartó állam lol. Sweet dreams. -
Vlala #54378 És még egy:
Hoffmann Rózsa szerint a szakma támogatja az új köznevelési törvényt, mert ő azt mondta, és különben is kétharmad. -
Vlala #54377 [URL=http://stop.hu/articles/article.php?id=953813]A holnapi válasz: "Bármennyire is ragaszkodik az MSZPO a megszorításokhoz, ez nem az, ez a népért van. Aki nem hiszi, annak utánajárunk. [/URL] -
Vlala #54376 Ez az ember tud valamit. -
Vlala #54375 Egy műsorba részegen betelefonálni terrorcselekmény, autót gyújtani és rendőrt kockakővel dobálni békés tüntetés, ez ellen fellépni rendőri brutalitás.
Üdv Orbániában. A törpedakotának legalább akkora hatalma van, mint Szpigott ezredesnek. -
ManoNegra #54374 Vot feldolgozóiparunk, csak kifolyt a kezünk közül, a szerelem meg elmúlt. -
#54373 "ha mezőgazdaságra van lehetőségünk akkor miért ne épüljenek erre gyárak"
Gyárak építéséhez kell ám tőke is. És az nem nagyon van. Ne gondold, hogy hazánk azért engedi be a külföldi cégeket (értsd külföldi tőkét) mert a kormányaink annyira szerelmesek lennének a német, francia, amerikai (na jó legyen zsidó) befektetőkbe hanem mert nekik van léjük nekünk meg nincs.
Ezzel a nagy önellátósdival kapcsolatban meg oké van mezőgazdaságunk. Ez tök jó. Csakhogy az élethez más is kell a kaján kívűl és azokból egy rakat dologra importra szorulunk beleértve, hogy szinte nincsenek ásványkincseink. És pontosan ezen a ponton tudna minket szivatni a többi ország, hogy oké nem akartok piaci versenyt, nem akarjátok a befektetőinket akkor dupla áron adjuk az olajat vagy a tudomisén melyik alapanyagot.
Írtam ezt úgy, hogy nem vagyok közgazdász! Így nagyon fenn áll tévedés kockázata. :) -
ManoNegra #54372 Még nem, de nem hiszem, hogy nem lehet megtanulni, viszont ismerek olyan fiatal párt, akik abban laknak. Áram nélkül, a víz kútból van, azt eszik amit megtermelnek, nincs tb-jük, nyugdíj stb.
Én nem vagyok ilyen bátor. -
#54371 " de ehhez elötte fel kéne építeni ezt a féle rendszert és utána exportálni, addig nincs mit. Én a totális bezárkózást sose hírdettem, csak nem értem azt meg hogy egy agrár ország mezőgazdasága miért van a béka segge alatt pl. egy Hollandiához képest akiknek nem adott a terület, de van annyi erőfeszítés bennük hogy amiben jók abból akasztanak nem is keveset."
exportálni olyan terméket tudsz, amit a célpiacon a helyinél olcsóbban el tudsz adni VAGY egyéb módon vonzóvá teszed! ezzel az a gond, hogy hova tud magyarország exportálni? nyugatra, a támogatott mezőgazdaság miatt igen nehéz lenne, arrafelé nincs élelmiszerhiány. ahol ma hiány van, ők meg neméppen fizetőképesek ...
a hollandok sem a mezőgazdaságból szedik meg magukat... sőt, ahogy elnézem őket, másból se nagyon, mivel az államadóságuk nekik is elég magas :) ők jókor voltak jó helyen, jobb vezéreik voltak, így ma van heinekenjük, shelljük, cofeeshopjuk ... nekünk ezek hiányoznak :) a mezőgazdaság zsákutca az elcseszett támogatási rendszerek miatt. kvázi "éhenhalnánk" :) -
#54370 Értesz a Jurtához egyáltalán?
