61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Ronny #55180 A nap folyamán átléptük a 317.45 forintos gyurcsi-féle negatív eur/huf rekordot. Öveket bekapcsolni. -
#55179 -
#55178 jajj de szíp legíny vót:D:D -
kennedy69 #55177 Röhej,de sajnos ma így van. -
kennedy69 #55176 Világrekorder a forint
-
Vlala #55175 Miért? Van másnak beleszólása az ország ügyeibe? Az ellenzék inkább kussoljon, a nép inkább kussoljon, Brüsszel meg inkább kussoljon. :) -
#55174 "A Fidesz megállapodott a Fidesszel abban" -
Vlala #55173 Igen, marad az EVA. Neve.
"A kormánypárti képviselők és Orbán Viktor miniszterelnök kompromisszumra jutottak."
Értsd: A Fidesz megállapodott a Fidesszel abban, hogy vesszen, aki vállalkozni merészel.
Végülis egymillió új munkahely, vagy miaf@sz. -
Vlala #55172 Ebben az a vicces, hogy a Fidesz bemutatta, hogy szerinte milyen egy jó gazdaságpolitika: dráguló benzin, romló forint, einstandba vett nyugdíjak, csipszadó, visszamenőleges 98%-os adók narancssárga kiskapukkal.
Emellett ők papolnak az előző kormány - ti. a Bajnai-féle - rossz gazdaságpolitikájáról, amit ugye az unió és a befektetők is ígéretesnek neveztek több közleményükben.
Ez csak egyet jelenthet:
Az unió és a befektetők nem értenek a gazdaságpolitikához. -
#55171 "Dráguló benzin, romló forint
Burány Sándor is ugyanazzal a címmel tett fel azonnali kérdést, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek, mint előtte Tóbiás József (Tessék mondani, ez már a függetlenség, vagy lesz még rosszabb?) Szemére vetette a forint romlását, és a benzinárak emelkedését, megjegyezte, hogy ő azt tanulta a tankönyvekből, hogy ez nem jó, és megkérdezte, mikor mond le? Matolcsy az előző kormány rossz gazdaságpolitikáját emlegette."
-
Vlala #55170 De azt még én sem gondoltam volna, hogy egyenesen Rákosi Mátyás lesz a példaképük.
Az utcákat és tereket persze át kell nevezni, mrhpgy valakinek eszéve jusson, hogy mennyire rosz volt akkor... és mennyire efelé tartunk ismét. -
Ronny #55169 Annyiban végül igazad lett, hogy szakmaiságban sikerült messze alulmúlniuk az amúgy sem túl fényes Gyurcsány érát. -
#55168 Hozod a topik szívonalát, látom. -
#55167 Elemző: Jöhet a leminősítés - Már késő az IMF-hez fordulni
Szakad a forint – Egyre közelebb a történelmi mélypont
Durva emelés: mindkét üzemanyag ára 400 forint felett
Sikertelen aukció - Már a rövid magyar kötvényeket sem viszik!
Inotai: Magyarország bóvliba kerülése lesz a szabadságharc ára
És még csak dél van! -
#55166 Éljen, éljen, marad az EVA 40%-al!
