Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig az.Izrael csicskája

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

A különbség annyi, hogy azokat megölték, ezeket meg kitüntetik.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Narxis
Nem látod, hogy mit? 😄

Csak túlzásnak éreztem az USA-ról alkotott véleményed. 😛

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

arty
nyugodtan mosd össze a kettõt, ha attól jobban alszol...

Forza.

Hegi90
pffff...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

És Bush által elrendelt, majd Obama (béke nobel díjas) által folytatott háborúban megölt civilek kaptak esélyt?

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Mit mutogatsz?<#vigyor4>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

arty
Sõt, csaucseszku sem. És? Az áldozataik talán kaptak esélyt?

És az õ haláluk 1. Szemben az ezrekkel, akiket õk öltek meg.

Forza.

Narxis
<#ejnye1>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

bertino
lehet, de sajna erosen nyomul.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Nem lettünk tagja az ENSZ BT.-nek

"Utolsó lett hazánk az ENSZ-ben: Azerbajdzsánra 74, Szlovéniára 67, Magyarországra 52 ország szavazott. "

Usa egy csicska,nem nagyhatalom.

56 nem belügy volt, hanem egy idegen elnyomó hatalom ellen tört ki forradalom. Vagy én tudom rosszul?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Danny1987
Az usa szépen eladosodott az érdekei érvényesítése közben.
Ráadásul hamarosan a fehérek is kisebbségbe kerülnek ott.

Minden birodalom elbukik egyszer.

Live for nothing or die for something.

Senki nem mondta (most) hogy be kellett volna avatkozniuk '56-ban mert az akkori helyzetben lehetetlen lett volna (szerintem).

Igen 15 éve még nem volt elterjedve annyira az internet ahol nem szelektálják a híreket és a véleményeket, ahol szabadon hozzájuthatunk a mocskos részletekhez is. De a jelenlegi generáció már a tudatára ébredt annak hogy mi folyik világban mert OLVASOTT. Mert szerinted honnan szerezzük az információt ha nem olvassuk? Halgassuk a TV-bõl vagy a rádióból? Ha megtehetném elsõként mennék a szenátusi hallgatásokra...

Amerika nem ugyanolyan mint 15 évvel ezelõtt. 15 éve még nem fenyegette a csõd, 15 éve még volt szabadságjoga az embereknek. És én nem hívnék egy olyan országot a lehetõségek hazájának ahol 9-10% a munkanélküliség, lövöldözik egymást az utcán és még mindig vannak gettók... A legmagasabb bûnözési statisztikákkal bír (Líbiában 3x kevesebb elítélt volt 100 ezer lakosra mint az USA-ban...), folyamatosan semmibe veszi az emberi jogokat (Guantanamo) és még sorolhatnám...

>Nálam még mindig No.1. mert az tényleg a lehetõségek hazája. Védi a szabadságot, védi a saját érdekeit, és igen, ha kell erõvel kényszeríti ki a neki megfelelõ politikai-gazdasági környezetet...MERT MEGTEHETI!

Ez a mondat tetszik akkor most ugorjunk vissza 55 évet és cseréljük ki az USA-t a Szovjetunióra. Nos ilyen kontextusban már érthetõ hogy miért verték le a szabadságharcot.

>Lehet fujjogni, mert köpködni, de ahogy - talán - arty is megmondta, egyet büffentenek rólunk, és holnaptól nincs kenyér a boltokban.

Igen ez MÉG kétségkívül így van de az USA-nak innentõl leszálló ág van. A államadóssága lassan eléri a GDP 100%-át és nem úgy néz ki mintha ezt nagyon megszeretnék/megtudnák akadályozni. Az évtized végére elveszti a legnagyobb gazdaság címet Kínával szemben. De ezzel nincs semmi baj a 80-as években senki el sem tudta képzelni hogy széthullik a Szovjetunió. Aztán megtörtént a csoda. Ez Amerikával is megtörténhet és meg is fog csak idõ kérdése. Egyszer minden nagy birodalom széthullik.

