Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino
azokat aztán keresheti...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

sza23
Sztem mindenki próbáljon meg megnyugodni!Addig szórakoznak egymással az emberek, amíg valaki nem fog meghalni.Ennek semmilyen körülmények között nem szabad bekövetkeznie.A politikának is inkább megoldást kellene keresnie az ország helyzetének megoldására és a jelenlegi indulatok csillapitására.

Kalóz Pepi
Na, erre gondoltam.
És kissé felülvizsgáltam eddigi nézeteimet, fõleg, miután az a 26 éves nõi összeégett a buszon.<#szomoru1>
Ilyenkor akaratlanul felhördül az indulat: rohadtak!!!
Szóval most fövögetek saját levemben.
Hogy is van ez?
Egyébként rájöttem a megoldásra.
Teljesen független, mindkét oldalt ugyanannyira rühellõ egyén kellene a rendvédelem élére, mondjuk Dávid Ibolya.
Aztán befejezni ezt az egész marakodást...kiengedni a börtönbõl a tüntetõket, ugyanakkor nem indítani eljárást a túlkapások miatt a rendõrökkel szemben.
Megállapítani egy konkrét dátumot, amikortól szabályosan játszuk a demokráciát:: tehát aki dobál meg valóban csürhe, és rendõrre támad, azt rögtön a börtönbe, ugyanakkor a rendõrök is vállalják a felelõsséget a tetteikért.

Aztán az összes (najó, nem minden) politikust számûzni egy lakatlan szigetre.<#eplus2>

MadFairy szőke és nagyon veszélyes

Kalóz Pepi
Bocsi, abszolút nem hangulatkeltés jutott az eszembe errõl a cikkrõl, lehet, h kissé felületesen olvastam el. Vagy rossz cikket linkeltem?<#idiota>
Azt akartam, ami a franszia meg a magyar rendõrök felszerelését és módszereit hasonlítja össze.

sza23
Érdekes cikk!
"....de hatásai alapján az október 23-án bevetett gázgránátok egy része feltünõen hasonlított a szeptember 20-21-én bevetett, bizonyíthatóan CN-tartalmú gránátokéval."-gondolom mind a kettõ marta az emberek szemét és légutait.Profi tudósítók ebbõl kijelentik, hogy a két bevetésre kerûlt gáz egy és ugyan az.Azt hittem ehhez legalább laboratóriumi vizsgálat szükséges.
Itt mindenki azt hiszi, hogy ez a fellépés olyan drasztikus volt?

Azt vajon miért nem irják le a cikkben, hogy a CS-gáznak nevezett (lényegében nem is gáz, hanem aerosol) ugyanúgy veszélyes lehet x mennyiség felett, és ugyanilyen tüneteket, betegségeket, sõt, akár rákot is okozhat. Nem beszélve a tüdõödémáról, és a veseelégtelenségrõl. Ilyen formában a CN lényegében csak valamivel durvább nála, és nem tiltott anyag, de valóban vitatott még az emberre gyakorolt hatása.

Mivel ugye egy könnygáz bevetés nem az északitenger partján eltöltött gyógyüdülés, semmilyen esetben sem. Minden ilyen "harci gáznak" van mellékhatása, és minden ember másképp reagál rá. Ha valaki érzékeny rá, akkor tudom javasolni, hogy ne menjen illegális tüntetésre, meg vandálkodni.

Tipikus hangulatkeltõ cikk, a valóság kiragadásokkal történõ dramatizálásával.

Tévedés ne essék, a CN-t és a CS-t is a világ minden országában használja a rendõrség. De a CN valóban csak akkor jön, ha durvább eszközre van szükség. Ugyanis ez megtapad a ruhában, a bõrön, így hosszabb távú izgató hatást fejt ki. Van akinél hetekig tartó bõrviszketést is okozhat.
Kalóz Pepi

Count Adyn
aki emeltdijas sms ér szavaz az alapból nem 100as egyébként😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Kalóz Pepi
Érdekes volt az a szavazás.<#wink>

Egyébként ez a "tömeg" kifejezés is érdekes dolog.

"A Napló által meghirdetett szavazás eredménye
(2006.10.28.)

KÉRDÉS: Ön szerint túl kemények voltak-e a rendõrök a hétfõi tömegoszlatásnál?