Na, akkor irány a fekete, és remélem az ország minél hamarabb csődbe megy! Várom már a tavaszt, amikor a megszorító csomag minden egyes lépése lecsapódik és lángol a nagy büdös főváros! -
#55165 Jaj. Hányszor kell még elmondanom, hogy nem Magyarország érdekel! A Gíró-Szász András féle nyilatkozat elött kb 2 és fél héttel,- már nem tudom neked megmondani, hogy pontosan hol, vagy a rádióban hallottam vagy újságban olvastam - nyilatkozták a franciák és a németek, hogy szerintük meg kellene szűntetni a hitelminősítő intézeteket. Egyébként azzal összefüggésben halottam ezt a hírt, hogy leminősítették Ciprust. Ez valamikor november elején volt. -
ManoNegra #55164 Szerintem erre gondol. -
Garfield #55163 "Francia baki" alatt erre gondolsz? -
#55162 Nem nem! A hozzászólásom nem akarta érinteni Magyarországot. Engem inkább abból a szempontból érdekelne, hogy pl a franciáknak vagy a németeknek lehet e igazuk. Mármint, hogy valóban kontrolálni kell vagy ez is csak egy kamu duma. -
ManoNegra #55161 A helyzetünk tényleg rossz, ebben nincs vita köztük. -
Vlala #55160 Na, ehhez én hóthülye vagyok, de ne kezdjük megint, hogy "szegény Magyarországot megint a külföldiek bántják. Nyolc évig csak és kizárólag belülről rohasztották, de most már kívülről, aztat úgy tessék elhinni, ahogy itt állok." -
Vlala #55159 Nem csak hazai viszonylatban nézem, de tény, hogy a magyar helyzet tényleg ultraszar. Hosszútávú megoldás a láthatáron sincs, a teljes nyugdíjkasszát elkótyavetyélték, bocsánat, beolvasztották a "nyugdíj és államadósságcsökkentő alapba". Ilyen abszurd intézmény nincs még egy a világon, mint ahogy Orbán további rendelkezései - egykulcsos adó kiegészítő adóval, visszamenőleges, 98%-os különadó, stb. - is is tehetetlen kapkodásnak tűnik a Nyugat szemében. Nem véletlenül, ez tényleg az. Ez a beszedett adó egyszer elogy, és tulajdonképp nem indítottunk el semmit, ami pénzt hozhat a konyhára - na jó, ez túlzás, ha a chipsadót kivetik a vízre és a levegőre is, akkor talán nyernek vele másfél hónapot.
Vagy itt a legújabb orbáni csodafegyver, a végtörlesztés intézménye. Maga az abszurdum abszurduma.
Törvény adta jogod kiváltani a hiteled a hiteled 60-70%-ának a befizetésével, a banknak pedig kötelessége ezt lenyelni.
Olaj a tűzre, hogy szintén alkotmányos tövény által, álamfő általll szokás szerint olvasás nélkül alláírva, felső határt szabnak a most (végtörlesztésre) felvett hitelek THM-jének.
Ettől várnak jó minősítést?
Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Brüszelt nemcsak a médiatörvény, de az Alkotmány ügyében is megpróbálták szépített fordítással átverni, és a hatalmas válság kellős közepén a Tisztelt Frakció költségvetésének indokolatlan növelésére van keret, szépen kirajzolódik a legősibb dakota közmondás: a vér nem válik vízzé.
Igazából már csak azon csodálkozom, hogy a Parlamentben még megvannak a lépcsőkorlátok, és a Szentkoronát nem adták le színesfémnek. -
#55158 Nem államokra gondoltam, hanem befektetőkre, cégre. Mondjuk shortolás esetében ugye arra fogadok, hogy esni fog a részvény. Ez ha jól tudom állampapír esetében is igaz, hiszen azzal is kereskedhetek a tőzsdén. Mi van abban az esetben, ha egy gazdasági csoport lobbyzik egy hitelminősítő intézetnél, hogy egy országot minősítsen le, így tudni fogja, hogy esni fog a részvénye értéke. Nem vagyok egy tőzsdei szakértő de ha esetleg van itt ilyen az elmondhatná, hogy ez elvileg lehetséges vagy ez faszság. -
Vlala #55157 [URL=http://stop.hu/articles/article.php?id=960178]"Senkit sem hagyunk az út szélén!"[/URL]
Értsd: Mindenkit berugdosunk az árokba. -
ManoNegra #55156 Ezt ne csak magyar viszonylatba nézd. Az USA adós kockázata prímaprimissima besorolású, mikor a valóság közel sem ennyire fényes. Túl nagy hatása van ahhoz képest, hogy valójában sejthető a nem minden hátsó szándék nélküli minősítgetés. -
Vlala #55155 Jogos, neki mindegy, az index-olvasók viszont így jobban felháborodnak rajta. -
Vlala #55154 Gondolkozz.
Ha lehetséges volna lobbizni, akkor főszarkavarátor Orbán Viktorunk hatására (aki ugyebár köztudottan az Atyaúristen közvetlen főnöke, ura és parancsolója) hatására Magyarország csillagos ötöst kapna.
Adónk tíz százalékát öt évre visszamenőleg felkínáljuk a hitelminősítők zsebébe, Szíjjártó megmagyarázza, a hívek benyalják, mint Ödönke a cipőkrémet, és meg van mentve az ország. Papíron.
