Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

scorpeeon
Én ferdítek szépen, mi? Meg a Hírtv? Csak azért mert az összes adó balos szinte csak a Hírtv nem, azért ferdít? Elárulom, hogy pontosan a HírTV a pártatlan ami nem titkol el semmit, nem hazudik, csak tényeket közöl, akármelyik oldalnak is jó vagy rossz az.
Szabad-e viperát használni, vagy nem ilyenkor? Nem szabad. Hazsnáltak viperát? Igen! És még le is tagadják. Kötelezõ az azonosítószám viselete? Igen. És viselt akár egyetlen rendõr is? Nem! Ezekben semmi ferdítés nincsen, ezek tények. Ha te ebben ferdítést látsz, csak sajnálni tudlak, ugyanis ezek tények!
1-2 túlkapást mondasz? És még én ferdítek! Azért kerültek annyian a kórházba, mi? És igen, a rendõrségnek valóban kötelessége az illegális tüntetõket feloszlatni. Ez igaz. Csak a módját illetõen merülnek fel "enyhe" kétségek. Más országokban könnygázgránátot max direkt alulra, a földre lövik, és ha elkapnak valakit, akkor szépen fölemelik és elviszik, vagy elvezetik. Nálunk ez nem egészen így történt. A könnygázgránátok fejmagasságban repültek, és rúgják, ütik az embereket, többüknek kezüket vagy/és lábukat el is törték. És arról, hogy a könnygázgránát nem tud sérülést okozni annyit, hogy valakit akit fejbetaláltak mostanáig nem tért magához, kis híjján meg is halt. Nem lehetne sérülést okozni velük, ha nem céloznának velük közelrõl tudatosan fejre, ahogy gumilövedékekkel is.

"Magyarán ha megsérült a kedves tüntetõ, az csak a saját hibája. Aki nem volt ott rendbontóként, az nem is sérült meg."
Pontosan. Ennek jeles példája a #1727 hsz-ben belinkelt dolog. Csakis annak a szerencsétlennek a hibája volt az, hogy éppen arra járt, és csak az õ hibája, hogy nem vették figyelembe sem azt hogy egyedül van, sem azt, hogy semmit nem csinált, sem azt, hogy még fehár konyharuhát is lobogtatott. Az õ hibája, hogy ezek után 5 méterrõl fejen lõtték kérdés nélkül, ezzek kis híjján megvakítva (de így is jelentõs látáskárosodást okozva), és az is, hogy utána még meg is taposták és ötöt a hátába lõttek. Csakis az õ hibája. Mit képzel magáról az ilyen ember? Csak úgy lehet sétálgatni a városban, és demokrácia van? Valószínûleg igen, ezt képzelhette, de úgy tûnik, hogy tévedett.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

sza23
A tömeg oszlatását minden esetben legelább háromszor Rendõri felszólításnak kell megelõznie,ami meg is történt, még a RÉMHírTV felvételein is(ami már nagy szó).Szóval a lovasrohamot, vagy magát a tömegoszlatást nem észre venni igen csak érdekes dolognak találom.Onanantól kezdev,hogy a Törvény nevében felszólítások elhangzanak nincsen kifogás, aki ott van az számoljon a következményekkel.

Kalóz Pepi
Azért elképzelem az a kmegkardlapozott mamókát, ahogy a következõ nagygyûlésre készül...Csaknoriszos szerkóban, tájcsizva, rambószalaggal a homlokán gyakorolja az elugrás, meg a falonfutást..
Talán lesz esélye túlélni.<#vigyor3>

MadFairy szőke és nagyon veszélyes

Szépen ferdítesz a magad igazsága felé. Ahogy a hírtv is szokta. Egykét túlkapás (ami teljesen érthetõ ilyen káoszban) alapján általánosítasz az egész akcióra, csak hogy a saját szájízed szerint leugathasd az egész rendõrséget. Szerinted mire jó amit csinálsz? Legközelebb már hagynak majd titeket illegálisan gyülekezni, meg tüntetni, mert megmondja valaki a rendõröknek, hogyjenyebejnye hiába a törvény így rendelkezik, õket akkor sem oszlathatjátok fel mert... miért is?

