Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
A 40-es évek nagy államosításai sem okoztak különösebb lelki traumát a nemzetnek, lenullázva ezzel 100 év polgári fejlõdését.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
18 éves korom óta immár 16 évet adóztam, fizettem járulékot.
Van korombéli ismerõsöm, aki feketén dolgozik 16 éve.
Szerinted mennyire korrekt, ha mindketten egy százast kapunk majd nyugdíjnak? Várjcsak, ne válaszolj, már megtetted: szerinted korrekt.
Forza.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Amúgy ja: én lennék a Bildenberg-csoport, a Zsidó Világtanács, az illuminátusok és a hüllõlények megbízott képviselõje, akinek az a feladata, hogy az itteni embereket figyelje, de különösképp téged. Egyéb kérdés?
Vajon az "idegenszívû" kutya büdösebbet szarik, vagy valamelyik miniszternek magyar kutyája van, vagy magyar járdára magyar kutyaszart? Vagy nem is érdemes rációt keresni az elvtársak politikájában. 😄
Hol írtam én olyat, hogy el akarnék bármit is venni a szegényektõl? Ha betöltötték a korhatárt, akkor felõlem kaphatják tovább a mostani ellátást, abban viszont nem lennék partner, hogy "végigbulizott" felelõtlen életet az én és a szüleim kárára jutalmazzanak(!). Támogassák a saját gyerekei, költözzön kisebb lakásba, vidékre vagy bánom is én.
"Mert amit te ajánlasz az tök jó, csak tömeges "éhhalállal"
Az áltagnyugdíj jövõre 94 ezer forint lesz, ezen belül a korbetöltöttek átlaga 104 ezer(korhatár alatti öregségi 135 ezer). A rendszert finanszírozó átlag egy- kétgyermekes család ennél kevesebbõl kénytelen megélni minden hónapban bérlet, ruha, iskola, menza, lakástörlesztés, stb. terhe mellet. Szóval milyen tömeges éhenpusztulásról beszélünk?
A gazdagokat érintetlenül hagynád.
Ne is haragudj, de úgy látom direkt próbálod kijátszod az érzelmi kártyákat, csak tudnám miért...
A gazdagok soha nem bérjövedelmbõl szerzik a vagyonukat. Akikrõl én beszéltem azok általában mérnökök, programozók, könyvvizsgálók, középvezetõk szóval középosztálybeli adósrabszolgák, akik voltak olyan hülyék, hogy az ungarische ügyeskedés helyett befizettek minden közterhet.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A gazdagokat érintetlenül hagynád. Lehet ezt is, csak akkor legfeljebb megtizedelõdik a lakosság. Ami a bolygónak jó, csak azoknak nem akik pl. nem azért szegények mert lusták.
A poszt kádárizmus eltörlésére pedig pont a manyup féle rendszer lenne a megoldás, csak az államot kizárva bankbetéthez hasonlóan.
Tisztességes feltételeket kár keresni egy globális válság kellõs közepén. 😞
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Aki aktív évei alatt végig 7 számjegyû járulékot fizetett annak kell lennie tartalékának is és ha eddig minden kimagasló összegû nyugdíját elverte akkor az vessen magára.
Ilyen feltételek mellett mégis hogyan várhatnád el a tisztességes járulékfizetést?
Az általad kigondolt rendszer pont azokat bünteti, akik egész életükben erõn felül és tisztességesen(!) fizették a brutálisan magas közterheket, akik társadalom hasznos értékteremtõ tagjaiként - jellemzõen a gyerekeik is azok - csillagászati összeggel járultak hozzá a korábbi és késõbbi generációk jólétéhez.
A tücsökként hegedülõ, csupán adósságot generáló "szimpltonnak" meg nyugodt öregkort biztosítanál valami ködös és egyirányú társadalmi szolidaritás jegyében, hogy az utána következõ 2. generációs "szimplikusz kádárikusz" még véletlenül se tanulja meg a leckét. Ezt nevezik rendszerszintû moral hazrdnak és pont oda vezet, ahol most vagyunk, illetve sajnos oda ahova rohamléptekkel tartunk.
