61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Lantee #56260 2004. május 1. - Magyarország teljes jogú taggá válik az Európai Unióban.
2012. május 1. - Felbomlik az Európai Unió.
A történelem nem hazudtolja meg önmagát! Amibe mi egyszer belépünk, amihez mi egyszer csatlakozunk, az rövid időn belül biztos, hogy tönkremegy! :D -
Lantee #56259 1. Hófehérke nem kicsit van elszállva. Hogy csak szimplán be van baszva, vagy esetleg más tudatmódosító hatása alatt van, azt nem tudom, de teljesen készen van.
2. Néha nekem is tele volt a hócipőm egy-egy tömött buszon Londonban, hogy bármerre néztem, csak sötét(ebb) bőrű, angolul nem nagyon beszélő ember vett körül. A csajnak godolom elég nyomorult az élete, mellesleg valamit ivott/szippantot is, és hát pont a villamoson szakadt el a cérna. Mivel az angolok amúgy is rasszisták (bizony-bizony! utálnak ők mindenkit), ezért az ilyesféle dumák egyáltalán nem ritkák arrafelé. -
#56258 Óriáscsomaggal mentené Olaszországot az IMF
Az eurózóna felbomlására készül a világ
Európai lázadásoktól félnek a britek
"...A minisztériumok ezért felkészülnek a legrosszabbra, és úgy kalkulálnak, hogy csak idő kérdése a közös európai pénz megszűnése...."
Ezek a csúnya "NWO, konteós hülyék" mit össze nem hordanak! :) -
#56257 Azok a mocskos bevándorlók meg niggerek...
-
#56256 Egyrészt "ismeretlen támadók" szerepel ott, másrészt tétényi valóban lincselésre szolította fel a kint ordibáló csürhéjét. So, what is the problem? -
ManoNegra #56255 Sírhatnékom van... -
#56254 Szakadár mandíner. :) Talán már arrafelé is oszlik a köd. :)
Egy találó komment.
alterways2 2011.11.28. 08:45:21
én is folyamatosan keresem, mi lehet a mögöttes tartalma a fidesz kormányzásának, mi lehet a rejtett nagy terv, mert amit látunk, az egyszerűen elborzasztó. mostanra jutottam odáig, h nincs semmiféle rejtett tartalom, azt kapjuk, amit látunk. megyünk mindenkivel szemben, paranoiásan rettegünk mindentől és mindenkitők, mindenkit a világon sértegetünk, megalázunk, bűnbaknak, bűnözőnek kiáltunk ki embereket, szervezeteket, akiktől függünk, majd a legszebb: Orbán Schmitt Pállal tanácskozik a kialakult kritikus gazdasági helyzetről (ekkor szakad ki belőlem az első Yossarian-i sikoly : - Micsoda?!), majd Orbán és Matolcsy összehív 11 közgazdászt, és érdeklődve hallgatja előadásaikat alapvető közgazdasági összefüggésekről, mint pl. hogyan működik a jegybank és mi a hatásmechanizmusa a döntéseinek, hogyan működnek a világ pénzpiacai, stb. (Már jön is a második sikoly: - Micsoda?!) 2011-ben kell nekik ezt elmagyarázni? 4 év kormányzás, 8 év ellenzékiség, majd második ciklusuk felének letelte után?! Vagy úgy gondolják, hogy a választók felé célszerű azt kommunikálni, hogy most ismerkednek ezekkel az alapfogalmakkal, de ezentúl most már jó lesz, mert most kész, kiokosodtak teljesen? -
#56253 Annál, hogy a magyar miniszterelnök nem érti a nyugati világ vagy a pénzügyi piacok működését, csak az elszomorítóbb, hogy elképzelni sem tudja, hogy valahol valami ne pártutasításos rendszerben vagy politikai-gazdasági összeesküvések eredményeként történjen.
Szegény Gyenge elméjű bagázs azaz NWO, konteós hülyék nagy kedvence lesz viktorka. :)
A dőlt betűk idézetek, egy nwo-s, konteós okostojás hír topikosokra adott jellemzéséből. A sértődés elkerülése végett mondom. :D -
#56252 Merénylet Esztergomban: házfelgyújtási kísérlet címmel megrázó tudósítás jelent meg Meggyes Tamás honlapján, ahol már a felelős neve is olvasható (vat a szuprájz) Tétényi Éva! Merthogy a hercegprímási várost romlásba döntő polgármester asszony felheccelte tömeg miatt kellett a városházára rendőri védelem a fidesz-frakció távozásához és ez nyilvánvalóan csak az első lépés a szerencsétlen esztergomiak őrjöngő vadállattá válásának útján.
