61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Garfield
    Nos, akkor ennyit a "konteóról".
  • Garfield
    Senki sem mondta, hogy bárki patyolattiszta lenne, mert az elmélet és a gyakorlat szinte mindig eltér, de ha már az elvek is léket kapnak, akkor a gyakorlat aztán végképp "érdekes" lehet.
  • ManoNegra
    Valahogy csak kiheverjük ezt a "változást". :D
  • ManoNegra
    Nézd, én csak a magam nevében tudok nyilatkozi az erkölcsi tartásról, de ezennel megígérem, nem fogok többet másra mutogatni odafönt. Ez viszont az én szememben a Te hitelességedet is megkérdőjelezi a jövőben, hiszen lehet valaki patyolattiszta lelkű, de bűntelen aligha!

Úgyhogy hajrá, lehet Orbánozn!
  • Garfield
    "Magyarország"
  • Garfield
    Tudom hogy miért jársz az NWO topikba. De bejársz...

Ez ugye megint olyan konteós megközelítése a dolgoknak: bizonyíték az nincs nagyon, de valakik valahol egyszer mondtak valamit, amihez más módon nem lehet közelíteni, mint a hit erejével.

Ha neked ez kell, akkor higgy, amit csak akarsz.
  • Garfield
    Így is lehet nézni, csak akkor némileg ellentmondásos az a helyzet, miszerint eygfelől a kisember nem azért nem tesz rosszat, mert azt valami előírja neki, hanem a belső erkölcsi tartása miatt, másfelől viszont a másik tette révén felhatalmazva érzi önmagát hasonló húzások elkövetésére.

Nos, akkor ennyit a belső tartásról.
  • ManoNegra
    A dohánylobbi lenyomja őket.
  • banok
    [url=http://index.hu/belfold/2011/11/27/dohanyt_a_dohanyboltbol/]Állami Dohánybolt[url]
  • remark #56211
  • remark #56210
    Ha az érvelésedet komolyan venném - ahogy nem teszem - akkor nem csak errõl a topikról, de magáról a tudományról is be kellene látnunk, hogy összeesküvés elméletekkel foglalkozik...

Tudom hogy miért jársz az NWO topikba. De bejársz...
  • ManoNegra
    Én nem járok ilyen helyekre. :D Most ebből nem tudtam kibogarászni, hogy mi leszünk. Királyság?
  • ManoNegra
    Én azt mondom, hogy az előbbi: ha egy vezető azt látja, hogy a kisember büntetlenül tehet meg igencsak sokmindent, akkor - maga is kisemberként indulva - ahogy egyre magasabbra kerül, magasabb pozícióban, több hatalommal a kezében ugyancsak nagyon sokmindent meg fog próbálni, és a több hatalom miatt nagyobb stiklik megúszására lesz módja.

Ebben nem értek egyet! Pont fordítva! A kisember látja, hogy a nagylábon élő simlis mindíg megússza, és ezért érzi azt,hogy akkor nekem is szabad. Persze nem szabad, de rá is fázik, mert kicsiben nagyobb a lebukás veszélye -ahogy írtad is - és persze nem csak ezért nem szabad, de aki azért ügyeskedik hogy a gyerekének jusson melegétel, az megértem, ellenben az említett gazemberekkel!!

A másik pedig, hogy a becsületes kisember nem juthat magas pozícióba, vagy ha mégis - mert azért van példa rá - akkor sem lesz "hosszúéletű" ha megtartja a gerincet. De gondolom most ki fogsz utasítani a topikból, mert ez "konteo".
  • Garfield
    Nem, csak híreket kellene olvasni: klikk
  • Garfield
    Persze, mutogathasz felfelé, de attól még az esetleges ilyen tetteid nem lesznek becsületesek. Erre mondom én azt, hogy mások tetteit nem használhatod fel önmagad igazolására: ha más a kútba ugrik, te is utánuk ugrasz?

Meg aztán el lehet gondolkodni azon, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A becstelen kisember vagy a becstelen vezető? A becstelen kisemberek közül kiemelkedő becstelen vezető vagy a becstelen vezetők láttán becstelenné váló kisember?

