Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
U.i.: Ki akadályozott eddig? De te ugye cserében nem várod el azt, hogy a topik egyet is értsen veled?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
A színvonal attól még színvonal marad, a bányászbéka feneke alatt.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..
Ez egy ilyen ország.
Igen, valami oka biztos volt arra, hogy kialakult, csak ez jóval egyszerûbb okokra vezethetõ vissza 2-3 ezer évvel ezelõtt, mint mondjuk manapság. Én mondjuk arra tippelek, hogy a magukba fordulás, a többségtõl való elzárkózás és a kívülállók kirekesztése is elég ok lehet arra, hogy valaki irigyen tekintsen rájuk.
Hogy miért pont õk? Nem tudom. Talán azért, mert az õ vallásuk az európai kultúrkör egyik alapja, így a világ ezen részén mind a mai napig fennmaradtak mind fizikálisan, mind kulturális formában. Ezzel együtt fenn tudott maradni a velük szemben tanúsított ellenérzés is.
Az utolsó kérdésedre azonban a válaszom: ok nélkül. Nekem az ember tette számít, nem pedig az, hogy zsidóként, magyarként vagy pirézként tette. Ebbõl kifolyólag nálam nem értelmezett néhány ember vélt vagy valós tette alapján egy egész népcsoportot elítélni.
- a "zsidó" szót a másik félre szitokszóként használva, teljesen indokolatlanul, pusztán azért, mert annak a véleménye sarkosan szembemegy; elõfordulási helye általában felfokozott viták során
- az elõbbin túlmenõen valamiféle vélt ködös összefüggés során a "zsidó" jelzõ használata az amúgy nem szimpatikus személyek, szervezetek, médiumok, stb. vonatkozásában (Zsidex, Zsidesz ismerõs?...)
- az elõbbieken túlmenõen a zsidó jelzõ használata olyan környezetben, ahol az égadta világon semmi sem indokolja az érintett személy népcsoportjának felemlegetését, ráadásul mindez úgy történik, hogy az esetlegesen még megemlített további személyek kapcsán nem kerül hangsúlyozásra az õ népcsoportjuk; különösen akkor látványos ez, amikor egy adott személy etnikai hovatartozását a nemzeti hovatartozásával állítják szemben, pl. zsidó - magyar, mintha a kettõ kizárná egymást.
2. Nem. Csak ez a válasz magában foglalja azt, hogy valaki elõítélet-mentesen meg tudja magyarázni, mi a baja a cionizmussal. A cionizmus túlnyomórészt ugyanis inkább a zsidó nemzetrõl, a zsidó nemzeti egységrõl szól, így az anticionizmus még egész jól elmûködgetne, amíg a liberális jogvédõket amúgy lenézõ anticionisták engednek az új szeleknek és a palesztinok nevében/mellett õk maguk játszanak jogvédõset. De az egész anticionista duma eléggé megbicsaklik itt, Közép-Európában, ahol is régi szép, antiszemita nézeteket akarják tisztára mosni velük.
Nem régen beleolvastam a talmud-ba, a zsidók szent könyvébe. Olyan törvényeket láttam, amik nem csupán felháborítóak, hanem egyenesen megtorlást követelnek. Azt már meg is szoktam, hogy goj-oknak nevezi az EMBERT a zsidó, de a NYÍLT PEDOFILIÁT, ILLETVE RABLÁST ÉS BUNCSELEKMÉNYEKET,melyek ellenünk elkövethetnek ( az o elképzelésük szerint ) azon igen meglepodtem. Kirabolhatnak, hazudhatnak, csalhatnak, mi több 3 éves + 1 napos lánygyermekkel is közösülhetnek.. HM?? Én keresztény vagyok ( KONKRÉTAN JEHOVA tanúja.. ) és remélem hamarosan végetvet Ábrahám Izsák és Jákob ISTENE AZ ÖNÖK TÉVELKÉPZELÉSEINEK. Üdv. Egy EMBER
"Uram, Önt alaposan megtévesztették, mert amit olvasott, nem más, mint közönséges antiszemita hamisítvány! Sajnos, jelenleg büntetlenül lehet terjeszteni! A Talmud egyébként sosem volt szent könyv, hanem az ókor végi zsidóság enciklopédiája, de ilyen törvényeket, leírásokat nem is tartalmaz. Ha kíváncsi a valósi Talmudra, keresse meg honlapunk nyitó oldaláról annak Interneten is olvasható válogatását, vagy szerezze be Molnár Erno fordításában, összeállításában A valódi Talmud címu könyvet. Ezek után minden bizonnyal megbánná a nekem címzett bántó szavait. Üdvözlettel: R.T."
