Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És kissé felülvizsgáltam eddigi nézeteimet, fõleg, miután az a 26 éves nõi összeégett a buszon.<#szomoru1>#szomoru1>
Ilyenkor akaratlanul felhördül az indulat: rohadtak!!!
Szóval most fövögetek saját levemben.
Hogy is van ez?
Egyébként rájöttem a megoldásra.
Teljesen független, mindkét oldalt ugyanannyira rühellõ egyén kellene a rendvédelem élére, mondjuk Dávid Ibolya.
Aztán befejezni ezt az egész marakodást...kiengedni a börtönbõl a tüntetõket, ugyanakkor nem indítani eljárást a túlkapások miatt a rendõrökkel szemben.
Megállapítani egy konkrét dátumot, amikortól szabályosan játszuk a demokráciát:: tehát aki dobál meg valóban csürhe, és rendõrre támad, azt rögtön a börtönbe, ugyanakkor a rendõrök is vállalják a felelõsséget a tetteikért.
Aztán az összes (najó, nem minden) politikust számûzni egy lakatlan szigetre.<#eplus2>#eplus2>
MadFairy szőke és nagyon veszélyes
Azt akartam, ami a franszia meg a magyar rendõrök felszerelését és módszereit hasonlítja össze.
"....de hatásai alapján az október 23-án bevetett gázgránátok egy része feltünõen hasonlított a szeptember 20-21-én bevetett, bizonyíthatóan CN-tartalmú gránátokéval."-gondolom mind a kettõ marta az emberek szemét és légutait.Profi tudósítók ebbõl kijelentik, hogy a két bevetésre kerûlt gáz egy és ugyan az.Azt hittem ehhez legalább laboratóriumi vizsgálat szükséges.
Itt mindenki azt hiszi, hogy ez a fellépés olyan drasztikus volt?
Mivel ugye egy könnygáz bevetés nem az északitenger partján eltöltött gyógyüdülés, semmilyen esetben sem. Minden ilyen "harci gáznak" van mellékhatása, és minden ember másképp reagál rá. Ha valaki érzékeny rá, akkor tudom javasolni, hogy ne menjen illegális tüntetésre, meg vandálkodni.
Tipikus hangulatkeltõ cikk, a valóság kiragadásokkal történõ dramatizálásával.
Tévedés ne essék, a CN-t és a CS-t is a világ minden országában használja a rendõrség. De a CN valóban csak akkor jön, ha durvább eszközre van szükség. Ugyanis ez megtapad a ruhában, a bõrön, így hosszabb távú izgató hatást fejt ki. Van akinél hetekig tartó bõrviszketést is okozhat.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
"A Napló által meghirdetett szavazás eredménye
(2006.10.28.)
KÉRDÉS: Ön szerint túl kemények voltak-e a rendõrök a hétfõi tömegoszlatásnál?
Szavazatok száma: 50.284
Igen: 23,7 %
Nem: 76,3 %
Nem reprezentatív felmérés!"
Kérdem én, hol itt a többség? Persze, biztos AVH-s TV...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Egyszerûen eszméletlen, hogy az adófizetõk pénzébõl az ártatlan adófizetõket verik széjjel. Sejtem, hogy mire megy ki a játék. Ferikéék látták, hogy nem sokáig húzzák, ha ez így megy tovább, ezért adták ezt az utasítást a rendõröknek, hogy megfélelmítsék az embereket, így akarják visszafogni õket. Olyan módszerekkel, mint kerek 50 évvel ezelõtt, csak akkor kommunizmus volt, ma meg elvileg demokrácia van. ELVILEG. Csak ami a közelmúltban történt az minden, csak nem demokrácia.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
-the invisible-
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
-the invisible-
Mert nagyon erõsen kamu szaga van.
Persze tudom, hogy van ellenpélda is, már nekem is volt pár pozitív tapasztalatom, de van ilyen is.
Ebben a Kecskeméti utcában megtámadtak egy Rendõrörsöt aznap este, egyes megbízható információk szerint a támadók fegyvert akartak szerezni.Elképzelhetõnek tartom, hogy ennél a támadásnál biztonsági kamerák felvételei alapján sikerült beazonosítani személyeket, akiket késöbb a vendéglátó helyiségben találtak meg.Amennyiben tényleg valósat állít a cikk és a Rendõrök valóban így és ilyen formában léptek fel, akkor teljes mértékben egyet értek a panasztevõkkel.Azért az sem kell félválról venni, hogy ma Magyarországon megtámadnak egy Rendõri létesítményt, betörik annak ablakait.Azomban a lehetséges elkövetõk elfogásánál körültekintõbben kellene eljárni.
csak azt nem értem, hogy miért csinálták... na persze ha igaz a hír
-the invisible-
A terror újabb áldozatai
az amerikaiak majd vihetik a hírünket 😉
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
jelmezkölcsönzõ, oszt' jó napot
meg van a rendõrlátszó személy....
A többihez no comment, még mindig ugyanott toporgunk ahol eddig. Hiába beszéltem a #1738-ban is, mintha ott se lenne, ugyanazok az ál-érvek, "hírek", kiragadott képek, és videó részletek kerülnek szóba újra ás újra.
