Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#confused><#wilting>

-the invisible-

Punker
most mutatták, ha a faszin nem a kék kezeslábas van nyugodtan elmehet ukrán verõembernek 120 kilós kopasz állat összefüggõen beszélni nem tud mert az IQ-ja nem üti meg az 50-et se......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Kalóz Pepi
2006-10-26 14:43
„Maga nem hallott Gergényi rendelkezésérõl?”

Közterület-felügyelõk akarták megakadályozni, hogy a Hír TV, illetve a lengyel közszolgálati televízió egy-egy stábja interjút készítsen azzal a pappal, akit az október 23-ai zavargások alatt megvertek a rendõrök. Az ellenõrök engedélyeket követeltek a VIII. kerületi Lõrinc pap téren forgató tévésektõl, majd két rendõr is a helyszínre érkezett. Vértesaljai László jezsuita pap eljuttatott szerkesztõségünkbe egy levelet, melyben beszámol az õt ért újabb atrocitásról.

Rendõri intézkedés a sajtószabadság ellen

Vértesaljai László jezsuita szerzetes, akit a rendõrök az október 23-ai Fidesz nagygyûlést követõen kétszer is tettlegesen bántalmaztak, a közterület-felügyelet és a rendõri erõk részérõl történt törvényellenes cselekedetekrõl teszek jelentést.

Elõzetes egyeztetés alapján 2006. október 26-án, csütörtök reggel fél kilenckor a lengyel TVP és a Hír TV egy-egy stábja akart riportot készíteni velem a Budapest, VIII. kerületi Mária utca 25. szám alatti „Jézus Szíve” katolikus templom elõtt, a Lõrinc pap téren (tehát nem az úton, s nem a járdán). Miközben a Hír TV kamerája elõtt nyilatkoztam az október 23-án engem ért erõszakos rendõri bántalmazásokról, a VIII. kerületi közterület-felügyelet két munkatársa felszólította a stábokat, hogy igazolják magukat, és mutassák a filmforgatási és területfoglalási engedélyt.

A lengyel stáb tolmácsa, dr. Kovács Orsolya, a Lengyel Intézet sajtóreferense és Vass Anikó, a Hír TV riportere közölte velük, hogy érvényes jogszabály szerint közterületen engedély nélkül forgathatnak. A közterület-felügyelõk rendõrséggel fenyegetõztek, és lehetetlenné tették a felvétel folytatását, mígnem pár perc elteltével megérkezett egy rendõrjárõr autó két rendõrrel - egyikük egyenruhában, a másik civilben. Az egyenruhás rendõr azonnal a Hír TV kamerájához ment, kezével megragadta és eltakarta annak lencséjét, mondván nincs joga a tévéseknek szolgálatát teljesítõ rendõrrõl felvételt készíteniük. Követelte a forgatási engedélyt, mire mindkét stábtól elutasító választ kapott, mondván, nem kell engedély, és ennélfogva mind a közterület-felügyelet munkatársai, mind a rendõrség jogtalanul követelnek szabályszerûen eljáró újságíróktól dokumentumokat.

Közben a közterület-felügyelet egyik munkatársa felismerni vélte a lengyel tolmácsot, dr. Kovács Orsolyát, majd megfenyegette, hogy ne merjen a VIII. kerületben tartózkodni, mert „megkapja a magáét”. A megfélemlített tolmácshölgy sírógörcsöt kapott, miközben immár a rendõrök akadályozták a filmforgatást.

Ekkor jött a tévés kollégák segítségére Bátonyi Csaba, az RTL Klub operatõre, aki autóval arra haladtában látta és megfigyelte az eseményeket. Sajtóigazolványát átadva kérte az egyenruhás rendõrt, hogy õ is igazolja magát. A rendõr - miközben hol a TVP, hol a Hír TV kameráját takarta el kezével - megtagadta a többszöri és kifejezett kérést, utalva arra: „Maga nem hallott Gergényi rendelkezésérõl?”. Értetlenkedésünkre nem adott felvilágosítást. Közben civil ruhás kollégája felettesével beszélt és eligazítást kért. Minthogy közvetlenül mellettem állt, hallottam a mellmagasságban tartott mobil telefonjából a választ: „Hülyék vagytok! Forgathatnak! Húzzatok el gyorsan!”. Erre az egyenruhás visszaadta Bátonyi Csaba operatõr sajtóigazolványát, majd anélkül, hogy bármelyikük igazolta volna magát, autóversenyzõs startsebességgel „elhúztak”.

Az egész eseményt mindkét tévé kamerája rögzítette, kivéve a rendõrkéz takarta jeleneteket. Bátonyi Csaba az eset után a 112-es telefonszámon feljelentést tett „önmagukat rendõrnek álcázó, ismeretlen személyek ellen, akik akadályozták a két tévéstáb forgatását”.

A TVP az esti varsói híradóban számol be a stábot ért bántalmazásokról, melyrõl jelentést tettek a budapesti lengyel nagykövetségnek. (A velem készített interjú során, amikor filmre vették a zászlómon látható rendõrbakancs nyomait, megdöbbenésükben elsírták magukat a lengyel stáb tagjai).

