Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elég sok traumán túl vagyunk már, eggyel több vagy kevesebb...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Arra már szerintem minden 40 alatti rég keresztet vetett. Az én predikcióm az, hogy a szájtáti szociális demagógiára nevelt "járjárjár" kórus a jövõben itt nem fog megállni.

A 40-es évek nagy államosításai sem okoztak különösebb lelki traumát a nemzetnek, lenullázva ezzel 100 év polgári fejlõdését.

Ne aggódj. Az új alkotányban benne van, hogy a gyerek köteles eltartani a szülõjét. De ha nem is lenne benne, akkor sincs sok eséyünk bármiféle nyugdíjra.

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Narxis
Így igaz és az is marad még jóideig.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Én már rég nem a Bildenberg csoporttól, a zsidóktól, a hüllõktõl vagy az ármánykodó tõkehaltól félek hanem a szíve mélyén végletekig kommunista nézeteket valló Átlag Pistától, aki szerint neki a semmiért JÁR az, amit én és a családom több évtizedes munkával kapartunk ki.

Tikal
Ez mindig is korrektnek számított idehaza...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

arty
Szerintem te nem értetted Ronny mit ír 😊

18 éves korom óta immár 16 évet adóztam, fizettem járulékot.
Van korombéli ismerõsöm, aki feketén dolgozik 16 éve.

Szerinted mennyire korrekt, ha mindketten egy százast kapunk majd nyugdíjnak? Várjcsak, ne válaszolj, már megtetted: szerinted korrekt.

Forza.

Rosszul tuggyák. Bemonta a tévé, hogy itt jó világ gyün, és gyorsnaszád a magyar gazdaság.

Pontosan úgy, aminek te szántad. Legalább lenne benned annyi gerinc, hogy a sunyi maszatolás helyett felvállalod. De hát ha nem, hát nem...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Bronx South
Ez tõled függ, hogy értelmezed.

Bronx South
Köszönöm, nincs több kérdés !

Amúgy a garschild is kiejtés szerint írás lenne, vagy csak szimplán zsidózás, ahogy tõled elvárható?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Tehát nem.

Amúgy ja: én lennék a Bildenberg-csoport, a Zsidó Világtanács, az illuminátusok és a hüllõlények megbízott képviselõje, akinek az a feladata, hogy az itteni embereket figyelje, de különösképp téged. Egyéb kérdés?

Bronx South
te garschild ? föntrõl téged osztottak ki eme fórumra érdekképviseletre ? figyellek ám !

Címen kívül mást is elolvastál a hírbõl?

Bronx South
Ha a dilemmámra a zsidókkal kapcsolatban ez valami reakció volt, akkor gyenge reakció volt. 😉

immovable
Egy ideje gondolkozom azon, hogy beperelem Rómát, mivel ahol lakom onnan nem mesze van egy római kori rom. Innen mikor kimentek a rómaiak elvittek legalább 100 vert arany érmét ami ide tartozna, mivel az itt élõ õslakosság adóztatásából szereztek. (történelmi paradoxonoktól eltekintek😊 Ezt szándékozom visszaperelni, persze a kb. 1500 éves kamatokkal együtt.
polluxware
rokonok? 😉

Bronx South
immovable
Ebadó.
Vajon az "idegenszívû" kutya büdösebbet szarik, vagy valamelyik miniszternek magyar kutyája van, vagy magyar járdára magyar kutyaszart? Vagy nem is érdemes rációt keresni az elvtársak politikájában. 😄
immovable
Oké.
Valahogy talán túlélem a napi fantasy adag nélkül is😊

immovable
Nem de nem baj. Amíg egy "" jel értelmezése sem megy, addig inkább hanyagollak. 😊
Tökéletesen értettem. "Mindenki képessége szerint dolgozik - mindenki igényei szerint részesedik" Kösz, de nem...

Nem bérjövedelembõl szerezték a yachtot, ugyhogy minek adóztatni? A kutya meg a csóró "szórakozása", az csak fizessen!!

immovable
Vastagbõrrõl.

immovable
Hát, nem értetted mit írtam.
De ha nem tudsz már elvenni a szegényektõl

Hol írtam én olyat, hogy el akarnék bármit is venni a szegényektõl? Ha betöltötték a korhatárt, akkor felõlem kaphatják tovább a mostani ellátást, abban viszont nem lennék partner, hogy "végigbulizott" felelõtlen életet az én és a szüleim kárára jutalmazzanak(!). Támogassák a saját gyerekei, költözzön kisebb lakásba, vidékre vagy bánom is én.

"Mert amit te ajánlasz az tök jó, csak tömeges "éhhalállal"

Az áltagnyugdíj jövõre 94 ezer forint lesz, ezen belül a korbetöltöttek átlaga 104 ezer(korhatár alatti öregségi 135 ezer). A rendszert finanszírozó átlag egy- kétgyermekes család ennél kevesebbõl kénytelen megélni minden hónapban bérlet, ruha, iskola, menza, lakástörlesztés, stb. terhe mellet. Szóval milyen tömeges éhenpusztulásról beszélünk?

