Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De azt még én sem gondoltam volna, hogy egyenesen Rákosi Mátyás lesz a példaképük.

Az utcákat és tereket persze át kell nevezni, mrhpgy valakinek eszéve jusson, hogy mennyire rosz volt akkor... és mennyire efelé tartunk ismét.

Annyiban végül igazad lett, hogy szakmaiságban sikerült messze alulmúlniuk az amúgy sem túl fényes Gyurcsány érát.

Bronx South
Hozod a topik szívonalát, látom. <#eljen>

immovable
Éljen, éljen, marad az EVA 40%-al!

Na, akkor irány a fekete, és remélem az ország minél hamarabb csõdbe megy! Várom már a tavaszt, amikor a megszorító csomag minden egyes lépése lecsapódik és lángol a nagy büdös fõváros!
Pluskast
Jaj. Hányszor kell még elmondanom, hogy nem Magyarország érdekel! A Gíró-Szász András féle nyilatkozat elött kb 2 és fél héttel,- már nem tudom neked megmondani, hogy pontosan hol, vagy a rádióban hallottam vagy újságban olvastam - nyilatkozták a franciák és a németek, hogy szerintük meg kellene szûntetni a hitelminõsítõ intézeteket. Egyébként azzal összefüggésben halottam ezt a hírt, hogy leminõsítették Ciprust. Ez valamikor november elején volt.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

"Francia baki" alatt erre gondolsz?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Pluskast
Nem nem! A hozzászólásom nem akarta érinteni Magyarországot. Engem inkább abból a szempontból érdekelne, hogy pl a franciáknak vagy a németeknek lehet e igazuk. Mármint, hogy valóban kontrolálni kell vagy ez is csak egy kamu duma.

A helyzetünk tényleg rossz, ebben nincs vita köztük.

Na, ehhez én hóthülye vagyok, de ne kezdjük megint, hogy "szegény Magyarországot megint a külföldiek bántják. Nyolc évig csak és kizárólag belülrõl rohasztották, de most már kívülrõl, aztat úgy tessék elhinni, ahogy itt állok."

Nem csak hazai viszonylatban nézem, de tény, hogy a magyar helyzet tényleg ultraszar. Hosszútávú megoldás a láthatáron sincs, a teljes nyugdíjkasszát elkótyavetyélték, bocsánat, beolvasztották a "nyugdíj és államadósságcsökkentõ alapba". Ilyen abszurd intézmény nincs még egy a világon, mint ahogy Orbán további rendelkezései - egykulcsos adó kiegészítõ adóval, visszamenõleges, 98%-os különadó, stb. - is is tehetetlen kapkodásnak tûnik a Nyugat szemében. Nem véletlenül, ez tényleg az. Ez a beszedett adó egyszer elogy, és tulajdonképp nem indítottunk el semmit, ami pénzt hozhat a konyhára - na jó, ez túlzás, ha a chipsadót kivetik a vízre és a levegõre is, akkor talán nyernek vele másfél hónapot.

Vagy itt a legújabb orbáni csodafegyver, a végtörlesztés intézménye. Maga az abszurdum abszurduma.
Törvény adta jogod kiváltani a hiteled a hiteled 60-70%-ának a befizetésével, a banknak pedig kötelessége ezt lenyelni.
Olaj a tûzre, hogy szintén alkotmányos tövény által, álamfõ általll szokás szerint olvasás nélkül alláírva, felsõ határt szabnak a most (végtörlesztésre) felvett hitelek THM-jének.
Ettõl várnak jó minõsítést?

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Brüszelt nemcsak a médiatörvény, de az Alkotmány ügyében is megpróbálták szépített fordítással átverni, és a hatalmas válság kellõs közepén a Tisztelt Frakció költségvetésének indokolatlan növelésére van keret, szépen kirajzolódik a legõsibb dakota közmondás: a vér nem válik vízzé.