Senki nem nyalta az arabok seggét vagy legalábbis nem találok erre utaló információt a kommentekben. Egyszerûen arról vitatkozunk hogy mennyire igazságtalan és jogtalan, törvénytelen a beavatkozása mind Irakban mind Líbiában. Ez még nem azt jelenti hogy én most arabbarát vagyok. Inkább azt hogy amerika-ellenes. Csak egy buta ember nem utál egy olyan országot amelyik mint írtad " egyet büffentenek rólunk, és holnaptól nincs kenyér a boltokban". Majd ha megteszik akkor akkor kíváncsi vagyok mit szólnak majd az Amerika barátok.

Barátkozz a gondolattal: USA = NAGYHATALOM

Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de ez van. 1991-ig az USA-USSR tengely kiegyenlítette (úgy ahogy) az erõviszonyokat, de azóta az USA totális kontrollt élvez. Bizonyos országok tabuk, mert Kínával, és az Oroszokkal nem akarja összeakasztani a bajszát mondjuk Irán vagy É-Korea miatt, de egy Líbia vagy Uganda még nem lesz ok a harmadik nagy világégés kirobbantására.

Fel vagytok háborodva, hogy az USA miért avatkozik be bizonyos országok belügyeibe. Bezzeg '56-ban de jó lett volna, ha inkább nálunk avatkoznak be és nem a Szuezi-válsággal foglalkoznak!

Imádom, hogy úgy 15 évvel ezelõttig ebben az országban MINDENKI imádta amerikát, majmoltuk MINDEN téren, igazi "bezzeg amerika" volt.
Aztán szépen felnõtt egy generáció, és most már "mocskos USA", mert "ez kellett nekünk", meg "hajrá arabok" szólamokat fújják.

Pedig Amerika ugyanolyan, mint 15 évvel ezelõtt. Nálam még mindig No.1. mert az tényleg a lehetõségek hazája. Védi a szabadságot, védi a saját érdekeit, és igen, ha kell erõvel kényszeríti ki a neki megfelelõ politikai-gazdasági környezetet...MERT MEGTEHETI!
Lehet fujjogni, mert köpködni, de ahogy - talán - arty is megmondta, egyet büffentenek rólunk, és holnaptól nincs kenyér a boltokban.

Aki meg ennyire bújja az arabok seggét, nyugodtan el lehet hozzájuk költözni! Áhh...imádom a "mindent tudok a világról, mert olvastam róla" típusú hõzöngõket! 😉
Akinek eddig kétségei lettek volna a Világban elfoglalt helyünkrõl:

"Magyarország sikertelenül pályázott az ENSZ Biztonsági Tanácsába tagnak...Magyarországnál kevesebb voksot egyetlen BT-tagságra pályázó ország sem kapott."

Ennyi!
Pluskast

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Alakítsanak! Sok sírós nyugger rájuk fog szavazni,aztán majd jó nagyot koppannak,mikor nem tudják kifizetni a nyugdíjukat,mert nem lesz mibõl.

Bronx South
Uganda gyémánt kereskedelembõl is profitál nem is keveset.

Ezzel a lépéssel kivételesen egyetértek. Bár nem ismerem annyira az ugandai 9és közép-afrikai) függetlenségi mozgalmakat de amit eddig hallottam róla az LRA-ról úgy gondolom hogy megérett az elfogásra. DE nem tudom nem felfedezni a mögöttes szándékokat (lehet hogy ez már paranoia 😄 😄)
Mert Ugandában is diktatúra van bár amerika barát viszont voltak ellene is nagy tüntetések a tavasszal. Nem rég kezdtek el olajat termelni és Dél-Szudán is elég közel van. Furcsa hogy csak úgy jófejségbõl 100 embert küldet egy eddig számára érdektelen térségbe. Mindenesetre remélem sikerrel járnak.

