Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hegi90
és mondjuk az ominózus Kohn szomszéd, aki egész életében tisztességes volt, szerinted mivel is szolgált rá a jelzõkre?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Elõször is kategórikusan szeretném visszautasítani ezt a mondatot:

"az antiszemitizmus nem azért van jelen mert a magyaroknak ez a fixa ideájuk/hobbijuk,"

A magyaroknak nem ez a fixa ideájuk, a magyarok egy hangos, ámde törpe minoritásának az. Azt mondod, nem szereted az általánosítást...

"igenis megdolgoztak érte a zsidók"

(Látod, 0Fritz0, errõl beszélek. A fenti kijelentés kapcsán feltenném a kérdést, hogy vajon miért ez a nagy érdeklõdés a zsidók cselekedetei kapcsán, de például miért nem utáljuk a tatárokat, a törököket, vagy az osztrákokat?)

Ismerõs?
Amit pedig Te mondtál, az egy durva általánosÍtás. Mindegy, hogy aki nekem rosszat tesz, az zsidó, cigány, vagy magyar.

Nos, akkor próbáld már nekem összehozni a két gondolatot, mert nekem valahogy nem sikerül összepasszintani. Akkor most a tettek számítanak

Kérlek fejtsd ki részletesen a fenti kijelentés kapcsán:
- mi pontosan az a "zsidó" jellem, aminek megnyilvánulása okot ad az antiszemitizmusra? (Nem, a vélt vagy valós zsidó származás nem elég indok.)
- a zsidó jellembõl fakadó, a magyarság számára negatív következményekkel járó tetteket határold el más népcsoportok szintén negatív következményû cselekményeitõl, illetve határold el a zsidó jellemet ezen más népcsoport jellemétõl;
- magyarázd meg, hogy más népcsoportok cselekményeit vajon miért nem kezelik ilyen kiemelt figyelemmel?
- mindezek után mutasd be azokat a történéseket, melyek szerinted alkalmasak a zsidóság kollektív negatív megítélésére.

Ha ezt meg tudod nekem csinálni, akkor megértem, hogy miért ez a kiemelt gyûlölet a zsidók iránt, mert így van racionális alapja. De jelenleg a zsidó jelzõ szitokszó a magát radikálnemzetinek mondó oldalon, és bárki megkaphatja, aki az õ céljaikkal - értsd: a magyarság céljaival - nem ért egyet, horribile dictu szembe is megy velük.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Hegi90
a feljelentést itthon is kezdheted nyugodtan azzal, hogy pl. "roma kinézetû középkorú..."

Itt a híradásokról van szó. Mellesleg azt hiszem amikor körözési felhívást hirdetnek fantomképpel, stb, akkor is hozzáteszik, hogy feltehetõleg milyen származású.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

0Fritz0
Mint mondtam, én a zsidózás létét sem tudom elfogadni/felfogni, hiszen engem sem sért, ha magyarnak neveznek (Slotára sem kiáltottam soha divatos (és téves) náci jelzõt).
Az, hogy õket bántja a saját származásuk kimondása... hát, ez azért tényleg ne legyen az én hibám.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Hajrá!! írják ki, hogy magyar e vagy cigány! Az USA-ban is azzal kezdik a körözési stb jelentést, hogy milyen rasszhoz tartzik a gyanusÍtott. Érdekes módon õk nem olyan finnyásak...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Sokszor megkapom a vádat, hogy ma Magyarországon milyen a gazdaság, milyen az élet, hogyan alakult a történelmünk, mind-mind a mi hibánk. Rendben, legyen. Nem értek teljes mértékig egyet, de legyen. Akkor viszont Neked is illene elismerned, hogy az antiszemitizmus nem azért van jelen mert a magyaroknak ez a fixa ideájuk/hobbijuk, hanem igenis megdolgoztak érte a zsidók! Természetesen az elöbb általam említetteket továbbra is fenntartom, nem szeretem az általánosítást, és a kollektív megbélyegzést!

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Viszont azt még a zsidókon és a cigányokon kívül egyik néptõl sem láttam, hogy megsértõdtek volna azon, hogy a nevükön nevezik õket.
Ismét egy olyan gyerekes fogalomzavar, amivel még foglalkozni is kínos.