<#levele>#levele>
"...és...szerintem...bizony."
Forza.
"...és...szerintem...bizony."
Bocs, megint csak kérdeztem. Téged ez meg frusztrál. Ismered az okát? Fenébe, ez is csak egy kérdés... :-)
(Most már csak viccelek, nehogy komolyan vegyél!)
Úgy látszik csak megpiszkáltam a trollt, úgyhogy lépek is. (jaja, lelépek, mert nem tudok válaszolni, jaja!)
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
tejóég
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
egyébként én kérek elnézést, hogy kötözködésnek vettem, hogy már lassan egy oldala kérdezgetsz ugyanarról a témáról, és megpróbáltam megválaszolni a kérdésed (egy szerintem jogos érvvel). <#wilting>#wilting>
azért írtam többesszámban mert így kezdte a kérdést a posztban, amire válaszoltam: "Én azokat az ide írogatókat kérdezem..."
Igaz nem pont a zsidókkal foglalkozik, de valahol ott van a témában...
Nálam már rég fel van írva, de sajnos idõhiányában még nem jutottam el odáig, hogy hozzálássak.
De ugye érthetõ, hogy én azokat próbálnám faggatni, akik szerint senkinek sincs valós oka rosszat gondolni zsidókról. És ha ezzel a feltételezéssel élünk (amivel én nem értek egyet, de ez egy másik kérdés, hogy én mivel értek egyet és mivel nem), akkor logikus a kérdés, hogy na de akkor hogyan alakult ki ez a helyzet ami kialakult? De ezt a kérdést annak kellene feltennie magának, aki szerint a zsidókat ok nélkül vádolják az emberek.
Érthetõ ez így? Vagy most már túlmagyaráztam a dolgot? :-)
Ha tényleg érdekel, már rég utánanéztél volna (és nem a Kurucinfón), mert ez így csak kötözködés.
A 6. század nagy pénzforgalma megkönnyítette a felhalmozást. Az uzsoratõke Mezopotámiában sajátos "bankházak" kialakulásához vezetett. Közülük kettõ, az "Egibi ház" és a valamivel késõbbi "Murasú fiai" cég (Babilonban, illetve Nippurban) ránk maradt könyvelési okmányokból ismert; mûködésük egészen az 5. századba nyúlik át. Mindkét cég terjedelmes ingatlantulajdonnal rendelkezett; e szántókat részben bérbe adták, részben maguk mûveltették, a lakóházakért magas lakbért szedtek. Utazó kereskedõik - cégtagok vagy alkalmazottak - nagy szállításokat bonyolítottak le. Ügyleteik többsége uzsorakölcsön volt, pénzben is, gabonában is. Bérbe adtak szerszámokat, szállítóeszközöket. Számos idegen rabszolgájuk volt, ezeket többnyire szintén bérbe adták. A rabszolga-bérlet a szabad bérmunkások bérének leszorítását is szolgálta. A két cég földjei egész Dél-Mezopotámiát behálózták; a babiloni "Egibi ház" például Urukban is tartott fenn birtokokat. A földek kisparcellák voltak, ami a földtulajdon koncentrációjának folyamatát és e folyamatban az uzsoratõke szerepét bizonyítja; a cég tönkrement kistermelõ szabadoktól vásárolta meg õket az uzsorakölcsön fejében."
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/mezopotamia2.html
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
De ha már irigység: miért pont az zsidókra irigyek az emberek? Csak nekik van olyasmijük, amire mások is vágynak? És mi ez a dolog, amire mások is vágynak?
Valamint miért sugallod azt, hogy csak annak vannak problémai a zsidókkal, aki primitív? Van ennek a feltételezésnek bármi alapja?
"Nézd a Grünéknek milyen szép üzletük és házuk van, neked meg mid van? Semmi" és a primitívjének ennyi elég is.
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
A kérdésem az, hogy miért pont a zsidósággal kapcsolatban futott be ekkora karriert egy bizonyos kulturális különbség? Hisz ezernyi más kulturális különbség is létezett és létezik, miért pont a zsidók esetén alakult ki az a helyzet, hogy ezért a zsidókat üldözik.
Valamint az is érdekelne, hogy melyik ez a kulturális különbség, ami miatt szerinted a zsidókat üldözik?
És azt is megkérdezném, hogy akkor ha már így sikerült beazonosítani az okokat, akkor mi a konklúziód? Okkal, vagy ok nélkül üldözték és üldözik a zsidókat?