Szavazatok száma: 50.284

Igen: 23,7 %
Nem: 76,3 %

Nem reprezentatív felmérés!"

Kérdem én, hol itt a többség? Persze, biztos AVH-s TV...
Punker
nem kell ehez a média, elég ha egyszer nem 300 hanem 3000 ember indul el feléjük.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Fõleg ha ilyen híreket terjeszt róluk a felelõtlen média, a másik oldal megkérdezése nélkül.
Punker
50 éve felkötötték õket a lámpavasakra, idõ kérdése hogy a tömeg mikor dönt úgy hogy elsöpörje azt a pár száz rendõrt, és nem fognak válogatni hogy melyik volt normális és melyik nem.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
te is tudod jól hogy senkit nem fognak kirúgni még megróni se, se azt aki a követ dobálja se azt aki a földön fekvõt rúgja, nincs arc nincs szám nincs elkövetõ ezt magyarázom 1 hete és ezért ne sírjon egy rendõr se ha leköpik és ÁVH-znak rájuk, 3-4 videon hallani hogy azt ordítja hogy vigyázz kamera de azt egyen se hogy ne rúgd stb.....

scorpeeon
Miért lenne kama szaga?? Tõled nem is lehet várni, hogy elhiggyed, te csak azt hiszed el, csak azt látod, ami a te oldaladnak kedvez. Ezért vagy ilyen szûklátókörû. Egyáltalán nincs kamaszaga, teljesen beleillik a képbe, ez egyáltalán nem az elsõ ilyen esetvolt , ami akkor megtörtént.
Egyszerûen eszméletlen, hogy az adófizetõk pénzébõl az ártatlan adófizetõket verik széjjel. Sejtem, hogy mire megy ki a játék. Ferikéék látták, hogy nem sokáig húzzák, ha ez így megy tovább, ezért adták ezt az utasítást a rendõröknek, hogy megfélelmítsék az embereket, így akarják visszafogni õket. Olyan módszerekkel, mint kerek 50 évvel ezelõtt, csak akkor kommunizmus volt, ma meg elvileg demokrácia van. ELVILEG. Csak ami a közelmúltban történt az minden, csak nem demokrácia.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

sza23
azt a felvételt nem láttam, de ha öszinte akarok lenni, akkor nem is nagyon érdkel.Ha minden úgy történt, ahogy leírták vagy a felvételen látszik,akkor azokat a Rendõröket el kell távolítani a testületbõl.De ezt nem mi fogjuk kivizsgálni, eldönteni úgy hogy szerintem ebbe már ne kezdjünk bele.

Punker
jaja az idõpontok egyeznek, amúgy van felvétel ahogy bent ütik az embereket.

sza23
Csak lehetõség képpen mondtam.Én nem voltam ott, így nem is tudhatom, hogy mi történt.Bár ha ilyet tennék, utána biztos, hogy nyílvános helyre mennék.Ha más nem csak a tanuk miatt is.De amit mondtam csak puszta feltételezés

lol. Ki beszélt itt magamról???? 😄D Amúgyis a sulinkból senkit nem húztak le. De, hogy a kérdésedre válaszoljak: õk ilyen 8-10 fõs csoportoba mászkáltak és általába olyanokat húztak le akik egyedül voltak vagy max ketten. Nem egy esetbe általános iskolásokat. De ha engem próbáltak volna lehúzni, akkor se biztos hogy megvédtem volna magam, max elszaladok😊

sza23
Én láttam vmi hasonló felvételt.Azon annyit lehetett kivenni, hogy néhány Rendõr egy vendéglátó helyiség bejáratánál kiabál, hogy a bent tartózkodó azonnal jöjjenek ki.Nkeme az volt a furcsa, hogy a felvételen úgy láttam, hogy odabent teljesen sötét volt és csak akkor lett világosság, amikor a Rendõrök többszöri felszólítás után bementek és felkapcsolták a villanyt.Lehet, hogy másik esetrõl van szó.

azt amúgy elég nehezen hiszem el, hogy egy szomszédos kocsmába ülnek be miután kitörték az ablakokat 😄