A rendõrség kötelessége a törvény szerint, hogy az illegális tüntetéseket feloszlassa. Ha azok a felszólításra nem mennek, alkalmazhatnak tömegoszlató módszereket, sõt, akár erõszakot is.
A könnygázgránátot praktikus okokból a tömegbe kell lõni. Ives pályán repül, fejbelõni max véletlenül lehet valakit, és neki is nagyon bénának, szerencsétlennek, vagy lassúnak kell lennie ahhoz, hogy ne tudjon elugrani elõle. Az egész "lövedék" egy széttaposható papírlószar, aminek röpsebesség híján nem is tud igazán sérülést okozni.
A gumilövedék pedig akkor következik, ha a többi módszer nem vezet sikerre. Magyarán ha megsérült a kedves tüntetõ, az csak a saját hibája. Aki nem volt ott rendbontóként, az nem is sérült meg.

De azért kiváncsi lennék, hogy szerinted a rendõröknek hogyan kellett volna oszlatniuk a tömeget, ha nem így. Nem is tudom honnan ismerõs ez a "mind béna és barom, és hazudós, nem így kéne csinálni, de hogy konkrétan hogy kéne azt nem mondom meg" stílus.
Kalóz Pepi
Azért voltak ott tök agresszíven fellépõ és tényleg vandálkodó illetõk is.
Na, õk megérdemelték.
Némelyiknek spec én i slekevertem volna egykét laskát.
De a többieket nem kellett volna bántani.
De tanulékony a magyar.

scorpeeon
Azt hiszem, hogy nem a tûntetõk lõtték ki ártatlanok szemét és lõttek tudatosan fejmagasságban gumilövedék és könnygázgránátsorozatot a semmit nem csináló tömegre.. Az általad említett vandalizmus szó pontosan a rendõrökre igaz, ártatlan embereknek törték el kezét-lábát, lõttek fejbe közelrõl, rugdostak meg, aláztak porba. Ezek után a tüntetõknek talán tûrni kellett volna, hadd alázzák õket tovább? Ez olyan, mint a kutya, amit vernek, aztán ha visszaharap, õ a vandál.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Kalóz Pepi
Lehet?<#vigyor5>

Csakhogy másképp gondolkodni tüntetés, és vandalizmus nélkül is lehet.
scorpeeon
Ez sem semmi
Ezek után már nem az a kérdés, hogy miben jártak el szabálytalanul a rendõrõk, hanem az, hogy miben jártak el szabályosan. Gergényi is azt mondja: nem használtak viperát, ez csak a terrorelhárítóknál megengedett. Azt mondta, mutassanak egyet. Rengeteg fényképen, videón látni hogy ott van a vipera a rendõröknél. És azt mondják, hogy nem volt náluk. Amikor tisztán látni hogy OTT VOLT. Az ilyen egyértelmû hazugsággal (amit az egész kormány is csinál) a rendõrök is hülyére veszik az embereket, nemcsak a kormány. Meg hogy leesett biztosan az azonosítószám róluk... Könyörgöm, MINDEGYIKRÕL? És ha mindegyikrõl leesett volna ami eleve olyan szinten abszurd, hogy teljes mértékben elképzelhetetlen, akkor tele kéne lenniük az utaknak az azonosítószámokkal. És találtak egy ilyet is? Nemhiszem! Az ilyen rendõrségre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy pártatlan és azt nem hogy szabályos. Tisztán belehazudnak az emberek szemébe, mint a kormány... a rendõrség..

sza23
Már olvastam!Ha így tõrtént, akkor természetesen jogszerûtlen és szakszerütlen volt a Rendõri intézkedés.

scorpeeon
szakszerû tömegoszlatás - avagy hogyan kell egyfõs "tömeget" oszlatni

Ez szerintem mindennek a teteje. És nem ez volt az egyetlen ilyen eset. Csak egyet kérek: olvasd végig, és mond rá azt, hogy jól jártak el a rendõrök.

