Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Vajon miért tagadta le a BPRFK?

A medve nem játék.

sza23
Annyit azért hozzá tennék, hogy a különbözõ szakszolgálatok igen is használják az un.:Viperát, éppen azért, mert össze csúsztathatóságánál fogva kis helyen is elfér.

a.carkey
"Gyalogost gázolt a fõpolgármester hivatali gépkocsija
Elgázolt egy gyalogost a fõpolgármester hivatali gépkocsija kedden kora délután Budapesten - tájékoztatta a Fõpolgármesteri Hivatal sajtóirodája. A közlés szerint a baleset 13.45 perckor történt, amikor a fõpolgármester hivatali gépkocsija elütött egy, a József Attila utcában az úttesten áthaladó gyalogost. A gépjármûvet hivatásos sofõr vezette, az autóban a fõpolgármester utasként tartózkodott. A gyalogost a sérülések miatt kórházba szállították. A baleset körülményeit a rendõrség vizsgálja."

A medve nem játék.

Valahogy kétkedve fogadom, hogy a törvény külön rendelkezik a vipera használatáról...
Punker
talán hogy a füst ellen védekezzenek?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

a.carkey
Amiért a rendõrök, + a könnygáz!

A medve nem játék.

a.carkey
Talán Afganisztánban vagy Irakban. Mond ezt a feketéket verõ Los Angelesi zsaruknak is!

A medve nem játék.

Punker
igen, a törvény szerint még a roham rendõrök se használhatják

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

sza23
Már bocsánat!De jobb ha tõlem tudod, hogy a Rendõrrõl intézkedés közben a BELEEGYEZÉSE NÉLKÜL nem készûlhet videófelvétel.Amúgy meg a zavarkeltõk miért takarják el az arcukat, ha olyan büszkén válalják "forradalmár mivoltukat"?

a.carkey
Meglepõdnék, ha mindez amit felsoroltál - Magyarországon vagyunk - tényleg meg lett volna. Szerintem nyitva volt, aztán elvitték, ahogy az az egyszerû ember is mondta a felvételen az SZDSZesektõl ... 😊

Más.

"Ügyészi megrovás a rendõrökkel dulakodó francia tévériporternek
2006. október 24. 21:20

MNO
Ügyészi megrovást kapott az a francia tévériporter, aki konfliktusba keveredett a Kossuth téren az 1956-os állami megemlékezés idején a rendõrökkel – mondta el a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõje.

Morvai Attila elmondta: a francia tévéstáb hétfõn a Kossuth téren akart forgatni, itt azonban csak az elõzetesen akkreditált újságírók lehettek jelen. Mivel a francia stábnak nem volt ilyen engedélye, a rendõrök felkérték a stáb tagjait, hogy távozzanak. A stáb riportere összeszólalkozott a rendõrökkel, ezért õt elõállították. – A tévéstáb tagja az ügyeletes ügyésztõl megrovást kapott – tette hozzá.

(MTI)"

A medve nem játék.

Mert amúgy a törvény tiltja a viperát?
Punker
x+1 vid is van,

a lényeg az hogy lehet hogy az a gyerek tényleg gyujtogatott stb, ettõl függetlenül a rendõrök ugyanúgy törvényt sértenek, innentõl nincsenek kérdéseim.

Nosztalgiából feltörték a páncélajtaját, nosztalgiából hoztak 2 akksit hozzá, és amikor 120m után kifogyott a gázolaj, ugyancsak nosztalgiából állt meg vele. Igen 😄
Punker
nem véletlenül nem lehet azonosítani a yardokat magukat védik a törvénytõl amit biztosítaniuk kellene.

A könyvtárának 10.06 a dátuma, szal ez a kép nem mostanról van.
a.carkey
Visszafelé is elsülhet a média, nem csak õk azonosíthatnak ...

A medve nem játék.

a.carkey
Ezt csak gondolta a hadtörténész tábornok. Ez nincs bizonyítva. Persze. A 70 éves bácsi, akukkal jár tüntetni ...

Mellesleg a profban fel sem merült, hogy vki anélkül is be tudja indítani, ill. nem szedték ki az akkukat, csak elkérték érte a pénzt ...