Bronx South
Várjál mert valamelyik nap olvastam hogy Joseph Kony az USA új célpontja, valami állítólagos ugandai terrorista vezér. Az hogy ott ahol kéne beavatkozzanak ott nem várható el, máshol meg természetes. Ez aztán a hozzáállás ! 😄

Te is értelmezd amit írtam/írtál. Ha nem avatkoznak be akkor az azt jelenti hogy az ottani civileket meg lehet ölni mert ennek senki és semmi nem szab gátat. Vagyis hogyha tilos lenne civileket ölni a világban akkor minden ország egyként hördülne fel Szíria ügyében és elkezdenék tervezni az ellenlépést (és nem csak terveznék már lassan fél éve hanem lépnének is...).

De mivel ez nem történt meg ezért én ebbõl azt a következtetést vontam le hogy ott megtehetik. Líbiában nem tehették meg (az állítólagost...) és meg is lett torolva. Akkor most hol az igazság? Ha senki nem teheti meg akkor miért csak egy országot büntetnek és a többit nem veszik figyelembe? Én ezért gondolom hogy Szíriában jogosultak civileket ölni. (Természetesen NEM értek eggyet a civilek megölésével mindössze az USA, a NATO, az EU és az ENSZ nézõpontjából szemlélem ezt a kérdést)

A másik meg mi az hogy nem várható el? Akkor miért teszik? Akkor Amerika mit keres Irakban, Afganisztánban és Líbiában. Mit csinált Koreában és Vietnámban? Akkor ezek szerinte elvárható hogy beleüssék az orrukat a dolgokba. De mégse teszik mindenhol ahol kéne mert egy kétarcú hipokrita öntelt ország.

Egyébként no offense ha kicsit erõszakosan írok néha elkap a hév 😊

HöfEE
"És ez indokolja azt hogy ártatlan civileket öljenek halomra? "

Hol írtam én ilyesmit? Értelmezd amit írtam. SENKI sem jogosult arra, hogy a civil lakosságot lõje, ugyanakkor semmilyen külföldi országtól/hadseregtõl nem várható az sem el, hogy beavatkozzon egy belpolitikai szituációba.

Egyáltalán nem vagyok USA párti, sõt kifejezetten nem tetszik a világpolitikai szereplésük, de Líbia esetén szerintem teljesen jogos volt a beavatkozás.

Nem azt mondom hogy nem bûnös egyáltalán, hanem azt, hogy az ok amiért lerohanták az országot, nem áll meg. Természetesen én is - mint mindenki - csak szûrt információkhoz jutok hozzá.

zsoltioregon
voltak, csak azokat vagy mind kilõtte Iránra, vagy nem voltak bevethetõek félkészek voltak.

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

>Az, hogy sziriaban nem avatkoztak be csak annak koszonhet, hogy a szir hadsereg valamint az ottani politikai vezetes teljesen mas kategoria mint libia.

És ez indokolja azt hogy ártatlan civileket öljenek halomra?
És mi a helyzet Észak-Korával úgy tudom az a legdurvább rezsim a világon mégis már 50 éve éve "él és virul". Ó hogy egy kicsit erõsebb hadserege van mint Iraknak vagy Líbiának volt. Nos azt hiszem ez mindent megmagyaráz.

A normális életben mindenki a saját súlycsoportjával kezd ki. A világpolitikában? Nos ott nem így mûködnek a dolgok. Ahol nincs erõforrás azt mindenki magasról leszarja.

A másik furcsa tény hogy Szomáliában meg sem próbál beavatkozni a Föld Jótevõje és Védelmezõje a Nagy Egyesült Amerikai Államok. Szváziföldön sem, Zimbabwében sem Csádban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban sem, Fehéroroszországban sem, Iránban sem. Pedig ezek kétségkívül diktatúrával bíró államok, a nép elnyomásban van és nem tesznek ellene semmit. De miért? Mennyibe kerülne Szváziföldben megdönteni a király hatalmát hogy ne vegyen magának 100 milliós hajókat míg a népe éhezik? Kötve hiszem hogy többe mint az Iraki tartózkodás 1 napja.