Amint vége a válságnak - ha vége lehet egyáltalán - vissza kéne állítani a magánnyugdíj rendszerét, mégpedig, úgy, hogy az állami alapnyugdíj
Hogy aztán 10 év múlva megint ellophassa valaki? Itthon a következõ 20 évben már egészen biztosan nem lesz manyup.
Válság van, nem lehet csak a szegényektõl elvenni, mert már lassan nincs honnan. Ez van. Aki pedig 50 ezer alatt van annak muszáj adni, mert megfagy a saját lakásában, már ha van neki, és mivel nem a középkorban élünk, így illik egyfajta társadalmi szolidaritást vállalni. 😊
Amint vége a válságnak - ha vége lehet egyáltalán - vissza kéne állítani a magánnyugdíj rendszerét, mégpedig, úgy, hogy az állami alapnyugdíj mellet ez adja a majdani nyugdíj 60%-át. Tehát mindenki annyit kap nyugdíjasan amennyit tartalékolt aktív évei alatt. Persze mire ez felépül, lehet, hogy 20 év, de utána talán nem generálna ekkora hiányt és mindenki megtanulná, hogy nincs semmi ingyen.
Persze ez mind álom. Amíg a válság kellõs közepén az 1000 éves történelmünkre hivatkozó alkotmány díszpéldányához a 2006-os rendõri túlkapás kerül be festményként 20 millióért addig nem várható el senkitõl, hogy mellszélességgel az öngondoskodás mellé álljon.
Ezt általában mindenhol megadják, viszonylag alacsony költségvonzata van. Természetesen ha egy racionális világban élnénk, akkor én is az általad felvázolt verziót támogatnám.
Én amúgy elvenném a 100 ezer feletti nyugdíjak 100 ezer feletti részét, az 50 ezer alattit pedig ebbõl növelném 50 ezer fölé
Mi van azzal aki a móccerváltás utáni idõszakban végig csúcsadózó volt és aktív évei(természetesen valorizálva)alatt mindig 7 számjegyû járulékot fizetett?
az 50 ezer alattit pedig ebbõl növelném 50 ezer fölé
Aki ma 50 ezer alatti nyugdíjat kap(az állomány kevesebb mint 3 százaléka) az aktív évei alatt semmit(!) nem tett be a közösbe és élete végére csak a létével több tízmilliós adósságot generál. Ez csúnyán hangzik, de akkor is így van.
Én amúgy elvenném a 100 ezer feletti nyugdíjak 100 ezer feletti részét, az 50 ezer alattit pedig ebbõl növelném 50 ezer fölé. Utána pedig a gazdasági teljesítményhez kötném a nyugdíjemelés mérték, persze ez igaz lenne az összes politikusi és közalkalmazotti bérre is.
Minél tovább húzzuk a probléma megoldását, annál jobban fog fájni.
anno 1987
Mi történik a jövõnk zálogát jelentõ fiatal generációkkal? 40 milliárdot vonnak ki a felsõoktatásból(immáron ebben is OECD sereghajtók lettünk), részlegesen fizetõssé válhatnak bölcsõdék(90 ezer alatti élveszületés mellett), az iskolai étkeztetés nem megoldott(évek óta nem emelkedik az állami dotáció), a gyermekszegénység relatív kockázata az egész Unióban itthon a legmagasabb.
Forza.
A világ sem megy el szótlanul az új csúcsra gyengülõ magyar fizetõeszköz, és hazánk elszálló törlesztéskockázati felára mellett. A nagy nyugat-európai és amerikai befektetési bankok elemzõi sorra kommentálják az elmúlt napok magyarországi eseményeit, ezekben a nyilatkozatokban pedig egyelõre nincs sok köszönet.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.