A medve nem játék.

SHADOWEYES7
<#wow2>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

sza23
Jól látod, az!

Punker

Punker
mit is mondott az a rendõr fejes csóka? nem volt náluk vipera, akkor ezeknél mi van?

sza23
Egyébbként igazad van 5 év nevetséges.Minimum 30 évre ítélném, de csak a korára való tekintettel!

#1404 😊
vagy mrá nem pol mentes az sg? 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

sza23
Nosztalgiából??????
Akkor kérdeznék én vmit!Egy BÉKÉS megemlékezésre, demonstrációra hogyan kerûlnek egy 28 tonnás T-34es tank beindításához szükséges aukumlátorok?
Nem tudom, hogy Te mit éreznél akkor, amikor ez a hatalmas tömeg a maga robajával megindúl feléd????
Egyébbként meg a lövegrészben helyetfoglaló enyhén kisebbségi gyerek a korházban csak ennyit nyilatkozott: nem akartunk mi rosszat, csak a két vízágyút eltörölni az útról!!!!!!!Emit persze Rendõrök sorfala elõzött meg........

prezi
ütött már el kelléktank ? 😊

Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !

Bandee1987
Elmondanám, hogy a tankot egy 70 éves öreg volt harckocsizó bácsika vezette, aki csak nosztalgiából indította be a tankot, és miután ment vele jópár métert, inkább megállitotta, mert túl veszélyesnek tûnt ezzel közlekedni. Ezért akarnak öt évet adni? Nevetséges...egy kelléktankért?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

sza23
Nagyon helyes!!
Minden féle politikai nézettõl mentesen!
Lehet itt panaszkodni, csak egy valamit ne felejtsünk el: onnantól kezdve, hogy a tömeget a TÖRVÉNY NEVÉBEN felszólítják, hogy hagyjon fel a törvénysértõ magatartásával....és a tömeg ennek a felszólításnak nem tesz eleget, akkor a Rendõrség megkezdi a tömeg feloszlatását.Ebben az esetben már nincsen békés bámészkodó vagy véletlen arra tévedt járókelõ!Aki ott van, az számoljon minden féle következménnyel!Az a baj, hogy itt még nagyon sokan úgy gondolják, hogy bûntetlenül támadhatóak a Rendõrök!Õk csak az esküjük szerint teljesítenek szolgálatot és hajtanak végre parancsokat.Nyílván történtek túlkapások, ami nem feltétlenûl helyes.De a Rendõrök is csak emberek, akik felfokozott lelki állapotban cselekszenek.Mindennek ellenére: Minden Tiszteletem A Szolgálatot Teljesítõ Kollegáimé!
Tudom, hogy ez a fórum nem errõl szól, de ha már csak egy ember elolvassa, akkor már megérte!

SHADOWEYES7
Elkapták a harckocsizót a rendõrök
Gergényi nem mond le
Nagy Attila
2006. október 24., kedd 13:14
A hétfõi éjszakai összecsapásokban 10 rendõr sérült meg, a zavargások nyomán eddig 131 embert állítottak elõ, köztük a T-34-es elindítóját is, mondta keddi sajtótájékoztatóján Gergényi Péter. A budapesti rendõrfõkapitány szerint a fõvárosban a rendõrök bátran, keményen és törvényesen léptek fel. Egyetlen sérült sem kaphat kártérítést, akinek kifogása van a rendõrségi eljárással szemben, forduljon ügyészséghez - tanácsolta a fõkapitány.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat
hirdetés

"Szerény személyem, az országos rendõrfõkapitánnyal egyetértésben döntött" - mondta Gergényi Péter, Budapest rendõrfõkapitánya azon a sajtótájékoztatón, amit az október 23-i rendõri intézkedésekkel kapcsolatban tartottak. A fõkapitány részletesen beszámolt az ötvenhatos forradalom és szabadságharc évfordulóján történt rendõrségi lépésektõl.

