Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tviktor91
Ha háború lesz akkor hova lehet menekülni?<#vigyor5>

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

polluxware
hát nem fideszbuzi az már szent<#vigyor5>

polluxware
"ostoba orthodox zsidó vallási szabályok szerint"

ezeket a finom megfogalmazásokat szeretem a puruttya újságtól<#taps>

Hegi90
mekkora egy rohadék...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

immovable
2014 után

Jókat mond, csak nem lesz kire. Az egyik komment ezt jól össze is foglalja.

Ne ábrándozzunk. Politikusaink pont olyanok mint választóik. Nézz körül, minden harmadik komment fröcsög a gyûlölettõl. Esélytelen itt egy komolyabb változás. Ráadásul értelmes, hiteles ember nem teszi ki magát a szokásos karakter gyilkosságnak.
2014 érdeklõdés hiányában elmarad...
csige791
Hoppá hoppá!

Megvédtem a zsidókat a Kurucinfóval szemben! Cikk hozzászólásoknál látható.

Ennyit arról mennyire vagyok elfogult és antiszemita!

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Tehát ez azt jelenti, hogy a húsz év iszonyatos gazdaságpolitikájáért, lopásért olajszõkÍtésért, privatizációért(szabadrablás) a nyugdíjasok tehetõk felelõssé, miattuk él hitelbõl az ország.

Az ország nem él hitelbõl, az elsõdleges költségvetésünk 2010-ben már pozitív volt és a gazdaságunk is viszonylag életerõs.

A nyugdíjra és közszférára költött összegek viszont jóval a régiós átlag fölött alakulnak, csak a kassza hiánya és a feleslegesen felduzzasztott közszféra többletlétszáma fedezi az jövõre esedékes megszorítások 100%-át.

Nem beszélve az adósságszolgálatról, ami az elmúlt idõszakban felgyülemlett hiteltömeg nélkül akár lehetne a jelenlegi fele is( csak ez a tétel 550 milliárd megtakarítást jelentene).

"bár érez fantáziát a magyar mezõgazdaságban, de szerinte ennek kiaknázásához sürgõsen liberalizálni kell az agrárterületekkel való kereskedelmet, be kell engedni a külföldi szakértõket, technológiákat sõt a külföldi munkaerõt, akár parasztokat is, mert mindezek nélkül nem fog tudni semmit sem profitálni Magyarország a földbõl, mint természeti kincsbõl."

<#kuss>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Az elmúlt 9 évben felvett hitelek gyakorlatilag centre pontosan megegyeznek a nyugdíjkassza kumulált hiányával. Az EÜ járulékokat is sikerült három etapban oda átirányítani(így mindkét ellátórendszer masszívan negatív egyenleget mutat).

Tehát ez azt jelenti, hogy a húsz év iszonyatos gazdaságpolitikájáért, lopásért olajszõkÍtésért, privatizációért(szabadrablás) a nyugdíjasok tehetõk felelõssé, miattuk él hitelbõl az ország. Rendben meg vagyok gyõzve! Persze itt is vannak kivételek, a pártkáderek nyugdÍja az jár.

Gyõzike sem tartozna a Navinak ha etnikai alapon felmentették volna az adófizetés alól. Igen erõsen helóta/cigánymentalitás ez...

Ezt dekódold nekem légyszíves.

Aztaqrvaéletbe...DDDD
Jól megmondta a libapásztor.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Totti5
Már csak pár fanja maradt, õk vergõdnek... az õskomcsi fogatlan nyuggerok.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Tikal
<#taps>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

immovable
Úgy gondolod, hogy a szüleim nyugdíját, vagy az én esetleges ...

Az elmúlt 9 évben felvett hitelek gyakorlatilag centre pontosan megegyeznek a nyugdíjkassza kumulált hiányával. Az EÜ járulékokat is sikerült három etapban oda átirányítani(így mindkét ellátórendszer masszívan negatív egyenleget mutat).

A titokzatos Róbert bácsit befektetõnek(külföldi és hazai befektetési bankok, nyugdíjpénztárak, etc) szokás nevezni és állampapírok vásárlásával finanszírozza a folyó költségvetési hiányunkat.