-the invisible-

sza23
A kisebbségi kérdés egy jóval összetettebb és bonyolúltabb dolog.Bár szerintem mindenkiben felmerülnek nagyon egyszerü megoldások a problémára<#nevetes1><#nevetes1>

sza23
Ismerõs a dolog.Nekem is vannak hasonló tapasztalataim, mármint a sulisokat csoportban megfélemlítõ kisebbséggel kapcsolatban.annak idején nekem is volt hozzájuk szerencsém.A Te példád jogos, de sztem ez az élet összes területére igaz, hogy ha vkinek a valakije vagy, akkor sokkal kedvezõbb, gyorsabb minden "ügyintézés".Sajnos az esetleges büntetési tételeket nem a Rendõrség szabja, így nagyon sok olyan személy nem kapja meg azt, amit érdemelne.Itt nem arról van szó, hogy csak akkor teszünk valamit, hogy ha minket ér sérelem, hanem arról, hogy jelen állás szerint sajnos nincsen meg az a törvényi hátterünk, ami ehetõséget adna arra, hogy az olyan esetek amit Te is leírtál soha ne fordúlhassanak elõ.Lehetne most beszélni a társadalom egy bizonyos rétegérõl, de annak nem lenne itt helye.

Count Adyn
mert az raszizmus fuj nemszabad megvédeni magad, mert akkor megsérted kissebségi jogukat😛

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

mennyi volt az a pár cigány, és ti mennyien voltatok? gyanítom jóval többen. és mégsem védtétek meg magatokat. kérdem én, miért nem?

-the invisible-

Pontosan, HA igaz a hír.
Mert nagyon erõsen kamu szaga van.
Azis szar dolog, hogy így intézkedtek a rendõrök(ha igaz a hír), de az mégszarabb, hogy csak akkor csinálnak valamit, ha õket éri sérelem. Elmesélek egy történetet. Én elég gázos szakkozépbe jártam, mert szakmunkás is volt egybe. Szóval sok volt a cigány. Pár cigánynak az volt a délutáni elfoglaltsága, hogy az iskola körül húzták lefele az embereket. Fõleg a szomszédos 2 középiskola és a szomszédos általános iskola diákjai voltak a célpontok. Órát, pénzt, ékszert, telefont egyszóval mindent elvettek ami értékes. Mindezt !2 évig! csinálhatták büntetlenül, annak ellenére, hogy egy rakás feljelentés érkezett ellenük. Egy nap azonban lehúzták valami fejes rendõrnek a 12 éves fiát, és láss csodát, 2 nap múlva már jöttek a rendõrök a suliba és kirángatták õket az óráról, és 4 évet kapott az összes, aki benne volt, aki nézõ volt 2 év felfüggesztettet. Szóval a nagyobb baj inkább az, hogy ha õket vagy a kormányt éri sérelemek akkor túlságosan is "intézkednek", ha meg nem õket, akkormeg...

Persze tudom, hogy van ellenpélda is, már nekem is volt pár pozitív tapasztalatom, de van ilyen is.

sza23
Megfogattam, hogy nem szólok hozzá többet,de.....
Ebben a Kecskeméti utcában megtámadtak egy Rendõrörsöt aznap este, egyes megbízható információk szerint a támadók fegyvert akartak szerezni.Elképzelhetõnek tartom, hogy ennél a támadásnál biztonsági kamerák felvételei alapján sikerült beazonosítani személyeket, akiket késöbb a vendéglátó helyiségben találtak meg.Amennyiben tényleg valósat állít a cikk és a Rendõrök valóban így és ilyen formában léptek fel, akkor teljes mértékben egyet értek a panasztevõkkel.Azért az sem kell félválról venni, hogy ma Magyarországon megtámadnak egy Rendõri létesítményt, betörik annak ablakait.Azomban a lehetséges elkövetõk elfogásánál körültekintõbben kellene eljárni.

már én is hallottam ezt.
csak azt nem értem, hogy miért csinálták... na persze ha igaz a hír

-the invisible-

M@TriX
Errõl az esetrõl hallottam már, de így ilyen bõven csak most olvastam.
A terror újabb áldozatai
az amerikaiak majd vihetik a hírünket 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

az sem tesz vmi jót a rendõrség egzisztenicájának hogy rettentõ sokan diszkókban dolgoznak kidobóként, ami nagyon sokszor úgy sül el, hogy abból a rendõrség mint intézmény tovább degradálódik.

jelen esetben szerintem külön kell szedni a rohamrendõrt/készenlétis/rebiszes a többitõl (körzeti megbízott, közlekedési, ilyen-olyan nyomozó, helyszínelõ..stb)

na, szal a rendõrnek látszó személy....

jelmezkölcsönzõ, oszt' jó napot

van a rendõr,
meg van a rendõrlátszó személy....

