61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • csige791
    Én úgy tudom, hogy a "fejlett" világban is igen sokan éheznek. Tévedek?
  • Bronx South
    A feketékkel nincs problémám főleg hogy kedvelem a feka zenéket, színészeket, de az összes helyen az éhezőt hagynám a sorsára mert egyrészt miattuk vagyunk már 7 milliárdan, ők pedig részben feketék, a másik fele pedig Ázsiában van.
  • Bronx South
    Az embereket elbírná, csak éppen az energiaigényt nem.
  • Danny1987
    Durva gázolajár emelés! - Akár 450 forintot is fizethetsz
  • Danny1987
    a túlnépesedés a "korcs csótányok" hibája.
  • Garfield
    Jah, de csak ott magas az éhezők aránya, ahova a fehér felsőbbrendűség legszívesebben nem szállítana egy büdös falatot sem, nehogy a kis korcs csótányok a fehérek rovására elszaporodjanak.
  • arty
    24+10 - ebből a 24-ből lesz majd 27? ('vállalkozóknak' 112.5% 27%-a)

az kiad +1 hónapot, nem? :D
  • Vlala #54453
    A személyeskedés pedig "tipilus példája" annak, hogy érzékeny területre tapintottam. Megkérdőjeleztem Szent Vonát, Magyarország, sőt, a Magyar Birodalom megmentőjét.
  • Danny1987
    A Föld 20-30 milliárd embert gond nélkül elbírna

Idióta!
  • Ronny
    És éppen emiatt lassan 12.-re sem telik majd...

Már nem telik rá. A világbajnok 34%-os járulékból is csak 10 havi nyugdíj folyik be.
  • arty
    éhséglázadás agrároszágban is elképzelhető :)

---

csige: látom megfogtad a lényeget... :)
    ők lennének a fizetőképes(!!!) kereslet a magyar élelmiszerre?
  • csige791
    Élelmiszerbőség????

• ManoNegra
    Ezt most arra értettem, hogy egy éhséglázadás esetén mi volna ha...
  • arty
    szerencsére nem éhezem, így nekem a "samsungtévé" is fontos - szerintem te sem, így picit képmutató gondolat volt, már bocs :)

MDF-et egyrészt én sem sajnálom, ugyan az a korrupt, tolvaj, antidemokratikus banda volt mint az utódaik - míg hatalmon voltak, ezért a kampányuk során hangoztatott realitásokat nem is tudtam komolyan venni, kicsit úgy éreztem, ezzel csupán "piaci rést" keresnek.

Másrészt viszont elszomorító, hogy a realitásoknak ennyire nincs "vevője", csak az abszurd 13. és 14. havi nyugdíj ígéretének :((((((((((( És éppen emiatt lassan 12.-re sem telik majd...
  • ManoNegra
    Én már azzal is megelégednék ha itthon nem kerülne annyiba a jóminőségű hazai élelmiszer. A samsungtévé lehet megfizethetetlen is, nem vagyok kíváncsi a ízére. :-)

Elolvastam, jó írás, sok igazság van benne, de a lista nem teljes. A hozzászolásokkal együtt viszont jó! Mondjuk pl az MDF-ért egy rohadt könycseppet sem ejtek! ;-)
  • arty
    Lesznek. Ugyan nem élelmiszerhiány vezet majd oda, hanem a totális elszegényedés, ergo sokat nem érunk a 3000ft/kg-os, exportálandó pickszaláminkkal :)

#54427-t elolvastad amugy?
    szerinted nem reális írás?
  • ManoNegra
    Nem, természetesen én sem. Az hogy élelmiszer bőség van, az egyelőre még igaz, de az IMF egykori vezére is mondta már, hogy lesznek éhséglázadások a jövöben.

Nyilván én sem akarok lerombolni semmit, ahogy azt őseink sem akarták.
  • arty
    Hanem Te meg az önellátó fetisiszták? ;)
    Ha nem tűnt volna még fel, élelmiszerbőség van a világban. Sz*rt sem ér a búzánk, a kukoricánk.

Én semmit nem akarok ujjáépíteni. Kurvára nincs hozzá kedvem. És ha nem leszünk akkora barmok, hogy leromboljuk, akkor nem is kell.
  • ManoNegra
    Ezt nem te döntöd el, hogy mi mennyit ér. Ha valaki éhezik, de van kurva sok a vasérce, az cserélni fog. Ne menjünk bele, mert ezt az országot kétszer sikerült újjáépíteni a nyugati bankárbirodalom nélkül úgy, hogy közben még jóvátételt is fizettünk, és a területeink kétharmadát elesztettük!! Ez hogy nem önelátó senki, ez egy XXI-ik századi betegség.
  • arty
    Nem voltunk önellátók.