Elsõ körben a Kossuth tér kiürítésérõl esett szó. Gergényi elmondta, a tüntetõk által hetek óta használt területet akkor nyilvánította mûveleti területnek, amikor a külföldi államfõk érkezése elõtt tûzszerészek vizsgálták át az ott lévõ sátrakat, és számtalan közveszélyes eszközt találtak a tüntetõk holmija között. "Nem tartották be a megállapodást" - jelentette ki Gergényi, hozzátéve, hogy ezután ürítették ki hétfõn hajnalban a területet, "kényszerítõ eszközök bevetése nélkül".

A területen talált eszközök változatosságát a tájékoztatóra is elhozott lefoglalt tárgyakkal szemléltette a fõkapitány. Gergényi bemutatta a zoknis bombákat is, az egyenzokniba töltött, benzinnel vagy glicerinnel keveret összetört faszén "gyújtóbombaként viselkedik". "Nekem is újdonság volt" - mondta a különleges tüntetõi gyújtófegyverrõl a fõkapitány. Ezek után a Kossuth tér addig marad kordonokkal lezárt mûveleti terület, amíg szükséges, fogalmazott Gergényi, hozzátéve, hogy a parlament védelme indokolja ezt.

Gergényi Péter és a lefoglalt fegyverek
A tüntetõk támadtak elõször
Az események elfajulásáról annyit mondott a fõkapitány, hogy a rendõrök akkor vetettek be elõször kényszerítõ eszközöket, amikor a Kossuth térrõl kiszorított tüntetõk az Alkotmány utcában rátámadtak a rendõrökre, többek között Molotov-koktélok dobtak feléjük.

Az események irányáról szólva Gergényi elmondta, hogy mindig a jogsértõ csoportok választották az útvonalat, nem a rendõrök terelték õket erre vagy amarra. A Nyugati téren viszonylag hamar felszámolták a csoportosulást, az Astoria - azaz a Fidesz rendezvénye - felé induló csoportot a Deák térig kísérték a rendõrök. "Nem mi szorítottuk õket, õk mentek arra" - hangsúlyozta Gergényi, utalva azokra a felvetésekre, hogy miért a fideszes nagygyûlés felé terelték a rendõrök a rendbontókat.

A rendõrök sorfalát Gergényi meg is állíttatta a Deák téren, hogy nehogy a békés és jogkövetõ rendezvénybe szorítsák a jogsértõket. Õk azonban igyekeztek minél jobban "hozzásimulni" a Fidesz nagygyûléséhez, "errõl a rendezvény szervezõit értesítettük, majd a jogkövetõ állampolgárok elvonulása után folytattuk a rendõri intézkedést". A kérdésre, hogy miért nem akadályozta meg a rendõrség a két csoport keveredését, Gergényi úgy válaszolt, hogy nem lett volna joguk egy nyílt politikai rendezvényhez csatlakozni akarókat ebbéli törekvésükben megakadályozni.

Változatos fegyverek mindkét oldalon
Az Erzsébet hídig tartó oszlatás során a rendbontók változatos eszközöket vetettek be a rendõrök ellen, barikádokat emeltek, Molotov-koktélokkal támadtak, köveket dobáltak, sõt, egy hatástalanított lövegtornyú, de attól még veszélyes T-34-es harckocsit is beüzemeltek. Ez utóbbit a rendõrök végül sikeresen megállították, a vezetõjét elfogták. "Bátor, kemény, de törvényes fellépés volt" - mondta a rendõri akcióról a fõkapitány.

A hétfõi eseményekben körülbelül tíz rendõr sérült meg, és körülbelül 130 fõt állítottak elõ, de ez a szám még változhat. A rendõrség ugyanis ismét létrehozta azt a speciális nyomozócsoportot, amely a kamerafelvételek alapján azonosítja a rendzavarókat.

Gergényi minden törvényileg megengedett kényszerítõ eszköz bevetését engedélyezte, kivéve a lõfegyvereket. A két legsûrûbben használt fegyvert be is mutatta Rendészeti Biztonsági Szolgálat egyik parancsnoka, a könnygázgránát kilövésére alkalmas kézifegyvert, valamint a gumilövedékek kilövésére alkalmas puskát. Újságírók érdeklõdésére az is elhangzott, hogy kétféle gumilövedéket használtak a rendõrök, az egyik patronja egy darab, körülbelül másfél centiméter átmérõjû, a másik fajta több, 3-5 milliméter átmérõjû gumilövedéket tartalmaz.