Ha valamiért rá lehet fogni erre az országra hogy "hitelbõl él" akkor azért, mert az elõzõ hitelek kamatos kamataira kell esetenként újabb hiteleket felvenni...

Gyõzike sem tartozna a Navinak ha etnikai alapon felmentették volna az adófizetés alól. Igen erõsen helóta/cigánymentalitás ez...

-csak így, röviden:
http://www.hwsw.hu/hirek/47459/fibernet-invitel-upc-internet-telefon-kabelteve.html

(-majd egyszer, elmúlik még; Ez_a_Simli-s, Gazd-Pol is ... ?! )

Úgy gondolod, hogy a szüleim nyugdíját, vagy az én esetleges egészségügyi ellátásomat egy titokzatos róbertbácsi finanszírozza, és nem az adófizetõk? Ha valamiért rá lehet fogni erre az országra hogy "hitelbõl él" akkor azért, mert az elõzõ hitelek kamatos kamataira kell esetenként újabb hiteleket felvenni...

Fletó meg mártirt csinál magából? Amikor a fél országot kiárusította akkor nem verte a nyálát.Hülye barom.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

csige791
"viszont a fidesz féle apro csorbitásokat nem jelentéktelenezném le - mindig ilyenekkel indulnak a nagy diktaturák. pont azért, hogy észre se vedd.......... 😞"

Ez teljesen igaz, de akkor is ott van felettünk az EU ami nem hiszem, hogy végig nézné ahogy kialakul egy diktatúra az egyik tagállamában. Így amíg nem lépünk ki az EU-ból vagy az nem omlik össze, addig nem foglalkozom ezzel a kérdéssel.
Ha viszont megvalósul a kilépés vagy összeomlás, akkor az egyik legfontosabb kérdéssé lép elõ a demokrácia védelme, legyen bárki kormányon.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

polluxware
az a pici idõ amit nyernek most a további lakkozással, az csak a késõbbi "kellemetlenségeiket" fogja exponenciálisan elnyújtani ,és még "kellemetlenebbé" tenni

szóval csak elõre😉 én drukkolok a sikerhez<#eljen>

polluxware
átbaszott tanárok, rendõrök, orvosok, ápolók..

soroljam?

van közöttük fideszes majom bõõven még ma is , de magyar érzékeny a pííztárcájára (jobban mint a politikai identitására)

jobbbban mint azt remélné odafent..

tévedés, ezek a megszoritások a 16%-os nonszenszük megóvását szolgálják, semmi mást...

Ez jól hangzik, de sehogy nem jön ki a matek.

Az egykulcsos adó gyermekkedvezményen felüli része - nagyon remélem, hogy értelmes ember legalább ezt nem vitatja - legfeljebb 350-400 milliárdos kiesést okozott. Jövõre az államkasszában ~1000 milliárdos hiány lesz, 2013-ban már ~1300 milliárd.

polluxware
a viktor hírlap írhat akármit.. egy idõ után a "melós" (ami a 2/3ot jelenti valójában) az lassan felfogja hogy õ is azok közé való életszínvonala alapján (mármint a képen láthatók közé)

a "dzsineg" himbálódzik már, és kezd hosszabodni😉

szóval csak azt akarom mondani, hogy érdemes fejben tartani a rózsaszínû por és köd fújó bérencek kilétét,és mostani pozíciójukat

nem fizetsz jelenleg 21%-os, alacsony szja-t?

Ahhoz a 20%-os SZJA-hoz a fejlett világ egyik legmagasabb adó és járulékterhei tartoznak. Ami az állami összelvonást illeti csak a Skandináv országok járnak elõttünk.

