Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty

gondolom kommentár nem szükségeltetik hozzá

Forza.

csige791
Ez teljesen igaz. De szerintem ha mondjuk egy külföldi busz megvásárlása 20millió forint, egy rába buszé meg 22 millió, attól még az országnak az utóbbi a jobb. (kevesebb munkanélküli, több adófizetõ, és a többi.)

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

A korrupciónak nem a protekconalizmus az ellenszer. A protekcionalizmus ugyanúgy versenytorzító és költségnövelõ, mint a korrupció.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

csige791
"Nincs semmi akadálya annak, a Rába Jármû buszai más gyártók termékeivel megmérkõzzenek egy-egy közbeszerzésben, aztán gyõzzön a jobb."

Jól tudjuk, hogy Magyarországon ez nem így mûködik.

Kb így helyes:

A különbözõ gyártók termékei mérkõzzenek meg egymással egy-egy közbeszerzésben, majd gyõzzön valamelyik haver cége, esetleg ha nincs a közelben haver akkor a kenõpénz mennyisége.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

polluxware
<#eplus2>

fog még rád égni a házad😉

A tininyuggerek lázadasa. Egyszer még könyvet fognak errõl írni.

polluxware

Tetszettek az ellenérveid.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ja, azért szállít a Rába Jármû Kft. midibuszokat Norvégiába...

Igen, ilyenre már láttunk példát, pl. Ezüsthajó kft., vagy épp Pintér volt õrzõ-védõ cégének sorra helyzetbe kerülése a választások után. Szóval önmagában a "mi kutyánk kölke" hozzáállás még nem üdvös: ha a verseny korlátozása és a mi kutyánk kölkének helyzetbe hozása tényleges és kimutatható elõnyökkel (azaz nem ragad meg a hazafias retorika szintjén) jár, illetve nem haveri cégeknek való juttatásokat akarják takargatni ezzel, akkor esetleg, bár jogilag ez is fából vaskarika.

Bronx South
Remélem nem sértõdsz meg ha ezen most felröhögtem.

Hogy te mire vered el a pénzed, a te dolgod, én szeretném a leghatékonyabban elkölteni.

Danny1987
Külföldön ez úgy mûködik inkább hogy a mi kutyánk kölyke kóser.

Live for nothing or die for something.

Bronx South
Te már megint ugyanazt a féle szleng dumát tolod.

Danny1987
Ez van kína többet tesz az európai kultúra fennmaradásáért mind a mi értelmiségeink.

Live for nothing or die for something.

Nincs semmi akadálya annak, a Rába Jármû buszai más gyártók termékeivel megmérkõzzenek egy-egy közbeszerzésben, aztán gyõzzön a jobb.

Pluskast
Jó kérdés. A szomorú az, hogy idehaza rengeteg olyan ágazatot tettek tönkre ami ráfordítással és okos - gondos - gazdálkodással mûködõképes ne adj isten versenyképes lehetett volna. Csak ugye ez Magyarország és itt minden a kapcsolatokról meg a pénzrõl szól.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Bronx South
<#eljen> Nincs kifogásom ha ez növeli az ország színvonalát, és az utolsó sorokban lévõ dolgok is teljesülnek. Az utolsó részhez viszont tennék egy kérdõjelet. Miért a külföldi leselejtezett buszokat hozzák be az országba, miért rohadnak el a buszok az utasok alatt 30-40 évesen, mikor egy Magyar gépgyártó mind e közbe Norvégiába, és külföldre szállítja ami jó ? Aztmondták itt páran, igaz a mezõgazdasággal kapcsolatban, hogy a Magyar termékeknek a piacon nem sok keresni valójuk lenne.
Hagy kérdezzem már meg, nincs elég cég ami buszokat gyárt és javít, hogy Norvégiában pl. pont Magyar gyártású buszok járnak ?

Pluskast
arty
Pedig ha kicsit várnak, járhattak volna állami Rábával ezek a mocskos kommunisták.

Forza.

immovable
Pl azért amiért az új autók kellettek a miniszterek segge alá.
immovable
Az adóegyszerûsítés érdekében megszüntetik a legegyszerûbb adófajtát. Van ám itt kérem szépen.
- 10 milliárd

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Örülök, hogy a kormány szerint pont erre és pont most kell 11 millárdot elkölteni.

