Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kerényi az Alkotmány Asztalával már letette a névjegyét: hacsak meg nem fékezik, fogunk még találkozni a kulturgiccseivel a elkövetkezendõ években.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

aki az elsõ vh-s képet festette... sztem fogalma nincs a történelemrõl, a képek nagy része, nincs jobb szó rá, undorító, a kaméleon meg lehet a vezírre utal....

Bizonyára van több variációs lehetõség a kaméleonra.Az egyik lehetõség amit Pluskast írt miszerint Nagy Imre más szinben tûnik 89 ben mint 56 ban most meg 2011 ben pláne.A kaméleon lehet az isten adta nép is és zömében az is, de az is lehet hogy Galambos nagy boy george rajongó és igy állit emléket a világnak örök mementóként a kedvencérõl😊.Igazából a képek közül még pont ez a kaméleonos ami a tûráshatár alatt van.Viszont a Szinte Gábor😄ualizmus címû munkája ami a 60 as évekbéli falusi szõttes háziáldás mintájára készült szellemi fogyatékosoknak az azért elég erõs, a darth vader r.tzls leszúrja a szüzet címû meg egyszerûen odabasz.

Pluskast
Vagy, hogy olyanok is részt vettek illetve megszolaltak Nagy Imre temetésén (feltüntetve magukat nagy demokratáknak) akik az állampárt és apparátus kiszolgálói voltak és esetleg további politikai tevékenységet fejtettek ki a rendszerváltást követõen?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Willenbrock
Jók ezek a képek,de mit jelképezhet a kaméleon az újratemetésen? Szerintem azt hogy az utókor szemében Nagy Imre más színben tûnik fel mint a megtorlás ideje alatt.De miért az arkangyal helyére került?

Pluskast
Mindig azt hiszem, hogy innen már nincs lejjebb, de rá kell jönnöm, hogy igen, lehet még hova süllyedni....

immovable
Én már nagyon "várom" a viktor szobrot vmelyik nagyváros fõterén.
Most már tudok róla... :-)

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

arty
én azt hittem mindenki tud a 20 millás, pártállami idõket idézõ remekmûvekrõl 😊

én akartam rajtuk nevetni, de nem ment. feljött a gyomorsav, ahányszor csak rájuknéztem. pedig nem is éltem anno!

Forza.

immovable
<#wilting>
Tegnap Arty belinkelte ezt a police feliratú lovas dárdás képet, én is azt hittem hogy valaki photoshoppal viccelõdött. Ezekszerint nem...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Azt hittem elsõ olvasatra hogy humor de nem basszus ez magyarország...

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

csige791
Nem akarnak lemaradni az MSZP-tõl a képviselõ/millió forint közpénz lenyúlás versenyszámban.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

polluxware
attól nem kell félni sztem.. ideje lenne ha végre felfognák hogy nincs rájuk szükség

arty
"csõd elõtt vigyük amit még lehet" ?

Forza.

Miért, mi indokolja szerinted ezt a mértékû kiadásnövelést?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

az lehet hogy az átlag munkások pár dollárért dolgoznak de az átlagfizetés majdnem évi 40ezer, ennyit a "kasztok" közti szakadékról 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Narxis
Miért nem adod már most be? Semmi se változna.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

csige791
Az MSZP "pofáján" jó vastag a bõr, azt azért meg kell hagyni.

Ha ezek még 1x a kormányzás közelébe jutnak, azon a szent napon adom be az angol állampolgársági kérelmem az kurva élet. Nem szeretnék egy olyan "csoporthoz" mely ilyen szégyent elvisel.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Jövõre nõ a Miniszterelnökség költségvetése

A jó munka megérdemelt jutalma.

DaemoonHunter
Nem beszélve az elõnyökrõl karbantartás szempontjából, amit manapság figyelembe kell venni, pláne hogy a merciket 2-3 hetente viszik szervizbe, szinte mindig ugyan azzal a problémával. A régi ikarusokat meg józsibá a mezei szerelõ is megjavítja😊

Hát, a csintalantévé semmiképp sem.

De toleráns lett mindenki hirtelen. Most már nem lopják maffiamódszerekkel az uniós pénzeket?
Most már nem megszorítás?
Most már nem a kisemberekkel fizettetik meg a nagyemberek kiadásait?

csige791
Felsoronád a szerinted TV-ket?

Tévét kérdeztem, nem hírtv-nek becézett 24 órás fideszmisét.

csige791
Láttam amúgy itt jobb kormányos ikarust mikor még vidéken laktam. Ráadásul flotta vásárlás lehetett mert több egyforma van a Williams Travelnak belõle.

arty
87 hely?! az baromi kevés :/ a csuklós ikaruszon 140-150 ember fér el!

exportálnunk kéne 😄

Forza.

csige791
<#eljen>

csige791
Igen a TFL (Transport for London) minden vonalat 5 évente megpályáztat. A mi cégünk pl most veszített el pár vonalat. A pontos pénzügyi dolgokról nem tudok semmit.
Jelenleg csak az Arriva és a London-central üzemeltet pár merci csuklós buszt.. (igen nem angol gyártmány). A buszok nagy részét Angliában szerelik össze, de az alváz és a motor sokszor külföldi márkanév alatt fut.

példa:
TPL = Transbus President Long
VPL = Volvo President Long
A felépítmény szinte ugyanaz (president) de az alap különbözik.

vagy:
TE = Transbus Enviro
VE = Volvo Enviro

Viszont itt van az érkezõ New Bus for London , a vonal pályázatoknál ha valaki ilyen buszokat vesz nagyban növeli az esélyt hogy megnyeri a kiírást. elvileg azon a vonalon ahol én is dolgozom néha, ilyenek jönnek jövõre mert pont most volt a pályáztatás.

arty
azért elég "könnyen" kiszámolható (hálistennek egy söralátétra manapság ráfér minden 😄DD ), hogy a drágább magyar busz a végén nem-e lesz mégis olcsóbb

(iparüzési adó, nyereségadó, foglalkoztatottak utáni járulékok, foglalkoztatottak adói, elköltött forintok áfája, stb stb stb - ez alá valszeg max valami nagyon retek kinai hulladék tudna menni, de még mindig kérdéses, hogy a közmunkára jobb elkölteni X millát, aminek sokszor alibimelo a vége avagy normális termelésre...)

dehogy ehez miért kell piaci ár feletti államositás, azt csak a naracs meg slepp tudja

Forza.