A kõdobáló rendõrt nehéz félre érteni! Azt is mikor a földönfekvõ letepert embert néhány arra járó rendõr még üti rugja! Az ilyen tettekkel a rendõrség megitélése a csürhe szintjére süjjedt. Függetlenül attól hogy ezt a rendõröknek remélhetõleg csak a kisebb része követte el! Én személy szerint az MTV-t védõ rendõröket sajnáltam mikor verték õket, ezután nem is akorok belegondolni hogy a "lázadó csürhe" mit csinálna hasonló esetben a szorult helyzetben lévõ rendõrökkel.
sza23
Itt mindenki tudja, hogy mi a véleményem a történtekrõl.Elegem van abból, hogy mindig ugyan arról beszélünk!Legyen igazatok.Minden Rendõr egy tudatlan, önálló gondolkodásra képtelen marha.Akik ha megrázzák a kolompot csordába elindulnak.Így is lehet nézni.Nagyon sajnálom, hogy elég sok emberben az a kép él, hogy a Rendõröket nyugodtan lehet k.anyázni, megdobálni, ütni verni.Mert ugye a törvény õket többszörösen is köti.De mi van azokkal ,akik ezeket megteszik?Szépen elsétálnak isznak még egy sõrt és ünnepeltetik magukat.Ez a baj!A Rendõrök tétlenûl nézték egymás túlkapását?A tüntetõk meg egymást búzdították!Ez nem számít?Az alkotmány jogász meg mondhatja a magáét, az élet nem arról szól, ami a könyvekben van írva!Kritizálni lehet, de tenni kevesen akarnak.Mindenki higgye el azt, amit a média mond, mutat vagy éppen sugalni akar.De aki most szídja a munkájukat teljesítõ Rendõröket, az majd ne kérje a segítségüket semmiben!Mert ugye ez is így szokott mûködni.Na mindegy.Mindenki menjen és demonstráljon, mert az megold mindent.Én inkább dolgozom tovább, mert máshogy nem élek meg.Mindenki további jó társalgást!Még csak annyit, hogy legalább csak egyszer gondolja magát a Rendõr helyzetébe, amikor az elsõ sorban áll és repülnek felé a kövek vagy molotov koktélok.

Olvasd el a beidézett törvény és jogszabály részleteket. Akkor majd nem befolyásol senki.

A többihez no comment, még mindig ugyanott toporgunk ahol eddig. Hiába beszéltem a #1738-ban is, mintha ott se lenne, ugyanazok az ál-érvek, "hírek", kiragadott képek, és videó részletek kerülnek szóba újra ás újra.
A csuklyás randalírozónak vérzik a feje.. az én olvsataomban teljesen jogosan, alaposan megverték, talán nem is eléggé a kis suttyót, aki a tömegben bulizott, támadva a rendõröket. Más olvasatában meg más. Azért, mert a kép, vagy videó, mint csak kiragadott részlet a történésekbõl, és mindenki a szerint értelmezi, ahogy szeretné.

Ehhez a fajta "vitához" nincs kedvem, szal kiszálltam.
"A rendõrségi törvény nem tesz különbséget egyenruhák között, a jelvény viselete kötelezõ, és egy számot kell tartalmaznia" - fejtette ki álláspontján Hack Péter

Én életembe nem néztem hírtv-t, mert nekünk nincs is, és nem vagyok fideszes. Akkor engem ki befolyásol?

Bandee1987
gondolom a papot is nehezen lehetett észrevenni, akit a rendõrök megvertek...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

scorpeeon
pontosan😊 egyébként azért nem mert olyan ember nincs aki más ellen tüntetne. ezen is el lehet gondolkodni hogy vajon miért?

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

scorpeeon
1500 rendõr, felfegyverkezve csoportosan tudatos taktikával, nem kevés az.