Na most ezeket után gondold át újra a dolgot.

arty
egyetértek, a feri elhuzhatna a tüntetések környékérõl is, mert hiteltelen és csak taszitja azokat, akik amugy esetleg elmennének

viszont a fidesz féle apro csorbitásokat nem jelentéktelenezném le - mindig ilyenekkel indulnak a nagy diktaturák. pont azért, hogy észre se vedd.......... 😞

Forza.

arty
nem voltál orvosnál az utóbbi 20 évben?
nem fizetsz jelenleg 21%-os, alacsony szja-t?
stb

ha jobban átgondolod, te is élvezel olyasmit, ami miatt hitelbõl él az ország... még akkor is, ha egyelõre netto befizetõ vagy, hiszen ha nyugdijba mennél, te is a kigazdálkodhatatlan összeget kapnád holnap havi járandoságként 😊

Forza.

arty
"a megszorítások ellen tüntettek amik a hitelek visszafizetését, és az IMF parancsainak betartását szolgálják."

tévedés, ezek a megszoritások a 16%-os nonszenszük megóvását szolgálják, semmi mást... fenntartani a látszatot, hogy õk nem hibáztak 😊

Forza.

immovable
<#eljen>
csige791
Kormánypárti média mindig ezt csinálta, és ezt is fogja csinálni, tökmind1 kivan kormányon.

A legnagyobb baj az, hogy eljutott ez a szerencsétlen nép oda, hogy már nincs kire szavazni...

banok
Az egész mai megmozdulás egy vicc mivel egy szimpátiatüntetést normális esetben nem kell elõre megszervezni mint ahogy ezt Gréczy Zsolt tette...

A hétvégi szakszervezeti tüntetésekrõl meg ahogy a Magyar Hírlap meg a többi jobbos médium írt az valami vérlázító. Már ezek a cikkek megérnének egy komolyabb megmozdulást...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

csige791
<#eljen> Egyetértek.

Annyival egészíteném ki, hogy ezeket a demokrácia melletti tüntetéseket a buta emberek kihasználásának tartom. Megpróbálom leírni miért gondolom így:

Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy az EU-s szabályozás miatt úgysem lehet nagyon durván megsérteni a demokratikus jogokat, az ilyen fidesz szintû csorbítások túl sokat nem érnek, fõleg az internet adta lehetõségek miatt.
Ebbõl gondolom azt, hogy a Gyurcsány féle demokráciáért való tüntetések arra jók, hogy feri megmutassa menyi embert tud mozgósítani, mivel maga mellett vagy saját magáért nem tudna annyit mint a jól hangzó demokráciáért ezért kénytelen az utóbbiért kiállni.
A probléma az, hogy feri egy hitelét vesztett hazug ember (Valának: Orbánnal együtt), így viszont a demokráciáért való küzdelme is egy hazugság.

Két dolgot írtam le melyek közül az egyik is elég lenne arra, hogy az ilyen demokrácia féltõ megmozdulásokat nevetségessé tegye, de Magyarországon mind kettõ tényezõ jelen van, így meg egyenesen vicc ez az egész móka.

banok
Ha Magyarországon nem lenne demokrácia akkor ez a fórum se létezne már jó ideje és akkor nem lehetne hol zsidóznod ugyanis a demokrácia alappillére, többek között, a szólásszabadság.

banok
no comment...

csige791
Ha azt mondja amit tenni kell akkor végül nem teheti mert nem választod meg. Se te se más.

Ne csorbuljanak a munkások jogai, de multikat akarsz.
A multinak (és minden más munkáltatónak az érdeke, hogy csorbuljanak a munkások jogai)
Nem akarsz megszorításokat de eu-t akarsz.

(Természetesen ez a hozzászólás nem csak neked szól.)

Olyan a világon nem lesz, hogy országok/népek érdek nélkül segítsék egymást. Ha egy nép egy másik népre akar támaszkodni akkor az ügylet vége mindenképpen szo*ás annak aki "segítséget" kér. Kíváncsi leszek a magyarok mikor veszik észre ezt, bár ha egy nép 1000 év alatt nem tanulja meg a leckét akkor talán sosem fogja.
Ott van a linkelt bajnai szövegben:
Az eu széthullása esetén a németek exportja 40%-ot esne vissza. Jelenleg ebbõl szép bevételeik vannak, de amikor vissza kell forgatni akkor meg sírnak.

Továbbra sem értem mit vártok.

megjegyzés:
Nem vagyok valami fidesz fan, én anno a kampány idején végig a fideszt ellen emeltem fel a szavam, olyat is mondtam, hogy inkább a feri mint a viki. Ha valakinek van ideje visszakeresheti, én nem fogom.