Igazából már csak azon csodálkozom, hogy a Parlamentben még megvannak a lépcsõkorlátok, és a Szentkoronát nem adták le színesfémnek.

Pluskast
Nem államokra gondoltam, hanem befektetõkre, cégre. Mondjuk shortolás esetében ugye arra fogadok, hogy esni fog a részvény. Ez ha jól tudom állampapír esetében is igaz, hiszen azzal is kereskedhetek a tõzsdén. Mi van abban az esetben, ha egy gazdasági csoport lobbyzik egy hitelminõsítõ intézetnél, hogy egy országot minõsítsen le, így tudni fogja, hogy esni fog a részvénye értéke. Nem vagyok egy tõzsdei szakértõ de ha esetleg van itt ilyen az elmondhatná, hogy ez elvileg lehetséges vagy ez faszság.

"Senkit sem hagyunk az út szélén!"

Értsd: Mindenkit berugdosunk az árokba.

Ezt ne csak magyar viszonylatba nézd. Az USA adós kockázata prímaprimissima besorolású, mikor a valóság közel sem ennyire fényes. Túl nagy hatása van ahhoz képest, hogy valójában sejthetõ a nem minden hátsó szándék nélküli minõsítgetés.

Jogos, neki mindegy, az index-olvasók viszont így jobban felháborodnak rajta.

Gondolkozz.
Ha lehetséges volna lobbizni, akkor fõszarkavarátor Orbán Viktorunk hatására (aki ugyebár köztudottan az Atyaúristen közvetlen fõnöke, ura és parancsolója) hatására Magyarország csillagos ötöst kapna.

Adónk tíz százalékát öt évre visszamenõleg felkínáljuk a hitelminõsítõk zsebébe, Szíjjártó megmagyarázza, a hívek benyalják, mint Ödönke a cipõkrémet, és meg van mentve az ország. Papíron.

De sajnos az van, hogy orbánunk mégsem akkora ász, mint amennyinek a megredndelt statisztikák mutatják. Egy alapból elhibázott országon javítani akkor sem tudna, ha ennél is nagyobb segget csinál a 2009-es szájából, mert ehhez õ nagyon kevés.
Nekünk, államadóssággal tömött kicsi országnak sajna csak magyarázatokra és beszólogatásra futja (a minisztériumok büdzséjének emelése és a luxusautópark évente történõ cserélése mellett) - igen, jól gondolod, ez nagyban javítja hazánk nemzetközi megítélését.

Pluskast
Szerintem a szerencsétlen faszit rohadtúl nem érdekli, hogy tévedés volt vagy hibás diagnózis, a végeredmény tekintetében tök mindegy😊

Pluskast
Hogy kinek mihez van joga.. Nem kell túlzottan nagy szakértõnek lenni, ahhoz, hogy lássuk a magyar gazdaság kb 100km-el a béka segge alatt van. Ez tény. Azonban arra kíváncsi lennék, hogy ezeket a hitelminõsítõ intézeteket kontrolálja valaki? Csak mert pl ott a francia baki. Amúgy engem az sem lepne meg, ha ezeknél a hitelminõsítõknél nem folyna valami komoly lobbi tevékenység..

"Operálunk? Nem boncolunk?"
Hatásvadász a cím.
Nem tévedés volt, hanem hibás szövettani diagnózis.

jhetedikj
Úgy látszik nem vált be videóklipp, csak 1%-ot kapott a JESZ 😄

anno 1987

Nem mgszívta, erre játszik. Neki statisztikai adatok kellenek, nem tényleges fjlõdés - sajna még idén is voltak olyanok, akik a híres "GDP-áallamadósság" táblázatot linkelgetik minden fórumra.

Nem kell 2013-ig várni. Brüsszelben is a költségvetési tervezetben elõirányzott bevételekkel számolnak, ami papíron ugyan jól néz ki, de isteni csoda lesz ha a megemelt adókból egyáltalán az idei bevételeket produkálni tudják.