hasonlít egy kicsit a mai cirkuszi sátrakra :S
Az egész ami most itt megy az egy szar cirkusz -
ManoNegra #54369 Ha nem is a kisközösségek önellátását, de egy igazi demokráciát meg lehetne valósítani. Lealábbis egy ennél igazabb demokráciát. Az eszközök meg lennének hozzá. Csak a pártokráciának nem érdeke hogy kidolgozza ezt a rendszert, mert elvesztené a hatalmát. -
ManoNegra #54368 Majd a harmadik világégés után jurtában lakunk újra, oda nem kell ablaküveg. :-) -
ManoNegra #54367 "Kadhafit azt követően fogták el, hogy a NATO-erők légicsapást mértek az egykori vezetőt szállító konvojra Szirt közelében." -
ManoNegra #54366 Nos, én amit kibogarásztam abból, és a magyar nyelvű cikkek alapján a civil lakoság védelmére volt felhatalmazásuk. Nem arra, hogy beavatkozzanak az egyik fél javára, mert akkor a szavazásnál tartózkodó országok valószínüleg vétóztak volna. -
#54365 Berlin háborús veszélyre int
-
neB #54364 Hihetetlenek ezek a zsid- wait what?
"[Isten] szeret téged, és pénzre van szüksége. Mindig pénzre van szüksége."
- George Carlin
vicces nem gondoltam volna hogy a keresztény egyház is befog állni a sorba (bár azért titokban sejtettem :)) -
remark #54363 Vatikán: az emberiségnek világbank és világkormány kell -
remark #54362 Mára maximum azért lettek életképtelenek mert a kormány/vállalatok/idegenek megmérgezték kútjaikat, leölték a vadállatokat vagy másképp ellehetetlenítették őket.
Pontosan így gondolom én is. Hacsak nem kap valamelyik nép egy rezervátumot, akkor az kihal, mert kipusztítják azok, akik nem érik be annyi erőforrással, amennyi rendelkezésre áll és amennyit mások nélkülözni tudnak. -
neB #54361 csak úgy halkan megjegyzem hogy a busmanok nagyon is jól megvoltak a vadonban míg a botswanai kormány el nem kezdte őket különböző táborokba helyezni hogy "ne zárják ki őket a civilizált fejlődés lehetőségéből". Nos ennek hatására tömegével pusztultak el... És mai napig is tart a földjük elzsákmányolása, kitelepítések és a kutak elzárása hogy ellehetetlenítsék őket.
Egyébként már nem tudom hol olvastam hogy 2 óra vadászással/gyűjtögetéssel megkeresik a napi élelemet és utána már csak táncolnak, történeteket mesélnek, viccelődnek és szórakoznak egész nap. Bizony szörnyű élet ez...
Mára maximum azért lettek életképtelenek mert a kormány/vállalatok/idegenek megmérgezték kútjaikat, leölték a vadállatokat vagy másképp ellehetetlenítették őket. Nehogy életképtelenek legyenek már ha eddig 10000 éven át így éltek. -
#54360 Elítélték az Orbán Viktort fenyegető férfit
18+ -
remark #54359 Gyakorlatilag azt kérdezed, hogy hogyan biztosítanám azt, hogy mindenki csak annyi erőforrásra tartson igényt, ami elérhető vagy amit más nélkülözni tud. Erre meg nincs válasz. Ezt nem biztosíthatja senki, ez vagy biztosított vagy nem. A piramisban (legyen az kommunizmus vagy kapitalizmus vagy akármizmus) ezt a problémát úgy oldják fel, ahogy megtapasztalhattad/megtapasztalhatod. Erre alternatíva szerintem a holografikus társadalom, már ha jól sejtem hogy miről van szó. De ez megint a filozofikus vonal, nem? -
Garfield #54358 Nem. A kiló ércnél te ragadsz le. Nem véletlenül jöttem a kommunizmus ideájával, mert a kiló érc mindennek csak folyománya.
