61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • jhetedikj
    Három százalék
  • Totti5
    tétényi emberei akcióban...
  • Narxis
    "indössze nagyobb jelentőséget tulajdonítok ezen okoknak annál, amekkorát a topik törzsközönsége tulajdonít."

Pontosan ebben nem értünk egyet. A jelenlegi és az előző kormányok is tolják maguk előtt a problémákat, látszatintézkedéseket hoznak és minél tovább tolják annál nehezebb lesz egy erős, fejlődő gazdaságot létrehozni. Én úgy értelmeztem, hogy te a külső okokkal kvázi felmented a jelenlegi kormányt. Na most a jelenlegi kormány kommunikációjába(ami nem mellesleg bicskanyitogató) ez tökéletesen beleillik. Az, hogy a mi helyzetünket pár spekuláns ESETLEG kihasználja, az abszolút a mi hibánk mert ezeket ki lehet védeni. A világgazdasági problémák is minket sokkal jobban érintenek mint mondjuk a környező országokat, ennek is az az oka, hogy évek óta csak a mutyizás megy. Mohácsi vészhez tudnám hasonlítani az állapotunkat, ott is köztudott volt, hogy a déli védvonal nem képes feltartoztatni egy komolyabb török támadást, mégse erősítették meg a várakat még sem küldtek több katonát, csak mikor már megtörtént a baj kapkodva, szervezetlenül reagáltunk. Én így látom a jelenlegi helyzetet.
  • ManoNegra
    Nem hülyék, csak minket néznek annak.
  • Narxis
    Olvastam erről egy értekezést, állítólag Orbán teljesen tisztában van a helyzettel és azzal is, hogy nem jól csinálják amit csinálnak és ez csak ilyen kommunikációs stratégia. Talán van még remény, hogy észbe kapnak.
  • Narxis
    "Azt mondjuk itt nem írtam még, csak máshol, hogy azt tervezzük, hogy hazaköltözünk."

Mazochista vagy? Vagy nincs munka kint?
  • Danny1987
    Ha bevallják a rendes jövedelmet(márt aki csal) akkor sokkal rosszabban fog élni.
    Te felére csökkentenéd az életszínvonalad hogy két cigány család ösztöndíjat kapjon???
  • Garfield
    Háát, az jó régen lehetett, elnézve az adófizetési hajlandóságot és a minimálbéres trükközéseket...
  • pedobear
    Kikényszerítik a becsületes emberekből, hogy hazudniuk kelljen. Mert ha megmondják az igazat akkor megbüntetik őket. A magyarok régen arról voltak híresek, hogy becsületes emberek. Ezt akarják kiölni. Ez magyarellenes politika.
  • pedobear
    Hát ez beszarás. Ha nem akarod felvenni a cigányt dolgozni megbüntetnek. A köcsög még be is perel a bíróságon ezért és pénzt kap, még dolgoznia se kell érte. Ez felháborító.

Ha cigányt felveszel ügyfeleket veszítesz. Ezek mindenáron ki akarnak csinálni minket.
  • pedobear
    A kormány ezzel teszteli a népet, hogy meddig mehetnek még el! Mennyi a határ amit még eltűrünk, ezeknek az országgyilkosoknak.
  • remark #56169
    Alig van pár topik ahova írogatok. Szerinted ha hirtelen kapok 10 mínusz pontot - máskor meg hetek alatt párat -, akkor nem lehet tudni, hogy melyik topik közönsége jutalmazott meg?

Az analógiáról annyit, hogy szerintem nem egy nagy becsapódásról beszélünk, hanem folyamatosan történnek kisebb nagyobb dolgok. Az eddigiekből biztos nem lehet levonni a tanulságot, hogy hogyan lehet elkerülni a következőket?

Pont ma írtam, hogy 10 éve külföldön élek. Azt mondjuk itt nem írtam még, csak máshol, hogy azt tervezzük, hogy hazaköltözünk. Ezért is gyűjtök információt a hazai viszonyokról. Pl. érdekes dolog látni - és ugye erről nem írnak a híroldalak -, hogy mennyire egységes az álláspont abban, hogy nincs mit tenni. Túl sok Jennifer Lopezes klipet néztek, szerintem az a baj.
  • polluxware
    ezt pontos dolgot nem értem... ezt magadban számolod? ;)

van egy probléma az analógiáddal..