A gazdagokat érintetlenül hagynád.

Ne is haragudj, de úgy látom direkt próbálod kijátszod az érzelmi kártyákat, csak tudnám miért...

A gazdagok soha nem bérjövedelmbõl szerzik a vagyonukat. Akikrõl én beszéltem azok általában mérnökök, programozók, könyvvizsgálók, középvezetõk szóval középosztálybeli adósrabszolgák, akik voltak olyan hülyék, hogy az ungarische ügyeskedés helyett befizettek minden közterhet.

Pluskast
Ez egyébkén egy egyre súlyosbodó probléma. Ha továbbra is így marad a népszaporulat 2040 közepére elujtunk oda, hogy több lesz a nyugdíjas mint az aktív munkakaeresõ. Akkor mi a fenét fog csinálni az épp aktuális kormány? Meg úgy egyáltalában az ország? Tudom én, hogy a seggünk kilóg a gatyánkból de életszínvonal növekedés nélkül itt nem lesz népesség növekedés sem. Ráadásúl 2040 (közepe) nincs olyan messze. 1 generáció. Nem sikerült kiírtania minket sem a töröknek sem a tatárnak megtesszük mi saját magunk.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

immovable
De ha nem tudsz már elvenni a szegényektõl akkor honnan vennél el? Mert amit te ajánlasz az tök jó, csak tömeges "éhhalállal" és kb. "polgárháborús" helyzettel ér fel. Nem beszélve arról, hogy "Ilyen feltételek mellett mégis hogyan várhatnád el a tisztességes járulékfizetést?".
A gazdagokat érintetlenül hagynád. Lehet ezt is, csak akkor legfeljebb megtizedelõdik a lakosság. Ami a bolygónak jó, csak azoknak nem akik pl. nem azért szegények mert lusták.
A poszt kádárizmus eltörlésére pedig pont a manyup féle rendszer lenne a megoldás, csak az államot kizárva bankbetéthez hasonlóan.
Tisztességes feltételeket kár keresni egy globális válság kellõs közepén. 😞
Azt nem fogja megvárni.Idõ elött lemond

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Van egy olyan érzésem, hogy nem gondoltad ezt alaposan végig.

Aki aktív évei alatt végig 7 számjegyû járulékot fizetett annak kell lennie tartalékának is és ha eddig minden kimagasló összegû nyugdíját elverte akkor az vessen magára.

Ilyen feltételek mellett mégis hogyan várhatnád el a tisztességes járulékfizetést?

Az általad kigondolt rendszer pont azokat bünteti, akik egész életükben erõn felül és tisztességesen(!) fizették a brutálisan magas közterheket, akik társadalom hasznos értékteremtõ tagjaiként - jellemzõen a gyerekeik is azok - csillagászati összeggel járultak hozzá a korábbi és késõbbi generációk jólétéhez.

A tücsökként hegedülõ, csupán adósságot generáló "szimpltonnak" meg nyugodt öregkort biztosítanál valami ködös és egyirányú társadalmi szolidaritás jegyében, hogy az utána következõ 2. generációs "szimplikusz kádárikusz" még véletlenül se tanulja meg a leckét. Ezt nevezik rendszerszintû moral hazrdnak és pont oda vezet, ahol most vagyunk, illetve sajnos oda ahova rohamléptekkel tartunk.

Amint vége a válságnak - ha vége lehet egyáltalán - vissza kéne állítani a magánnyugdíj rendszerét, mégpedig, úgy, hogy az állami alapnyugdíj

Hogy aztán 10 év múlva megint ellophassa valaki? Itthon a következõ 20 évben már egészen biztosan nem lesz manyup.

immovable
Am szerintetek mit fog csinálni a Kedves Vezetõ, ha jövõre nõni fog az államadósság, hisz az január 1-tõl alkotmányellenes lesz és börtönbe kerülhet miatta. 😄
immovable
Aki aktív évei alatt végig 7 számjegyû járulékot fizetett annak kell lennie tartalékának is és ha eddig minden kimagasló összegû nyugdíját elverte akkor az vessen magára.
Válság van, nem lehet csak a szegényektõl elvenni, mert már lassan nincs honnan. Ez van. Aki pedig 50 ezer alatt van annak muszáj adni, mert megfagy a saját lakásában, már ha van neki, és mivel nem a középkorban élünk, így illik egyfajta társadalmi szolidaritást vállalni. 😊

Amint vége a válságnak - ha vége lehet egyáltalán - vissza kéne állítani a magánnyugdíj rendszerét, mégpedig, úgy, hogy az állami alapnyugdíj mellet ez adja a majdani nyugdíj 60%-át. Tehát mindenki annyit kap nyugdíjasan amennyit tartalékolt aktív évei alatt. Persze mire ez felépül, lehet, hogy 20 év, de utána talán nem generálna ekkora hiányt és mindenki megtanulná, hogy nincs semmi ingyen.