A csuklyás randalírozónak vérzik a feje.. az én olvsataomban teljesen jogosan, alaposan megverték, talán nem is eléggé a kis suttyót, aki a tömegben bulizott, támadva a rendõröket. Más olvasatában meg más. Azért, mert a kép, vagy videó, mint csak kiragadott részlet a történésekbõl, és mindenki a szerint értelmezi, ahogy szeretné.
Ehhez a fajta "vitához" nincs kedvem, szal kiszálltam.
Én életembe nem néztem hírtv-t, mert nekünk nincs is, és nem vagyok fideszes. Akkor engem ki befolyásol?
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Tbg
2006. október 26., csütörtök 13:59
Munkája végeztével haza akart jutni a VI. kerületbõl egy férfi október 23-án, ezért tanácsot kért a rendõröktõl, merre mehet biztonságosan haza. Talán nem kellett volna rájuk hallgatnia, mert amikor a Síp utca felé került, bár egyedül volt, a rendõrök felszólítás nélkül fejbe lõtték egy gumilövedékkel.
Öt méterrõl lõtték gumilövedékkel fejen, majd többször hátba lõtték a rendõrök az üres Síp utcában egy VI. kerületi üzlethelyiség vezetõjét október 23-án nem sokkal hat óra után. A férfi csütörtökön tett feljelentést az ügyészségen, jogi képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédje, Pelle Andrea vállalta.
A lövedék nyoma K. K. arcán (Fotó: TASZ)
A névtelenséget kérõ K. K. maradandó látáskárosodást szenvedett. Állítása szerint hazafelé tartott a Gellérthegyre, és mivel a Deák térre kivezetõ Király utcát és Madách teret a rendõrök már lezárták, az õ tanácsukra a Síp utca felé került. Éppen amikor odaért, a Dohány utcai Zsinagóga felõl 20-30, egyenruhás, védõsisakos rendõr fordult be az utcába.
Feloszlatni az egyfõs tömeget
K. K. állítása szerint a rendõröknek látniuk kellett õt, és azt is, hogy az utcában belátható távolságban nincs senki más. A rendõrcsapat ekkor könnygázgránátokkal kezdett tüzelni a Síp utca felé.
K. K. behúzódott a fal mellé, de mivel a gránátesõ nem szûnt meg, egy, a kávézóból mosásra hazavitt fehér konyharuhát kezdett lobogtatni, és azt kiabálta a rendõröknek, hogy el szeretné hagyni a helyszínt.
Ahogy azonban lépett egyet, az egyik rendõr - felszólítás nélkül - öt méterrõl fejen lõtte. A gumilövedék közvetlenül a bal szeme mellett csapódott az arcába. K. K. kiabálni kezdett, hogy meglõtték, és kérte a rendõröket, engedjék át, mert haza akar menni.
Egy rendõr közelebb ment hozzá, ráüvöltött, hogy takarodjon onnan, és ekkor K. K. - nem tudja, hogyan, de - a földre került, csak arra emlékszik, hogy szemébõl dõl a vér, feltápászkodik, és az ellenkezõ irányba elrohant.
Hátba lõtték, ötször
A rendõrök ekkor még öt lövést adtak le rá, errõl azonban már csak a szemészeten, az orvosi kezelés közben gyõzõdhetett meg. Két lövés a hátát, három a lábait érte. Menet közben még kihívta a mentõket a Wesselényi utca Síp utca sarkára, mert attól félt, hogy elveszti az eszméletét. A mentõk gyorsan, 5-10 perc alatt értek ki.
K. K. jelenleg is kórházi kezelés alatt áll, október 30. környékén engedik haza. Az orvosok közölték vele, hogy a bal szeme maradandó károsodást szenvedett, a látáscsökkenés mértékét csak késõbb tudják megállapítani. K. K. ügyvédje csütörtökön, október 26-án tette meg a feljelentést, amihez orvosi látleletet csak késõbb csatolnak.
Az Index percrõl percre tudósított az október 23-ai eseményekrõl, riperterünk nem sokkal K. K. után érhetett a helyszínre. "Tudósítónk sem tud átjutni a Dohány utca és a Síp utca keresztezõdésén, mert a rendõrök gumilövedékkel tüzelnek az áthaladókra a Rákóczi út felé (lásd a térképet). Közben a Blaha Lujza tér felõl is elkezdtek könnygázt lõni az Astoria irányába" - jelentette 18 óra 56 perckor.
A bûncselekménynek minõsülõ rendõri intézkedéseket a Fõvárosi Fõügyészség vizsgálja ki. Eddig 11 feljelentés érkezett, de még egyik esetben sem indított eljárást az ügyészség; a feljelentéstõl számított három nap alatt kell eldöntenie, hogy megindítja-e a nyomozást.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Az mtv ostrom elõtt miért nem oszlattk fel az illegális tüntetést, és miért nem oszlatnak fel minden 10 fõnél nagyobb társaságot? És miért nem lövik fejbe gumilövedékkel a "csõcseléket" amikor az nem a miniszterelnök ellen tüntet?