általában nem a katasztrófát szenvedett utasok elemzik a saját becsapódásuk körülményeit

ha pedig az ejtőernyős utasokra gondolsz, azok meg időben megpattannak innen

remélem TE itthon maradsz velünk;)

különben hazaáruló vagy;)
  • remark #56167
    Na ha most mutatnék pár klip elemző anyagot, hogy a külső okok hogyan érik el a klipekkel azt, hogy gondolkodás nélkül kidobáljuk a repülőből a motort is meg az ejtőernyőt is, akkor kapnék még 10 mínuszt. Pedig pontosan ez az, amit megtehetek: megértem, hogy mitől zuhant le a repülőgép. Mert érteni, az nem semmi. Még az is lehet, hogy kitalálunk közösen egy módszert arra, hogy miképp lehet magunkat és pár másik embert megmenteni még a becsapódás előtt. Ez nem éri meg az erőfeszítést?

Ha lehet egy megjegyzésem, akkor hadd írjam le azon véleményemet, hogy pontosan a Jennifer Lopezes "dugjatok meg" klipek miatt gondolják ennyire sokan azt, hogy nincs mit tenni.
    Ez a véleményem és hogy ezt leírhattam, az nekem megér 20 mínusz pontot is.
  • remark #56166
    Mert mégis mikor kaptak ezek a bizonyos külső okok támadási felületet? Teljesen függetlenül mentünk a saját utunkon, egyik "hibás", azaz támadásra lehetőséget adó döntést hozva a másik után, de ezek a külső okok, ezek csendben vártak míg magunktól szépen mindent el nem rontunk annyira, hogy immár õk is megjelenhetnek a színen. Ezt így kellene elképzelni? Mert én így nem tudom. Csak úgy tudom elképzelni, hogy minden egyes támadásra lehetőséget adó döntésünk után a "külső okok" azonnal ott voltak, és azonnal benyújtották a számlát. Nem volt okuk várni csendben és tétlenül egészen addig a pillanatig, amit már te is elismersz, mikor azt írod kb. hogy na és egyszer csak megjelentek a külső okok. És eddig hol voltak?
  • polluxware
    a földön fetrengő hóót részeg jennifer lopezt ki nem rakná meg??

úgyse emlékszik rá holnap

ez is valami ilyesmi..

és ha te úgy gondolod, te nem!!!

attól még százan ráugranak (új klippje kábé ilyesmi)

a játékszabályokat nem mi diktáljuk!

ÉBREDJ MÁR FEL!

EZEK A SÜKET FASZOK KIDOBTÁK A REPÜLŐBŐL AZ ÜLÉSTŐL KEZDVE A MOTORIG MINDENT..

MOST SZÍDJÁK A GRAVITÁCIÓT

fááááájjjjjj

és most is azon megy a vita, hogy ki támadott meg...

nem mind!!!!!!!!!!!!

mit tudsz tenni?????

• NYUZGA
    Gazdaság: Francia multik fölözték le a cafeteria üzletet
  • remark #56163
    Azt, hogy "a külső okok támadási felületet kaptak", azt nem tudom úgy értelmezni, hogy ezek a külső okok nem okoztak semmit sem Magyarországon. De, okoztak - értelmezésem szerint te is ezt írtad eredetileg -, és ezért de, érdemes ezek mibenlétével foglalkozni.

Mégis az itt az általánosan elfogadott nézet, hogy aki külső okokat lát, azzal valami baj van.

Egyébként én azt sosem állítottam, hogy minden a külső okokkal kezdődött. Mindössze nagyobb jelentőséget tulajdonítok ezen okoknak annál, amekkorát a topik törzsközönsége tulajdonít.

Így azzal sem értek egyet amit itt legutóbb írtál, hogy ezek a külső okok, amelyek - hangsúlyoznám - szerinted is léteznek, nem játszottak szerepet a válság kialakulásában. Ennyi erővel sem a görög mizériában, sem abban nem játszottak szerepet, hogy a németek adósságát nem sikerült értékesíteni.

Mennyivel egyszerűbb mindent egytényezősnek látni: mindenért a fekák, a Fidesz, a görögök a hibásak.

A fentiekből ne vegyél mindent magadra! A témában folytatott eddigi beszélgetéseket foglaltam csak össze.
  • banok
    Van aki komolyan veszi a mai Magyar Nemzet címlapján a szalagcímet: Megtámadták Magyarországot
  • Narxis
    Nem külső okok játszottak közre abban, hogy jelenleg ilyen gazdasági és pénzügyi krízisben vagyunk én ezt mondtam, nem azt, hogy abszolút nincsenek és mi valami burokban élünk az Endor bolygón.