Vajon miért van az, hogy ezen két népcsoporton kívül a nemzeti/etnikai hovatartozást csak akkor emlegetik, amikor a szövegkörnyezet megköveteli. Például a nemzetvédõk elõszeretettel kifogásolják, hogy a bûnügyi hírekben nem tüntetik fel, hogy cigány az elkövetõ, ha tényleg errõl van szó. Érdekes módon azt a problémát még sosem hallottam, hogy írják ki, ha az illetõ magyar. Akkor most hogy is van ez?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Dehogynem van zsidózás. Viszont tényleg nincs keresztényezés és kínaizás. Ugye milyen érdekes?
Én is pont ezt szoktam felhozni, amikor a zsidózók álszent módon azzal jönnek, hogy de hát miért baj az, hogy valaki kapcsán újra meg újra vélt vagy valós zsidóságát emlegetik: érdekes módon a keresztény vagy nemzeti hovatartozásá nem emlegetik lépten-nyomon, bezzeg az arra fogékony embereknél a "zsidó" jelzõ viszont rendre felbukkan, érdekes, ugye? (Na jó, magyarozás mégis van, de azt jelenleg a magát nemzetinek tartó mûveli.)

Vajon az 52890-ben miért a "kampó" a hitelminõsítõ jelzõje és miért nem a tényleges nemzeti hovatartozását emlegeti a hozzászóló?

0Fritz0
Hozzánk is az európai üldöztetés elõl menekültek az államalapítás után és az azóta eltelt több, mint ezer év után is rühelli õket a világ nagy része.
Felesleges ezzel foglalkozni, mert ahogy állnak a dolgok, ez így lesz az utánunk következõ generációkkal is.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

0Fritz0
Nincs olyan, hogy zsidózás.
Ahogyan nincs keresztényezés és kínaizás sem.

Ellenben létezik káromkodás és személyeskedés.

Viszont azt még a zsidókon és a cigányokon kívül egyik néptõl sem láttam, hogy megsértõdtek volna azon, hogy a nevükön nevezik õket.
Ismét egy olyan gyerekes fogalomzavar, amivel még foglalkozni is kínos.

A "faji alapú" nem a legszerencsésebb, én inkább a népcsoport elleni kollektív gyûlöletnek mondanám. Ezen kívül viszont igaza van Lantee-nak abban, amit írt.

0Fritz0
Ugyanazt mondjuk, szokás szerint nem nekem kell megmagyarázni alapvetõ dolgokat.

"...faji alapú gyûlölet a zsidók iránt."
Ez a mai Best of Hír topik.

Hogy zsidózáskor milyen értelemben használják, nagyon szépen megmutatja, hogy a vele szembeállított kategória vajon népcsoportot vagy vallást jelöl.

faj =/= népcsoport

Óóóó, az ilyen egyéni fogalomhasználatokat nem szeretem, mert az ilyenek mindig melegágyai a mismásolásnak.

0Fritz0
Van olyan, hogy zsidó faj?
Ezt egyébként tanítják valahol, vagy autodidakta módon is el lehet sajátítani?

Az utolsó két mondatoddal egyetértek. <#eljen>

0Fritz0
társadalmi rassz = kaszt
problem? 😊

Én is Így tudtam. <#eljen>

Amit pedig Te mondtál, az egy durva általánosÍtás. Mindegy, hogy aki nekem rosszat tesz, az zsidó, cigány, vagy magyar. Úgy gondolom, hogy ezt a rasszista elõítélet/utálat dolgot mindig az szívja meg aki tisztességes...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

A zsidó témához csak annyit, hogy a zsidó egy népcsoport. Zsidónak születni kell, méghozzá anyai ágon. Ha csak az apád zsidó, te nem vagy zsidó.

Mindegy, hogyan forgatjátok (ki) a szavakat, amit itt mûveltek, az szimpla faji alapú negatív megkülönböztetés, sõt, faji alapú gyûlölet a zsidók iránt.
Amirõl te beszélsz, az a kaszt, nem pedig a rassz. Ahogy a linkelt Wikipedia-cikkben is olvasható: []Elsõsorban biológiai, illetve antropológiai fogalom.[/i]

Kámát??? Helóta-mádzsár jó barát.

Csak szólok, hogy már másodszorra sütöd el bõ egy órán belül, de szólok, hogy a nem a nácik "találták fel" sem a rasszizmust, sem az antiszemitizmust. A rasszizmus, illetve antiszemitizmus pedig nem feltétlenül jelent utálatot.

A rasszizmus tényleg nem a legjobb szó rá, azt leginkább Danny1987 szokta ûzni nagyipari méretekben. A zsidózás, az antiszemitizmus már sokkal nagyobb mértékben burjánzik ebben a topikban is, bár tény, hogy az ominózus vicc kapcsán én ezt annyira nem éreztem.