De sajnos az van, hogy orbánunk mégsem akkora ász, mint amennyinek a megredndelt statisztikák mutatják. Egy alapból elhibázott országon javítani akkor sem tudna, ha ennél is nagyobb segget csinál a 2009-es szájából, mert ehhez ő nagyon kevés.
Nekünk, államadóssággal tömött kicsi országnak sajna csak magyarázatokra és beszólogatásra futja (a minisztériumok büdzséjének emelése és a luxusautópark évente történő cserélése mellett) - igen, jól gondolod, ez nagyban javítja hazánk nemzetközi megítélését. -
#55153 Szerintem a szerencsétlen faszit rohadtúl nem érdekli, hogy tévedés volt vagy hibás diagnózis, a végeredmény tekintetében tök mindegy:) -
#55152 Hogy kinek mihez van joga.. Nem kell túlzottan nagy szakértőnek lenni, ahhoz, hogy lássuk a magyar gazdaság kb 100km-el a béka segge alatt van. Ez tény. Azonban arra kíváncsi lennék, hogy ezeket a hitelminősítő intézeteket kontrolálja valaki? Csak mert pl ott a francia baki. Amúgy engem az sem lepne meg, ha ezeknél a hitelminősítőknél nem folyna valami komoly lobbi tevékenység.. -
Vlala #55151 "Operálunk? Nem boncolunk?"
Hatásvadász a cím.
Nem tévedés volt, hanem hibás szövettani diagnózis. -
#55150 Tévedésből operálták ki egy ausztrál férfi gyomrát - No comment. -
#55149 Úgy látszik nem vált be videóklipp, csak 1%-ot kapott a JESZ :D -
Vlala #55148 Nem mgszívta, erre játszik. Neki statisztikai adatok kellenek, nem tényleges fjlődés - sajna még idén is voltak olyanok, akik a híres "GDP-áallamadósság" táblázatot linkelgetik minden fórumra. -
Ronny #55147 Nem kell 2013-ig várni. Brüsszelben is a költségvetési tervezetben előirányzott bevételekkel számolnak, ami papíron ugyan jól néz ki, de isteni csoda lesz ha a megemelt adókból egyáltalán az idei bevételeket produkálni tudják. -
Garfield #55146 Orbánék csúnyán megszívták az államadósságban azt, hogy habár a devizában kifejezett érték tényleg csökkent, részben hála az ő unortodox gazdasági ötleteiknek, a gyengülő árfolyam miatt forintban kifejezve kb. ugyanazon a szinten vagyunk. -
Vlala #55145 Múltkor hallgattam Orbánt a rádióban. 73%-ora csökkenésről, és "győzelmi jelentésről" beszélt.
Brüsszel sajnos nem így tudta... -
Garfield #55144 Vajon akkor hol lenne a hiány, ha kivonnánk az egyenletből a manyup-pénzeket, mint egyszeri bevételt?... -
Garfield #55143 Szíjjártónak addig igaza van, hogy az EB szerint Magyarország 2012-es hiánya várhatóan 3% alatt marad, csak ez a sunyi görény azt hagyta ki, hogy az idézett mondat második fele úgy hangzott, hogy a jelenlegi információk szerint viszont 2013-ra 3% fölé mehet megint. -
Vlala #55142 Az egyik szerint joguk nincs, a másik szerint okuk.
Félrehallották a telefonban az orbáni ukázt?
Végülis, a Kétharmad szentjei biztosan jobban tudják, mint a világ töbi része... hívek, imádkozzatok érettünk. -
Vlala #55141 Mindenki monnyonle a búspichába, hagyják a szép és okos és mindetudó orbánviktort gyorsnaszádot irányítani.
persze, csak ilyen feláldozható szócsöveken keresztül meri kinyitni a pofikáját, mert ezt utzólag ki lehet rúgni, és le lehet tagadni, hogy ez II. Ránkszarsz fáraó gondolata volt.
Ezeknek tényleg elszállt az agyuk. Nincs valakinek olyan felvétele, amin a hívek ennek a nyilatkozatnak tapsolnak?
A pénzügyi világ válasza:
"Igen? Euro árfolyama jövő héttől: 350 Ft, mert ehhez viszont jogunk van, kisköcsög!"