-
#56251 Rezidensek: könnyen odáig fajulhat a helyzet, mint Szlovákiában -
#56250 Amúgy egyfajta felsőbbrendűségi érzést vélek feledezni az ifjoncban-attól hogy "bekerült" máris ő lett a világ közepe úgy érzi.Pedig még csak ezután kell majd letennie valamit az asztalra-nem tartom jónak hogy ilyen korán elszállnak maguktól.
A politikusok is ilyenek:bejutnak a parlamentbe aztán el is szállnak maguktól ahogy a nyakukba szakad a kánaán,onnantól kezdve csak elvannak,nem kell senkinek semmiről komolyabban számot adni,elég ha hízik a bankszámla. -
#56249 Ők a jövő bürokrácia katonái,azokat a közhelyeket fújják már most is amit hallottak innen-onnan.
Erősen spiccesek a fiatalok de ez minden gólyabálon így szokott lenni egyébként. -
#56248 Gazdaság fehérítés mi?
Két szomszédos építész mérnök is feladja az irodát és megy svarcba. Egyik helyi termelő cég meg kiveszi az egyik műszakot, így kompenzálva a minimálbér-emelést, adójóváírást, bérkompenzációt.
viktor, viktor! :D -
#56247 Ki fizeti a különadót? -
Ironman2 #56246 Józsi bácsi elmegy a zaciba, hogy beadja a TV-t.
Útközben találkozik az Orsós Vityával. Mondja neki a Vitya:
- Józsi bácsi hát ne adja be a TV-t a zaciba, mert jövő héttől nagyon jó műsorok lesznek benne!
- Tényleg?! - kérdezi az öreg - és milyen műsorok fiam?
- Hétfőn én leszek,
Kedden a feleségem,
Szerdán a családom,
Csütörtökön a pártom!
Péntek-Szombat-Vasárnap - az emberek!
Na az öreg hazamegy, az asszony meg kérdezi tőle, hogy miért nem adta be aTV-t a zaciba? {nl}
Mire Józsi bácsi:
- Találkoztam az Orsóssal, és azt mondta, hogy jó műsorok lesznek, ezért inkább visszahoztam!
- És milyen műsorok lesznek?
- Hétfőn: A Félkegyelmű,
Kedden: A makrancos Hölgy,
Szerdán: A rém rendes család,
Csütörtökön: Ali Baba és a 40 rabló,
Péntek-szombat-vasárnap: A Nyomorultak:-)))) -
Garfield #56245 Köszi az újabb egyértelmű bizonyítékot, hogy a FIDESZ hazudik.
A rendőrség az elsődleges adatok szerint kizárta a Molotov-koktélos támadást – közölte a megyei főkapitányság sajtóügyeletese. Hablicsek Nikoletta tájékoztatása szerint a képviselő első emeleti házának ablakát valamilyen folyékony anyagot tartalmazó tárggyal megdobták. Az ablak nem tört be, anyagi kár és személyi sérülés nem történt. Az eset körülményeit vizsgálják.
És hogy egy kicsit nyelvtannácizzak: a "Molothow" (eredeti: Вячесла́в Миха́йлович Мо́лотов) szó leírása sajtóközleményben is szépen minősíti a helyi FIDESZ-t. -
#56244 A cigányok loptak akkor akik lomizni voltak kint és hozták be a sok szemetet az országba amiket utána (ami eladhatatlan volt) a helyi erdőkbe hajigáltak ki. -
Vlala #56243 Ezek "békés tüntetők, városukért, jövőjükért aggódó polgárok" voltak.
Legalábbis orbáni szlengben így mondják a vandál huligánt. -
Vlala #56242 Most őszintén, Te melyik meccset nézed? Fizetnek ezért? -
Tsol #56241 Előbb néztem, odabasz :D -
#56240 Hogy mit gondolnak a jövő közgazdászai Matolcsy Györgyről, az IMF együttműködésről és az ország leminősítéséről :D -
remark #56239 Szóval azt írtam, hogy csak az első bekezdésig jutottam. A Sorossal kapcsolatos képzavarra akartam rámutatni. Hogy lehet az, hogy Sorost egy "egyszerű kis" spekulánsnak tartjuk, miközben ő Európa meghatározó kormányai támogatását élvező, egy erős Európáért dolgozó szervezet alapítója?