Kalóz Pepi
És? Szerinted érdekli õket?
Simán lecsõcselékeznek mindenkit, aki máshogy gondolkodik, fõleg ha hangosan ki is mondja.
És az tugye már tudjuk, hogy mit lehet tenni "törvényesen" a csõcselékkel.<#sniffles>
Francba.
Asszem megtanítom a gyerekeimet az amúri partizánok dalára.
Meg az ütemes tapssal kísért kántálásra.

sza23
Én ezen a képen csak egy szakszerû intézkedést látok, ahol semmi külsõ jel nem utal arra, hogy az intézkedés alá vont személy éppen Fidesz tüntetésrõl ment volna békésen haza.Amúgy meg negyon sok vidéki egyenruhás rendõr van fent Bp.n, aki nem "rohamrendõr",Az az igazság, hogy akár mikor bevethetõ a Rendör csapaterõben.Nem kell hozzá spec képzés, mert tanítják a suliban.Egyébbként én is utcai járõr vok, de sajna 2 pontal lemaradtam a fõsuliról, talán majd jövõre.Helyette mos két állásban dolgozom.

scorpeeon
ja és itt senki nem ismer senkit😉

scorpeeon
ja hogy te is rendõr vagy?😊 bocccs.
mit is intézkedik: elkapott egy embert aki a fidesz tüntetésrõl ment volna haza..
fõiskolások diplomások? te talán az vagy? ha igen akkor biztosra veszem hogy nem vagy rohamrendõr hanem inkább valami papirmunkás

sza23
El sem hiszem, hogy egyszre egyet értünk vmiben!😊😊😊😊

Punker
kivételesen igazad van, itt azzal hogy körbe állják megvédik a saját társaiktól ez dícséretes.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

sza23
Szép kép!MIt is látunk rajta?Azt, hogy egy Rendõr intézkedik, a többi meg biztosítja.Gondolom nem voltál katona.Mi az hogy nem tud gondolkodni?A parancsot végre kell hajtani akár tettszik akár nem!Egyáltalán nem ismerlek és nem is akarlak megbántani, de azok köztött a Rendõrök között is jócskán vannak fõiskolások, diplomások.Nem vagyunk mi olyan hülyék mint ahogy egyesek gondolják.

scorpeeon
hát pedig ezt nem más találta ki😊 sajnos nem te mondod meg hogy nincs karhatalom, jo lenne ha nem lenne, de látod hogy van..

sza23
szeretem,mikor elõvesznek ilyen profi szakértõket!Egy Ferencváros-Újpest meccs utáni rendbontásnál nincsen tömegoszlatás talán?1gyébbként MÁR NEM LÉTEZIK olyan, hogy karhatolom!

scorpeeon
mindegy, nem tudsz helyesen irni az én kisbetü, de ezen nem veszünk össze😊
nem mind, de jórészük, és annyiban nem hibáztatom õket, hogy fentrõl kapták a parancsot, ez a munkájuk. mondjuk más kérdés hogy aki rohamrendõrnek megy el az gondolkodásnélkül végrehajt mindent-révén hogy nem tud gondolkodni

scorpeeon

sza23
akkor szerinted az a kb:3000 fõnyi Rendõr mind törvénysértõ?Amúgy meg megszokás eddig csak neked szúrta a szemed, de ha akarod ezután csak kisbetûvel illetem magamat:9

scorpeeon
Szaknyelven karhatalmi harcászatnak hívják, amit a rendõrség október 23-án Budapest utcáin bemutatott, mondta az Indexnek egy neve elhallgatását kérõ volt felderítõ tiszt. Ez alapvetõen katonai mûfaj, demokráciákban a rendõrséget nem képzik ki ilyesmire. Rendõri kötelékben Magyarországon 1989 óta nem volt karhatalmi gyakorlat.