Én azt mondom, hogy az előbbi: ha egy vezető azt látja, hogy a kisember büntetlenül tehet meg igencsak sokmindent, akkor - maga is kisemberként indulva - ahogy egyre magasabbra kerül, magasabb pozícióban, több hatalommal a kezében ugyancsak nagyon sokmindent meg fog próbálni, és a több hatalom miatt nagyobb stiklik megúszására lesz módja. Másrészt nem érzem szükségét annak, hogy mások, "odafönt" mondják meg nekem, mi a helyes és mi nem, és nincs szükségem mások példamutatására mindehhez.
  • ManoNegra
    "még egy hónapig létező - Magyar Köztársaság"

Konteózunk, konteózunk? Vagy van valamiamről tudnunk kéne? :-)
  • ManoNegra
    Tudod ha egy, vagy több hétmérföldes gazember mondhatja hogy itt bezzeg mindenki adócsaló, és mutogathat "lefelé" addig én is jogot fogok formálni a mutogatásra...
  • Garfield
    Onnan indultunk ki, hogy gyárból lopás, adócsalás, bliccelés, stb. Ezek az emberek saját tettei, és ezek azok, amelyeknél nem lehet mutogatni, hogy de hát "odafönt bezzeg".
  • Garfield
    Meg se kérdezem hogy hol látsz itt összeesküvés elméletet, mert erre a kérdésre soha senki semelyik topikban nem válaszol.

Minek is? Ami más szerint konteó, az szerinted nem más, mint a koholt valóság mögé való bepillantás, a mögöttes igazság felfedése.

Annak viszont örülök, hogy rendszeres látogatója vagy az NWO topiknak.

Néha benézek röhögni, mik a legaktuálisabb trendek az emberiség rabigába hajtásában.
  • ManoNegra
    Hol volt szó az én tetteim megítéléséről? Azokról a tettekről beszélsz amiket nem követek el? Én nem közpénzekkel "zsonglőrködöm", és mint mondtam nem lopok, csalok, gyilkolok..
  • Garfield
    Viszont ennek a hozzászólásodnak fényében nem értem a nagy Orbánozást. Az ember magáért felel!

Mindenki azért felel, amit a saját életében, a saját pozíciójában nyújt vagy nyújtani tud. Én felelek a saját életemért, a saját tetteimért, a - még egy hónapig létező - Magyar Köztársaság miniszterelnöke pedig az ezen tisztségben nyújtott teljesítményéért. Csakhogy ha én elkövetek valami tisztességtelent, akkor nem kezdek el veszettül mutogatni "felfelé", hogy de hát ők is, mert "ők" le vannak szarva, amikor az én tettem megítéléséről van szó.
  • ManoNegra
    :-) Az én becsületem nem rajtuk múlik, de az ország jövője, vagy a jövő-nélkülisége bizony rajtuk! Vagyis nem egészen, amíg egy magyar is él ezen a földön, addig rombolhatak amíg tudnak. Remélem hiába.

Viszont ennek a hozzászólásodnak fényében nem értem a nagy Orbánozást. Az ember magáért felel!
  • remark #56198
    Meg se kérdezem hogy hol látsz itt összeesküvés elméletet, mert erre a kérdésre soha senki semelyik topikban nem válaszol.

Annak viszont örülök, hogy rendszeres látogatója vagy az NWO topiknak.
  • Garfield
    Köszi, de ennek semmi köze ahhoz, amit írtam, az összeesküvés-elméletek iránti érdeklődésem pedig majd kielégítem az NWO-topikban, ha lesz olyan, ott már amúgy is szerepelt ez a minekishívjam.
  • Garfield
    Az #56188-ban azt írod, hogy nem azért nem lopsz/ölsz, mert ez le van írva bárhol. Akkor a kisember becsületessége miért függ attól, hogy "odafönt" mit csinálnak?

Ez megint csak a kiember elferdült erkölcsi értékrendje: magát becsületesnek próbálja láttatni, de ha mégis valami stiklit csinál, akkor bőszen mutogat másra, hogy de hát ő is. Ki nem szarja le, hogy más mit csinál? Az ember magáért felel.
  • remark #56195
    más viszont igenis azért fog bliccelni mondjuk a metrón, mert nem ellenőrzi senki

Biztos ismered: A kannibálok készen állnak

A kivédhetetlen szuperfegyver neve: negyvenmillió kannibál. Az amerikai társadalom alján (a gettókban, a nyomortelepeken, a periférián) ott lapul ez a munka és otthon nélküli sokaság, melynek semmi köze a többségi társadalomhoz. A világviszonylatban is rendkívül magas bűnözési ráta jelzi azt, hogy már most háborúban állnak a fennálló renddel, és csak a rendőrség hírhedt brutalitása képes valamelyest fékezni őket. Túlnyomó részben négerek, de mexikóiaktól a lecsúszott fehérekig minden náció szép számmal része ennek az analfabéta, a törvényeket és az együttélés szabályait nem ismerő népségnek. A rend legkisebb megingása esetén viszont azonnal készek az akciókra, mely elsődlegesen a fosztogatásokban és erőszakos nemi közösülésekben valósul meg, majd ezt követik a rombolások, gyújtogatások, gyilkosságok.