SHADOWEYES7
Fejbe lõtték, majd menekülés közben ötször hátba
Tbg
2006. október 26., csütörtök 13:59
Munkája végeztével haza akart jutni a VI. kerületbõl egy férfi október 23-án, ezért tanácsot kért a rendõröktõl, merre mehet biztonságosan haza. Talán nem kellett volna rájuk hallgatnia, mert amikor a Síp utca felé került, bár egyedül volt, a rendõrök felszólítás nélkül fejbe lõtték egy gumilövedékkel.

Öt méterrõl lõtték gumilövedékkel fejen, majd többször hátba lõtték a rendõrök az üres Síp utcában egy VI. kerületi üzlethelyiség vezetõjét október 23-án nem sokkal hat óra után. A férfi csütörtökön tett feljelentést az ügyészségen, jogi képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédje, Pelle Andrea vállalta.

A lövedék nyoma K. K. arcán (Fotó: TASZ)
A névtelenséget kérõ K. K. maradandó látáskárosodást szenvedett. Állítása szerint hazafelé tartott a Gellérthegyre, és mivel a Deák térre kivezetõ Király utcát és Madách teret a rendõrök már lezárták, az õ tanácsukra a Síp utca felé került. Éppen amikor odaért, a Dohány utcai Zsinagóga felõl 20-30, egyenruhás, védõsisakos rendõr fordult be az utcába.

Feloszlatni az egyfõs tömeget
K. K. állítása szerint a rendõröknek látniuk kellett õt, és azt is, hogy az utcában belátható távolságban nincs senki más. A rendõrcsapat ekkor könnygázgránátokkal kezdett tüzelni a Síp utca felé.

K. K. behúzódott a fal mellé, de mivel a gránátesõ nem szûnt meg, egy, a kávézóból mosásra hazavitt fehér konyharuhát kezdett lobogtatni, és azt kiabálta a rendõröknek, hogy el szeretné hagyni a helyszínt.

Ahogy azonban lépett egyet, az egyik rendõr - felszólítás nélkül - öt méterrõl fejen lõtte. A gumilövedék közvetlenül a bal szeme mellett csapódott az arcába. K. K. kiabálni kezdett, hogy meglõtték, és kérte a rendõröket, engedjék át, mert haza akar menni.

Egy rendõr közelebb ment hozzá, ráüvöltött, hogy takarodjon onnan, és ekkor K. K. - nem tudja, hogyan, de - a földre került, csak arra emlékszik, hogy szemébõl dõl a vér, feltápászkodik, és az ellenkezõ irányba elrohant.

Hátba lõtték, ötször
A rendõrök ekkor még öt lövést adtak le rá, errõl azonban már csak a szemészeten, az orvosi kezelés közben gyõzõdhetett meg. Két lövés a hátát, három a lábait érte. Menet közben még kihívta a mentõket a Wesselényi utca Síp utca sarkára, mert attól félt, hogy elveszti az eszméletét. A mentõk gyorsan, 5-10 perc alatt értek ki.

K. K. jelenleg is kórházi kezelés alatt áll, október 30. környékén engedik haza. Az orvosok közölték vele, hogy a bal szeme maradandó károsodást szenvedett, a látáscsökkenés mértékét csak késõbb tudják megállapítani. K. K. ügyvédje csütörtökön, október 26-án tette meg a feljelentést, amihez orvosi látleletet csak késõbb csatolnak.

Az Index percrõl percre tudósított az október 23-ai eseményekrõl, riperterünk nem sokkal K. K. után érhetett a helyszínre. "Tudósítónk sem tud átjutni a Dohány utca és a Síp utca keresztezõdésén, mert a rendõrök gumilövedékkel tüzelnek az áthaladókra a Rákóczi út felé (lásd a térképet). Közben a Blaha Lujza tér felõl is elkezdtek könnygázt lõni az Astoria irányába" - jelentette 18 óra 56 perckor.

