61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
#54460 Én úgy tudom, hogy a "fejlett" világban is igen sokan éheznek. Tévedek? -
#54459 A feketékkel nincs problémám főleg hogy kedvelem a feka zenéket, színészeket, de az összes helyen az éhezőt hagynám a sorsára mert egyrészt miattuk vagyunk már 7 milliárdan, ők pedig részben feketék, a másik fele pedig Ázsiában van. -
#54458 Az embereket elbírná, csak éppen az energiaigényt nem. -
#54457 Durva gázolajár emelés! - Akár 450 forintot is fizethetsz -
#54456 a túlnépesedés a "korcs csótányok" hibája. -
Garfield #54455 Jah, de csak ott magas az éhezők aránya, ahova a fehér felsőbbrendűség legszívesebben nem szállítana egy büdös falatot sem, nehogy a kis korcs csótányok a fehérek rovására elszaporodjanak. -
#54454 24+10 - ebből a 24-ből lesz majd 27? ('vállalkozóknak' 112.5% 27%-a)
az kiad +1 hónapot, nem? :D -
Vlala #54453 A személyeskedés pedig "tipilus példája" annak, hogy érzékeny területre tapintottam. Megkérdőjeleztem Szent Vonát, Magyarország, sőt, a Magyar Birodalom megmentőjét. -
#54452 A Föld 20-30 milliárd embert gond nélkül elbírna
Idióta!
-
Ronny #54451 És éppen emiatt lassan 12.-re sem telik majd...
Már nem telik rá. A világbajnok 34%-os járulékból is csak 10 havi nyugdíj folyik be. -
#54450 éhséglázadás agrároszágban is elképzelhető :)
---
csige: látom megfogtad a lényeget... :)
ők lennének a fizetőképes(!!!) kereslet a magyar élelmiszerre? -
#54449 Élelmiszerbőség????
-
ManoNegra #54448 Ezt most arra értettem, hogy egy éhséglázadás esetén mi volna ha... -
#54447 szerencsére nem éhezem, így nekem a "samsungtévé" is fontos - szerintem te sem, így picit képmutató gondolat volt, már bocs :)
MDF-et egyrészt én sem sajnálom, ugyan az a korrupt, tolvaj, antidemokratikus banda volt mint az utódaik - míg hatalmon voltak, ezért a kampányuk során hangoztatott realitásokat nem is tudtam komolyan venni, kicsit úgy éreztem, ezzel csupán "piaci rést" keresnek.
Másrészt viszont elszomorító, hogy a realitásoknak ennyire nincs "vevője", csak az abszurd 13. és 14. havi nyugdíj ígéretének :((((((((((( És éppen emiatt lassan 12.-re sem telik majd... -
ManoNegra #54446 Én már azzal is megelégednék ha itthon nem kerülne annyiba a jóminőségű hazai élelmiszer. A samsungtévé lehet megfizethetetlen is, nem vagyok kíváncsi a ízére. :-)
Elolvastam, jó írás, sok igazság van benne, de a lista nem teljes. A hozzászolásokkal együtt viszont jó! Mondjuk pl az MDF-ért egy rohadt könycseppet sem ejtek! ;-) -
#54445 Lesznek. Ugyan nem élelmiszerhiány vezet majd oda, hanem a totális elszegényedés, ergo sokat nem érunk a 3000ft/kg-os, exportálandó pickszaláminkkal :)
#54427-t elolvastad amugy?
szerinted nem reális írás? -
ManoNegra #54444 Nem, természetesen én sem. Az hogy élelmiszer bőség van, az egyelőre még igaz, de az IMF egykori vezére is mondta már, hogy lesznek éhséglázadások a jövöben.
Nyilván én sem akarok lerombolni semmit, ahogy azt őseink sem akarták. -
#54443 Hanem Te meg az önellátó fetisiszták? ;)
Ha nem tűnt volna még fel, élelmiszerbőség van a világban. Sz*rt sem ér a búzánk, a kukoricánk.
Én semmit nem akarok ujjáépíteni. Kurvára nincs hozzá kedvem. És ha nem leszünk akkora barmok, hogy leromboljuk, akkor nem is kell. -
ManoNegra #54442 Ezt nem te döntöd el, hogy mi mennyit ér. Ha valaki éhezik, de van kurva sok a vasérce, az cserélni fog. Ne menjünk bele, mert ezt az országot kétszer sikerült újjáépíteni a nyugati bankárbirodalom nélkül úgy, hogy közben még jóvátételt is fizettünk, és a területeink kétharmadát elesztettük!! Ez hogy nem önelátó senki, ez egy XXI-ik századi betegség. -
#54441 Nem voltunk önellátók.