Közvetítette,volt a Hir tv-n is

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ahogy elnézem pl a londoni buszközlekedést, annyira nem releváns a buszvásárlásuk. Az egyes vonalakat magáncégek üzemelnek, amelyeket a London Transport bíz meg a szolgáltatás nyújtásával. Ezek a társaságok nem valószínû, hogy ilyen-olyan állami támogatást vesznek igénybe, arról nem is beszélve, hogy nem kifejezetten önkormányzati cégekrõl van szó. Ebbõl következik, hogy a vásárlásuk során gazdasági szükségszerûségek dominálnak, azaz õk aztán különösen nem fogják kifizetni a hazafias felárat. Meg ahogy néztem a buszgyártókat, õk is jópár évtizede nyomják az ipart megszakítás nélkül. (Magyar viszonyok közt ez kb. arra hasonlít, hogy a kutyát nem érdekli, hogy az Orangeways milyen buszt vesz, az õ dolguk, hogyan, mennyibõl oldják meg a buszaik üzemeltetését, illetve mennyit hajlandók buszra költeni.)

Majd amikor nem lóg ki a s*ggünk a gatyából, akkor legyünk nagyvonalúak.

Te csige, most Boris végül tényleg megszünteti a csuklósbuszokat? 1-2 éve olvastam, hogy szerinte nem illik a városképhez, és X év alatt szépen eltûnteti õket Londonból.
csige791
Ha mindenki csak magát nézni, és nem látja az országot, akkor nagyon hamar, az elsõk között fogunk elveszni.

Pl itt Angliában bátran merem állítani , hogy 80-90% az angol gyártású buszok aránya, miközben szinte biztos, hogy egy kínai, vagy akár egy magyar is olcsóbb lehet.

polluxware
fogják is a fejüket a képen, helyettünk is..

polluxware
õõõrület..

Egyrészt egy buszt ritkán vesznek, egy flotta esetében pedig gyorsan megnõ az a különbség. Az állami gazdálkodó szervezetek, önkormányzatok, stb. kötelessége amúgy is a felelõs gazdálkodás, azaz ha ugyanazt a buszt megkapja kevesebbért, akkor miért fizessen érte többet? Ha a cég 2 millióval többért ad egy buszt, mint a konkurencia, akkor lehet, hogy nálunk nem versenyképes, de attól máshol még lehet az, és ha nálunk nem is tudja eladni a buszát, majd eladja máshol, azaz egyáltalán nem kötelezõ megélni magyar pénzbõl, a más pénze is ugyanolyan jó. (Annak persze kismillió oka lehet, hogy ami nekünk nem jó, az miért jó nyugatabbra.)

Menmentó a csúnya gonosz rendõribrutalitás gyászos emlékére.

Most új rendszer van, valószínûleg új fogalmat kell bevezetni: tüntetõbrutalitás.

Valaki majd idomítsa be Smitpalit, hogy ezt hogy kell leírni!

polluxware
mi a faszom ez?!

Aha. És a nagyon demokratikus médiatörvényünknek ehhez ugye semmi köze?
Mint ahogy ahhoz sem, hogy Albert Flórián búcsúztatásán többször mutogatták a tiszteltminiszterelnökurat, mint a Császár szépen kivitelezett cseleit és góljait?

Amit leírtál, az azért volt, mert itt tudták, miért tüntetnek. A veszélyes foglalkoztatásban dolgozók Európa-szerte természetesnek vett korai nyugdíjazásáért. Ja, igen, Euzrópa-szerte még van nyugdíjkassza... Itthon sikerült azt is elkártyázni egy hülye "gbezzegazorbán" statisztika miatt - mert ugfye hosszútávú megoldásról szó sincs, csak jól mutat egy hülye grafikonon, hogy a mélyentiszteltorbánkormány uralkodása alatt rohamosan csökkent a Zállamadósság.

A 2006-os tüntetésen többen azt sm tudták, miért tüntetnek. Napi háromezerért odamentek rendbenotani, aztán kiabálták, ami az eszükbe jutott... céltudatosság? Minek? Minél több dolog ég, annál nagyobb a hangsúlya, hogy "a nép" (vagy annak egy kézivezérelt csoportja) nagyon elégedetlen a vezetéssel.

Pluskast
Mert bejelentett tüntetés volt, mert nem döntögettek kukákat, nem vertek rendõröket, nem gyújtottak fel autókat, nem törtek be az MTV székházába stb. Ez egy szokásosnak mondható megmozdulás volt amirõl esetleg halhattál az esti hiradóban. A 2006-os meg több napig tartott és volt benne "action".

Még a Jobbik rúghat rajta egy utolsót.

Ezt miért nem közvetette a tévé, mint a 2006-os HÕSTETTeket?

Lezárt terület? Magyarországon?
Tiszteltminiszterelnökúr most nem bontotta le a kordonokat?

arty
<#eljen>

Forza.