A bûncselekménynek minõsülõ rendõri intézkedéseket a Fõvárosi Fõügyészség vizsgálja ki. Eddig 11 feljelentés érkezett, de még egyik esetben sem indított eljárást az ügyészség; a feljelentéstõl számított három nap alatt kell eldöntenie, hogy megindítja-e a nyomozást.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Milyen több tízezer ember? A fidesz gyûlésen lehet, hogy volt annyi, de a tüntetõk 100%, hogy nem voltak annyian. Amúgy lehetnek 3szor annyian a tüntetõk, mint a rendõrök, akkor sincs semmi esélyük a kiképzett, fegyveres, pajzsos rendõrökkel szembe, és ezt mindenki tudta.

sza23
persze!max 1500 Rendõr balhét provokál több tizezer emberrel szemben!Na ne röhögtessél már!Érdekes Te idõben hazaértél, a többi miért nem akart haza menni?

Ez így van! A rendõrök hergelték fel SZÁNDÉKOSAN a tömeget, amit gondolom fenti utasítás hatására hajtottak végre, és egy jogszabály mögé bújva szépen meg is csinálták.
Az mtv ostrom elõtt miért nem oszlattk fel az illegális tüntetést, és miért nem oszlatnak fel minden 10 fõnél nagyobb társaságot? És miért nem lövik fejbe gumilövedékkel a "csõcseléket" amikor az nem a miniszterelnök ellen tüntet?

sza23
Kommentár nélkûl.Ez igaz!Csak éppen összevágva, jelenteket kiragadva mutatják.Ami ugyan olyan rossz, mint az elgult kommentár.Beszéljünk a sérülésekrõl.Az MTV székháznál több mint 140 Rendõr sérûlt meg, többjük súlyosan, egy életveszélyesen.Az Õ érdekeiket ki védi meg?Roluk mkiért nincsen szó a médiában?Miért csak azt mutatják, hogy a Rendõr intézkedik?Azzal mi van, ahogy a tömeg rombol, kövekkel, molotov koktélokkal dobál?
Külföldi példa?Tessék a labdarúgó VB alatt a Német Rendõrök gyönyörûen elverték a randalírozó tömeget.Milió egy felvételen volt láthaó.

scorpeeon
az MTV ostrom az más volt, ott a tömeg ment oda, jöttek a rendõrök (mellesleg azt is el tudtákk volna érni hogy ne legyen balhé, ha beolvassák a követeléseket, szándékosan nem tették, hiszen nyilvánvalóan ez volt a céljuk ami lett), de itt 23án a tömeg semmit nem csinált az égadta világon. ha gyerekes akarok lenni azt is mondhatnám hogy a rendörök kezdték

scorpeeon
Állandóan a külföldi példával jöttök, hogy nyugaton ilyen csürhe nem fordulhat elõ, rég éles lõszerrel kéne lõni a tömeget stb: Franciaországban amikor volt a balhé, egy hétig nem csináltak semmit a rendõrök, és aztán szorították vissza a randalírozókat

scorpeeon
tipikus politikai vita: mindenki a saját oldalát akarja bebizonyítani, te azt mondod amit a népszabiban tv2 rtlen látsz, én meg azt amit a magyarnemzetben. Emelkedjünk kicsit felül az átlagos vitán, és próbáljunk objektívek lenni: a hírtv-n nagyon sok olyan videó van, amin nincs komment. Nyilvánvalóan nem hamisitványok azok a videók, igy szerintem az a fair, ha valaki azalapján dönti el hogy kinek van igaza, amit a videokból lát.az az igazság, amit a sajtóban hallunk az a ferdítés. Nyilván nem tudok teljesen objektív lenni, de akárhogy nézem ezeket a videókat és képeket, nem tudom elhinni hogy ilyen van ma Magyarországon és ez normális.
Nemcsak hirtv-s videókat néztem, indexen is (ami ugyebár nem éppen jobboldali), és amiket találtam azokat mind megnéztem. Csak az az érdekes, hogy a tv2 és az rtl riporterei valahogy nem találtak kirívóan durva képeket, amikor voltak, be is mondták ezt a szemlövést, meg koponyazuzodást-lehet hogy csak szerencsétlenek nem voltak képesek jo helyre állni.