Ha épp nem ellenőrzi őket senki, megjelennek a kannibálok...
  • ManoNegra
    Az lehet, de ha észre akarod venni, ha nem, ez megy ott fönt nagyban még a mai napig is, hiszen régen a gyárból is azért loptak, mert az mindenkié vot azaz senkié. Ma is azért lopnak ott fönt, mert az a "mindenkié" ezért sajos nagyon úgy tűnik jelenleg, hogy igazán senki sem érzi magáénak...

Talán őket mentegeted?
  • Garfield
    Lehet, de a lényeg az, hogy a gyárból lopásra, az adócsalásra vagy épp a bliccelésre mindig lehet majd találni valamilyen jól hangzó valós vagy vélt indokot, hogy miért csinálja az ember. Csak vegyük észre, hogy eme indok létezése a gyárból lopás, az adócsalás vagy a bliccelés becstelen megítélését nem befolyásolja, max. mentegetőzésre jó.
  • ManoNegra
    Nem szép dolog bliccelni.
  • Garfield
    Lehet, hogy te nem azért lopsz vagy ölsz, mert ki van írva a táblára, más viszont igenis azért fog bliccelni mondjuk a metrón, mert nem ellenőrzi senki. Persze lehet takarózni, hogy fúú, de koszos a békávé meg késnek a buszok, de hát ugye akkor meg lehet oldalni másképp a közlekedést.
  • Garfield
    Nekem már a felére van csökkentve az életszínvonalam azért, mert én olyan lúzer vagyok, hogy nem tudok csalni az adózásban, és fizetem a cigány család ösztöndíját, de ugyanígy fizetem az egyik minimálbéres hófehérke "vállalkozó" tb-jét, a másik hófehérke vállalkozó tudja milyen szociális juttatását még, fizetem a korengedményes nyugdíj mellett tovább dolgozó hófehérke nyugdíját, fizetem a pénzért rokkantosított hófehérke rokkantnyugdíját és így tovább. Ideje lenne leszakadni a cigányokról, mert egyrészt unalmas, másrészt a szociális kiadások túlnyomó többsége nem rájuk megy el, még ha te azt szeretnéd láttatni.
  • immovable
    Nem külső okok játszottak közre abban, hogy jelenleg ilyen gazdasági és pénzügyi krízisben vagyunk...

De. ORBÁN: SZAURON GYENGÍTI A FORINTOT!

• ManoNegra
    A tolvaj labanc először adja vissza az Őrvidéket, és majd akkor TALÁN figyelembe veszem a szánalmas kis táblácskáikat! Egyébként én nem azért nem lopok mert ki van írva egy táblára, és nem azért NEM ölök mert az van írva a bibliában!!

A gyárból loptak az emberek... hmmm miután elvettek tőlük mindent? Ja bocs, államosítottak... Emlékeszem, ez valakit mélyen érintett. Kit is?
  • remark #56187
    De mikor azt írom, hogy "addig a kormány tehetetlen", akkor nem a kormányokat védem. Csak le akartam szögezni, hogy mi történne akkor, ha hirtelen egy magyar érdekeket tűzzel vassal képviselő kormány kerülne hatalomra. Az történne, hogy ugyanúgy csődbe mennénk. Csődbe mennénk akkor, ha ez a kormány nem tudná megértetni a tömegekkel, hogy milyen külső tényezők alakítják Magyarország helyzetét. Meg lehet nézni egyes - a "külső tényezők" által olyannyira elítélt - országok vezető mit mondanak ezekről a külső tényezőkről. Nagyon tanulságos.
  • remark #56186
    Nem mentem fel a kormányt, kár hogy felmentésnek tűnik az amit írok. Az ellen szólaltam fel, hogy divat lett a külső okokat semmibe venni. Erről beszélek, hogy én ennél - a semminél - jóval nagyobb jelentőséget tulajdonítok a külső okoknak, ahogy a megfogalmazásod alapján látszik, hogy te is. Talán ezért is tudok veled elbeszélgetni a kérdésről, és nem annyit vágsz csak a fejemhez, hogy képzelgek.

Az, hogy a mi helyzetünket pár spekuláns ESETLEG kihasználja, az abszolút a mi hibánk mert ezeket ki lehet védeni.