Pluskast
Államosítják a Rábát

Ez mind ok csak én azt nem értem, hogy mi a fenének kell a 621 forintos részvényt 815 forinton megvenni? Tudom én kérdezek baromságokat...

csige791

csige791
Ez a "belvárosi értelmiségi" jelzõ a Gyöngyöspatai történetbõl van:

A Facebookon szervezkedett valami fiatal ügyvéd palánta vagy nem is tudom már pontosan mi volt, de valami ilyesmit írt:
Ezek a szemét gárdisták félelemben tartják szegíny romákokat, ezért fogjunk össze, ha lemegy oda 15-20 belvárosi értelmiségi akkor majd talán észbe kap az ország.

Természetesen nem pontosan így írta, nem tudok pontosan visszaemlékezni. Aztán írtam is neki egy levelet, hogy nagyon jó az elképzelése és érdekelne is abban az esetben, ha minden olyan faluba ellátogatnának ahol romák tartják rettegésben a nagyszüleinket. Majd megkérdeztem, hogy mi alapján választotta ki pont Gyöngyöspatát illetve, hozzátettem, hogy csak remélni tudom, hogy nem a bõrszín alapján dönti el, hogy melyik rettegésben élõ falun szeretne segíteni, mert még a végén kénytelen lennék le rasszistázni a belvárosi értelmiséget is.

Igen jól sejtitek, válasz nem jött a levelemre. ...értelmiség.

csige791
<#eljen>

Kína bekeményít: Nincs ingyenebéd az EU-nak

Csin Li-csün a katari al-Dzsazíra televíziónak adott interjúban úgy fogalmazott: "ha megnézik, hogy milyen baj van az európai államokban, ez csupán a kifáradt jóléti rendszer miatt halmozódott fel". A munkaerõ-piaci szabályozás lustaságot és hanyagságot vált ki, nem pedig kemény munkát - tette hozzá.

A hozzánk hasonló végletesen baloldali érzelmû országok a következõ pár évben el fognak vérezni.

immovable
Beismerték Hoffmann hazugságát

A hazugságot Gloviczki Zoltánnak kellett megmagyaráznia, aki elismerte a dokumentum létezését. A bizottsági ülésen részt vevõ forrásunk szerint a helyettes államtitkár „elvörösödve próbálta menteni a menthetõt”. Elmondta, hogy az anyagot az Ecostat készítette a törvény alapján. Hoffmann Rózsa, amikor errõl nyilatkozott talán rossz választ adott – mondta Gloviczki. Majd a dokumentumban szereplõ negatív következményekrõl – óriási lemorzsolódás, nagyarányú képzetlen munkaerõ megjelenése stb. - kijelentette: „ezek nem célok, hanem következmények”. A bizottságban – forrásunk szerint – erre nagy és kínos nevetés tört ki, még a kormánypárti bizottsági tagok sem állták meg nevetés nélkül.

Fúú titeket is megnyugtat, hogy micsoda finom, igaz konzervatívok vezetik az országot, akik minden 7végén meggyónnak és sosem hazudnak.(?) A kérdés retorikai persze. 😊
2004.05.01. - "Legkésõbb 2007-re már Magyarországon is Euróval fizetünk." - Medgyessi Péter

2006.09.01. - "Legkésõbb 2009-re lesz Eurónk." - Gyurcsány Ferenc

2008.12.01. - "Talán 2012-re be tudjuk vezetni az Eurót." - Valaki

2010.06.01. - "Talán sosem lesz Eurónk." - Valaki

2011.11.01. - "Biztos, hogy nem lesz Eurónk." - Mindenki

😊
Pluskast
Persze jó dolog én is szeretem, hogy nem kell magammal cipelnem az útlevelem és szabadon mászkálhatok Európában. Amúgy visszatérve az euróhoz. Szerintem mire mi eljutnák odáig, hogy bevezessék, addigra már rég nem is lesz.

arty
Nembeszélve a könnyû, EUR alapú elszámolásról, amit turistaként nem 1x élvezhettem még én is.

Forza.

arty
megcsinálják 😞

fizethetek a semmiért. köszi fidesz!

Forza.

Én, mint belvárosi értelmiség, 2004.05.01-én a következõt mondtam, miközben a TV-ben bejelentették, hogy mostantól mi is az únió tagja vagyunk:
"Ha ezek már minket is bevesznek, akkor ennek az egész úniónak nincs sok hátra."