Nehezen fogunk 1-ről a 2-re jutni ha csak tőmondatokban kommunikálsz. Igen tolerállak, már ez sem elég? Értsek is veled egyet?
  • polluxware
    most komolyan hol izgat?? 4/5része nyilas buzi..

ha nem vityára szavaznának ,akkor kóóósára

pusztulásra vannak itélve

.
  • polluxware
    mosmééér?

rátámadtak az isten gyermekeire!

• Narxis
  • polluxware
    pusztuljanak csak.. nem fognak hiányozni;)

hazaáruló kutya mind
  • remark #56156
    Ha szerinted nincsenek külső okok, akkor ennek a mondatodnak nincs túl sok értelme: Itt csak elhibázott gazdaságpolitika volt évtizedeken keresztül ami támadási felületet ad a "külső oknak".

De igazából hagyhatjuk. Az kevés, hogy tolerálsz.
  • Ironman2
    Szegény Esztergom.Szívnak ezek minden rendszerben
  • Narxis
    Kösz, de maradhatnak nálad.
  • remark #56153
    Mármint a te külső okaidról.
  • Narxis
    Ez mellébeszélés. Itt most a város és sok-sok ember élete a tét. Tétényi megtette azt a lépést, hogy hajlandó lett volna feloszlatni a testületet azért, hogy új választások legyenek és akár Tétényit is leválthatták volna a polgárok. Ehhez nem járult hozzá a Fidesz. Van itt egy ellentét amit új választás kiírásával meg lehetett volna oldani, de ők nem engedték. Mégis miért vagy inkább miben hibás itt Tétényi?
  • Narxis
    Olyan oldalakat olvass ahol vannak hozzászólások, legjobbak azok ahol facebook fiókkal lehet hozzászólni mert látod a vélemények mögött lévő embert(kép, hol dolgozik, hány éves, családi állapot stb.). Ott kevesebb is a bérhozzászóló troll.
  • Narxis
    Én tolerállak, csak véleményem írtam le a "külső okaidról". :)
  • Totti5
    Arról nem is beszélve hogy tétényi szólította fel a polgármesteri székből lincselésre a folyosón álló aljanépet... ez tétényi. De a fidesz a mocsok alja ugye...
  • remark #56148
    Lehet nem volt egyértelmű, hogy mivel kapcsolatban akarok képbe kerülni. Ami engem érdekel, arról nem írnak a híroldalak. Viszont az itteni "vita" elegendő információt szolgáltat.
  • Totti5
    Elég vicces volt amikor éppen azon munkálkodott a fidesz hogy évánk utalja át a pénzt végre, hogy legyen hétfőn étkeztetés az intézmányekben, erre közben hírtelen ( napirenden nem szereplő ) elkapott egy papírt és felolvasta a feloszlatásos maszlagot, mert ott volt a sajtó meg a hőbörgő csürhéje... ennél szánalmasabb botránykeltés nem is lehetett volna, csak erre ment ki az egész. Azt hogy a gyemremekkel mi lesz le van szarva. Ez tétényi politikája.
  • immovable
    Csak az időt tudják húzni, de egy biztos. fidióta többség nem lesz még egyszer a városban. :)
  • remark #56145
    És? Akkor most vannak külső okok, vagy mindenkit kiröhögünk, aki külső okokról merészel beszélni itt, és bele merészel piszkálni a topik alaphangulatába, amiért egyesek oly keményen megdolgoztak, belterjessé téve a topikot magát.
  • Narxis
    Írásos bizonyíték van róla, Meggyes nem kérte, hogy mutassa be a nyilvánosság előtt, szóval ez nem lehet kamu.

Másik érdekesség, ez tuti tény, nem valaki mondta mert közvetítették a leszavazást:

"A fideszes többség elvetette a polgármesternek a képviselő-testület feloszlatására tett indítványát."

Pedig ezzel meg lehetne oldani a patthelyzetet. Na ki is a nem együttműködő?
  • Totti5
    "Tétényi Éva azt mondta"

Minden amit mond nem igaz.
  • Narxis
    "Tétényi Éva azt mondta, hogy a Fidesz-frakció múlt pénteki döntését azért nem tudta végrehajtani, mert a hivatal mindhárom, ellenjegyzésre jogosult dolgozója írásba adta, hogy nem ellenjegyzi az utalást, mivel nincs rá költségvetési fedezet."
  • immovable