- 1 zsák krumpli nem ér 20kg vasércet, a KGST-ben viszont "meg kellett érte adni"
    - a KGST-ben a magyar sajttal nem versenyzett a lengyel, le voltak osztva a lapok

(légbőlkapott példák, fogalmam sincs mik az árfolyamok, csupán a példa kedvéért irtam valamit)
  • Ironman2
    Ez nagyon szép írás volt!
  • ManoNegra
    Sem magamra... Persze az állampogároknak is van felelőssége, de nem olyan arányban mint akiknek lehetőségük lett volna változtatni.
  • ManoNegra
    Végülis a kgst is úgy működött, hogy valamit valamiért, tehát ha nem is a szószoros értelemben, de önellátók voltunk. Nem kellett hitelt felvennünk a hitel törlesztésére.
    Természetesen a dögrovást én sem rád értettem, hanem a hajót kormányzó rétegre.
  • arty
    Meddig? 45-ig? 56-ig?

Én a dögrovást csak a folyamatosan patkány politikai elitünkben látom, mással szvsz nincs gond. (ill. van, de mi itt inkább szépen, kussban csak alkalmazkodjunk. mondjuk mint bulgária...)
  • ManoNegra
    Az is. :-) De azért csak kihúztuk odáig, viszont azóta dögrovás pusztít kishazánkban.
  • arty
    vagy a KGST-szovjetunio páros
  • DaemoonHunter
    sajnos sok buta van aki nem hiszi el:/
  • ManoNegra
    1982-ig nem volt államadósságunk, mivel hitelt sem vettünkfel. Az Isteni gondviselés segíthette utunkat odáig...
  • ManoNegra
    Áááá ez konteó.
  • csige791
    Az ENSZ felmérései szerint 2032-re a világ népességének 60 százaléka vízhiánnyal küszködő térségben él majd.

Gyorsan adjuk el a vizünket, mert úgysem az lesz az új arany.

Hajrá Magyarok!

• Narxis
    Érdekesek a hozzászólások. :)
  • arty
    1910
  • arty
    ez a topikrol is szol :)))

mindenert mas a hibas...
  • Ronny
    Magyarország tragédiája

Az utóbbi idők talán legjobb összefoglaló cikke.

• Ronny
    Már a kopogtatócédulákat sem jönnének össze.

• csige791
    Te tipikus peldaja vagy a fanboynak. A durva azonban az ebben a tortenetben, hogy ekozben belvarosi ertelmisegnek kepzeled magad.
  • Garfield
    a változás pedig egyeseknél ahogy látom egyenlő a kommunizmussal

Egyébként itt mire gondolsz? Mert amire te gondolsz, annak köze nincs az önellátáshoz, csak te hívod annak.
  • Garfield
    A mezőgazdaság pont, hogy a Willenbrock által említett, KGST-n belüli barterezgetés miatt ment, ugyanis az a piac szépen felszívta a magyar agrártermékeket, nem számított sem az ár, sem az előállítási költség. Nos, ezt a mezőgazdaságot aztán szépen meglepte a piacverseny, amelyet a drágalátos politikusaink tovább súlyosbítottak azzal, hogy a koncentrációkat - értsd: termelő szövetkezetek - felszámolták, illetve ahol lehet, blokkolták. A józanész helyett a politika érvényesült, jött a privatizáció a nadrágszíjparcellákkal, majd később a családi gazdaság.

De persze egyesek kisebbrendűségi komplexusára jó gyógyír a judeovilágösszeesküvés.
  • Bronx South
    Szerintem se azért lett leépítve a mezőgazdaság mert annyira nem ment volna az ágazat, de ebbe inkább nem megyek bele. A lényeg az hogy agrár ország létünkre lassan kenyeret is külföldről kapunk, még van vizünk ami Európában is jelentős, azt is megpróbálják elvenni tőlünk. Magyarország a legjobb példa a kifosztás, kizsigerelés fogalmakra, a változás pedig egyeseknél ahogy látom egyenlő a kommunizmussal meg hogy esélyünk se lenne Európában.
  • Willenbrock
    Ja,most pedig Lengyelország vette át az únió keleti felében ezt a szerepet.