Most vagy védekeznie kell az "ilyenfélék" ellen az európai kormányoknak, vagy azért a közös szép Európáért harcol Soros is, melyért maguk az európai kormányok is. Kettő együtt nem nagyon fér meg egymás mellett, hacsak... hacsak nem csak mi hisszük azt, hogy a kettő nem fér meg egymás mellett. Ezen a vonalon elindulva meg lehet próbálni értelmet adni annak a kijelentésnek, hogy a szép új egységes Európához vezető utat egy kis pénzügyi betámadással próbálják meg egyesek egyengetni.
Az ECFR egyébként szépen leírja, hogy mi az akadálya a szép erős Európának, és leírják a megoldást is, ahogy azt az itt és az NWO-ban is ajánlott írásból kiderül. -
remark #56238 Ezt nem hiszem el. Hova tűnt megint amit neked írtam Narxis? Kizárt hogy én vagyok ennyire béna. Ez az előző ez erre ment!
De én vagyok béna. Tudom mi történt... -
remark #56237 A te válaszod is tipikus. Szürreális. -
ManoNegra #56236 Jah, itt nincs három kívánság! :D -
Garfield #56235 Én szívesebben venném fordítva, azaz ha az ilyen nulla jelentőségű ügyfélleveleket kúrnák el úgy, ahogy mostanában a gazdaságpolitikát és a gazdaságpolitikai problémákat oldanák meg úgy, ahogy az ilyen levelekre válaszolnak. De hát az élet nem egy Dévényi Tibi bácsi... -
#56234 Azt hiszem ez az első jól kidolgozott, ésszerű érv amit olvastam ebben a topikban a kg fidesszel és konteózással való sárdobálás helyett. -
ManoNegra #56233 Végre egy helyes lépés a kormánytól, ugye? Nem én vagyok a levélíró. -
#56232 "de amíg mindegyik párt egyik ciklustól a másikig él és felmarkolja a pénzt addig nehéz arra gondolni, hogy ők a dolgukat teszik"
A pénz pedig elfogyott és az alsóbb néprétegre, már nem igazán lehet nagyon adókat kivetni. Talán nem MOL részvényt, hanem termelőüzemeket kellet volna létrehozni. Ebből lesz a nagy baj.
-
Garfield #56231 A KÜM teljesen jól helyrerakta a kedves levelezőt. Az Osztrák Pénzverde ismertetőjéből is egyértelműen kiderül, hogy a Szent Korona tulajdonosának kit tekintenek, a cikk egy tipikus "kössünk bele az élő fába" írás. -
#56230 -
#56229 Mivel nem szélsőségesen állsz ehhez a témához(mindenki a magyarok életére tör stb.) ezért valamennyire közelít az álláspontunk és ezért tudunk beszélni erről. A kivédésben én hiszek jelenlegi tudásom alapján. Én úgy tudom, hogy a hitelminősítők garanciát akartak a magyar kormánytól, ezért azt kérték, hogy kössünk az IMF-el egy ún. biztosítékot. Ez nem azt jelenti, hogy hitelt kell felvennünk hanem csak egy lehetőség a remélhetőleg távoli jövőben. A spekulánsok ellen sok mindent nem lehet tenni, Soros és társait nehéz megfogni, az, hogy ők spekulálhatnak a forinttal az részben azért van mert gyengék vagyunk gazdaságilag és mert nincs eurónk. Tudom, hogy az EU és az euró megítélése most nem a legjobb, de Kína, USA, Oroszország és az arabok mellett szükség lenne egy erős Európára is mert egyedül nem boldogulunk. Kína egyenként felvásárolja majd az európai országokat aztán az IMF helyett majd ők diktálnak.
Összefogás, igen ez kellene helyi szinten és európai szinten, de a jelenlegi kormány retorikája homlokegyenest mást mutat. Helyi szinten még csak-csak, ugye pl. Orbán és Matolcsy leült 11 közgazdásszal egy asztalhoz megvitatni a problémákat. Ez jó, de kevés. Eredetileg minden hónapban beszéltek volna, de októberben nem találkozott Orbán velük és most is csak a Moody's miatt.