index

scorpeeon
a máshogygondolkodók jelen esetben az ország több mint 60%-a.

sza23
Ebben teljesen igazad van!Ezért írtam a lentieket.Alapjában véve a Rendõrség polotikától mentesen mûködne.De az ilyen és ehhez hasonló helyzetben mindig belekötnek abba, hogy az aktuális kormány irányítja, ezért nyílván ugyan azt a szemléletmódot követi.Pedig ez nem igaz!pl:az Én fizetésem január 1-tõl várhatóan 10.000Ft-al lesz kevesebb havonta.Szerintetek egyet értek Én ezzel?Csak az a baj, hogy amit most összetõrnek azt is a mi adónkból fogják megfizetni

scorpeeon
ez nem túlkapás, már megint az apró félrecsúsztatások. minden rendõr egységesen ugyanugy viselkedett, ezt nem lehet leredukálni néhány fõre.
mi ez a nagybetûs "Én" ? nem tudsz helyesen irni, vagy egoista vagy?

sza23
nem mindegy, mert a rendõrt a szolgálati igazolványa igazólja és nem a jelvénye.

sza23
Annyiszor elmondtam már, hogy biztosan voltak túlkapások, hogy erre én többet már nem reagálnék.Láttam Én is ezeket a felvételeket, amin láthatóak is ezek cselekmények.Aki úgy érzi, hogy sérelem érte természetesen tegye meg a megfelelõ lépéseket.

scorpeeon
tökmindegy mert jelvény se volt😊
Rossz videót nézel...nemigaz hogy nem tudod megtalálni amirõl szó van

sza23
Én szerencsétlen?Érdekes!Megnéztem a szóban forgó felvételt, ahol a külföldi forgató csoport angolúl próbált beszélni az intézkedõ Rendõrrel nem sok sikerrel.Mondjuk Én erre gondoltam.Amúgy a jelvény hiányát kifogásolják egyesek és nem a szolgálati igazolványét nagyokos.A ketteõ két különbözõ dolog!

bertino
télleg ?
ki a fene hitte volna ?
...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Kalóz Pepi
Az AVH kimaradt, a karhatalom vagy mi az nem, igaz sose volt velük semmi bajom.
És figyi....igenis, a rendõrség legyen politikamentes!!!!!!
Mert lehet, h az állam( a kormány) irányítja õket, de a máshogygondolkodók is fizetnek adót!
Tehát...a rendõrség ne lajstromozza a "másvallásúakat"..ne félemlítse meg a máshogygondolkodókat...ellenben teremtsen olyan helyzetet,hogy a lincselés ne legyen elfogadott ebben az országban, legalábbis egy bizonyos népség számára.

scorpeeon
annyira nem nevetnél, ha téged kaptak volna el..
nem csak bottal ott ütötték és rugták ahol érték

bertino
hoppá, kicsit érdekes, hogy az álló emberhez odaszaladtak és bottal próbálták "eltakarítani" 😄

persze magára vessen, mert õ volt a hülye, rossz helyen állt 😄

scorpeeon
és akkor ha joga van miért verik meg érte?

scorpeeon
személyiségi jogok? ezt te sem gondolhatod komolyan
hir tv baloldalt élõadás->
A rendõri intézkedések súlyos szakmai hiányosságokra is utalnak a szakemberek szerint
Ezt a videot nézd meg, az elsõ két percét, kommentár nélkül van.
felhivnám a figyelmed a "VIGYÁZZ KAMERA" részre