A nyugati szövetségesek pedig igenis romba döntik az országot: Nos erre a kettõre szerintem senki sem tud értelmes és elfogadható magyarázatot találni: link 1 és link 2. A 2. LINK DURVA KÉPEKET IS TARTALMAZ!

Érdemes még régi(a tüntetések elõtti) blogokat, cikkeket, fórumokat olvasni, ahol líbiai lakosok írják le, hogy milyen az élet Líbiában.

Bronx South
Ha már tömegpusztító fegyverek.

Továbbá nem állítom hogy Szaddam jóságos volt, viszont sokáig az usa támogatását élvezte, a támogatásnak pedig ára van. Nem emlékszem pontosan de az alkaidával voltak kapcsolatai, továbbá önállósodott és nem teljesen úgy táncolt már ahogy az usa fütyült, és ez vezetett a halálához nem az amit a média fröcsögött a kivégzése idején.

Konkrétumokat egy leszerelt katona mondott nekem már jó régen, de nem emlékszem pontosan. De ha utánanéznék biztos felfrissülne a memóriám.

Kezdjük azzal hogy valószínûleg nem néztétek meg a videót és az descreptionbe lévõ linkek egyikére sem látogattatok el ahol FORRÁSSAL támasztják alá az információkat.

Ühüm ühüm rakétázta az embereket helikopterekrõl meg a tömegbe lövetett.

Forrás? Mainstream média? Index és a Fox News? A legtöbben a twitterre fogadkoznak ilyenkor hogy rengeteg volt ott a "szemtanú". Természetesen ezeket átvette a média. Bizonyíték? Semmi. Abszólute semmi. Senki nem ellenõrizte le az információkat.

Március elseje Pentagon sajtótájékoztató link

Q: Do you see any evidence that he actually has fired on his own people from the air? There were reports of it, but do you have independent confirmation? If so, to what extent?

SEC. GATES: We’ve seen the press reports, but we have no confirmation of that.

ADM. MULLEN: That’s correct. We’ve seen no confirmation whatsoever.

Szóval nincs bizonyíték ennek ellenére már népírtásról beszélnek meg Ruandával hasonlították össze az országot (ahol a a bölcs fehér nyugati ember hagyott több millió embert meghalni, akárhányszor csak erre gondolok elfog az émelygés...)

A másik a tömeges megerõszakolások amelyre nagy nehezen elõszedtek egy névvel és arccal ellátott áldozatot is. Természetesen utána kitalálták azt is hogy Kadhafi leakarta fizetni meg lakást ajánlott a hallgatásért cserébe. Nos az Amnesty International nem talált semmi erre utaló bizonyítékot.
NBC is megmondja hogy nincs bizonyíték.

Csak hogy lássuk mennyire barbárok a lázadók: felégették a People's Hall-t ami a mi Parlamentünkkel vagy a Washingtoni Kapitóliummal egyenlõ. Nos melyik kormány hagyná hogy a nép ilyet tegyen. Szerintem egyik sem. Itthon egy tévészékház ostrom miatt gumilövedékeztek...

Ha annyira akarta az egész líbiai nép a halálát miért tüntettek mellette több mint másfél millióan? Az lehet hogy több ezret megöletett de ilyenkor azt kell tenni hogy még LEGALÁBB ugyanennyit megölünk? Mind NATO mind "lázadó" oldalról. Hogy az ENSZ teljesen elfogadhatónak vélte az emberi jogokat sõt meg is dicsérte Líbiát 2009-ben? Akkor ez milyen rezsim? Milyen diktatúra az amelyikket 40 éven át hagyunk és aztán egyik napról a másikra a semmire alapozva megdöntünk? Jah hogy az nem is diktatúra vagy ha az akkor nagyon magunkba kéne néznünk. Arról ne is beszéljünk inkáb hogy a fekete zsoldosok álhírére mennyi fekete bevándorlót és fekete líbiait (mert ilyen is van...) öltek meg.