0Fritz0
Ugyanúgy léteznek köztük társadalmi rasszok, mint például Indiában.
Szóval a rasszista rasszistázik és így szép a világ. 😊

Bronx South
Már vártam hogy beírd a bal-lib hülyeséged, kösz hogy megkíméltél 2 smileval.

polluxware
<#rinya>

polluxware
<#rinya>

Bronx South
Azt a nagy hitelcsökkentésért kapunk ajándékba majd egy kis segélyt kamatos kamattal. <#eljen>

tviktor91
Tök jó nézni .😄DD

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Bronx South
Ezt a hszt failnak érzem, valahogy nincs képben hírtelen honnan jött a következtetés ami ráadásul helytelen is, de lényeg ha te tudod.

Amúgy valóban félrenéztem a hsz számot.

"hithû nyilas porontyokat neveljenek még ideje korán"
"rákosi korszak"
"csodaszép új jövõ"

Csak azt nem vágom hogy ezek a gondolatok honnan jöttek neked, az új világgal kapcsolatban meg felvázoltam egy másik alternatívát, legalábbis az eddigi hszeidbõl, (de nem csak a tiedbõl) az jött le hogy egy országnak az a legjobb hogyha a nemzet az utolsó a sorban. De nem tudom hogy pl. pár nyugati ország örülne-e neki ha a külföldi ipar kiszorítaná a hazait, az meg hogy a görbeorrú tõkések mindenhol ott lapítanak a háttérben meg már csak természetes. 😄

polluxware
#52841 én meg errõl zsuzsikám😉

polluxware
sztem neked példul egy jó számítógéped van.. túl jó..

biztos drága volt

ergó zsidó vagy😉

Bronx South
#52876 errõl beszélek papa.

polluxware
már megint mi faszról beszélsz te?

kultúráról volt szó

Bronx South
Mit nem értettél azon amit írtam ? A rasszizmus általánosítása kissebb népekre / csoportokra is, akár a zsidók akár más, a 3 ik birodalomban alakult ki, a Náci világszemléletben lehet hogy helyes, az én értékrendemben meg nem, ennyi. Alapvetõ dolgokkal meg pont te nem vagy tisztában, a csodálatodat pedig nem tudom hogy vontad le abból amit írtam, lol.

Pedig felvilágosíthatnál végre.

Hegi90
jézusom <#wilting>
ezek után tényleg nem csodálkozok, hogy minden külföldi rasszistának hívja a magyarokat.

Tõlem a téma lezárva, ha alapvetõ dolgokkal nem vagytok tisztában, akkor tényleg nincs mirõl vitázni.

<#idiota> barchobázzunk? Nem egészen értem. Aki "zsidózik", az rasszista? Mert úgy látszik szerinted igen.

Bronx South
A rasszok ha nem lennél képben. A rasszizmus általánosítása egyéb csoportokra is mint pl. Zsidók, ez a Náci Németországban alakult ki, és szerintem helytelen. Ha én rasszista vagyok akkor vagy utálom a feketéket, vagy utálom az ázsiaiakat, stb, de ha utálom a zsidókat az én értékrendemben nem jelenti azt hogy én rasszista vagyok, fõleg hogy a zsidó nép nem alkot rasszt.

Hegi90
Ha erre a kérdésre nem tudod a választ, akkor nincs is mirõl beszélni.

Gondolom a faji alapú hátrányos megkülönböztetés/elõítélet. Akkor már csak arra lennék kíváncsi, miért Írtad ezt:

Aztán még a turbók vannak besértõdve, ha lerasszistázzák õket

erre:

[i]Szerepel benne a "zsidó" szó, úgyhogy elfér itt.

Hegi90
Van egyáltalán fogalmad arról, mi számít rasszisztának és mi nem?

Úgy, hogy lerasszistáztad a "turbókat". Amúgy akkor most a "zsidó" vallás, vagy faj?

Hegi90
Igen, és ez hogy jön ide?

Miért, aki az arabokat nem szereti az is rasszista... Mielõtt még valaki azt mondaná hogy én szeretem õket, közlöm nekem közömbösek. Szerencsére nincs belõlük sok itthon.

arty
😄DD

Forza.

Hegi90
Aztán még a turbók vannak besértõdve, ha lerasszistázzák õket<#wilting>

Szerepel benne a "zsidó" szó, úgyhogy elfér itt. 😉
Kicsit megdobja a napotokat.Bocs ha nem való ide.D

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11