Viszont akkor az egész események kiindulását vizsgáljuk meg: mi lett volna, hogyha a rendõrség nem csinál semmit? vagy semmi sem történt volna: mindenki hazament volna, vagy késõbb lesz a balhé. A tömeg semmit nem csinált ez biztos, a rendõrség tudatosan hergelte fel. Ott voltam a fideszen a végén bemondták, hogy mindenki menjen haza és kerülje a deák teret (ennyit arról hogy Orbán küldi az utcára az embereket), rögtön hazaindultam, de már a buszon hallottam hogy megindult a balhé a rendõrökkel. Ha akartak volna se tudtak volna a tüntetõk annyi idõ alatt hazajutni, és szerintem ha már valaki kimegy az utcára, az idõ is jó volt, az nem feltétlenül siet haza. Nagyon kevés idõt vártak, és szerintem ez már nem a kommunizmus (nem annak kéne lennie), hogy megtiltsák az embereknek hogy 23-án kimenjenek az utcára.

Szerintem egy

Nézd, megint arra a malomra hajtod a vizet, amire akarod.

Tisztáztuk, hogy sem a jelvény viselete nem kötelezõ a rohamrendõr ruháján, sem a vipera használata nincs megtiltva. Ugyanis akármit állít a kedvenc médiád, errõl nem rendelkezik egyértelmûen a jogszabály. Gergényit rögtön másnap falhozállították a kérdéssel, gondolom õ maga nem látta még akkor azt a felvételt. Mi mást mondhatott volna, mint hogy nem használtak - minekután ugye hivatalosan nem is.

A könnygázgránáttal megint hülyeségeket beszélsz, mert nem egyenes röppályája van, hogy "fejmagasságban repüljön". Ez egy baromság. Ha távolra kell lõni a gránátot, akkor igenis felfelé kell lõjék, mivel úgy repül messzebbre. Nem olyan nehéz ezt megérteni, de persze kifogásokat keresni még sokkal könnyebb.

Az pedig, hogy esetlegesen megvertek olyat is, aki nem volt benne a rendbontásban, kétélû dolog.
ad1, lehet hogy tényleg nem volt benne, de mivel ott volt, abban a káoszban a rendõrnek sincs egyszerû dolga megkülönböztetni a többitõl. (Ha ez bizonyítást nyer, megilleti a kártérítés. DE CSAK AKKOR!)
ad2, arra is megvolt a példa, hogy amint földre teperték, egybõl vétlen járókelõvé változott, holott 1 perccel elõtte még õ baszta a rendõrök közé a betontalpas táblát.
Ilyen formában pedig mindenki azt mond amit akar, fõleg úgy, hogy egyik sem bizonyítható ilyen felvételrészletekrõl.

Mondok egy példát, hogy megértsd. Ha a kedves HírTV azt mondja, hogy Olaszliszkán szándékosan gázolta el a kislányt a tanár, és ehhez csak az mutatják, ahogy össze van törve az autó, felvan festve a rendõri intézkedés, meg ott a sérült kislány, akkor ELHISZED NEKIK, akár kommentár nélkül is. Mert ezt mutatják neked. Pedig ez az igazság? Nem. Lehet ez az igazság? Lehet. De amíg nincs bizonyítva, addig ezer más valódi lezajlása is lehetett az ügyeknek.
Itt pedig megint eljutottunk arra a pontra, hogy eleve nem kellett volna ott lenni annak, akik ellen intézkedtek. Tehát bizonyítsák csak szépen maguk az eljárás keretében, hogy jogtalan volt ellenük a rendõri intézkedés. És ha megítéli nekik a bíróság, akkor marasztalják el a rendõröket. De addig hagyjuk már az ilyen ökörségeket.

Ha történetesen én sétálok a szomszéd utcában, és eltaknyolok egy kátyúban, beverem a fejem, én is mondhatom, hogy a rendõrök vertek meg. Senki nem látta, azt mondok amit akarok, nem?
Sõt, ha felvétel van róla, akkor sem tudhatod, hogy mi volt az elõzménye a dolgoknak. Mert lehet, hogy hozzábasztam a macskakövet a rendõrhöz, mielõtt odajöttek, és jól elpáholtak. Én meg utána azt mondom, hogy csak arra jártam, a "köcsög" rendõrök meg megvertek. Ki bizonyítja?

A te olvasatodban ugyanis az ártatlanság vélelme csak a rendbontó tüntetõt illeti meg, a rendõrt nem. Ugye?