Aztán itt van ez is hogy a brit kormány az Al-Kaida egyik sejtjét bízta meg '96-ban hogy megölje Kadhafit. A jelenlegi lázadók vezére Abdelhakim Belhadj egy (USA által is listázott link terrorszervezet ( Az Libyan Islamic Fighting Group) alapítója? Érdekes...

És lehet akármennyire is bírálni õt egy egész országot kivezetett a szarból gyakorlatilag minimális áldozatokkal. Mert nincs rá bizonyíték hogy az ellenzékiek jobban csinálták volna ha nem börtönzi be õket. Jah de van. A jelenlegi állapotok. Líbia teljesen elpusztult csatlós államá vált várhatóan iszlamista hatalommal az élén.

A felsorolást egész nap tudnám folytatni de se idõm sem energiám nincs rá hogy meggyõzzek olyanokat akik teljesen elvakultak a Híradótól és a Nagy Nyugati Demokrációától.

A végére érdekességképpen: Várható élettartam Magyarországon 1960-ban: 68 év (mindkét nemre számolva világranglistán 32.)
Líbiában 1960-ban 46.9 - 109. a ranglistán
Nos miután Kadhafi csak egy öntelt semmirekellõ a népet elhanyagoló diktátor volt azt várnánk hogy a nép egyre szarabbul fog élni csökken a GDP mindenki az õ kezébe vándorol. Nos nem így történt 2010-es adatok: Magyarország 74.6 Líbia 77.5. Mi mikor kezdünk el lázadni? ÉS ezt eljátszhatnám megannyi adatsorral.

Khadafi pedig nem kapta meg az esélyt, hogy megvédhesse magát egy független hadbíróság elõtt. Szaddam sem védhette meg magát. Oszama bin Laden sem.

arty
Tudom. Mindenki tudja.

Forza.

Szaddam nem volt szent, de tömegpusztító/vegyifegyverei sem voltak...

arty
ha valami joságos-szaddám mesébe kezdenél, akkor tuti 😊)

Forza.

Bronx South

????

Az meg hogy Szaddamal mi volt a helyzet inkább hagyjuk 😊)) ha elkezdeném elemezni hogy mi történt ott a háttérbe le lennék idiótázva. <#levele>

banok
Annak is nézz utána, hogy mi történt azelõtt, hogy közbelépett a NATO. A békés tüntetõket lövette, gyilkolászta.
Egyébként Lockerbie-t maga ismerte el Kadhafi.
De védjed ezt a félelmebeteg állatot. Semmivel sem jobb Szaddamnál.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Ez Khadafia.

Hegi90
Költöztetnék a József Attila szobrot a Kossuth térrõl

""Attila is szívesen elköltözne Viktor mellõl" - mondta az ismert költõvel eszerint közeli kapcsolatot ápoló Botka László, Szeged polgármestere"
😄D

Botka amúgy szerintem az egyetlen értelmes arc a mai politikai életben.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90

Már csak az a kérdés, hogy mi keresnivalója van a NATO-nak egy polgárháborúban... És az Al-Kaidának?

HöfEE
Orszagot tettek tonkre??? Szerintem egy olyan vezeto aki a sajat nepet loveti szarra, az nyugodtan megerdemli a halalt. A nyugati szovetsegesek semmit nem tettek tonkre. Teljesen jogos volt a fellepes es a forradalom is. Az, hogy sziriaban nem avatkoztak be csak annak koszonhet, hogy a szir hadsereg valamint az ottani politikai vezetes teljesen mas kategoria mint libia.

Atomreaktor
zsoltioregon
ezért kell, tanulni és sokat dolgozni, mert, ha sok lóvéd lesz akkor jobb életed lesz!<#idiota>

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"