Természetesen a versenyszférában dolgozó réteg nettó befizetõ. Az alábbi társadalmi csoportokra ment el a pénz: nyugdíjasok(tavaly rekord méretû, 900 milliárdos hiányt produkált a kassza), segílykések(meglepõ módon ez messze a legkisebb tétel), állami alkalmazottak.

Egy csipetnyi gerincet.

Vagy legalább azt, hogy a kormányfõ két évvel ezelõtti és mostani beszédeine legyenek egymás szöges ellentétei.

Azt, amit Ti vártatok tõle az "elmúltnyócévben".

Én nem hamikáztam kétpofára semmiféle hitelt...

csige791
Nem tudom értelmezni amit írtál.

csige791
Képes vagy arra, hogy leírod konkrétan, hogy mit várnál a kormánytól?

És egy ilyen hozzászólás után még én csinálom pénzért?

Muhaha.

polluxware
és most jó, nincsenek megszorítások..

csige791

csige791

csige791
Hát ebben teljesen egyetértünk.

Csakhogy a tüntetõk a megszorítások ellen tüntettek amik a hitelek visszafizetését, és az IMF parancsainak betartását szolgálják.

A demokrácia megmentése meg tök felesleges dolog, eddig sem volt demokrácia vagy mondhatom úgy is, hogy eddig is csak látszat demokrácia volt, sokkal rosszabb meg úgy sem lesz.

Nem hiszem, hogy a jelenlegi helyzetben sokat lendítene az országon egy "több pénzt, védjék meg a nyugdíjakat, követeljük a szerzett jogainkat vagy lövünk" címû elõadás, amikor a költségvetési egyensúlytalanság gyökerét is ezeken a területeken kell keresni.

2006-ban azért ferinek is beszorult a seggébe a sport szelet, majd késõbb le is mondott, és biztos vagyok benne, hogy 2006 is hozzájárult ehhez.

Ja, 2,5 évig szorult a sportszelet a népharagtól és/vagy rágta a lelkiismeret-furdalás. Háát, politikai elemzõnek ne nagyon akarj elmenni...

Addigra a magyar belpolitikában a kormánya már kellõen lenullázta magát, fõleg hogy ha azt nézzük, akkor már kisebbségbõl kormányoztak.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Engem még a létszám sem zavar, ha lehetne abban reménykedni, hogy az emberek egyre nagyobb részében tudatosul az, hogy a mostani értelmetlen baromkodás nem jó, és 2,5 múlva mindenképp változtatni kell. A demonstráció csak látszat, nálunk akkora sosem lesz, hogy kormány bukjon bele.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Lantee-t idézve:

Tudod te egyáltalán, hogy mirõl beszélsz?

Te már megint azzal a szokásos stílusoddal jössz, hogy rákényszerítesz valamit a másikra, és azon lovagolsz. Ugyanis masszívan el vagy tévedve, ha azt hiszed, az a bajom a jelenlegi kormánnyal, hogy "vissza akarja fizetni a hiteleket". Felvettük, ez van, vállaljunk érte felelõsséget.
Nekem azzal az inkompetens magatartással van bajom, ami tavaly óta a jelenlegi kormány tevékenységét jellemzi. Azzal, hogy volt 4 évük a felkészülésre és amióta kormányon vannak, csak fejetlen és felelõtlen kapkodás az, amit csinálnak, mert kormányzásnak nem nevezném. Minidezt úgy, hogy büszkeségbõl vagy elvakultságból képtelenek belátni a hülyeségeiket és simán szembeköpik magukat az elõzõ heti/havi álláspontjukat, csak mert azon a héten a feketét fehérnek kell mondani vagy fordítva. Ezt az egész minõsíthetetlen munkát pedig olyasfajta pótcselekvések fejelik meg, mint az Alkotmány Asztala jellegû f*szságok.

Úgyhogy kéretik a jövõben ebben gondolkodni a jelenlegi kormánnyal kapcsolatos ellenérzéseim kapcsán, nem pedig abban, amit te a szájamba adsz, oks?