Vértesaljai László
jezsuita pap

MadFairy szőke és nagyon veszélyes

GregSB
Télleg jó hír hogy sikerült megmenteni az életüket. Ezekután irány a zuhany, pár leesett szappan már epekedve várja õket.

0Fritz0
Mivel fizetem az adót (és ezzel fenntartom a rendõrséget + az én pénzembõl fogják helyrehozni a károkat), ezért elvárom, hogy az utcákon tomboló marhákat igenis keményen vágják pofán.
Nehogy már az a néhányezer köztörvényes suttyó diktálja a frankót.
Legközelebb legalább ekkora fenyítés dukál nekik.

(És nem érdekel, hogy melyik párt, vagy eszme hû követõje).

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

PíszLávJuniti
Egy fokkal lehetne jobb is 😄DDD

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Jo, nemtom a magyaroknak mi van. Ez csak egy tipus.
Punker
ezt mondom szerintem kb 10%-a lehetett a kint lévõ rendõröknek brutális, de a másik 90% érdektelensége miatt 100%-ot el lehet ítélni emberileg.

Akik ellen fellépnek, azok úgyis szidni fogják õket. Amikor a legnagyobb vandálból is vétlen járókelõ lesz, amint lenyomják a földre. Igy megy ez.

Egyszerûen nem kéne olyan dolgot csinálni, ami egyátalán kilátásba helyezi a rendõri ellenintézkedést. Vagy utána csendbenlenni, de nagyon.
Punker
a yard sajtótájékoztatója szerint 12-esbõl lõttek nem ilyennel.

sza23
mindekire hatással van ha vmilyen szintü hatalmat kap a kezébe.Jó esetben ez csak egy egészséges önbizalmat ad a személynek rossz esetben meg lehetõséget a visszaélésre.Nem akarom jellemezni az ismerõsödet, mert nem ismerem, de sztem ez pusztán meglévõ emberi tulajdonságok és hozzálás kérdése

Punker
na most azért ha egy bottal megbökdösnek az nem olyan sebet ejt mintha hátbalõnek, van 1 érzésem hogy nincs túlsok gumilövedék civileknél, hogy a havert hátbalõjjék és utána a yard-ra fogják.

H&K gránátvetõ

És a belõle kilõhetõ gumilövedék

Szal láthatod, hogy nem vékony hosszú csöve van - így közép-hosszú távra már pontatlan. De ha akarnak, lehet fejre is lõni vele.
Punker
hát szerintem meg ti tehetnétek igazán azért hogy az embereknek ne legyen miért szidni titeket.....

sza23
Egyenlõre még csak ott tart a dolog, hogy Õ egyszemélyben mondja azt, hogy a Rendõrök bántalamazták.Nagyon Remélem, hogy nem így történt de várjuk meg a vizsgálat végét.

sza23
Nézd!Nagyon sok Rendõrt ismerek!Nem vok álszent és Én is tudom hogy nem vunk angyalok, sõt sajnos vannak olyanok is, aakik nem érdemlik meg azt, hogy viseljék az egyenruhát!De mi annyira kevesen vunk és olyan sok támadás ér minket a szürke hétköznapokon is, hogy igen is védem a társaimat, ahogy Õk is védenének engem vagy bármelyik Rendõrt.

Ki mondta, hogy nem lehet célozni a gumilövedékkel?
Punker
nekem elég az ha orvosi látlelet van, mert ugye nem lehet célozni a gumilövedékkel, de van 5 találat a test hátsó részén, mennyit lõhettek rá ki ha nem lehet célozni?

Nekem is van ismerõsöm, akibõl rendõr lett. Nem kicsit megnövekedett az arca azóta.
De ettõl még nem általánosítok a rendõrségre.
prezi
igen ez szomorú... nem akarom belinkelni a rendõrt akinek amputálni kellett a lábát... szal

Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !

"A bûncselekménynek minõsülõ rendõri intézkedéseket a Fõvárosi Fõügyészség vizsgálja ki. Eddig 11 feljelentés érkezett, de még egyik esetben sem indított eljárást az ügyészség; a feljelentéstõl számított három nap alatt kell eldöntenie, hogy megindítja-e a nyomozást."

Ennyi. Ha tényleg úgy történt, ahogy az illetõ, és a média beállítja, akkor felelõsségre lesznek vonva. De ezt most még csak õk állítják. Pont.
Majd ha a rendõri visszaélés kétséget kizáróan bizonyításra került, és ítélet született ellenük, akkor meg fogom vetni érte a rendõröket.
Punker
de azért neked is jobb lenne ha nem kéne olyan társaidat védened akik nem érdemlik meg.

Punker

Punker
hát látod ez teljesen jogos, nagyon nagy hiba hogy rendes kiképzés nélkül küldték õket oda.

sza23
Lehet minket szídni, de ha vmi baj van mindenki Rendõr után kiált!