- 1 zsák krumpli nem ér 20kg vasércet, a KGST-ben viszont "meg kellett érte adni"
- a KGST-ben a magyar sajttal nem versenyzett a lengyel, le voltak osztva a lapok
(légbőlkapott példák, fogalmam sincs mik az árfolyamok, csupán a példa kedvéért irtam valamit) -
Ironman2 #54440 Ez nagyon szép írás volt! -
ManoNegra #54439 Sem magamra... Persze az állampogároknak is van felelőssége, de nem olyan arányban mint akiknek lehetőségük lett volna változtatni. -
ManoNegra #54438 Végülis a kgst is úgy működött, hogy valamit valamiért, tehát ha nem is a szószoros értelemben, de önellátók voltunk. Nem kellett hitelt felvennünk a hitel törlesztésére.
Természetesen a dögrovást én sem rád értettem, hanem a hajót kormányzó rétegre. -
#54437 Meddig? 45-ig? 56-ig?
Én a dögrovást csak a folyamatosan patkány politikai elitünkben látom, mással szvsz nincs gond. (ill. van, de mi itt inkább szépen, kussban csak alkalmazkodjunk. mondjuk mint bulgária...) -
ManoNegra #54436 Az is. :-) De azért csak kihúztuk odáig, viszont azóta dögrovás pusztít kishazánkban. -
#54435 vagy a KGST-szovjetunio páros -
#54434 sajnos sok buta van aki nem hiszi el:/ -
ManoNegra #54433 1982-ig nem volt államadósságunk, mivel hitelt sem vettünkfel. Az Isteni gondviselés segíthette utunkat odáig... -
ManoNegra #54432 Áááá ez konteó. -
#54431 Az ENSZ felmérései szerint 2032-re a világ népességének 60 százaléka vízhiánnyal küszködő térségben él majd.
Gyorsan adjuk el a vizünket, mert úgysem az lesz az új arany.
Hajrá Magyarok!
-
#54430 Érdekesek a hozzászólások. :) -
#54429 1910 -
#54428 ez a topikrol is szol :)))
mindenert mas a hibas... -
Ronny #54427 Magyarország tragédiája
Az utóbbi idők talán legjobb összefoglaló cikke.
-
Ronny #54426 Már a kopogtatócédulákat sem jönnének össze.
-
#54425 Te tipikus peldaja vagy a fanboynak. A durva azonban az ebben a tortenetben, hogy ekozben belvarosi ertelmisegnek kepzeled magad. -
Garfield #54424 a változás pedig egyeseknél ahogy látom egyenlő a kommunizmussal
Egyébként itt mire gondolsz? Mert amire te gondolsz, annak köze nincs az önellátáshoz, csak te hívod annak. -
Garfield #54423 A mezőgazdaság pont, hogy a Willenbrock által említett, KGST-n belüli barterezgetés miatt ment, ugyanis az a piac szépen felszívta a magyar agrártermékeket, nem számított sem az ár, sem az előállítási költség. Nos, ezt a mezőgazdaságot aztán szépen meglepte a piacverseny, amelyet a drágalátos politikusaink tovább súlyosbítottak azzal, hogy a koncentrációkat - értsd: termelő szövetkezetek - felszámolták, illetve ahol lehet, blokkolták. A józanész helyett a politika érvényesült, jött a privatizáció a nadrágszíjparcellákkal, majd később a családi gazdaság.
De persze egyesek kisebbrendűségi komplexusára jó gyógyír a judeovilágösszeesküvés. -
#54422 Szerintem se azért lett leépítve a mezőgazdaság mert annyira nem ment volna az ágazat, de ebbe inkább nem megyek bele. A lényeg az hogy agrár ország létünkre lassan kenyeret is külföldről kapunk, még van vizünk ami Európában is jelentős, azt is megpróbálják elvenni tőlünk. Magyarország a legjobb példa a kifosztás, kizsigerelés fogalmakra, a változás pedig egyeseknél ahogy látom egyenlő a kommunizmussal meg hogy esélyünk se lenne Európában. -
#54421 Ja,most pedig Lengyelország vette át az únió keleti felében ezt a szerepet.