A kérdés az 54336 szerinti, azaz hogy különböző körülmények között élő közösségek számára hogyan biztosítod az önellátást. Az erőforrások korlátosak egyrészt azért, mert a hozzáférés korlátozott, másrészt pedig a mennyiségük miatt. Ha viszont az önellátás nem tud megvalósulni, akkor az egész elképzelés alapja, az önálló közösség szűnik meg. -
#54357 Példátlan szigort vezetne be az új amerikai internettörvény -
remark #54356 Most ezt biztos kihátrálásnak veszed, de emlékeztetnélek, hogy mit írtam:
Te: a gyakorlati megvalósítása felvet pár problémát
Én: Tudom. És szerintem erről kérdeztél engem, és én erre írtam azt, hogy a világ működését most nem részletezném, mert az nagy falat. Szerintem a felvetésedre reagálok. Persze lehet hogy előreszaladtam pár lépést, de tudom hogy hova fogunk kilyukadni.
Még mindig ez a válaszom. Tudtam hogy majd olyan kérdéseknél fogunk kilyukadni, hogy "de akkor majd honnan lesz mondjuk ablaküveged". Mert ezek a gyakorlati problémáid, ugye? De nem fogok tudni neked részletes terved beadni, hogy pontosan hány kiló ércet kell honnan mikor hova és egyébként is. Ez a világ leírása lenne. Nem?
És én nem hiszem hogy ez a probléma lényege. Nem attól más a piramis és a holografikus társadalom, hogy az egyikben tudnak mondjuk vasércet bányászni, a másikban nem. Én személy szerint az alapproblémának a félelmet látom, de ezt már leírtam. Meg azt is, hogy nem állítom hogy amit én mondok az mindenki igazsága is egyben. -
#54355 Ebben van valami, bár én az önellátás alatt inkább azt értem, hogy amiben jók vagyunk azt megtermeljük magunknak, pl. ha mezőgazdaságra van lehetőségünk akkor miért ne épüljenek erre gyárak, miért ne legyen egy bevételi forrása az államnak a mezőgazdaság, és megélhetés a termelőknek, de ehhez elötte fel kéne építeni ezt a féle rendszert és utána exportálni, addig nincs mit. Én a totális bezárkózást sose hírdettem, csak nem értem azt meg hogy egy agrár ország mezőgazdasága miért van a béka segge alatt pl. egy Hollandiához képest akiknek nem adott a terület, de van annyi erőfeszítés bennük hogy amiben jók abból akasztanak nem is keveset.
MO helyzete olyan, mintha Izland halakat importálna be az országba, ami egy halászatra épülő ország tekintetében nevetséges, és elgondolkodtató dolog lenne. -
Garfield #54354 És a biciklidhez honnan szerzel fémet, gumit, műanyagot a közösségedben? -
Garfield #54353 Pedig érdemes volna bedőlni, mert ez is az EU.
Mellesleg el kéne szakadni az EU-s kilépéstől, mert nem ezzel lehet függetlenedni tőle, hanem azzal, ha a magyar export nem az EU-tagállamokba, illetve nem az EGK-ba fog irányulni. -
Ronny #54352 Én is így látom. A bénító tehertől megszabadult reálgazdaság ~5 éven belül kitermelhetné a kiesést, mint ahogy a szlovák nyugdíjaknál ez meg is történt.
Mindenesetre 5 százalék már kevés lesz az üdvösséghez, minimum 10-15 százalékos -lehetőleg progresszív- vágás szükséges. -
remark #54351 Mivel nem tudom hogy te mit hiszel arról, hogy a testednek mire van szüksége, így a filozófiánál többet nem is adhatok.