Külföldi példa?Tessék a labdarúgó VB alatt a Német Rendõrök gyönyörûen elverték a randalírozó tömeget.Milió egy felvételen volt láthaó.
Nemcsak hirtv-s videókat néztem, indexen is (ami ugyebár nem éppen jobboldali), és amiket találtam azokat mind megnéztem. Csak az az érdekes, hogy a tv2 és az rtl riporterei valahogy nem találtak kirívóan durva képeket, amikor voltak, be is mondták ezt a szemlövést, meg koponyazuzodást-lehet hogy csak szerencsétlenek nem voltak képesek jo helyre állni.
Viszont akkor az egész események kiindulását vizsgáljuk meg: mi lett volna, hogyha a rendõrség nem csinál semmit? vagy semmi sem történt volna: mindenki hazament volna, vagy késõbb lesz a balhé. A tömeg semmit nem csinált ez biztos, a rendõrség tudatosan hergelte fel. Ott voltam a fideszen a végén bemondták, hogy mindenki menjen haza és kerülje a deák teret (ennyit arról hogy Orbán küldi az utcára az embereket), rögtön hazaindultam, de már a buszon hallottam hogy megindult a balhé a rendõrökkel. Ha akartak volna se tudtak volna a tüntetõk annyi idõ alatt hazajutni, és szerintem ha már valaki kimegy az utcára, az idõ is jó volt, az nem feltétlenül siet haza. Nagyon kevés idõt vártak, és szerintem ez már nem a kommunizmus (nem annak kéne lennie), hogy megtiltsák az embereknek hogy 23-án kimenjenek az utcára.
Szerintem egy
Tisztáztuk, hogy sem a jelvény viselete nem kötelezõ a rohamrendõr ruháján, sem a vipera használata nincs megtiltva. Ugyanis akármit állít a kedvenc médiád, errõl nem rendelkezik egyértelmûen a jogszabály. Gergényit rögtön másnap falhozállították a kérdéssel, gondolom õ maga nem látta még akkor azt a felvételt. Mi mást mondhatott volna, mint hogy nem használtak - minekután ugye hivatalosan nem is.
A könnygázgránáttal megint hülyeségeket beszélsz, mert nem egyenes röppályája van, hogy "fejmagasságban repüljön". Ez egy baromság. Ha távolra kell lõni a gránátot, akkor igenis felfelé kell lõjék, mivel úgy repül messzebbre. Nem olyan nehéz ezt megérteni, de persze kifogásokat keresni még sokkal könnyebb.
Az pedig, hogy esetlegesen megvertek olyat is, aki nem volt benne a rendbontásban, kétélû dolog.
ad1, lehet hogy tényleg nem volt benne, de mivel ott volt, abban a káoszban a rendõrnek sincs egyszerû dolga megkülönböztetni a többitõl. (Ha ez bizonyítást nyer, megilleti a kártérítés. DE CSAK AKKOR!)
ad2, arra is megvolt a példa, hogy amint földre teperték, egybõl vétlen járókelõvé változott, holott 1 perccel elõtte még õ baszta a rendõrök közé a betontalpas táblát.
Ilyen formában pedig mindenki azt mond amit akar, fõleg úgy, hogy egyik sem bizonyítható ilyen felvételrészletekrõl.
Mondok egy példát, hogy megértsd. Ha a kedves HírTV azt mondja, hogy Olaszliszkán szándékosan gázolta el a kislányt a tanár, és ehhez csak az mutatják, ahogy össze van törve az autó, felvan festve a rendõri intézkedés, meg ott a sérült kislány, akkor ELHISZED NEKIK, akár kommentár nélkül is. Mert ezt mutatják neked. Pedig ez az igazság? Nem. Lehet ez az igazság? Lehet. De amíg nincs bizonyítva, addig ezer más valódi lezajlása is lehetett az ügyeknek.
Itt pedig megint eljutottunk arra a pontra, hogy eleve nem kellett volna ott lenni annak, akik ellen intézkedtek. Tehát bizonyítsák csak szépen maguk az eljárás keretében, hogy jogtalan volt ellenük a rendõri intézkedés. És ha megítéli nekik a bíróság, akkor marasztalják el a rendõröket. De addig hagyjuk már az ilyen ökörségeket.
Ha történetesen én sétálok a szomszéd utcában, és eltaknyolok egy kátyúban, beverem a fejem, én is mondhatom, hogy a rendõrök vertek meg. Senki nem látta, azt mondok amit akarok, nem?
Sõt, ha felvétel van róla, akkor sem tudhatod, hogy mi volt az elõzménye a dolgoknak. Mert lehet, hogy hozzábasztam a macskakövet a rendõrhöz, mielõtt odajöttek, és jól elpáholtak. Én meg utána azt mondom, hogy csak arra jártam, a "köcsög" rendõrök meg megvertek. Ki bizonyítja?
A te olvasatodban ugyanis az ártatlanság vélelme csak a rendbontó tüntetõt illeti meg, a rendõrt nem. Ugye?