Nem mond le
Ugyancsak újságírói kérdésre szögezte le Gergényi, hogy a tömegoszlatás idején megsérültek semmiféle kártérítést nem kapnak a rendõrségtõl, "aki ott volt, az saját felelõsségére tartózkodott ott, szándékegységben a rendbontókkal". Bárkinek bármiféle panasza van a rendõrségi akcióval kapcsolatban, az ügyészségen tegyen bejelentést, és majd az ügyészség kivizsgálja, mondta többször is a fõkapitány a rendõri túlkapásokat firtató újságírói kérdésekre. "Errõl én nem hallottam" - tért ki többször is válaszadás elõl Gergényi a konkrét esetekre rákérdezõ újságírói felvetésekre. Révész Máriusz, fideszes parlamenti képviselõ sérüléseivel kapcsolatban is az volt a válasz, hogy "nem kívánok semmilyen vizsgálatot lefolytatni, az ügyészségen kell egyéni panaszt tenni".

A rendõrség alapszintû biztosítással készül a Lelkiismeret '88 fõváros körüli blokádjára, válaszolt Gergényi Péter az Index érdeklõdésére. A Budapestre vezetõ utak 13 pontján tervezett félpályás útlezásárokról kedden számolt be a kuruc.info.

Az Index kérdésére, hogy felmerült-e bármilyen szinten a hétfõi eseményekkel kapcsolatban Gergényi lemondásának, lemondatásának kérdése, a fõkapitány úgy felelt, hogy õ a felelõs minden rendõri intézkedésért, de azok jogszerûek voltak, majd hozzátette, hogy a rend helyreállításáért köszönet illetné a rendõrséget. Budapest rendõrfõkapitánya nem mond le, ez derült ki Gergényi, a kérdés megismétlése után adott válaszából.

Gergényi Péter és a lefoglalt fegyverek

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
Traktorostul jönnének a Kossuth térre a gazdák
Index
2006. október 24., kedd 15:12
Budapesten akarnak tüntetni traktorjaikkal a gazdák - írja az inforadio.hu. A Magosz demonstrációs bizottságának tagja, Péter Mihály közölte: több ezren készülnek a fõvárosba, és napokig akarnak maradni. Budai Gyula, a bizottság elnöke délelõtt még azt mondta az Indexnek, hogy egyelõre nem tervezik a fõvárosba vonulást, csak elemzik a helyzetet.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat
hirdetés

A gazdák folytatják országos demonstrációjukat, a tervek szerint mindaddig, amíg a hivatalban lévõ miniszterelnök nem távozik a posztjáról - írja az inforadio.hu Péter Mihályra, a Magosz demonstrációs bizottságának tagjára hivatkozva. Péter Mihály hozzátette: "A gazdák úgy döntöttek, hogy a Kossuth téren kívánják a demonstrációjuk nyomatékát ismételten példázni."

"Ezres nagyságrendben" várhatóak a gazdák traktorokkal, illetve egyéb gépekkel, és nem is csak egy napra jönnének - mondta a Magosz demonstrációs bizottságának tagja. Megtették bejelentésüket a rendõrségen, és a héten találkoznak a rendõrségi vezetõkkel, hogy egyeztessenek a részletekrõl. A tiltakozásokon megfogalmazott követeléseik nem változtak.

"Az a fajta hatalmi arrogancia, és az a pusztító, önpusztító magatartás, ami érzõdik a magyar társadalom felé, ezt a gazdák már nem tolerálják, és nem tudják elviselni, és természetesen az az alapvetõ követelésük, hogy itt megoldást kell találni" - fogalmazott a bizottsági tag az Infó rádió honlapján.