Persze ez mind álom. Amíg a válság kellõs közepén az 1000 éves történelmünkre hivatkozó alkotmány díszpéldányához a 2006-os rendõri túlkapás kerül be festményként 20 millióért addig nem várható el senkitõl, hogy mellszélességgel az öngondoskodás mellé álljon.
Miért kéne 50%-os támogatás egyáltalán?

Ezt általában mindenhol megadják, viszonylag alacsony költségvonzata van. Természetesen ha egy racionális világban élnénk, akkor én is az általad felvázolt verziót támogatnám.

Én amúgy elvenném a 100 ezer feletti nyugdíjak 100 ezer feletti részét, az 50 ezer alattit pedig ebbõl növelném 50 ezer fölé

Mi van azzal aki a móccerváltás utáni idõszakban végig csúcsadózó volt és aktív évei(természetesen valorizálva)alatt mindig 7 számjegyû járulékot fizetett?

az 50 ezer alattit pedig ebbõl növelném 50 ezer fölé

Aki ma 50 ezer alatti nyugdíjat kap(az állomány kevesebb mint 3 százaléka) az aktív évei alatt semmit(!) nem tett be a közösbe és élete végére csak a létével több tízmilliós adósságot generál. Ez csúnyán hangzik, de akkor is így van.

immovable
Lázár növelné a frakciók támogatását

A mocskok maguknak mindig megoldják a tutit.
immovable
Miért kéne 50%-os támogatás egyáltalán? Egy nyugdíjas ne nagyon ugráljon, élvezze a pihenést. Orvosi látogatása nagy része a körzetinél van, ergo a havi átlag egy két utazást amit a szakrendelõig megy vagy a kórházba az legyen támogatott max 50%-al amit visszaigényelhet a buszjegy/vonatjegy és a "vizitpapír" bemutatásával.

Én amúgy elvenném a 100 ezer feletti nyugdíjak 100 ezer feletti részét, az 50 ezer alattit pedig ebbõl növelném 50 ezer fölé. Utána pedig a gazdasági teljesítményhez kötném a nyugdíjemelés mérték, persze ez igaz lenne az összes politikusi és közalkalmazotti bérre is.
Az ottani bennszülöttek bizonyára már jártasak a pénzfa rázogatásában.

Elsõsorban az 1,4 milliósra duzzasztott "korhatár alatti nyugdíjas"(Bismarck forog a sírjában) rétegen kell vágni. Az én javaslatom igazán emberséges, a mindenkori kormány - valószínûleg már 2012-ben - a jól ismert fûnyíró elvet fogja választani. 65 év alatt SZJA+EÜ járulék, munkavégzés mellet nincs nyugdíj(500 ezren dolgoznak), a mostani ingyenes tömegközlekedés helyett 50%-os ártámogatás.

Minél tovább húzzuk a probléma megoldását, annál jobban fog fájni.

De csak azután, hogy az utazás költségeit megspórolták... Nemám még majd az azadófizetõkpénzénélõsködõnyugdíjasnak adjuk ám!!!

jhetedikj
El kéne õket küldeni Afrikába, ott úgy is sok a fiatal majd azok eltartják õket. Meg lenne az egyensúly ott is, meg itthon is. 😊

anno 1987

És mi a javaslatod a nyugdíjakat/nyugdíjasokat illetõen?

*KÁT=KÁP

Nézd, csak jövõre 130 milliárdot költünk nyugdíjemelésre, miközben az ország 2007 recesszióban van. Ez már önmagában regénybe illõ komédia. Az már annyira nem szórakoztató, hogy 34%-os járulék mellet(+KÁT, fûtéstámogatás, EÜ, ingyenes utazás) a kassza minden évben 500+ milliárdos hiányt generál (2010-ben 900 milliárdot).

Mi történik a jövõnk zálogát jelentõ fiatal generációkkal? 40 milliárdot vonnak ki a felsõoktatásból(immáron ebben is OECD sereghajtók lettünk), részlegesen fizetõssé válhatnak bölcsõdék(90 ezer alatti élveszületés mellett), az iskolai étkeztetés nem megoldott(évek óta nem emelkedik az állami dotáció), a gyermekszegénység relatív kockázata az egész Unióban itthon a legmagasabb.

arty
A nap találós kérdése: "Ha van egy aranyos, nagyfülû tacskód, meg egy 30 millió vitorlásod a Balatonon, melyik után kell adót fizetned?"

Forza.

immovable
Citigroup: "Fejlövéssel érne fel egy magyar kamatemelés"

A világ sem megy el szótlanul az új csúcsra gyengülõ magyar fizetõeszköz, és hazánk elszálló törlesztéskockázati felára mellett. A nagy nyugat-európai és amerikai befektetési bankok elemzõi sorra kommentálják az elmúlt napok magyarországi eseményeit, ezekben a nyilatkozatokban pedig egyelõre nincs sok köszönet.
Narxis
Neked ez a nyugdíjrendszer a vesszõparipád?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

immovable