Valójában ebben nem értünk egyet. Nem pár spekulánsról van szó, akik esetleg kihasználnak valamit, hanem olyan tényezőkről, melyek aktívan befolyásolni tudják az eseményeket. Amíg ez nem válik világossá az emberek többsége számára, addig a kormány tehetetlen, mert hiába hozna meg olyan döntéseket, melyek az ország számára jók, a külső tényezők erre válaszul felboríthatják az ország normális működését. És itt jön a probléma: mivel a többség nem tudja hogy mi is okozta a problémákat valójában, így az egyetlen okolható tényező a kormány marad. Összefoglalva két véglet létezik: vagy az ország érdekében járnak el, és azzal teszik tönkre az országot, vagy nem veszik figyelembe az ország érdekeit, és azzal teszik tönkre az országot. A legtöbb, amit eddig itt fórumon mástól hallottam, az az volt, hogy az optimális az lenne, hogy megpróbálva a külső tényezőkhöz alkalmazkodni kellene egyben a magyar érdekeket is képviselni. Tőlem akár csinálhatjuk ezt is, itt most nem ez a kérdés. Hanem az, hogy egyetértünk-e abban, hogy kb. ez a három út létezik. Mert ha igen, akkor lehet elbeszélgetni arról, hogy melyik út mivel jár, melyiket hogy lehet megvalósítani stb. Amíg úgy teszünk mintha egyféle út létezne, addig mindenki aki más utakról magyaráz az le van torkollva. Ebből meg egy dolog biztos nem lesz: összefogás.

A védvonal kiépítésében egyetértünk. De amíg nem ismert az, hogy mi ellen is kellene védvonalat építeni, addig hogy akarunk nekilátni a munkának? Te teljesen pozitívan állsz a felvetésemhez akkor, mikor egyáltalán hajlandó vagy beszélni róla. Legalább megfogalmazol ilyeneket, hogy a világgazdasági válság ránk jobban hatott. Nagyon szemléletes a példád is, mikor a török támadásához hasonlítod a "külső tényezők" mai tevékenységét. Igen, ezek aktívan támadnak. Lehet arra koncentrálni, hogy dehát ha nem lennének gyengeségeink, akkor nem tudnák kihasználni azokat. De attól még tény marad, hogy a külső tényezők nem inaktívak, hanem aktívak mint ahogy a törökök is aktívak voltak. Nem látom, hogy ennek megfelelően lennének kezelve ezek a külső tényezők.
  • arty
    spórol a fidesz

"év végén jelentős jutalmakat osztanak ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. A szervezet kérdésünkre azt közölte: átlagosan 2,5 havi jutalmat, összesen 561 millió forintot osztanak ki 2011-ben. Az NMHH arra nem válaszolt, hogy hány dolgozó részesül jutalomból, és a hatóság honlapján sem találtunk adatot a foglalkoztatottak számáról.

A szervezet 2010-es költségvetési beszámolója (pdf) szerint a létszám akkor 480 volt. Ha ez az adat nagyságrendileg nem változott, és minden dolgozó jutalmat érdemel, a médiahatóság dolgozói átlagosan bruttó 1,17 millió forint jutalmat kapnak."

rohatt szegfű, erre is ők kényszerítik a "szegény fideszt" :)

---

Manonegra:
    "Mindenki magából indul ki?"

részben igen :)

- viszont nyilván nem 1 magyar fosztogatta a boltokat, ami miatt kikerültek a táblák Bécsben ...
    - nyilván nem a véletlen műve a vicc sem a traktorgyárból hazaszervált "t72"-ről ...
  • ManoNegra
    Mindenki magából indul ki?
  • arty
    "A magyarok régen arról voltak híresek, hogy becsületes emberek. Ezt akarják kiölni. Ez magyarellenes politika."

Mikor régen?

'89-ben már táblák voltak bécsben, "Ne lopj" felirattal. Előtte 40 évig mindenki hármasával hordta el a vállalati cuccot haza.

Netán az előző századokra gondolsz? :D
  • arty
    "Inkább arról beszélj hogy tétényi inkább megvonta az étkeztetést a gyermekektől és az idősektől egy kis botránykeltés miatt, "

Szokásos hazugságod :) Nem Tétényi vonta meg, hanem meggyes, amikor "elkártyázta" a város pénzét.
  • arty
    a szegfű vezette be a gazdagok nem-adóztatását, ami miatt beborult a költségvetés? vedd már le a narancs szemüveget... szegény fidesz LOL

nem a szegfű kényszeríti őket tőzsdézésre, idiota külpolitikára, tákolt költségvetésre, haverok-kampányszponzorok előnyökhöz juttatására! ébresztő!! :)