Az, hogy a tömeg mit hisz teljesen lehetetlen megváltoztatni. Orbán szépen ellevelezgetett az alkotmánnyal majd pedig a nyugdíjakkal kapcsolatban, de ez ablakon kidobott pénz. Az alkotmánnyal kapcsolatban idióta, egyszerű kérdések voltak nyilvánvaló válaszokkal, a nyugdíjasok megnyugtatása pedig egy vicc. A tömeget egy dolog érdekli, az, hogy mennyi pénze marad hó végén. Nagyon nehéz hitelt törleszteni és adót csökkenteni, de pontosan azért nehéz mert a gengszterváltás óta senki nem mert a sarkára állni, csak a korrupció virágzott(pl. hazai cukoripar tönkretétele). Míg Nyugat-Európa problémája az, hogy egy túlzott jóléti rendszert hozott létre és így verte magát adósságba, addig a volt szovjet tagállamok problémája az, hogy késve és rosszul felkészülve kapcsolódott a kapitalista rendszerhez. Nekünk minden évben elmondják, hogy megszorítások lesznek miközben nincs hova megszorítani, csak, hogy tényleg annyi hitelünk van ami már kezelhetetlen.
Én nem nézlek butának mert külső okokat is felelősnek tartasz a mi rossz gazdasági helyzetünkért, de a külső okok ellen épp azért nehéz tenni mert külsők, a kormány viszont nekünk tartozik felelősséggel, mindent meg kellene tennie azért, hogy nekünk jó legyen itt élni, de amíg mindegyik párt egyik ciklustól a másikig él és felmarkolja a pénzt addig nehéz arra gondolni, hogy ők a dolgukat teszik. A "jó legyen itt élni" alatt nem arra gondolok, hogy segélyből ingyen hanem, hogy valaki dolgozni akar akkor dolgozhasson és ne keleti bére legyen a nyugati árakhoz viszonyítva. Hogy ezt hogyan csinálják meg az az ő dolguk, de én azt látom, hogy hosszú évek óta egy helyben toporgunk miközben mindenért mást hibáztatunk. -
ManoNegra #56228 A Szent Korona, mint a Habsburgok koronája?
Az Osztrák Pénzverde új százeurós névértékű érmét bocsátott ki, mely a magyar Szent Koronát ábrázolja.
Az érme a "Habsburgok koronái" című sorozat egyik darabjaként jelent meg - csakhogy a magyar Szent Korona soha nem képezte az uralkodóház tulajdonát....
-
ManoNegra #56227 Ugye a jogos kritika és a "puffogás" között van különbség, de ha ezt az elvet követnéd, akkor nem szidnál itt sem senkit. Persze szidhatsz, nem zavar, meg ha zavarna sem tehetnék semmit, csak akkor az én puffogásom miért zavar, nem értem. Hiszen ha csak az dobálózhatna kővel aki bűntelen, akkor sivár lenne ez a topik... -
Garfield #56226 Cséfalvay: Nem játszunk az IMF-fel
Cséfalvay szerint a kormány számára továbbra is a növekedés a központi kérdés, még akkor is ha 0,5 és 1 százalék közé csökkent a jövő évre várt bővülés a korábban tervezett 1,5 százalékról. Ugyanakkor, ha a kormány veszélyben érzi a költségvetést, nem fog hezitálni, hogy olyan további bevételnövelő lépéseket tegyen, mint amilyenek például a most szeptemberi jövedékiadó-emelések voltak - tette hozzá az államtitkár.
1. Akkor mégiscsak lesznek megszorítások, vagy még mindig meg tovább a mostani kommunikációs téboly? Vagy mindez Cséfalvy száján csak kicsúszott, amiért hétfőn reggel a minisztérium egyik jelzés nélküli, alagsori szobában várni fogja Szíjjártó egy 30 centis műpénisszel, szigorúan vazelin nélkül?
2. Mint adófizető állampolgárnak melegséggel tölti el a szívem, hogy ezeknek a köcsögöknek a "hiánycsökkentés" szó hallatán pavlovi reflexként azonnal a bevételnövelés ugrik be, és fel sem merül bennük a kiadáscsökkentés. Bokros, Oszkó, hol vagytok? -
Garfield #56225 Amit lentebb leírtam, azt úgy is gondolom: nekem sem kell előírás ahhoz, hogy ne öljek, de bérletet sem az ellenőrök miatt veszek, és közben nem szalayeleonórázok puffogva. -
ManoNegra #56224 *Viszont HA nem, akkor nem értem mi a baj a kritikával. -
ManoNegra #56223 Hátööööö Azért ha a Te életedben is csak ennyire tér el az elv és a gyakorlat mint a parlametben, akkor nincs jogod kritizálni. Viszont akkor nem értem mi a baj a kritikával -
ManoNegra #56222 Ez az ígéret az nwo topikra nem vonatkozik, hiszen az úgyis csak konteó... :-) -
ManoNegra #56221