Pl. te autóval szeretnél járni? És kérdezed, hogy hogyan teremtheti meg az ember ennek feltételeit önellátással? Nem tudom. Én pl. biciklis fajta vagyok, nekem ezen jár az eszem. -
#54350 Az akkoriakról az EU nem tehet, az már más kérdés, viszont most sokat gátol. Az ilyen ingyé kapott pályázati lóvéknak meg nem nagyon tudok bedőlni, de mondj egy érvet ami az EU mellett szól, amiben hasznos az országnak. Most akkor közelítsük meg innen a dolgokat. -
remark #54349 Hadd használjam fel azt amit írtál az #54345-ben leírtak alátámasztására.
Azt írod, hogy sokan azért EU pártiak, mert ha nem EU, akkor jaj mi lesz velünk. Ez a gondolat nem táplálkozik máshonnan, mint az egyén halálfélelméből.
Egyébként meg én se hiszem azt, hogy ne lennénk meg magunkban. Teljesen más élet lenne, nem lenne import Sony plazma meg mittudomén, viszont lenne sok minden más, ami meg ma nincs.
Az a kérdés viszont sokat foglalkoztat, hogy vajon meddig bírnánk erővel a kiközösítést, bojkottot, blokádot és végül az elkerülhetetlen háborút? Kérdésemből is tisztán látszik, hogy én is félek. De ettöl függetlenül inkább választanám a küzdelmes életet.
A probléma egyelőre ott van, hogy bennem, mint rész-ben nincs meg az egész. Mert elfelejtettem. Mert vak vagyok. Mert ... csak. Viszont szerintem legalább a probléma lényegét látom. Aztán majd kiderül, hogy tévedek-e. -
Garfield #54348 Hááát, a filozófikus megközelítés bár a szellem táplálására kiválóan alkalmas, a testére kevésbé. -
Ronny #54347 A balti gazdaság nem lassult le -
Garfield #54346 Csak úgy halkan megjegyzem, hogy EU sehol sem volt, amikor az ország cukorgyártó kapacitásának nagyrésze külföldi kézbe került. Akkor miért az EU a szemét? -
remark #54345 a gyakorlati megvalósítása felvet pár problémát
Tudom. És szerintem erről kérdeztél engem, és én erre írtam azt, hogy a világ működését most nem részletezném, mert az nagy falat. Szerintem a felvetésedre reagálok. Persze lehet hogy előreszaladtam pár lépést, de tudom hogy hova fogunk kilyukadni.
Ha rövid választ akarsz, akkor a probléma lényege szerintem az, hogy az embereknek folyamatos halálfélelmük van, és ez determinálja a hozzáállásukat minden problémához. Az önellátással se konkrétan a kivitelezés szintjén van baj, hanem hogy az ember azokat megoldásokat részesíti előnyben, melyeket a halálfélelme diktál, és nem azokat, melyek működőképessé tesznek egy holografikus társadalmat.
Mert az alap szerintem az, hogy ha egy társadalom holografikus, azaz a részben benne van az egész, akkor a részt már nem a félelem vezérli. Tudom hogy ez filozofikus megközelítés, és nem ezt vártad. De szerintem ez a probléma gyökere.
Elnézést ha nem ilyen választ vártál. (De nem adhatok mást, mint lényegem. ) -
#54344 Kínai kézben az egész svéd autóipar -
#54343 Egyszerűsítem. Ha kilépünk az EU -ból, és bármibe belekezdünk ami kicsit is próbálna a javunkra szolgálni az káros az országra nézve, a jelenlegi rendszer a megfelelő, ami meggátolja hogy elvesszen a Magyar ezen világban. Nos én ezzel nem értek egyet. -
Garfield #54342 Csak azért kérdezem, mert ez a sokat mantrázott önellátás-dolog az elvi elképzelések szintjén jól hangzik, de a gyakorlati megvalósítása felvet pár problémát. -
remark #54341 Ezt a mondatot nem értem: "Kaptam ellenérveket aminek a lényege az volt amiben most vagyunk, de ahogy látom nem működik, válság van..."
Nem maradt ki pár szó vagy fél mondat valahonnan?