Ennek ellenére marhára élvezem az elõnyeit - szabad árú és munkaerõ vándorlás, európai embernek tekintenek bárhol, nem egy szõröstalpú balkáni parasztnak, stb.
Külön köszönöm, hogy belvárosi értelmiségként vagyok/vagyunk megszólítva. Ha tisztában vagy az értelmiség fogalmával, akkor ezzel magadat parasztnak vagy munkásnak állítod be. Az értelmiség - mint a nevében is benne van - tanult, mûvelt, ÉRTELMES.
Ha az általad értelmesnek tituált emberek véleményére ennyit adsz, akkor neked mi legyen a megnevezésed?

Bronx, úgy látom én olyasféle mumusod lettem, mint orbánnak gyurcsány. Ha kell, ha nem, minden hozzászólásódban meg vagyok szólítva.
Ha ekkora sötét barom vagyok, akkor mit lovagolsz a szavaimon?
Pluskast
Gondolom, hogy most még jó dolog csatlakozni az euró övezethez. Viszont 4-5 év múlva nem biztos, hogy ezt fogják mondani (gondolom én).

arty
mért, mit mond most a belvárosi értelmiség?
külön felhivnám figyelmed a "mostani formájában" kitételre a linkedben ;-)

---

garfield 😊) nagyon szép összefoglaló!

Forza.

Pluskast
Az lesz majd a szép, ha nyugaton jönnek a komcsik😊) Vicces lesz...

Viszont a cikkben is benne van, hogy a mennyiségbõl még nem lesz minõség:

Ezért nevezi a New York-i eseményeket az Economist szerzõje tintapaca-tüntetésnek: a politikusok és a kommentátorok, mintha csak Rorschach-táblákat nézegetnének, azt olvasnak ki belõlük, amit akarnak. A tüntetõk az évtizedes társadalmi igazságtalanságok orvoslását követelik, szerintük a nagyvállalatok minden rossz okozói, õk irányítják a kormányokat, õk a felelõsek a környezet állapotáért, nekik fontosabb a profit, mint az ember.
Csakhogy a követeléseknek nincs politikai kerete, és a tüntetõk semmit sem mondanak konkrét célokról, megoldásról.

Ezért nem kell fenntartani a jelenlegi formájában, hanem mondjuk kirúgni a görögöket, és sokkal szigorúbb költségvetési ellenõrzést gyakorolni a jelenlegi tagok felett.

Bronx South
Foglald el amerikát!

"Ezer fõvel számoltak, de október 9-én már 70 amerikai városban, köztük Washingtonban tartottak tízezres demonstrációkat."

Lantee barátunk még azt mondta, hogy pár száz fõs huligán rendbontó. 😄D

csige791

Jajj, ne legyél már ilyen naiv. A fentiekben a tévedések:
- a leminõsítések nem reálisak, mivel a tuggyukkik érdeke az, hogy tönkretegyék az országot és/vagy kiirtsák a magyarokat, hogy végre eltapossák a legõsibb népet a földön és/vagy megszerezzék a vízkészleteinket
- hitelbõl élünk: azért élünk hitelbõl, mert ránk kényszerítik, hogy gazdasági rabszolgaságba hajtsák az országot; hogy esélyünk se legyen, bábkormányokat ültetnek a nyakunkra, hogy mindenképp az õ akaratuk érvényesüljön.

Én sem értem, mit vinnyogsz, mert én is -14-en állok, szóval ennyit a magát qrva okosnak gondoló zsidózó/rasszista topiktársakról... <#mf1>

0Fritz0

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

arty
NWO-s felvilágosítást köszi (Garfieldnek is), sokat ezzel egyelõre nemtok kezdeni, mert max elképzelésem van róla, h mit is jelent/jelenthet 😊

Látnék fantáziát az (összeesküvés)elméletedben, ha mondjuk a magyar gazdaság jól menne, DE a "rohadék" minõsítõk mégis elkaszálnának. Errõl szó sincs, a leminõsítések reálisak, sajnos, mivel a magyar gazdaság félholt: hitelbõl élünk, sem rövid, sem hosszutávon nem látszik a kitörés esélye sem. Még egy félhülye is el tudja képzelni, hova vezet a hitelre felvett hitel... (most azt hagyjuk, hogy az USA és a többi szarul álló nagy miért nincs leminõsítve a pics'be...)

(sose pontoztam senkit, szvsz szard le te is, ugy baromság a rendszere, ahogy van)

Forza.

arty
Éhen fognak dögleni.

Forza.