Punker

És azt hogy? Képezzenek ki, és tartsanak készenlétben 3000 állandó állományú rohamrendõrt csak erre a célra, vagy mi?
Mert ugye jelen esetben egy csomó járõr, és egyéb beosztású vidékrõl behívott rendõr is volt köztük, szimplán mivel a létszám nem volt elegendõ.
Szal azért ésszerûségi határok is vannak. De még mindig azt mondom, hogy aki ott állt az elsõ sorban, sõt, a rendõrökre támadt, az vessen magára ha megsérült.
sza23
Azért az élet kicsit másabb mint az airsoft.Itt nem mûanyag golyókkal lövöldöznek.Amúgy meg lehet hogy többet kell tanúlni egy mezei Rendõrnek mint azt Te gondolod.

Én pl alkalmatlan lennék rendõrnek, mert nem gumilövedékkel lõttem volna szemen, amikor ott dobálják ránk a köveket, meg betontalpas táblával leveri a kollégádat, felgyújtja, megrongálja más nehezen kifizetett (ha egyátalán) autóját, meg a szépen rendberakott teret, villamost, buszt, stb.
9mm, oszt amíg a tár tart. Valszeg utána a társa is meggondolja, hogy nem kéne-e hazamennie inkább.
sza23
félre érted....Én csak azért modtam,hogy Ne a médiában bemutatott dolgokkal példálózzunk

Punker
inkább azt kéne szabályozni hogy az arra alkalmatlanok ne legyenek ott, talán egyszerûbb lenne, nem?

prezi
dobo kata melleirõl...

sza23
Persze.Ezután majd szabájozni kellene azt is, hogy 180cm feletti személy felé nem lehet gumilövedéket löni, mert elképzelhetõ lehet, hogy mellette vagy mögötte egy 160cm-es személy van.Így fennál a veszélye annak, hogy ami az egyiknek fejmagasság az a másiknak melkas...😊

nincsneki, mirõl?😄
prezi
dehogyis, õ lõtte fejen...

prezi
képet!!!!!!!!!!!!!! 😄

Gumilövedékkel lehet fejre lõni. Ha megteszik, felelõsségre vonhatók (bár valahogy kétlem, hogy erre lenne konkrét szabályozás).

A könnygázgránátot viszont hagyjuk már. Nem lehet vele célzottan lõni, meg eleve, mi az, hogy "nem földre lõnek vele"? Maradt már a levegõben lövedék, vagy mi? Ez nem pisztoly, vagy puskalövedék, aminek sebessége van, hogy elnyújtott parabolikus (mondjuk egyenesnek) röppályán célzottan találjon el valamit.
Punker
nem is több száz méterrõl lõdöztek vele, arról nem beszélve ha testre céloz és mellé megy akkor az inkább lesz végtag lövés és nem fej.....

sza23
és Te ott álltál melette....

sza23
szerinted mi a lényege a sörétesnek?Az, hogy az apró sörétek a csõ elhagyása után nagyobb területre válnak szét.Tehát a sörétes nem pontlövõ fegyver.Igaz, hogy 12-es patron, de abban csak egy db gumi golyó van, amit a fegyver nem tud akkora energiával kilõni, mint a sok apró sörétet.

Count Adyn
egy csákót meg öt lépésrõl szemen lõttek vele gg:/

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Nekem tetszett. Sokan sírtak a moziban, mert tényleg kihozza az emberbõl az érzelmeket. Talán egy picit túlzottan is erre hajaz a film, de ez nem baj.
Akinek meg egyszerûbb elvárásai vannak, azok láthatják dobókata melleit is benne, szal 😊
Punker
mégis több volt a fejlövés mint a test, ahogy a könygázra is azt mondta minden független szakértõ hogy látható hogy nem a földre lõnek vele ahogy kéne mivel úgyi sfölszáll a füst.

Punker
itt ma lesz elöször, nézhetõ vagy még a szokásosnál is sz@rabb?

Akira-t néztünk tegnap a mûvészmoziban 😊

Gumilövedékkel lehet célzottan lõni. Az arra is való.
Viszont benne van az elõírásban, hogy végtagra és torzóra lõnek vele, mert nyakon és fejen okozhat halálos sérülést.
Csak ugye elég nagy a kontraszt a bevezetett eszközök között, és a gumilövedék messze nem elsõnek került elõ a tarsolyból.
Punker
könnygázzal nem, de a gumilövedék és a sörét között nem lehet akkor a különbség ugyanolyan fegyverrel lövik ki ugyanaz a 12-es patron.

Punker
minek? mert tudom hogy nem lehet bennük megbízni, és mint mondtam nincs miért sírni mert nem volt semmi, nemis lehetett volna mert a kb 100-200 emberre volt 3 civilruhás rendõr meg 2 járõr aki a kocsiból se szállt ki, gondolom az összes többit felvezényelték pestre.

Hát igen, a fiatalok és a befolyásolhatóság 😛

Amúgy láttátok az Andy Vajna féle Szabadság,Szerelem filmet a moziban?
sza23
látom sûrün lõttél könygázzal vagy gumilövedékkel.