A gazdaszervezet demonstrációs bizottságának elnöke, Budai Gyula ugyanakkor délelõtt az Index kérdésére még azt mondta: a gazdakörök országos szövetsége nem tervez félpályás, forgalomlassító tiltakozásokat, ilyenhez egyelõre nem is csatlakozik. Akkor azt közölte, folyamatosan értékelik a helyzetet, és a rendelkezésre álló információk alapján fognak dönteni a demonstráció további folytatásáról.

Budai délután egy megbeszélésen volt, amikor elértük. Tagadta, hogy délelõtt nyilatkozott volna lapunknak, majd kérte, késõbb hívjuk vissza. A telefonját három óra után azonban már vagy nem vette fel, vagy a készülék kikapcsolt állapotot jelzett.

Ez legalább vidám.

Bandee1987
Egyre szimpatikusabb nekem Räikönnen 😊

Bandee1987
legalább õszinte volt ^^

Count Adyn
<#eplus2>

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

prezi
...ami a szarást illeti 😄DDDd

Vagy csak igyekszik méltó utód lenni.
bertino
kicsit ?
mikor õ megy a helyére ?
egyenesen paraszt volt... mondjuk sztem nem is meglepõ

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

közvetítõ meg:
you will have a nice light car on the grid then 😄D

-the invisible-

whiskeyman
kicsit bunkó volt... <#fejvakaras>

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

hát ezt jól megmondta 😄DD
I was having a shit 😄DD

nem így ismertem eddig ezt a gyereket 😄

-the invisible-

prezi
"i was having a shit."

N1ggA
A:SD:ASD:A:SD:SA😄:AS:FA:SD:AS😄

Spread De Love!

És ezzel a mondattal fejezzük is be a témát.
mflex
Már nem lehet,és nem is akarják,hogy "szétlehessen választani"...
Mivel nem politikai fórum,elég legyen annyi, hogy ennél sokkal ,de sokkal töbrõl van szó.
Ezt már "megírták" jó elõre és pont ugy müxik,ahogy annak "kell!

Az utolsó kérdésre pedig csak annyit,hogy az ország már régen "tönkre" van...

What about the forests?

Félre kellene tenni a pártokat, meg az egészet úgy, ahogy van, és élni az életünket. A sajátunkat.

Teljesen egyetértek veled, de ez már tényleg a politikába hajlik. Nekem mindenféle pártszimpatizánsok közül vannak barátaim, és összetûzés soha nem volt köztünk, csak maximum egy kis vitatkozás.
De sajnos, úgy tûnik, van akinek érdekében áll az, hogy ennyire megosztott legyen az ország, de ez nem új. A 2002-es választások után még nagyon sokáig úgy volt, mint most. Akkor olyan 2004-tõl, úgy tapasztaltam, mintha jobb irányba mozdult volna el a helyzet. És most két évre rá, újra itt vagyunk.
De szerintem ez csak az embereket minõsíti, és nem azokat, akik a megosztásra játszanak, mert az emberek hagyják magukat, és felülnek nekik. Nem vagyunk érettek a demokráciára, ez egyre világosabb nekem.

-the invisible-

sorry, visszavonás gomb.

Na ez már politika.
Most álljunk meg egy pilanatra.
Komolyan kell ez nekünk? '56-ot tényleg így kell ünnepelni?
56-ban a pesti srácok élet-halál harcot vívtak a szebb jövõért. Tessék mondani, ez már az? 56-ban szembeszegültek a jelentõs túlerõbvel, tankokra másztak, hogy kiharcolják a szabadságunkat. Miért dobjuk el? Miért nem tudunk végre egy ország lenni?
Lassan minden a politikáról fog szólni, a diszkóban is úgy szólítjuk le a csajt: kormánypárti vagy ellenzéki vagy? Arról nem beszélve, hogy a piros autók balkézszabály szerint fognak közlekedni. Ha pedig meglátnak rajtad egy narancssárga pólót - menthetetlenül beskatulyáznak, pedig történetesen az volt tiszta.
Tényleg nem tudjuk különválasztani a mindennapokat a két párt hatalmi harcától?
Kell ez nekünk? Jobb lesz nekünk úgy, mint így? Megéri tönkretenni az országot?

Egy bizonyos határ után vissza is.