Orbánék csúnyán megszívták az államadósságban azt, hogy habár a devizában kifejezett érték tényleg csökkent, részben hála az õ unortodox gazdasági ötleteiknek, a gyengülõ árfolyam miatt forintban kifejezve kb. ugyanazon a szinten vagyunk.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Múltkor hallgattam Orbánt a rádióban. 73%-ora csökkenésrõl, és "gyõzelmi jelentésrõl" beszélt.

Brüsszel sajnos nem így tudta...

Vajon akkor hol lenne a hiány, ha kivonnánk az egyenletbõl a manyup-pénzeket, mint egyszeri bevételt?...

Szíjjártónak addig igaza van, hogy az EB szerint Magyarország 2012-es hiánya várhatóan 3% alatt marad, csak ez a sunyi görény azt hagyta ki, hogy az idézett mondat második fele úgy hangzott, hogy a jelenlegi információk szerint viszont 2013-ra 3% fölé mehet megint.

Az egyik szerint joguk nincs, a másik szerint okuk.
Félrehallották a telefonban az orbáni ukázt?

Végülis, a Kétharmad szentjei biztosan jobban tudják, mint a világ töbi része... hívek, imádkozzatok érettünk.

Mindenki monnyonle a búspichába, hagyják a szép és okos és mindetudó orbánviktort gyorsnaszádot irányítani.
persze, csak ilyen feláldozható szócsöveken keresztül meri kinyitni a pofikáját, mert ezt utzólag ki lehet rúgni, és le lehet tagadni, hogy ez II. Ránkszarsz fáraó gondolata volt.

Ezeknek tényleg elszállt az agyuk. Nincs valakinek olyan felvétele, amin a hívek ennek a nyilatkozatnak tapsolnak?

A pénzügyi világ válasza:
"Igen? Euro árfolyama jövõ héttõl: 350 Ft, mert ehhez viszont jogunk van, kisköcsög!"

arty
de érted... csecsemõt... kalapáccsal... és ugyan olyan tárgyalásra jogosult, mint te vagy én, ha mondjuk gyorshajtunk. miközben õ már nem is ember :/

Forza.

Bronx South
Én is. Mert megjutalmaznám a jócselekedetéért, mert cigány, és mert cigányra nem áll fel.
Amúgy remegett alaposan a keze mikor rányomták a bilincset, remegjen is, meg mástól is.

Nem baj

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

A hitelminõsítõk 2010. áprilisa óta rosszul végzik a munkájukat.
jhetedikj

Nem baj, hogy ez már a harmadik oldal belinkelve ahol ugyanazt írják le.

anno 1987

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Gírosz beszólt a világnak

"A magyar kormányszóvivõ szerint a hitelminõsítõknek nincs joga országokat minõsíteni, ráadásul nem is végzik jól a munkájukat."

What a fuck?

Matolcsy kora nem áldozott le

Más is észrevette a balról - jó magyar szokás szerint szociális demagógiával - elõzni kívánó ellenzéket.

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

tviktor91
5év és 7 év.<#eljen>

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

arty
sorrend? 😄

Forza.

Én is-is.<#eplus2>
arty
ha választhatnék, hogy megdugjam vagy szétverjem egy kalapáccsal, én utóbbit választanám

Forza.

Willenbrock
Megszökött a 19 éves csecsemõgyilkos.(pedig milyen jó segge van <#buck>)

pedobear

Növekszik a sugárzás szintje

szar egy világ ez már

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

ú sorry 😛
Rossz a link. <#wave>

Selmeczi meg Szíjjártóval együtt az a kategória, akikre halálosan komoly az a mondás, miszerint onnan lehet tudni, hogy hazudnak, hogy kinyitották a szájukat.

És igen! Lehet überelni Szíjjártót!
A Fidesz szerint Gyurcsányt akarja majd államfõnek jelölni az MSZP
<#lama>
pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295