sza23
Elõször is karhatalom már régen nem létezik ugyanúgy,mint az ÁVH!Érdekes, hogy ezeket a kifejezéseket olyan emberek használják, akik akkor még nem is éltek.Itt persze nem feltétlenûl rád gondolok.De hogy válaszoljak neked.Szerinted egy állami felügyelet alá tartozó szerv tud politikától mentesen mûködni?Itt nem arról van szó, hogy az egyes személyeknek milyen véleménye van az éppen aktuális politikai helyzetrõl, vagy az abban szereplõ személyekrõl.Az Államtól kapjuk a fizetést, a mindenkori felelõs kormány által meghatározott feladatokat látjuk el.A másik része az általad írt dolognak meg megint más.Ahogy neked jogod van véleményt mondani, úgy másnak a hovatartozásást megutani.Teljesen mindegy, hogy papp e az illetõ vagy más tisztséget tõlt be.

scorpeeon
mi az hogy mi alapján? te szerencsétlen, mindenkinek joga hogy feljelentsen akit akar azért amiért akarja, aztán hogy a biroság neki ad e igazat az más kérdés. Hiába akarják itt néhány elhitetni az ellenkezõjét, itt demokrácia van, vagyis annak kéne lennie, mindenki elmondhatja a véleményét.
milyen idegennyelvrõl beszélsz?😊
az a baj, hogy igazolvány nélkül verik a népet, persze "leejtették", érdekes senki nem talált az utcán egyet sem.

Kalóz Pepi
Öööö..ez most politizálásnak számít?<#vigyor5>

Kalóz Pepi
<#nemtudom>
Akkor már csak azt nem értem, miért folynak bele a politikába a szóbanforgó közterület tisztánlátási fõelvtársak , meg a karhatalom.
Tényleg csak ennyi kérdésem van.
Ne haragudj, de ha nõnek öltözött homokos fiúcskák taperolhatják egymást nyílvánosan és tömegesen,és közben örülnek maguknak (egészségükre)...akkor miért kell intézkedni egy pappal forgatandó riport ellen???????
Az már tilos???????

sza23
A közterület felügyelõk segítséget kérnek a Rendõröktõl.Azok a helyszínre érkeznek egy szolgálati Rendörségi feliratú Skoda octavia kombi szgk-val.Kiszál egy bevetési ruhás és egy civilruhás rendõr(aki Rendõrség feliratú megkülömböztetõ mellényben volt).Ahogy megkezdik az intézkedést a Rendõrök felszólítják a forgató csoportot, hogy Ne filmezzék õket intézkedés közben, mert azzal a személyiségi jogaikat sértik.Többször is elhangzott ez a felszólítás az elõállítás foganatositásával együtt.Ha ebbõl nem jön rá, hogy valóban Rendõri intézkedés alatt áll( és nem önmagukat rendõrnek álcázott személyek szórakoznak vele) akkor mit kellene még csinálni?Egyébbként Gergényi Úr megmondta, hogy a bevetési ruházatra nem kell jelvény.Erre hivatkozott a Rendõr!Az hogy a drága tolmácsnõ elpityeregte magát meg egyszerüen szánalmas!Persze az egész megint a RÉmhír TV-vel kapcsolatban történik....érdekes

Kalóz Pepi
<#wilting><#help><#falbav>

sza23
Mi volt ebben bántalmazás?
Feljelentést tett „önmagukat rendõrnek álcázó, ismeretlen személyek ellen, akik akadályozták a két tévéstáb forgatását”.
Mi alapján?1ébbként miért gondoljátok, hogy 50-es az IQ-ja?Azért mert nem beszélt idegennyelvet?Tudjátok ez a baj, hogy minden Szarért már feljelentést lehet tenni!

whiskeyman
<#smile> , figyelem a híreket

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

bertino
<#idiota>

Punker
ha a hírekben azt mondják hogy Egerben gyujtogatnak, nem kell megilyedni az én leszek, köcsög kéményseprõ feljelentett mert senki nem volt itthon......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
hírtv honlapon lehet fennt van

valami videót tudtok mutatni?

-the invisible-

Sajnálom õket, most a helyreállitásra kell elkölteni a pézt és nemtudják ellopni?